enkel, sprø, syrlig og søt salat til grillmaten

oppskrift_3

Fant ingen bedre beskrivelse i overskriften, men denne salaten er så god! Perfekt til grillmaten i sommer og i går kombinerte jeg den med kylling fra ovnen ettersom den nye grillen vår ikke har kommet enda 😉 Denne salaten gir en fantastisk kombinasjon av søtt, syrlig og litt salt. Den er sprø og god og enda et pluss er at den lages på 5 minutter! Nelia elsket den hun også, den inneholderjo både eple, yoghurt, tranebær og andre ting som hun liker. Jeg plukket bare ut mandlene før hun fikk sin porsjon, det kan være lurt 😉 

oppskrift_4


the perfect bbq side salad 

♥ 1/2 kålhode ♥ 2 never tranebær ♥ 2 gulrøtter ♥ 5 vårløk ♥ 2 never mandler ♥ 2 epler ♥ 200 g. gresk eller tyrkisk yoghurt ♥ 2 ss. honning 

oppskrift


slik gjør du 

Skjær kålhodet i strimler eller små biter. Del opp gulrøtter, vårløk og epler, hakk opp mandler. Bland alt sammen i en stor bolle og rør inn tørkede tranebær.

oppskrift_2

Lag en enkel dressing av yoghurt og honning og hell dette over salaten og rør godt slik at alt blir godt dekket av dressingen. Ha både salt og pepper over og smak til slik at den blir passe for deg. 


oppskrift_5

Serveres ved siden av all slags grillmat eller annen mat, og kan også spises alene om du vil det 🙂 

oppskrift_6

Håper det smaker i det fine forsommerværet ♥ 

20 kommentarer

 1. Mmm, den hørtes god ut! Så mye spennende men allikevel enkelt som jeg aldri har tenkt på å ha sammen i en salat. Supert tips 🙂

 2. Elsker bloggen

  C A R O L I N E!!
  Tuuusen takk. Det er en fryd. Du er en glede.
  Jeg elsker å servere dine retter for min familie, eller for mine gjester – når vi har besøk. Er alltid en glede og suksess :))
  Takk. Hælihet, du bare gir og gir. Takk
  Denne skal prøves, straks!

  1. Caroline

   Du er vel den skjønneste! Tusen takk 😀 <3 Stor klem!

 3. karoline Thorkildsen

  Hei.

  Hvorfor tar du ut mandlene til Nelia? Skal ikke barn ha det? Isåfall er det noe jeg ikke har fått med meg:-)

  1. Caroline

   det var litt store biter, så jeg tok dem ut i tilfelle 🙂 hun får jo kornblandinger etc. med mandler, men gjerne litt mer kvernet .)

   1. karoline

    Takk for svar. Ble redd for at det var fordi de ikke skal ha det når de er små. Gutten min spiser masse mandler:-)

   2. Ida M.T.

    Man skal være forsiktig med nøtter til små barn da disse lett kan aspireres (svelges feil) og havnet i lungene. Spesielt peanøtter er skummelt, men jeg ville ikke gitt noen nøtter når barna er små.

 4. Madelen

  Hei. Når følelsen nermer seg.. Skal du da lage et innleg om hva du har i sykehusbagen? Slik som du gjorde når du var gravid med Nelia! :))

  1. Caroline

   Ja, det kan jeg gjerne 🙂 men den blir nok ganske lik 🙂

 5. Når det gjelder mandlene, vil det ikke være bedre å vente med å tilsette dem til hun har fått sin porsjon? Sånn i tilfelle bare? Ellers ser salaten kjempegod ut, skal prøve den en av dagene! Takk også for tips om kornmo knekkebrød, de skal med i handlekurven neste gang, sammen med en pakke brunost, hehe..

 6. Coleslaw siljan – har jeg døpt den 🙂 Men tror jeg skal gjøre det spensdige valget å bytte kål med russekål og løk med løkblomst, se hva naturvernforbundet sier https://naturvernforbundet.no/noa/narmiljo/maten-som-vokser-rett-utenfor-dora-article33695-2155.html

 7. Lagde salaten istad, smakte super godt! Blir perfekt til stekt laks i kveld. Takk for middagstipset 😉

  1. Caroline

   A, så bra 😀 Den er så god! Ble restemat her i går, så spiste den igjen vi også :p

 8. Kan du vise hvordan du lager kyllingen? Så veldig saftig og god ut 🙂

 9. Kristine

  Dette ser såå godt ut! Gleder meg til å prøve!
  Jeg elsker oppskriftene dine, men det eneste som er litt vanskelig er å finne det jeg leter etter når det er en stund siden innlegget ble postet. Derfor lurer jeg på om du har mulighet til å sortere oppskriftene i flere undergrupper?

 10. Marie-Therese

  Nam, denne salaten var super god! 🙂 Spiste den til laks, og det var veldig godt sammen:-) Samboeren sa til og med at salaten var såpass god, at han kunne spist den alene uten kjøtt til!
  Ha en fortsatt fin kveld Caroline!

 11. Dette så kjempegodt ut, må prøves! Jeg tenkte på en ting… Hadde det ikke vært kult om man kunne lastet ned oppskriftene dine direkte i en app? Det hadde vært sååå praktisk 😀 da slipper man å dra innom bloggen din og lete etter oppskriftene hver gang. Jeg liker så godt maten du lager, og henter masse inspirasjon herfra! 🙂

  Ha en fin dag! 🙂

 12. Den så vedlig god ut, den MÅ jeg prøve. I dag, faktisk. For planen er kyllingfilet til fredagskos <3 Gratulerer med 7 år som blogger, Caroline 🙂

 13. Rebekka

  Bruker du kål eller salathode i denne oppskriften?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *