hurra, hurra, hurra for landet vårt i dag

nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_4

Hipp hurra for landet vårt i dag! Gratulerer så mye til alle fantastiske lesere Håper dere feirer dagen med stolthet og at dere nyter hvert sekund med god mat, drikke og masse is! Det skal vi 🙂 

nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mainasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_1nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_2nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_6nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_3nasjonaldagen caroline berg eriksen 17. mai_5

Gårsdagen gikk ikke helt etter planen, så jeg måtte dessverre dumpe planene mine om et siste blogginnlegg. Jeg trengte tid på å være mamma, rett og slett. Nelia har ikke vært helt på topp de siste dagene og klager fælt over vondt i munnen sin, så matlysten er ikke helt tilstede og natten er nesten søvnløs. Hun er heldigvis i godt humør og helt vanlig utenom det, men klarer ikke å prate noe særlig fordi hun får så vondt. Det er virkelig frustrerende og på legevakten kunne de ikke se at noe var galt inni munnen heller, noe jeg synes er helt merkelig. Kanskje hun bare har fått et sår der som vi ikke ser, jeg håper i hvert fall at det går helt over snart, men i dag feirer vi dagen helt på hennes premisser   Ønsker dere en helt nydelig 17.mai! 

48 kommentarer

 1. Kan tenkes det er voksesmerter i kjeven? Voksesmerter er jo ganske ubehagelig til tider, og da er det ikke rart de ikke ser noe på legevakten.

 2. Gratulerer med dagen!
  Dersom det ikke går over burde dere ta en tur til tannlegen, de er eksperter på munnhulen. Små sår (after) kan være svært smertefulle, men vil gå over av seg selv etter noen dager/uker. Det er ikke så mye å gjøre selv… Sterk/krydret mat bør unngås (mange får mer vondt av det). I tillegg er det viktig med god munnhygiene. Bruk en tannkrem uten såpestoff, da såpestoffet kan irritere slimhinnen (eks. Zendium). Hvis ikke kan det være selve tennene som er smertefulle… Eller at hun holder på å få de siste melkejekslene, dersom hun ikke har fått dem ennå. Håper hun snart blir bedre, og at dere nyter dagen i dag!

 3. Marianne

  Så fine dere er alle sammen 🙂 God bedring til Nelia og ha en fin dag:)

 4. Gratulerer så mye med dagen! 🙂

  Huff, stakkars N. Hvis legen ikke fant noe, og det ikke går over, vil jeg tipse om å dra til tannlegen 🙂 det samme skjedde med niesen min, og der var det et tannutbrudd.

 5. Jabbadabbaduu

  Gratulerer med dagen! Kan Nelia ha vondt i halsen? Eller kvalme? Sønnen min på 2 og et halvt klagde over vondt i munnen her forleden. Han kastet opp noen timer seinere. Ellers så får de jo også 2-årsjeksler. Kanskje det kunne være det?

 6. God bedring til vakre<3 og riktig så god 17. mai! Her er bunaden på- akkurat. Men fornøyd med å få den igjen, og ha lille matrosen vår på ett år med oss ut i gatene:D
  Kos dere masse i dag!

  Stor kos fra Rygge<3

 7. Gratulerer med dagen! Her har vi en pit-stop i sofaen nå mellom tog og grillmoro med nabolaget 🙂

  Det er sikkert hundre andre som nevner det samme etterhvert, men kanskje det er tannverk av noe slag og lurt med en tur til tannlegen hvis det ikke bedrer seg?

 8. Hei Caroline! Jeg håper dere har en findag!

  Ut fra utdannelsen jeg har tatt og mye jeg har erfart/hørt så vet jeg at mange barn kan få mange «vondter» både bevisst og ubevisst når det blir snakk om at det skal komme et nytt familiemedlem.

  Da er ofte usynlige «vondter» vanlig. Ofte mange barn som har mye vondt i magen etter at de har blitt storesøster/storebror. Og det betyr jo selvfølgelig ikke at de ikke er glad i den lille og at man ikke gleder seg over mamma sin mage, men det kan rett og slett skje litt ubevisst som et slags «overlevelsesmekanisme» for å tiltrekke seg ekstra oppmerksomhet.

  Nå sier jeg ikke at dette nødvendigvis er grunnen her!!! Men ville hvertfall bare lufte at noen ganger kan være en årsak!

  Håper hun føler seg bedre snart og at det hjelper med kald is 🙂

  Klem

 9. Cathrine

  Sønnen vår spise plutselig mindre enn vanlig, og klaget på vondt i munnen. Vi var sikker på at han bare hadde bitt seg litt eller noe… Helt til han sluttet helt å spise, og vi skjønte at det var halsen. Hadde streptokokker. Det er ikke alltid så lett for oss å forstå hvor de har vondt, og ikke så lett for de små å forklare… Man skulle jo tro at Nelia enten har et sår i munnen, eller vondt i halsen… Håper det blir bra snart!

 10. Elisabeth

  Noen av «mine» barnehagebarn sier de har vondt i munnen når de egentlig har halsbetennelse….og kan jo også være noe med en tann….små barn klarer ikke alltid å spesifisere veldig godt hvor «vondter» er, så noen ganger må man gjette litt. Uansett er hun usedvanlig søt på disse bildene,og jeg ønsker henne god bedring og dere en fortsatt fin dag!

 11. Nydelige dere er, både tobeinte og firbeinte 🙂 Gratulerer så masse med dagen!
  Håper lillemor blir bedre snart, kan det kanskje være 2-årsjeksler som trøbler til for henne? De kan være ganske så vonde. God bedring til Neila 🙂

 12. Elsker bloggen din 🙂 Ha en strålende 17. mai!

 13. Hei Caroline og gratulerer så mye med dagen til dere. Fikk så vondt av lille Nelia som verker i munnen. Det kan være After eller Munnskåld som det også kalles. Dette er et ganske vanlig problem som kan gjøre fryktelig vondt. Begynner som en «vannblemme» og når den sprekker blir det et sår som verker. Tar ca 1 ukes tid å komme seg. Plasserer seg i tannkjøtt, under tunge og helt bak i svelget. Så sletts ikke så lett å få øye på alltid . Å spise når munnen verker er sletts ikke så lett. Men grøt, baby desserter, banan, yougurt og ikke minst iS går som regel fint. Lykke til med lille prinsessen, håper hun kommer seg raskt Hilsen Vibeke

 14. Gratulerer med dagen! Så fine dere er 🙂 Men Lars Kristian må få seg Sunnmørsbunad 🙂 den er jo så fin!

  Klem fra Marie

 15. Martine

  Snakk om å være prinsesse Gullhår a, den nydelige jenta deres! 😀 <3 Hun er superskjønn! Og dere også er så klart et utrolig vakkert par! Gratulerer så mye med dagen, håper den har vært flott! Hurra for Norge!

 16. Gratulerer med dagen til dere!
  Blot til info… av og til sier barn at de har vondt i munnen når det egentlig er i halsen de mener… Det har vi oplevet flere gange med vores barn. God bedring til henne.

 17. Gratulerer med dagen! Ville bare si at mine barn ofte har sagt «vondt i munnen» når de egentlig har hatt vondt i halsen. Mulig de har sjekket det på legevakten også- men hvis ikke kan det være en mulighet.

 18. Gratulerer med dagen! Kanskje tannlegen kan se noe/gi råd? 🙂

 19. fru wilhelmsen

  Har hun fått hvite prikker oppi munnhulen? Slike hvits kam være vonde.Min sønn hadde 3 stk små hvite prikker i ganen. Klarte nesten ikke drikke eller spise

 20. Christina

  Begge mine barn hadde vondt i munnen rett før de fikk vannkopper. Kanskje kan det være at de er på vei. Nyt kvelden

 21. Marianne

  Gratulerer med dagen
  Kanskje det er jeksler?

 22. Hanne F

  Uff, ikke noe godt med vondt i munnen! Men hør med en (barne)tannlege, munnen er deres spesialfelt og de har ofte mer erfaring med slike problemer enn legen:)
  Ønsker dere en fin 17. mai-kveld videre og god bedring til den lille<3

 23. Hei og gratulerer med nasjonaldagen. Har aldri kommentert her før, men er fast leser. Kanskje hun har et førstegangsutbrudd av herpes. Sønnen vår fikk d første gang da han var to år. Gikk i noen dager og klaget på vondt i munnen, og ville ikke spise. Vi kunne ikke se noe i munnen hans til å begynne med, men etter hvert begynte tannkjøttet å hovne og blø lett, og han fikk feber. Legen skjønte ikke hva d kunne være (tok diverse blodprøver for å utelukke leukemi siden tannkjøttet blødde så lett), men sa vi burde oppsøke tannlege. Tannlegen sa d var klassiske symptomer på herpesutbrudd. Ble helt frisk etter et par uker. Eller så kan d bare være vanlig munnskåld (kvitsår/after), d er jo også vondt. God bedring til nydelige jenta deres, er ikke noe gøy når barna ikke er helt i form og man ikke vet hva d er.

 24. Grattis med dagen! Så fine dere er 🙂 Håper Nelia kommer seg på beina. Vi har noe i samme gata her hjemme på 2åringen. I dag fant jeg en blemme under foten og håper det ikke er en ny runde med hånd-fot-munn som vi hadde i fjor. Lillemann hadde da bare en liten blemme i munnen, men var veldig utilpass noen dager. Går heldigvis over da 🙂

 25. Nina Christin

  Kanskje hun har munnskold (også kalt trøske)? Det er små blemmer ofte mellom underleppen og tannkjøttet. En tannpleier kan se det. Dukker ofte opp på våren. Har hatt det mye selv og det svir og er sårt og vondt. God bedring ❤

 26. Kristianne

  Huff så kjedelig med sår i munnen. Jeg har slev hatt sår og sopp i munnen før pga. kreftbehandling, alt er bra nå. Men da kunne jeg heller ikke spise så mye. Spiste mye havregrøt da, god og litt «løs» havregrøt og blandet kanelen og sukkeret inn i grøten så det ikke skulle feste seg i sårene, tomatsuppe med i helkokt makaroni, og potetstappe med ketchupen blandet i. Håper det går over snart, og at hun plutselig spiser og snakker masse igjen 🙂

 27. Aleksandra

  Hei, et lite tips; ta Nelia med til tannlegen, det er de som er spesialistene på sykdommer i munnhulen (ikke bare tenner).
  Har hun fått alle melketennene (20)? Kan være plager i forbindelse med tannframbrudd, om hun ikke har det. Et annet alternativ er virusinfeksjon i munnhulen, feks primær herpes simplex rammer ofte små barn, og da er smerter og spisevegring veldig vanlig. God bedring til den lille, hilsen tannlege 🙂

 28. du store så fort nelia har fått langt hår! skulle nesten tro dere brukte extebsions! meen er krøllene natulige? de er jo så fine!

 29. Gratulerer med dagen! For en flott gjeng 🙂 Håper dere har hatt en nydelig dag og fått mange gode minner 🙂

  Og «unnskyld» deg for all del aldri fordi du bare må være mamma (neida, du gjorde heller ikke det!) <3 Det må alltid komme først! Håper det går bedre med vesla!

 30. Datteren min hadde også fryktelig vondt i munnen for en stund siden. Da fikk vi hastetime til tannlegen, og han sa at hun antagelig hadde kilt noe spisst mellom to tenner, slik at det lagde sår i tannkjøttet. Viste seg at hun hadde spist popcorn 😉 Det gikk over etter et par dager…

  Gratulerer så mye med dagen, håper dere har hatt en fin dag til tross for munnvondt 🙂

 31. Gratulerer med dagen.
  Sønnen min har nettopp hatt det samme og han er på Nelias alder. Med stor skam dro vi til tannlegen. Til våres lettelse var det bare toårsjekslene. Kanskje det kan være det som plager henne 😉

 32. Når det gjelder smerter i munn, kan det vere lurt å gå til tannlegen. De er spesialister på munnhulen, og har som oftest gode råd 🙂

 33. God she is super cute 🙂 and pic with your dogs and Nelia is adorable!

 34. Gratulerer så mye med dagen til dere også! 🙂 Håper det går fort over og at dere har hatt en fin dag <3

 35. Det der høres ut som tenner på vei. De får jo toårsjeksler I den alderen. Vi merket ikke noe ved tannfrembrudd i det hele tatt. Helt fram til toårsjekslene. Da var det søvnløse netter, null mat og bare gråting. Sjekk ånden hennes. Er den stram og uvanlig 🙂 håper feiringa deres ble fin

 36. Litt mindre selvbruning, så hadde resultatet vært fint på din bedre halvdel, men ikke så raus som ifjor.

  1. Caroline

   Han er naturlig brun, ingen selbruning eller solarium 😉

 37. Kristine

  Høres ut som hånd fot munnsyke. Der får barna vondt i munnen og er svært vanlig i den alderen. Man får ikke gjort noe med det nei. God bedring til Nelia!

 38. Kristin

  Hun har ikke fått hånd-, fot- og munnsykdommen da?
  Den er veldig smittsom, vanlig på barnehagebarn og de kan være plaget selv om de har en «mild» utgave uten særlig synlige utslett/blemmer….

  Da barna mine hadde det var det flere i barnehagen som hadde det, noen hadde veldig mye utslett og var utrolig plaget, mens andre, som mine barn, ikke hadde særlig med blemmer men likevel var survete og ikke ville spise fordi de var vondt i munnen.

 39. Bestemamma Gunn

  Kanskje det er de siste jekslene som begynner å murre…. eller har hun fått dem ? De kommer fra rundt mnd 25 som jo blir litt mer enn 2 år..!! 🙂
  Det kan man jo håpe på.. 🙂

 40. AH vad fina ni ar! Jag alskar 17 maj och hur ni stolt firar er nationaldag. Jag onskar vi kunde gora detsamma i Sverige. Har bott i Oslo i 5 ar och det var den basta dagen pa aret 🙂
  Ma sa gott 🙂

 41. Fine bilder fra Nasjonens bursdag igår 😀
  Du har en Løkendrakt, ikke sant? Det er en drakt og ikke en bunad (om jeg har forstått rett). Er det billigere med drakt? Jeg vil gjerne ha bunad og lurer på å kjøpe meg det, men om draktene er billigere er jo det et bra alternativ (selv om det ikke er en bunad egentlig).
  Hilsen marie

  1. Caroline

   Det er en bunad, fikk status som det for noen år siden 🙂

 42. Hei.
  Hvis munnskold er noe som plager Nelia ofte, kan jeg tipse dere om kosttilskuddet longo vital. Jeg sliter selv med munnskold, og vet hvor utrolig vondt det gjør, men longo vital har hjulpet meg masse.

 43. Jeg må bare si det enda du vet det, men Nelia er bare SÅ utrolig søt ❤️❤️

 44. Ragnhild

  Hvis hun har after? I munnen funket det supert å pensle på corsodyl! Reseptfritt på apoteket. Undersøk om det kan brukes på barn først 🙂

 45. Nå har ikke jeg lest alle kommentarene her, for det hadde jeg ikke tid til. Så mulig du har fått mange gode råd allerede. Men guttungen min klagde mye over vondt i munnen, og stakk fingrene langt inn i kjeven en stund. Jeg tok ham til tannlegen, og de fant ut at han rett og slett var for «flink» å pusse tennene. Vi hadde faktisk slitt av emaljen, noe som gjorde at han slet endel med ising i tennene… Så kanskje det kan være en ide og bare få en tannlege til å kikke på tennene? 🙂 Håper hun blir bedre snart 🙂

 46. Merethe Lian

  Hei 🙂
  Min lille klaget over vondt og blemmer i munnen, det var ørebetennelse.
  Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *