et helt halvt år

et helt halvt

På mandag var jeg så heldig å få se filmen Et Helt Halvt år på kino sammen med Marna, og ettersom jeg er STOR fan av både denne boken og av oppfølgeren, var jeg veldig spent på filmatiseringen og hvordan den ville være sammenlignet med boken. For det er jo gjerne sånn at bøkene alltid er best. Det er vanskelig å sidestilles eller å sammenlignes med noe som er skrevet ned mellom to permer, hvor du har mulighet til å dykke inn i din egen verden og selv forestille deg karakterene i den og omgivelsene rundt. 

et helt halvt_10et helt halvt_2et helt halvt_1

Boken Et helt halvt år av Jojo Moyes ble fort en suksess og det er ikke uten grunn. Men med fare for å legge for mye følelser i min egen beskrivelse av boken, gir jeg deg heller det som skrives på baksiden av den, så er jeg trygg! 

Lou Clark vet en god del. Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri. Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Jeg skal ikke røpe for mye, men jeg håper at alle som velger å se filmen har lest boken først. Jeg tviler ikke på at filmen vil være vakker på alle mulige måter selv om du ikke har lest boken, men boken går liksom så mye mer i dybden. Den lar deg bli kjent med karakterene på en måte som ikke er mulig gjennom film og den har også en del andre historier og gode poeng som ikke kommer fram i filmen. Men dersom du likevel vil se filmen først, anbefaler jeg deg å lese boken etterpå! 

bilder me before you

Likevel – jeg elsket jeg filmen! Ikke et øye i salen var tørt da rulleteksten kom og jeg som i tillegg er ekstra hormonell om dagen gråt av den minste ting. Så egentlig anbefaler jeg at du har fri tilgang til Kleenex fra start til slutt. Jeg elsket alt ved den: måten den var filmet på, skuespillerne,  musikken… Livet er så skjørt og det er så viktig å sette pris på alt vi har og har muligheten til å gjøre – ikke minst fordi vi er friske og kan leve vårt eget liv uten å være avhengig av hjelp fra alle rundt oss. 


et helt halvt_6

Et helt halvt år rulles ikke ut på det store kinolerretet før den 3. juni, men jeg får lov til å gi 5 lesere begge bøkene i denne serien – som er  Et helt halvt år + Etter deg PLUSS 2 kinobilletter til premieren og Bumblebee-strømpebukser! Obs: må ha lest boken for å forstå hensikten med disse strømpene 😉 Hvor fantastisk er ikke denne premien?!? Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen, er å besvare dette spørsmålet: 

Hva heter skuespillerne som spiller Lou Clark og Will Traynor i filmen? 

et helt halvt_9

Legg igjen svar i kommentarfeltet og kontaktinformasjon av en sort slik at vi får tak i deg, så kan du bli 1 av 5 🙂 Masse lykke til! 

601 kommentarer

 1. Emilia Clarke er Lou Clark og Sam Claflin er Will Traynor… Kjenner ikke så mange andre enn meg selv som hadde kommet til å bruke bamblebee strømpebuksene med stor glede

 2. Nina Bergmann

  Sam Claflin og Emilia Clarke

 3. Kristine Brenna

  Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂

 4. Kimberly Jacobsen

  De heter Emilia Clarke (lou) og Sam Claflin (Will)! Krysser alt jeg har ;-D

  email: kimberly.jac@hotmail.com

 5. At jeg ikke leste innlegget før! Sam Claflin og Emilia Clarke har hovedrollene 🙂

 6. Sandra N.

  Sam Claffin og Emilia Clark er de to skuespillerene!

 7. bukurije

  Sam Claffin og Emilia Clarke! 😀

 8. Frida Nikoline

  Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂 Ha en super dag!

 9. Sam Claffin og Emilia Clark <3 Har såå lyst til å se filmen, elsker boka ^^

 10. Lena Flatås

  Har akkurat lest ferdi bok 1, et helt halvt år, og den var nydelig. Satt alene på altanen og leste med solbriller og tørket tårer. Utrolig fin, men trist bok. Har ikke lest oppfølgeren. Hvis jeg vant ville jeg ta med datteren min på kino og gitt henne strømpebuksen. Hun er like herlig i klesveien som lou. De heter forreste Emilia Clarke og Sam Claflin, skuespillerene;)

 11. Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂 gleder meg såååånnnnn til filmen!

 12. Emilia Clarke og Sam Claflin. Håper virkelig på å vinne! 😀

 13. Victoria

  Emilia Clarke og Sam Claflin. Jeg foretrekker også å lese bøkene før jeg ser filmen, mye i filmene som ikke blir tatt med. Jeg har ikke lest denne boken enda, men ønsker det veldig gjerne før jeg ser filmen på kino 🙂

 14. Khandah

  Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂

 15. Henriette

  De heter Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂
  henriette.ege@dabb.no

 16. Johanne

  Skuespillerne som spiller Lou Clark og Will Trainor heter Emilia Clarke og Sam Claflin;)

  Min emailadresse:
  moen.johanne@icloud.com

 17. Camilla Kjerstad

  Emilia Clarke og Sam Claflin 🙂 Gler meg til å se filmen!!

 18. Veronica S.L

  Det er flinkeste Emilia Clarke og Samuel George Claflin som spiller hovedpersonene! Gleder meg stoooort til å se filmen! #storfanstorfan

 19. Camilla

  Sam Claflin og Emilia Clarke

 20. Caroline

  Emilia Clarke og Sam Claflin

 21. Vibecke

  Emilia Clarke spiller Lou og Sam Claflin spiller Will.

 22. Amena N Amin

  Skuespillerne som spiller Lou Clark og Will Traynor heter Emilia Clarke og Sam Claflin.

  Min e-post: Amena.Noreen.Amin@gmail.com

 23. Natalie

  Sam Claffin og Emilia Clark 🙂 – Elsker også bøkene og kommer nok også til å gråte pga av gravidehormonene 😉

 24. Christine

  Åå det hadde vært digg 😀 De som spiller er Emilia Clarke og Sam Claflin

 25. Christine

  Har du trukket vinner?

 26. Thea Maria

  Sam Claflin og Emilia Clarke, to av mine favorittskuespillere!

  Hadde vært helt fantastisk å få samme tights som Lou 🙂

 27. Emilia Clarke og Sam Clafin 🙂

 28. Sam Claflin og Emilia Clarke 🙂

 29. Linda Bjørvik Strømsvik

  Sam Claflin og Emilia Clarke

 30. Hildegunn

  Sam Claflin og Emilia Clarke! Ønsker med virkelig de bumblebee strømpene!! Har dere trukket vinnerne?

 31. Skuespillerne heter Sam Claflin og Emilia Clarke.

 32. Emilia Clarke og Sam Claflin

 33. Veronica Magnussen

  Emilia Clarke og Sam Claflin spiller hovedrollene Flott å høre at filmen va bra,har lest bøkene å e spent på filmen. Ska ta dattra mi me å se den,å vi glede oss Ha en nydeli dag

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *