eventyrtre og iskrem

iskrem og eventyrtre_2

Det kjennes jo virkelig ut som lørdag i dag, spesielt når Lars-Kristian har hatt fri og ikke spilt kamp. Det har i hvert fall vært en helt nydelig fridag, selv om lukten av gjødsel fikk en helt ny betydning da bonden kom tøffende med tanken 1 meter fra meg mens jeg var ute i hagen. Jeg er virkelig ikke så fin på det altså, men det der var bare helt drøyt. Det bare tøt brun masse opp en av diger blå tank og ut i to små spylere på hver side, type rett ved siden av meg. Haha! Der og da trodde jeg at jeg skulle svime av, det må jo være mulig å gjøre det av den sinnsyke lukta? Og dette har ingenting å gjøre med at jeg ikke synes det er greit at bonden gjødsler, ettersom flere ble litt irriterte på meg etter at jeg snakket om det på snap chat i forrige uke. Det er helt topp at det gjødsles! Men det må være lov til å klage på lukta en gang i året når vi faktisk bor oppi den 😉 Haha! 

iskrem og eventyrtre

Det har ikke vært snakk om å lufte i dag i hvert fall og resten av det planlagte hagearbeidet kan fint vente til i morgen. Vi tok heller turen til Skien by, men ble litt mer enn forsinket da vi oppdaget at Ronaldo TUSLET RUNDT nede på jordet og koste seg i møkka sekunder før vi skulle dra. Han var FULL av gjødsel på alle potene og skjønte i hvert fall ikke hvorfor han måtte bade i vann når han så fint kunne bade i møkk?! Han der altså… Kan trygt si at han har lagt fra seg bynykkene i Oslo i hvert fall, storkoser seg på landet 😉 Han ble omsider ren igjen – noe vi aldri hadde trodd var mulig – og da dro vi til byen for litt frisk luft og for å spise årets første is ute i sola sammen 🙂 Hadde store planer om softis, men sparer den til nasjonaldagen. Ble så fristet da jeg så kuleisen! Da jeg var liten likte jeg jo ikke softis i det hele tatt, spiste kun kuleis. 

iskrem og eventyrtre_3

iskrem og eventyrtre_4

Nelia elsker disse trærne og gleder seg veldig til hennes eget tre blomstrer hjemme i hagen. Hun fikk jo et japansk kirsebærtre, som vi kaller eventyrtre, av tante Anette i dåpsgave og det vokser seg så stort og fint nå og kommer til å stå i full blomst om bare noen uker 🙂 

iskrem og eventyrtre_1

Nå skal jeg faktisk snøre på meg løpeskoene, call me crazy, men jeg trenger en tur 🙂 Så står det gratinert nachos på menyen etter mannens ønske og et par episoder av Suits før det er natta. Håper dere har en fin dag ♥ 

48 kommentarer

 1. Charlotte

  Hva gjør dere med treet til Nelia hvis dere skal flytte? 🙂

  1. Caroline

   Tar det med 🙂

 2. Oppvokst på gård, støtter norske bønder, men hater den lukta fordetom!! 🙂 Ingen kan med handa på hjertet si at det der lukter godt, eller at man ikke kan klage litt… Støtter deg C! 😉 (Dessuten syns jeg bønder kan la være å gjødsle i pinse-helga, dét er faktisk unødvendig)

  1. Caroline

   Haha, takk! 🙂 Enig i at det var litt synd at han valgte høytiden :/ Håper vi får vært litt ute i hagen i morgen for det hadde jo vært koselig 🙂

   1. Kristin

    Nei, nå må jeg slå et slag for bøndene.
    Tror du bøndene «velger» når de skal utføre oppgavene sine?
    Nå kjenner ikke jeg situasjonen til din nabo, men generelt er ikke dette noe de velger. Mine foreldre jobber 100 % i «vanlig» jobb i tillegg til gårdsdrifta da gårdsdrift i dag ikke et inntektsgivende nok for de som driver under middels stort. Det betyr at alt gårdsarbeid må utføres når de har fri. I tillegg skal det times inn med været og de andre prosessene som skal utføres. Våronn utføres nå en gang i mai måned da, og da falt det tilfeldigvis sammen med pinsa i år.
    Det som er synd er at folk flest har de samme oppfatningene som dere.

   2. Marthe

    Amen!! Det er ikke noe som heter pinse, påske, søndag og helligdag når du er bonde.. Hver dag er arbeidsdag, hvertfall om en har dyr.

 3. Å så herlig 🙂 Jeg takler heller ikke den lukta,og spesielt ille nå som jeg er gravid.jeg fikk også min første datter det samme året som du fikk Nelia, så vi har gått gravide sammen begge gangene 🙂

 4. Ida Marlene

  Haha, er det én ting jeg IKKE savner, så er det den friske luften av kumøkk Har selv bodd på en gård, eller – vi leide et hus hvor eieren var bonde 😉 Var ingen vits å henge klær ute til tørk når han tøffe rundt på traktoren med hengeren full av kumøkk, for å si det sånn
  Priset meg overlykkelig om det regnet dagen derpå jaja! Alt man blir vant med til slutt 😉

  Ønsker deg og dine en riktig så fin 17. Mai feiring

 5. He-he! Liten skriveleif i toppen der, Evetyrtre har mistet n`n sin. 😉

  1. Caroline

   Takk som sa ifra! 🙂

 6. Haha litt fin er du på det når du kaller bæsj «brun masse»! Æsj skjønner godt dere stakk til byen, jeg vokste opp på landet og husker den lukta var like ille hvert eneste år :p

  1. Caroline

   Haha :p Men jeg tenkte det ble feil å skrive møkk, ettersom det er laget av flere ting enn bare det :p

   1. Flere ting? Det er jo møkk det er.

   2. Ann Kristin Hanestad

    Det er møkk det er … Evt bare litt ekstra vann hvis møkka er for tørr …

   3. Caroline

    Det kommer vel an på om det brukes kunstgjødsel eller ikke? Jeg valgte uansett å ordlegge meg som jeg gjorde nettopp for å unngå en diskusjon om noe jeg ikke kan noe om, så jeg synes dette er litt meningsløst. Jeg aner ikke hva de bruker og vet at det er møkk i det uansett og møkk lukter det også :p

   4. Ann Kristin Hanestad

    Møkk er møkk . Kunstgjødsel brukes ikke samtidig .

   5. Marthe

    Kunstgjødsel lukter ikke:)

 7. Har dere aldri med hundene på slike turer?

  1. Caroline

   Ikke når vi ikke skal gå noe særlig 🙂

 8. Haha, må bare le når jeg leser om gjødslingen, kjenner meg så godt igjen! Typisk at det skjer når det er så varmt at vinduene og dørene bare MÅ stå oppe… og ja, selvfølgelig skal bøndene gjødsle jordene sine, men å synes det lukter grusomt, det må være lov!

  1. Caroline

   Ja, så typisk :p

 9. Kristine

  Høres ut som en fin dag:) Hvor har du kjøpt den fine cardigan din?

  1. Caroline

   Den er fra Mango, fjorårets :/

 10. Du nevnte for ikke så lenge siden at dere ikke vet hvor dere skal bo etter denne fotballsesongen. Hvis dere flytter, graver dere opp og tar med treet da?

  1. Caroline

   Vi tar det med 🙂

 11. Hei!

  Synes det er helt unødvendig å gjødsle i helger og høytider. Har selv vokst opp på gård og det var aldri aktuelt for pappa å tenke tanken engang. Man har vel hele uken på seg å gjøre akkurat dette. Ha en fin 17.mai i frisk luft

 12. Hei!

  Synes det er helt unødvendig å gjødsle i helger og høytider. Har selv vokst opp på gård og det var aldri aktuelt for pappa å tenke tanken engang. Man har vel hele uken på seg å gjøre akkurat dette. Ha en fin 17.mai i frisk luft .

  1. Caroline

   Synes det er litt synd at han valgte akkurat nå vi har fri og er hjemme, men, men :p Krysser alt jeg har for at det er borte innen i morgen, men er skeptisk :/

   1. Ann Kristin Hanestad

    Det er regler på hvor lenge møkka kan ligge før en pløyer ned … Så skal det sååes og trommles . Da må en passe på når det er vær til det . Tror ikke det er noen som gjør det 17 mai eller dagen før . Hvertfall ikke i tettbygde strøk og nær været er ute vær på nasjonaldagen . Trodde alle viste att når en gjødsler med møkk… Grisemøkk eller storfemøkk så er det møkk …. Kunstgjødsel brukes ikke samtidig . Det lukter heller ikke .

 13. Hva planlegger dere å gjøre med eventyrtreet den dagen dere evt. flytter? :O

  1. Caroline

   Det er fullt mulig å flytte treet 🙂

 14. Hahahaha, «Jeg er virkelig ikke så fin på det altså, men det der var bare helt drøyt».
  Lo godt av den der. Hold ut <3

  1. Caroline

   Haha :p Det er ikke noe bedre i dag. Håper virkelig det gir seg til i morgen, hadde jo vært koselig å sitte ute da :/

 15. Så langt hår Nelia har fått! Har hun debutert hos frisøren enda? Hvis dere planlegger en hårklipp, anbefaler jeg noen barnevennlige noen, merkelig så redd barn kan bli for noe som ikke gjør vondt i det hele tatt 😉 Husker med skrekk og gru første gang jeg tok min lille til frisøren :p

  1. Caroline

   Det har vokst utrolig fort den siste tiden 🙂 Ikke vært hos frisøren enda, er usikker på når vi burde :p

   1. Monica

    Jeg ventet lenge med å få klipt jenta mi, ville ikke miste krøllene. Men håret ble så mye tykkere og friskere etter en stuss, så det ble bare desto finere

 16. De trærne er så vakre, syns den gaven fra Anette var så utrolig fin 🙂 Kan tenke meg det blir stas fremover for Nelia, hihi!

  1. Caroline

   De er helt nydelige! Det var virkelig en fin tanke og en utrolig flott gave 🙂 <3 Hun er SÅ stolt av å ha eget tre i hagen :p

 17. Dette skjer ikke bare på landet altså! Vi bor i Trondheim, i sørkanten av byen, og her har det stinket gjødsel omtrent konstant i to uker. Må være noe med klimaet eller lufta, men lukta henger igjen selv om det regner. Ikke så intenst som når den tøffet rett fordi deg, så klart 😉 men ille nok!
  Jeg er absolutt for slik gjødsling foran kunstgjødsel altså… Men jeg skulle helst sluppet å vite om det, føler med deg!

 18. Christine

  Jeg trodde du mente fotballspilleren Ronaldo som stod i møkka! Det var litt av et syn i hodet mitt.

  Nei, den lukta er ikke så sjarmerende – krysser fingrer på at det ikke skjer 17.mai!

 19. Fina ni <3
  En fråga; har du några favoritbloggar som du brukar läsa? Kan du inte dela med dig isåfall? 🙂
  Tusen kramar från grannlandet <3

 20. Benedicte

  Det er det som er fordelen ved å bo ved havet. Frisk sjøluft hver eneste dag 😀

  1. Caroline

   Aaaah! 🙂 Selv om det er deilig på landet også 🙂

 21. Solstråle

  Hei ta med Nelia tidligst mulig var et tips jeg fikk jenta vår var 1,5 år første gangen satt som et lys Og nå når hun ble 2,5 år var det et tydelig bra første møte hun har hatt satt i ro denne gangen å ! God 17 mai til dere

 22. Enig i at den lukta der ikke er spesielt god… Vi bor også midt oppi den lukta i disse dager 😉 Jeg er ikke oppvokst på landet og ikke så vant med lukta, så jeg dauer litt hver gang … 😉
  Må ellers nevne at jeg synes den kjolen fra Nelly var fin, tenker ihvertfall sommerfest!! 🙂
  Riktig god 17. mai 🙂

 23. Til alle som klager på gjødsling!! Bonden gjør det ikke for å irritere dere. Bonden følger med på værmeldingen, og passer det med været MÅ gjødsla ut uansett!!! Det har med tørt/vått osv.
  Dere vet at om det er en dårlig vår/sommer værmessig, taper bonden MYE penger.

 24. For noen fantastiske bilder! De trærne er utrolig vakre <3

 25. what is shoe brand 🙂 nice..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *