siste 17.mai før tre blir fire

caroline berg eriksen 17. mai_17

For nettopp det er veldig rart og utrolig fint å tenke på – at neste år er vi enda et tilskudd til familien vår  

caroline berg eriksen 17. mai_12


Vi startet dagen hos Siri, Kristoffer og guttene – tradisjonen tro! Dette er faktisk vår fjerde 17.mai på rad sammen og det er jo virkelig et bevis på at tiden går for fort! Frokosten var vellykket som alltid og den varte og rakk over til lunsj, som den gjerne pleier. Jeg hadde med meg alkoholfri champagne for anledningen, for i tiden før barna var påtenkt var det jo faktisk mimosa til hver eneste 17.mai-frokost. Men ting endrer seg 😉 

caroline berg eriksen 17. mai

caroline berg eriksen 17. mai_2

caroline berg eriksen 17. mai_1

caroline berg eriksen 17. mai_3

– så glad i dyr – 

caroline berg eriksen 17. mai_4caroline berg eriksen 17. mai_5

caroline berg eriksen 17. mai_6

caroline berg eriksen 17. mai_7

caroline berg eriksen 17. mai_22

caroline berg eriksen 17. mai_8


Etter frokosten tok vi turen til Brekkeparken, der er det jo bare hygge på nasjonaldagen, skikkelig sommerstemning med coverlåter fra Postgirobygget på scenen, masse blomster og yrende liv overalt. Dessuten var vi kjempeheldige med været i går og solen varmet akkurat passe i Telemark. Skikkelig bunadvær med andre ord 🙂

caroline berg eriksen 17. mai_18

caroline berg eriksen 17. mai_19

caroline berg eriksen 17. mai_20

– some details – 

caroline berg eriksen 17. mai_11

caroline berg eriksen 17. mai_9

caroline berg eriksen 17. mai_10

Etter Brekkeparken ville Nelia på heliumballong-jakt, så det tok vi oss selvfølgelig tid til sammen med  en diger softis på hver. Da den var fortært og ballongen var nøye utvalgt (en rød racerbil) var det tre slitne kropper som var glade for å få av seg finstasen, for lite søvn over flere dager gjør virkelig noe med hodet. Jeg er fortsatt helt i ørska, men må bare ta meg sammen, for i dag skal jeg avgårde til Gardermoen og jeg reiser faktisk hvert øyeblikk 🙂 


Vi hadde en utrolig fin dag i går, til tross for munnvondt hos lille  Hun er så tapper og tåler mye, så hun hadde en så fin dag som hun kunne få hun også. Tusen takk for alle tips og råd fra dere forresten! Dere er jo så gode! Vi har fått undersøkt munnen enda litt bedre, og har funnet noen ganske heftige after, så det er ikke rart at det gjør så vondt. Jeg blir jo som en unge selv om jeg har noen sånne i munnen og mine pleier ikke å være på den størrelsen. Uff. Kan jo bare vente på at det blir bedre, og jeg må bare si at det gjør vondt langt inni hjertet å reise fra henne når hun har det sånn ♥ Men noen ganger kan du ikke velge og heldigvis har hun verdens beste pappa hos seg! Håper dere hadde en kjempefin dag, og at dere er klare for å møte hverdagen igjen, etter kanskje mange dager fri 🙂 Vi sees litt senere, nå kjenner jeg at jeg er tilbake for fullt også

51 kommentarer

 1. Undrende

  After kan være et tegn på cøliaki. Vær obs på dette hvis Nelia ofte blir plaget med after. Snakker av erfaring.

  1. Caroline

   Første gang 🙂

 2. Hvilken bunad er det Nelia har?

  1. Caroline

   Det er en barnedrakt fra Name It 😉

 3. Line-Marita Berg

  Hei! Jeg plages noe helt sinnsykt med after å har gjort det siden jeg var liten. Jeg bruker xylocain gel på for å bedøve litt. Det bedøver ikke veldig lenge men det hjelper VELDIG. Det gjør slik at jeg kan klare å spise, prate osv 🙂 Det smaker ikke veldig godt det gjør det ikke. Tar litt på såret/sårene å lar det hvile i et par minutter før jeg spytter det ut 🙂

  Hilsen Line ❤️

 4. Anne Lise

  Så flotte bilder 🙂 Hvis dere oppdager at Nelia har blemmer på hender og/el føtter kan det være munn-hånd og fotsyke. Mulig de kan få det bare i munnen også, det er jeg ikke helt sikker på. Det er vondt, og «brenner» der blemmene er, så vet at mange barn ikke klare spiser så mye når de har det. Ville bare nevne det, i tilfelle det kan være nyttig info.

  Så flotte bilder dere tar, er så flott å lese og se på bloggen din.

  God bedring til Nelia!

  1. Caroline

   Usj, jeg vet det :O Heldigvis har hun ikke det, lurer på om hun faktisk hadde samtidig med vannkopper i vinter :/ Men de kan kanskje få det flere ganger? Likevel, glad for at det ikke er akkurat det 🙂

   Tusen takk, Anne Lise 🙂

 5. Hei Caroline.
  Hvor går reisen idag ? 🙂

 6. Har du prøvd utroligsalven? Den er hovedsakelig laget for såre gommer. Kanskje den kan gjøre smertene til Nelia mindre? Jeg har brukt den ved blandet annet tannfrembrudd, stikk, sår hud og sår i munnen. Fungerer veldig bra:) God bedring til Lille:)

  1. Caroline

   Nei, enn så lenge har vi dessverre ikke fått kommet til med så veldig mye :/ Men tusen takk for tips!

 7. Hei jeg vet det er masse råd om sånne sår I munnen jeg var kjemp plaget med dette når jeg var liten fikk beskjed om at det kunne komme av stress perioder eller så var det bare noe jeg måtte vokse av meg men så sa en tannlege at jeg kunne skylle munnen godt med vann etter tannpuss var ikke alle som tålte så godt og ha tannkremen I munnen etter puss det hjalp meg fikk det fremdeles av og til men ikke så ofte og mye (PS det er egentlig ikke anbefalt og skylle etter tannpuss for da skyller en vekk floren som er bra for tennene men gjør ingenting om en tar fluor tabletter ) vare et lite «råd» fra meg

 8. Hei Caroline, dette har du helt sikkert fått spørmål om før, men hvor er slipset til mannen din fra? Har dere fått det laget spesielt til å matche din bunad?
  Hilsen en som gjerne skulle hatt en matchende slips til sin kjære 🙂

  1. Caroline

   Det er så fint! Det er fra Hasla i Markveien i Oslo 🙂

  2. Therese

   Tror det finnes en nettside, bunadsslips.no eller noe sånt. De har slips til de fleste bunader 🙂

 9. Jeanette

  Utrolig flotte bilder!!

 10. Anniken

  Uff, stakkars Nelia. Munnskold er kjempevondt. Var plaget med det for noen år siden, og fant ut at Myrratinktur (kjøpes på apoteket, spør i disken) var det som lindret og helet best. Et par dråper i et halvt glass vann, og skyll munnen flere ganger om dagen. Smaker beskt, men det hjelper virkelig. For voksne: dypp en q-tips i Myrratinktur og smør direkte på såret. Det svir noe #¤»¤£€$£@$$ men tørker det ut og lager en beskyttende hinne på.

 11. Helena V

  Så nydelig dere er!!! Vakre bunader på vakre jenter.

  1. Caroline

   Tuusen takk, Helena 🙂

 12. Hei Caroline,

  Jeg leste om Nelia som har hatt så vondt i munnen, slike gulhvite blemmer med en hissig rød kant rundt. De kan være ekstremt smertefulle. Dessuten er det lett at tennene gnisser borti dem ved tannpuss og spising. Jeg har vært plaget med slikt selv, og noen leger påstår at det kan være arvelig (min sønn har også hatt det.) I årenes løp og med relativt hyppige utbrudd, har jeg funnet ut at ZENDIUM tannkrem hjelper! (Jeg tar også sink-tilskudd.) Dessverre er det lite å gjøre når blemmene først er kommet, men jeg anbefaler deg å bruke Zendium på tannbørsten til Nelia. Det forebygger! Jeg har i hvert fall merket stor forbedring etter at jeg byttet ut vanlig tannkrem med Zendium. Her i huset skifter vi også ut alle tannbørster den første i hver måned :o)

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂 Stakkar lille <3 Håper det blir bedre snart!

   Klem!

   1. Jeanette

    Hei!
    Dette har hjulpet i vår familie også! Det er fordi Zendium ikke inneholder såpe slik som de aller fleste tannkremer gjør. Både meg og samboeren var veldig plaget med sår/after i munnen, men nå har vi det omtrent aldri!

   2. Hei! Jeg har akkurat samme erfaring; zendium tannkrem og sink-tilskudd, det hjalp meg veldig, og jeg var svært plaget med after. Tannlegen min sa at det er mange som ikke tåler det stoffet som gjør at tannkremen skummer, så det kan jo være en mulig forklaring. God bedring til Nelia! 🙂

  2. Skriver under på denne! Annen tannkrem inneholder unødvendig mye såpe, kun for å skumme. Dette gir ofte after, så å bytte til Zendium kan forebygge 🙂

  3. Jeg slenger meg på denne! Hadde mye munnsår da jeg var liten, og ble anbefalt å bytte til Zendium. Har brukt det siden (er 32 nå;)), og det ble utrolig mye bedre med en gang, og har vært lite plaget med det etter jeg byttet. Som Torill skriver over her så hjelper det lite når de først kommer, men er veldig forebyggende! Syns desinfiserende munnskyll hjelper endel når jeg først får det, sånn får man kjøpt på apoteket, men kanskje ikke så lett å få en 2-åring til å bruke, er ganske sterkt. Lykke til med å finne ut av det for Nelia! Klem

 13. Så koselig at dere skal bli 4. <3 Masse fine bilder. Nelia har blitt så stor

  1. Caroline

   Ja, hun vokser så fort nå! Lille blir stor <3

 14. Så morsomt å se at du bruker, og viser frem Løkendrakta (nå er det vel Løkenbunad) slik du gjør. Jeg er selv fra Trøgstad, hvor motivet på bunaden er hentet fra. Riktignok bærer jeg Østfoldbunaden med stolthet, men jeg synes Løken også er en fantastisk flott, og ren bunad 🙂

  1. Caroline

   Jeg er veldig glad i den og ekstra morsomt er det å bære den et annet sted enn hjemme der mange har lik 🙂

 15. Hei Så fine dere er, voffsene også. Hvilken bunad har du ? Utrolig flott, jeg har nordlandsbunaden. Ha en god dag. Klem

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Ja, de er så fine – verdens beste <3 Jeg har Løkenbunaden 🙂

   Klem!

 16. Håper Nelia blir fort bra igjen, vet hvor grusomt det er med disse aftene selv… Tenkte bare å si at du er så flink til å svare leserne dine i kommentarfeltet! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Stine 😀

 17. Jeg vet ikke hva after er, men da sønnen min hadde svære blemmer i munnen, fikk vi tannlege-bedøvelse som vi blandet med vaniljesaus og sprøytet inn i munnen lokalt, hjalp veldig 🙂

 18. Silje Edvardsen

  After er skikkelig vondt ! Jeg har det selv og mine barn har arvet det dessverre 🙁 det beste å bruke er aftamed spray. Aftamed finnes i gele også, men sprayen virker bedre. Tro meg vi har forsøkt alt som finnes. Finnes hos apotek og hos noen tannleger. God bedring til lille.
  Klem fra Silje

 19. Sunniva

  Det finnes vel noe på apoteket som man kan smøre på munnsår, tror jeg? Smaker sikkert helt forferdelig da, så ikke sikkert den løsningen er noe bedre. Men uff, stakkar lille! Håper hun er frisk og rask snart igjen 🙂

  Så ut som en knallfin 17. mai! Jeg stemmer for at Nelia og lillesøster/bror får seg en liten kattepus etterhvert 😉

 20. After er skikkelig ubehagelig!! Hadde det mye før selv, men så fikk jeg tips fra tannlegen om å bytte til en tannkrem uten såpe (hun tipset meg om Zendium) og etter det har jeg kunn hatt after et par ganger på sikkert 5 år 🙂

  Håper Nelia blir bra igjen snart 🙂

 21. Aftamed!! Hadde skikkelig munnskold som ikke gikk bort før jeg fikk tak i aftamed. Da forsvant det fort og den demper smertene i tillegg. Har bare prøvd sprayen og den smaker godt også 😉 god bedring! Hun var bare helt skjønn i 17.mai-antrekket sitt!

 22. Benedicte

  Pleier dere ikke å gå i tog på 17.mai? 🙂 Her har vi det slik at barnehagen går i tog på morgenen før selve skoletoget 🙂

  1. Caroline

   Nei, de gikk i tog 13. mai http://www.carolinebergeriksen.no/2016/05/14/barnas-17-mai/ 🙂 Vi pleier å gå i borgertoget med ODD, men ikke i går da Nelia ikke var i slaget :/

   1. Benedicte

    Huff, stakkars Nelia < 3 God bedring til henne!

   2. Caroline

    Tusen takk, Benedicte! <3

 23. Åhh! Det slipset var knall fint! = D

 24. Hei!
  Begge våre barn på 5 og 7år har vært plaget med afte,og hos oss var løsningen å bytte til zendium tannkrem:)
  God bedring til Nelia!:)

 25. Elisabeth

  Ser det er flere som tipser om å bytte til annen tannkrem, mitt tips er å IKKE bruke Colgate, den inneholder et stoff som gjør det vanskeligere å bli kvitt after. Snakker av egen erfaring 🙂 håper Nelia blir kvitt det fort, det er ikke noe godt å ha 🙁

 26. Hei! Flotte bunader til deg og Nelia. Smart med bunadsslips for menn som ikke vil ha bunad selv 😀 Men det er ganske åpenbart at du krøller håret til datteren din. Utseende foran alt?

  1. Caroline

   Jeg har krøllet håret hennes 3 ganger ved anledninger der man gjerne pynter seg litt ekstra, hun har ellers naturlige krøller akkurat som jeg hadde da jeg var liten 🙂

  2. Kristin

   Men herregud? Er det ikke lov å krølle barnet sitt hår når barnet skal pynte seg? Folk..

 27. Hei Caroline!
  Når barna har munnskold/after kan det komme av virus. For at Nelia ikke skal smitte seg selv igjen er det viktig at dere bytter tannbørste og koker alle smokker (hvis hun bruker) grundig:) Tannkrem uten såpe (zendium) er den beste for å unngå dette problemet.
  God bedring!

 28. Victoria

  Titter bare innom en sen fredagskveld, og selv om jeg aldri pleier å legge igjen kommentarer følte jeg, at jeg måtte nå! For fyttirakkern så nydelig jenta deres er! Å det håret da! <3 Sikker på hun er like sjarmerende i virkeligheten, som hun ser ut til å være på bilder også:) Masse lykke til med nr 2 når h*n melder sin ankomst 🙂

  1. Victoria

   ….. og jeg ser veldig fram til 1 åringen mi blir litt større og får litt mer hår, sånn jeg kan krølle det! hehe.. Noen henger seg opp i det merkligste. Fin kveld videre 🙂

 29. I år var vi bortreist på 17 mai. Mannen er britisk og bryr seg ikke om 17 mai, så i år sa jeg meg noe motvillig til å reise bort. Men da guttungen på snart 3 var superentusiastisk etter prøve 17 mai tog i barnehagen, og jeg så alle de fine bildene på facebook og blogger med bunader og norske flagg… ja da kjente jeg det langt inni hjerterota. Så neste år blir det ny bunad på minstemann og 17 mai på oss. 🙂 Det bestemmer jeg 🙂

  PS! Nydelige du i bunaden din. Og tenk at du er 5 (?) mnd gravid. Det er jo helt fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *