gravidoppdatering uke 25 (24+1)

uke 25 hoved

God morgen! Nok en uke har gått siden forrige gravidoppdatering og nå begynner bitte lille å vokse for alvor – selv om jeg faktisk ikke kjenner meg gravid i det hele tatt med unntak av noen kynnere i ny og ne. Det fascinerer meg hvordan kroppen fikser alt som skjer, å gå gravid er virkelig et fint mirakel ♥ 


hello week 25 

termin: 4. september 2016. 

hvor langt på vei: vi har allerede kommet til uke 25, altså er jeg 24 uker og 1 dag på vei. 59,6 prosent av svangerskapet er overstått, jeg er i graviditetsmåned 7 og 2. trimester. Tenk at det bare er 3 uker til siste trimester starter! 3 uker! 

dager igjen av svangerskapet: Jeg har vært gravid i 169 dager og har 114 dager igjen! 

babyen er så stor som: en blomkål! Bitte lille legger godt på seg nå og veier 680 gram i starten av denne uken og rundt 790 gram når uken går mot slutten. Lengden er 21 cm. fra sete til isse og 30 cm. i full lengde Håret vokser en del i denne perioden, og skal vi tro mytene har babyen mye hår om mor plages av halsbrann. La oss bare si at det i hvert fall er tilfellet her! Slik var det med Nelia også 😉 

uke 25_2

ukens must have(s): ingen spesielle must haves denne uken, egentlig er det samme som forrige uke – solkrem! Det kommer jeg uansett til å bruke hver dag fremover. 

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, det gjør jeg! Og det typiske er selvfølgelig sparkene som kommer hver gang jeg skal legge meg. Vi holdt på i hagen til klokken elleve i går for å bli ferdig og deretter ville jeg rydde bort 17.mai-borddekkingen. Det verste jeg vet er å våkne til at ting står framme, så det må bort før jeg kan sove skikkelig. Så klokken ble jo over midnatt og jeg var så trøtt at jeg kunne sovnet på stuegulvet. Likevel startet selvfølgelig bitte lille å sparke som en gal da jeg omsider var under dyna, så det ble ikke til at jeg sovnet med det første – trøttheten til tross. Men det er jo så koselig å ligge og kjenne etter, og tilslutt sovnet jeg til sparkene. Sparkene er utrolig spredt rundt i magen, så jeg tror vi har en skikkelig turner. Her om dagen var favorittaktiviteten å sparke rett på blæra så jeg følte at jeg skulle tisse på meg hele tiden. Det var forferdelig ubehagelig. Hadde jo ikke akkurat vært noe gøy om det skulle skje! Hah! 

hvordan har treningsuken vært: helt topp! Jeg skal snart i gang med ukens nummer 4, har hatt en fridag pluss en roligere økt med yoga. Ellers har jeg løpt intervaller, langkjøring og trent styrke på rumpe og lår. I dag står armer og mage på planen sammen med en god oppvarming. I forrige svangerskap løp jeg til uke 37 og etter det ble det bare ellipse og lett styrke. Håper jeg kan holde treningen like lenge denne gangen og kanskje litt lenger med løpingen. Det er i hvert fall greit å være optimistisk og å ha mål 😉  

plager: H.A.L.S.B.R.A.N.N 

kjønn på babyen: … 🙂 

hvordan sover du om natten: søvnen er god, selv om jeg drømmer veldig mye rart. Tror jeg sover veldig tungt til tider også, for jeg kjenner meg nesten litt i bakrus når jeg våkner, og den følelsen er jo ikke noe god. 

fødselsforventninger: jeg klarer bare å se for meg øyeblikket når Nelia skal møte bitte lille. Det har jeg tenkt mye på denne uken. Og hundene, jeg er veldig spent på hvordan de takler endringen fra Nelia til enda en baby, det gikk jo veldig fint med henne og nå er de kanskje mer vant til spedbarn også, ettersom vi har vært i gjennom det en gang før? Ellers har vi planlagt med mamma og pappa at de hiver seg i bilen fra Sarpsborg så snart jeg kjenner tegn til at fødselen er i gang 😉 Det er en reise på 2-3 timer, men jeg håper det lar seg gjøre. Så får de passet både Nelia og hundene mens vi drar avgårde. Men så gjelder det å se om det kan gjennomføres da, en fødsel kan jo starte på så mange måter! 

ukens cravings: ingen spesielle cravings, men til min store glede har vannmelon endelig gjort sitt inntog i butikkene og det skriker jo sommer! Merkelig nok er vannmelon noe som har vokst på meg, hvis det går an å si. Jeg likte det absolutt ikke før, men nå er jeg veldig fan. Så dette har jeg snasket mye på denne uken. Jeg spiser det på alle mulige måter, det er så mye godt du kan gjøre med vannmelon! Tenkte jeg måtte lage et innlegg med tips om akkurat det snart. Mmm! 

uke 25_3

humør: tror nok det er ganske likt som i forrige uke, jeg er som jeg alltid er, men med en touch av ekstra hormoner. Så lunten er kanskje ikke så altfor lang. Ehe 🙂 

vektøkning: etter å ha stått stille i 3 uker har den rykket seg oppover, 6.5 var det i hvert fall i går 🙂 

innkjøp: ingen innkjøp den uken som var! Jeg har en liste klar og vet hva neste innkjøp skal være, men jeg tenkte å vente litt til enn så lenge. Det er ingenting som haster selv om ukene går fort 🙂 Nytt stellebord på badet vil jeg også gjerne ha, så skal mamma og pappa få det vi har nå inn i barndomshjemmet i stedet. 

kontroll: forrige gang skrev jeg at neste kontroll er ultralyd 20. juni, men jeg skal til jordmor innen den tid og det er allerede 27. mai. Dit er det alltid fint å komme, så jeg gleder meg – samtidig MÅ jeg ikke glemme den urinprøven. Det var et issue for meg forrige svangerskap også, er altfor lett å glemme. Har satt på alarm denne gangen da, så da er jeg i hvert fall litt mer safe 😉 

strekkmerker: nei! Og jeg smører meg fortsatt hver kveld, blitt litt sløv på morgen fordi jeg som regel alltid har dårlig tid. Vet jo ikke om denne smøringen har noe å si, men det er godt likevel 🙂 Har snart brukt opp 2 flasker med olje hittil, mens den andre krukken med krem fortsatt har mye igjen. Startet vel å smøre meg i uke 9 denne gangen, så det er kanskje ikke så rart at forbruket er deretter. Likevel, disse kremene er drøye! Holder nok at jeg kjøper det en gang til i løpet av svangerskapet, så totalt blir det 1 av hver til hvert trimester 🙂 De er fra mama mio forresten, jeg bruker de samme som forrige gang – både krem og olje. 

uke 25 hoved 2

♥♥♥ 

93 kommentarer

 1. Bruker du krem og olje samtidig, både morgen og kveld? Kan du gi en liten instruks? 🙂

  1. Caroline

   Ja 🙂 Jeg bruker først oljen og når den har trekt sånn ok inn (orker aldri å vente for lenge) bruker jeg kremen over den 🙂

 2. Kjenner meg igjen med vannmelonen! Kan spise det hele dagen. Er selv gravid i uke 38 med nr. 2=) Tips til å huske urinprøven er å sette den tomme koppen på nattbordet ved mobilen eller vekkeklokka. Da er det det første du ser om morgene du skal på kontroll. Jeg har iallefall husket det hver gang etter jeg begynte med det.
  Lykke til videre i svangerskapet!
  Er veldig anderledes med nr. 2 da man vet hva man skal igjenom men samtidig ikke…
  Man gleder seg mye mer men er også spent på om svangerskapet og fødselen blir en like fin opplevelse som sist…
  Jeg gruer meg ikke til fødselen men er mer spent på om jeg egentlig husker hvordan det var=) Men dette er jo noe vi er laget for og kroppen vet hva den skal gjøre, merker mer av det denne gangen. Det er veldig fasinerende =)

  Klem

  1. Caroline

   Å, jeg kjenner meg så igjen! Husker jeg hvordan det var? Jeg er usikker, selv om det bare er litt over 2 år siden. Det blir spennende og selvfølgelig litt skummelt 😉

   Klem til deg!

 3. Nå kan det virkelig sees at du er gravid. Vakker mage!! 😉
  Halsbrann er pga syreoverskudd. Deg som er så glad i kaffe burde prøve dette enkle tips. https://www.youtube.com/watch?v=qosPB7vxWdc Har selv gjort det den siste måned, og har ikke skyggen av halsbrann lenger. Og det kan ikke smakes i det hele tatt! Likeledes har jeg alltid to karafler med vann stående, der jeg drysser litt natron i (1/2-1 ts). Da blir det alkalisk, noe som er utrolig viktig for en god homeostase i kroppen, og som er halsbrannforebyggende. 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, es 😀 Og takk for tips 🙂

 4. You look still so beautiful during your pregnancy! And I’m happy to read you are feeling well so far <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline

   Thank you so much, Rena <3

 5. Hadde vært så morsomt om dere hadde gjort noe spesielt når dere skal fortelle hele verden kjønnet!

  Nestegang jeg er gravid, å skal fortelle kjønnet, vil jeg at det skal bli lagd en kake, som enten er blå eller rosa inni. Det ser så morsomt ut!

  Håper ikke det er lenge til vi får vite, er så nysgjerrig! God helg deg deg<3

  1. Caroline

   Ja, det er veldig søtt 😀 Har faktisk vært inne på tanken 😀

   God helg, fine!

 6. Jeg sier det igjen, jeg elsker disse oppdateringene! Også gleder jeg meg sånn til å høre hvordan Nelia syns det blir med baby i hus. Jeg tror hun kommer til å storkose seg<3 hun virker jo bare vakker og god<3

  God 17. Mai, og god helg<3
  Kos fra Rygge<3

  1. Caroline

   Det er så koselig! Da er det ekstra gøy å lage dem også 🙂 Nelia ligger oppe og synger for baby born-dukken sin i dette øyeblikk (har henne med i sengen) så jeg tror hun gleder seg veldig 🙂 Hun er virkelig god!

   Håper pinsehelgen blir fin for deg og dine, og feiringen på tirsdag også 🙂

   Klemmer!

   1. Jeg dåner! Hun virker bare så vakker, Caroline! Ah, det er så moro å følge dere:) Vi leserne dine føler nok at vi kjenner dere bedre enn vi faktisk gjør, men vi blir jo så glad på deres vegne<3

 7. Carina Marie

  Åh, bittelille! <3 spennende å følge med!

  Ja, til innlegg med vannmelonoppskrifter 😀

 8. Ååh, det er så koselig med oppdateringer. Nesten så jeg skulle ønske jeg skulle ha flere barn. Rart dette hvordan kroppen takler svangerskap og hvor forskjellige svangerskap er fra person til person. Jeg hadde også vanvittig halsbrann med min første (hadde kun 3-4 hårstrå da ) og med nr2 som er 21 mnd yngre var jeg kvalm hele svangerskapet. Hver dag, slitsomt. Så de som kommenterer på kropp og vekt etc. I mitt første svangerskap gikk jeg opp 12 kg og i det neste 5kg,men hadde stoor mage begge gangene. Og begge mine jenter veide over 4kg ved fødsel og var over 50cm, og jeg er helt normal vektig og 171cm. Kos deg og ha en strålende pinsehelg

  1. Caroline

   Haha, tror ikke vi helt skal tro på de mytene heller 😉 Det er i så fall mye som tilsier veldig masse rart :p Dette med vektoppgang er jo så individuelt, jeg gikk opp 11 forrige gang, men det er jo bare 4.5 kilo til, så plutselig går jeg opp mer denne gangen 🙂 Det er jo ingenting vi kan kontrollere, det viktigste er at både mor og barn er friske 🙂

   Ha en kjempefin pinsehelg du også 🙂

 9. Skjønner du gleder deg til N skal treffe den lille 🙂 Var så heldig og oppleve dette men mine nieser. Var veeldig stas i begynnelsen for eldstemann, men så ble det litt sjalusi, og hun spurte ofte når babyen skulle hjem igjen, men nå er de perlevenner og har så mye glede av hverandre 🙂

  Kommer dere forresten til å avsløre kjønnet før fødselen? 🙂

  1. Caroline

   Så godt å høre, C! Jeg har ingen planer for når vi skal avsløre det, men synes det er fint å holde noe litt for seg selv 🙂 Tror ikke vi kommer til å vente så lenge! Jeg vil jo gjerne involvere dere mer i innkjøp etc., så det blir sikkert ikke lenge til 🙂

   Klemmer 🙂

 10. Får håp besteførreldran rekk frem i tide da nr 2 kan nemlig kom relativt fort, iallfall va det sånn i mett tellfelle, fra vannet gikk heime tell han va ute gikk d bære 3t. Så æ va vældi gla førr vi hadde besteførreldra som kunne kom på 30min

  1. Caroline

   Haha, det er akkurat det jeg vet kan skje :p Men jeg får håpe det løser seg, hvis ikke må vi bare ta henne med og løse det annerledes 🙂

   1. Og jeg fødte på 1 time med begge mine. Rakk akkurat Ullevål begge gangene, var 9 cm åpen da jeg kom begge gangene. Tror heller du bør alliere deg med nabo.

   2. Caroline

    Vi har fantastiske naboer, så det går nok fint 🙂

   3. Nr to her; Vi fikk over noen som bodde to min nedi gata vi. Bra d for d skjedde så fort. Vannet gikk 07, sykehuset 7.45….. jenta var ut 9.30..

   4. Caroline

    Ja, det var kjapt :p

  2. Jeg fikk høre det der sååå mange ganger før andremann kom for snart et år siden – «det kommer til å skje så fort, blablabla». Så jeg var så stressa da riene begynte, for jeg tenkte at jeg ikke kom til å komme meg fort nok til sykehuset (spesielt siden første fødsel gikk veldig kjapt og enkelt)…Etter over 12 timer endte det med hastesnitt fordi fødselen drøyde for lenge…Så, ingen regel uten unntak – og man må virkelig bare ta det som det kommer 🙂

 11. aleksandra

  Så hyggelig innlegg 🙂

  Men jeg skjønner ikke helt hva som skjer. Jeg har postet tre kommentarer i det siste, to av de var like, en av dem var en påminnelse på første kommentar. Det var et langt spørsmål til deg, men alle tre har blitt ignorert. Jeg postet den en gang til fordi jeg trodde du rett og slett ikke hadde sett den, og jeg ba deg bare si ifra hvis du ikke ville svare. Nå har jeg gått inn flere ganger de siste dagene, bladd med nedover og bortover sidene for å se om du har svart, men det er ingenting. Min andre kommentar venter på å bli godkjent, og jeg merker at det hele blir en gange frustrerende og negativ opplevelse. Jeg krever absolutt ikke at du svarer, og det sier jeg i kommentaren min også, men det er ganske kjipt å føle man blir ignorert..man føler seg så til bry som leser, men jeg velger likevel å skrive denne kommentaren også i tilfelle du faktisk ikke har sett mine tidligere spørsmål…?

  1. Caroline

   Beklager så mye at det har tatt tid, kjære deg! Jeg har svart deg nå 🙂 Stor klem <3

 12. Så koselig å følge med 😀 jeg satt alltid uringlasset på badet kvelden før jeg skulle på kontroll, slik husket jeg å ta prøven. Er så trøtt om morgen, så ellers glemte jeg å samle sammen morgenurinen, hihi. God helg 😀

  1. Caroline

   Veldig lurt! Tror jeg må begynne med det samme 🙂

   God helg, fine du!

   1. Men ska helst væremorgen urin for å teste best på for eks svangerskaps forgiftnibg 😉

   2. Caroline

    Ja, det vet jeg 🙂 Jeg tenkte bare å sette glasset klart på badet slik at jeg husker det til morgen etter 🙂

 13. First of all congratulations!! I have been following on and off since your Nelia was born. I will say good job in how well you stay organized even after becoming a mom. You get errands,projects, exercise done even have time to spend with your little one. I am a runner myself and when I was pregnant with my son I was having contractions and did not know it I thought the baby is just turning around while I’m running. But everything worked out. I hope everything goes well for you and your family as well. You motivate me to keep moving even if I’m very tired after work. Great job on your blog, keep up the great/ hard work.

  1. Caroline

   So nice that you have been following for such a long time 🙂 And oh my God! That sounds so scary! GLad that everything went fine after all! <3 Thank you so much for all your kind words, Yuliya!

   All the best to you <3

 14. Hei!
  Elsker disse innleggene! Men jeg lurer på en del ting rundt dine graviditeter, det virker som du fortsatt er deg selv og har et balansert forhold til dette med å bære frem et barn. Har du forandret/ byttet ut sminke, kremer, selvbruning osv? Er det noe du holder deg helt unna, selv om du får kjempelyst på det( av mat)? Og begrenseer du deg når det kommer til pepsi max, eller drikker du det du føler for?

  Mange spørsmål.. hilsen førstegangsgravid!

  1. Caroline

   Gratulerer så mye! 🙂 Jeg har absolutt et balansert forhold til det hele, ser ingen grunn til å endre på noe av den grunn at jeg er gravid – med unntak av matvarer etc. selvfølgelig 🙂 Jeg har ikke gjort noen bytter av ting annet enn hudpleierutinene mine, der brukte jeg et par kremer med ingredienser som ikke skal brukes av gravide. Ellers er vel det meste som før, om jeg ikke husker jelt feil 🙂 Pepsi Max drikker jeg fortsatt, jeg drikker egentlig det jeg føler for bortsett fra mengder med kaffe. Holder meg til 1-2 kopper om dagen og koffeinfri ellers 🙂 Når det gjelder mat, så holder jeg meg stort sett til de offentlige rådene og spiser ellers det jeg vanligvis gjør 🙂

   Klem til deg!

 15. Det er så moro å følge deg! Tida går virkelig fort.
  Godt du er i så god form fortsatt 😀

  1. Caroline

   Så koselig at du synes det, Hanne 🙂 Det er jeg veldig glad for også 🙂

 16. Benedicte

  Så koslig med ukesoppdateringer. Har gått til innkjøp av kremer fra Mama Mio jeg også. Kjenner huden er ekstra tørr så det skader jo ikke å starte tidlig 🙂 Bruker du en app eller noe for info om hvor stort barnet er? Jeg bruker bare Natural Cycles sin og synes det er litt «lite». Kjenner meg overhode i gravid og det er nok fremdeles lenge til det synes (er i uke 6), så det det er veldig gøy å lese 🙂

  1. Caroline

   Gratulerer så mye 🙂 Jeg bruker både sandviks babyverden og den som heter Gravid & Baby 🙂 Liker også siden thebump.com kjempegodt 🙂

   Klem til deg 🙂

   1. Benedicte

    Tusen takk for tips! Da skal det lastes ned 🙂 Kjenner forum bare skremmer meg så det holder jeg meg laaaaangt unna, men apper er alltid gøy!

    Klem tilbake

 17. Hei, nå har jeg scrollet gjennom MYE av bloggen din og jeg kan ikke finne videoen med sko kolleksjonen din!! Kan du linke den?? Blir gal:P Må ha noe nytt nå som det blir vår og sommer:D Kanskje du kan legge til dine egne kolleksjoner til category?

  1. Caroline

   Så rart! Selvsagt kan jeg linke den, den er her: https://www.carolinebergeriksen.no/2016/02/12/the-entire-collection-video/ 🙂

   Klem 🙂

   1. Kjøpte Rush Fusion-paret i dag!
    Fantastiske på… 🙂

   2. Caroline

    Så hyggelig å høre 😀 Jeg elsker dem selv!

 18. Ifølge innlegget:
  plager: H.A.L.S.B.R.A.N.N

  kjønn på babyen: … 🙂 = G.U.T.T? 🙂

  Uansett, gratulerer med graviditeten 🙂

  1. Caroline

   Hahah :p Det tenkte jeg faktisk ikke over 🙂

 19. Skal du ha epidural når du skal føde, tror du?

  1. Caroline

   Jeg var veldig klar på at jeg ikke ønsket det forrige gang og det gikk så fint uten, så jeg har ingen ønske om det denne gangen heller, med mindre det skulle skje noe som tilsier at jeg ikke har noe valg. Jeg er ikke noe glad i sprøyter og er ekstra redd for epidural – bare fordi jeg vet at det er en liten sjanse for å bla. bli lam. Jeg tror jeg hadde fått helt panikk dersom det hadde kommet til at jeg måtte ta det. Men til alle som velger dette: jeg respekterer virkelig det valget, men det er ikke noe jeg ønsker selv. Så ingen tror noe annet 🙂

   🙂

   1. Nesten litt festlig å lese det du skriver om epidural. Da jeg fikk barn for fire år siden var dette også mine tanker rundt det. Den sjansen for at man kan bli lam. Jeg valgte å føde helt naturlig, men som du, respekterer jeg alle som velger blant annet epidural

   2. Den sjansen er jo mikroskopisk liten og forekommer svært sjeldent. Tror du ikke bør spre slik skremsels propaganda…

   3. Av og til bare må man å du er utav deg selv isåfall så du rekker ikke være redd. Hadde d med nr en etter 40 timer …. men gikk fort med nr to så rakk ikke få det hehe.

   4. Jeg er heller ikke glad i sprøyter osv.
    Vannet mit gikk kl 05:22 fredag morgen og sønnen min kom først søndag kl 08. Jeg valgte epidural pga jeg ikke hadde flere krefter og hadde så vondt. ( msn kunne ikke få lystgass på Fredrikstad sykehus og jeg tåler ikke morfin)
    Så nat til søndag fikk jeg epidural ( hadde vondt, var utslit og tenkte ikke at epidural kunne skade, jeg trengte ro og hvile etter neste to døgn med rier)
    Jeg hadde drømt om en fødsel på 6 timer men endte med en fødsel på 2,5 døgn, rier stort set hele tiden.
    Håper min fødsel nr 2 til november går bedre <3
    Ønsker dere en fin pinse <3
    Her skal vi kose med lilleprinsen <3

   5. Hei!
    Må bare legge til at risikoen for varig nerveskade ved fødeepidural er SVÆRT liten (forekommer ved ca 1 av 13.000 epidural-/spinalbedøvelse i forbindelse med fødsel), og risiko for å bli helt lam er veldig usannsynlig (men det har altså skjedd). Fordelene ved å få epidural når det er god grunn er mye større enn risikoen. Jeg sier det absolutt ikke fordi jeg tror du kommer til å trenge det Caroline, bare for å ikke skremme noen 😉 selv om for de få som får noen form for skade er det såklart forferdelig.
    Gratulerer så mye, og til lykke med resten av svangerskapet og fødselen. Jeg er hverken gravid eller har barn men synes det er veldig hyggelig å lese om i bloggen din!
    Hilsen anestesilege 🙂

 20. SÅ utrolig kjekt å de at du virkelig har lagt på deg. Begynner å se det godt i armer , bein og ansiktet. Og magen selvfølgelig <3 . Ser fint og friskt ut 🙂

 21. Lillesøster er 3. måneder og det var utrolig fint og rørende når lille storebror møtte henne for første gang. Gled deg!!
  Ellers kan det være fint med flere alternativ til pass under fødsel. Min første fødsel tok 26 timer. Min andre startet brått og varte i kun 2,5 time. Da var jeg glad for at tante bor like ved.

  Lykke til med resten av svangerskapet! Plutselig har du to små skatter.

 22. Å elsker disse oppdateringene! Ukens mest spennende innlegg 😀 Du ser fantastisk ut! Her var forrige fødsel 10 timer, denne gangen 2 timer fra første rie til han var ute! Hoho.. Så jeg drøyde litt for lenge med å dra på sykehuset og kom inn med 10 cm og ut kom han på 20 min. Men i verste fall får dere jo bare ta henne med dere 😀 (Tredje trimester er vel ikke før 28+0? Ikke at det spiller noen rolle da, haha). Ha en nydelig pinse!!:-)

  1. Caroline

   2 timer høres ut som en drøm! Jeg brukte selv 6,5 – 7 timer fra jeg ble skrevet inn til Nelia var ute og synes det gikk ganske fort 🙂 Men det gjør ingenting å bruke litt kortere tid heller :p Tredje trimester er 28+1 ja, eller 0? Blir så forvirret! Så da er det jo 4 uker 🙂 Søren :p

   En nydelig pinse til deg og dine også <3

 23. Cathrine

  Graviditetsmåned 7? du mener vel 5?;0)

 24. Tips mot halsbrann: 1.tskje natron + melk 😉

 25. Jeanette

  hadde det vært veldig krise om du fikk strekkmerker? bare siden du har så mye fokus på det i hvert innlegg angående svangerskapet. Det er i såfall en helt vanlig ting å få når man er gravid! Jeg har selv flere,men er ikke gravid. Og det kunne hverfall ikke brydd meg mindre….det er jo ikke akkurat farlig heller.

  1. Caroline

   Jeg har alltid med det samme i disse innleggene og føler ikke at jeg har noe større fokus på det enn på noe annet i denne «spalten». Jeg ønsker selvfølgelig ikke strekkmerker, men får jeg det, så får jeg det.

 26. Tips: sette urinprøveglasset på dolokket kvelden før 🙂

 27. Du som har så nett en mage trenger sikkert ikke kremene. Er ofte de som legger på seg over gjennomsnittet i graviditeten som får det, pluss at det er arvelig belagt. Brukte krem selv da under graviditeten, ingen strekkmerker. men det fikk ikke moren min heller etter 3 svangerskap. Null krem der.

  1. Caroline

   Jeg tror egentlig ikke at kremene spiller en så stor rolle, men jeg synes uansett det er en koselig ting å gjøre 🙂 Retter oppmerksomheten mot magen som fort blir glemt ila. dagen og holder huden myk 🙂

 28. Ville bare gi deg et lite tips, om du ikke allerede var klar over det. Men det lyset i glass du hadde tent i innlegget om barbering, er et massasjelys 🙂 det er naturlige oljer i det, så den voksen som smelter kan du ta fingeren din nedi, og så bruke på huden. Du blir helt baby myk, og den er veldig fin mot huden 🙂 jeg bruker den ganske ofte 🙂 masse lykke til med graviditeten 🙂 bloggen din blir bare bedre og bedre syns jeg 🙂

  1. Caroline

   Nei, det visste jeg ikke! Tusen takk for tipset og tusen takk for så fine ord 🙂

   Stor klem!

 29. Måbare deg at du og din blogg inspirerte meg til å gå ned i vekt etter min første graviditet. Jeg hadde slitt med 10 kg for mye i noen år før jeg ble gravid. Under graviditeten la jeg på meg 19 kg. Jeg fødte rett før deg. Så kom det omdiskuterte bildet av deg noen dager etter at du hadde født. Og jeg elsket det! Jeg tenkte bare at ja så fantastisk er kvinnekroppen. Samtidig var en enorm vilje til å få tilbake egen kropp født. Jeg satte meg sunne mål og med riktig kosthold og trening gikk jeg ned ca alle de 19 +10. Jeg er nå velsignet med et barn til. Hadde et mye bedre utgangspunkt denne gangen , men gikk opp enormt. Det eneste som hjalp på mye kvalme under graviditeten var å spise. Igjen har kroppen forandret seg, igjen ser jeg din gravide kropp og er kjempe tent. Dette skal jeg klare! Kvinnekroppen er fantastisk! Den kommer i alle former. Nå er det opp til meg og bli den beste versjonen av meg selv igjen. Tusen takk for at du deler!

 30. Hei:) det var så fint å se lille kula når du lå på gulvet med Nelia, igjen??:)

 31. Strekkmerker får man jo gjerne for at huden strekker seg til det ytterste, og med tanke på at magen din ikke er noe stor så tror jeg ikke dette er noe du trenger å bekymre deg over

 32. Heihei, spørsmålet mitt passer ikke under denne kategorien, men jeg fikk ikke med meg fargekoden på terrassebeisen på Snapchat! Fargen så perfekt ut Kan du legge ut koden en gang til? Ellers må jeg si at du gir meg mye inspirasjon både mtp trening, kosthold og interiør! Lykke til videre med barn og alt annet!
  Varm klem fra Marie

 33. Martine

  Elsker bildene med hva den lille er like stor som! Venter i spenning på at den skal bli like stor som noe crazy 😀

  1. Caroline

   Hahaha :p

 34. Gravididetsmåned 7, da regner du 10 måneder? For med de vanlige ni kalendermånedene er du jo i første halvdel av sjette måned?

  Ellers har jeg ikke så mye tro på betydningen av å smøre magen. Jeg var like tynn som deg ellers på kroppen, men hadde gedigne rett-fram-mager da jeg var gravid (tre ganger). Smurte ikke med noe som helst og har ingen strekkmerker. Samme gjelder moren min og to søstre. Jeg kjenner også folk som har smurt seg flittig med spesialprodukter og ikke hatt spesielt stor mage, og likevel endt opp med mange strekkmerker og løs hud. Så dette handler nok mer om gener enn om kremer.

  1. Caroline

   Ja, da er det nok 10 mnd. totalt 🙂 Bruker appen Gravid & Baby, så det er der jeg har det fra 🙂

   Ja, jeg tror også at det handler om gener. Mamma og mormor hadde ganske små mager begge to 🙂

 35. Hei! Jeg har et spørsmål angående baby og trening:-) sist moren min var gravid drev hun med hest og fikk beskjed av jordmor å ta det forsiktig med ridningen fordi for mye humping kunne få fosteret til å løsne (i verste fall). Så jeg lurte på om det samme gjelder når det kommer til trening som løping, hoppetau/strekkhopp osv?:-)

  1. Ser ut til at du var mer interessert i å svare på andres spørsmål så da får jeg vel finne svaret hos noen andre 😉

 36. Lille my

  Min magefølelse sier at det blir gutt 😉 men så tar jeg alltid feil,så da blir det kanskje en jente haha..men til syvende og sist har det jo ingenting å si <3 men jeg er nå likevel spent jeg da om hva dere venter i september,tiden frem kommer til å rase av sted. Jeg har ikke enda gratulert dere,så ville bare gratylerer dere masse med et nytt familiemedlem påvei,du går en veldig fin tid i møte <3

 37. Hei! Gratulerer med ny baby på vei! Syns det er så koselig å følge! 🙂 et spm.. Hvorfor sier du at du er i uke 25, når du er i uke 24+1? Er det en app du bruker som sier det på denne måten? For det heter vel uke 24 helt til du bikker 24+6? Jeg er selv jordmorstudent, og har aldri hørt noen si det på denne måten, så jeg bare lurer? 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   Når du er i uke 24 + 1, så er du jo inne i uke nummer 25. Det blir jo det samme som når man er 1 uke pluss 1 dag inn i et nytt år, da er man i uke 2, ikke i uke 1. På torsdag var jeg 24 fullgåtte uker, dvs. at jeg på fredag da er inne i uke 25.

   Jeg bruker appen Gravid og baby 🙂

   1. Anette

    Hmm.. Skjønner hva du mener, men er fortsatt uenig! Hehe.. Jaja.. Har jo egentlig ikke så mye å si.
    Ha en fin pinse og 17. mai! 🙂

   2. Caroline

    De fleste bruker den måten å telle på etter hva jeg har sett 🙂 Er jo 25 fullgåtte uker til torsdag og dermed i uke 26 (25+1) dagen etter fordi jeg da er over 25 uker 🙂 Men ja, det er jo egentlig samme :p

    Det må du ha også, Anette! 🙂

   3. Jeg er straks ferdig med medisinstudiet og har blitt opplært til å snakke kun om fullgåtte uker, ikke om de ukene man har startet på. Grunnen til at vi kun snakker om fullgåtte/fullførte uker er for å unngå forvirring. Som jordmorstudenten skrev så lærer de det samme, helsevesenet forholder seg til fullgåtte uker. F.eks: 24 uker på vei = uke 24+… (0-6), en kvinne fødte i 26. uke = uke 26+… Mvh Hanne

   4. Caroline

    Jeg skriver jo alltid 24+1 etc. i parentes, så kan det ikke bli feil for noen 🙂

 38. Hei Caroline!
  Bruker du en app som viser hvor stor babyen er? Hadde vært morsomt å følge med uke for uke i løpet av min egen graviditet.

  1. Caroline

   Jeg liker thebump.com veldig godt! Men av apper er det gravid & baby samt BV Gravid jeg bruker 🙂 Liker egentlig begge to og har bare hatt dem på tlf. siden jeg gikk gravid med Nelia :p

 39. Så koselig. Ting skjer og du kommer nærmere og nærmere å bli tobarnsmamma. Hærlig :).
  Tips ift dette med urinprøve som funket bra for meg. Sett urinprøveglasset oppå dosetet. Da går det ikke å glemme det da du må fysisk flytte på det for å komme ned på doen. Det var den eneste måte jeg klarte å huske det på:)

 40. Romina Reid

  Heisann Caroline 🙂

  Jeg var også plaget med halsbrann under den forrige graviditeten min. Jeg fikk et tips om å spise 4-5 Lovehearts. Og det funket faktisk for meg. Lovehearts er jo SÅ godt også. Det skader jo ikke å prøve det 😉

  Klem fra Romina

 41. Hvordan styrke øvelser tar du når du skal trene magen? Hvor ofte trener du mage? Er selv gravid og du motiverer meg til å trene!

 42. Sandrea

  Gratulerer med ei jente til 😉

  Du hadde jo ikke holdt det hemmelig om det hadde vært en gutt – så ikke mye overaskelse her.

  Masse lykke til med resten av svangerskap og fødsel.

 43. Charlotte

  Anbefaler deg virkelig å dra på 3D på Jessheim, du vil få en uforglemmelig opplevelse!!!
  Lykke til med kommende fødsel 😀

 44. Kristin

  Hei, bruker du strømpebukse eller knestrømper? og hvilket merke? 🙂

 45. Hei Caroline

  Hvor lenge varte din første fødsel? Bare lurer.

  Anngående epidural så vet jeg sannelig ikke hvordan jeg skulle klart min første fødsel på 55 timer.

  Epiduralen hjalp noe helt vanvittig og jeg kan love deg at hvis du hadde vært i mine sko hadde du sliti fælt uten epidural i 55 timet.

  Du sier du ikke vil ha epidural pga faren for å bli lam, den faren er så lav at dersom det hadde vært tilfellet så hadde man ikke hatt lov til å bruke det her i Norge

  Når du tar epidural må du sitte helt stille, ikke bevege meg, jeg satt livredd som en stokk og rørte meg ikke en millimeter engang. Var skeptisk som deg i forhold til bruk av epidural, men virkelig glad jeg benyttet meg av det for 55 timer uten det hadde jeg ikke sitti her idag, d kan jeg love deg.

  Legene er så flinke og de er spesialutdanna nettopp til kun å sette epidural, iallefall han jeg fikk, flere års tileggsutdannelse for å lære hvordan man setter epidural.

  Ville bare si at epidural er en fin smertelindring for de som har hatt så lang fødsel som meg, men da må den settes før fødsel er igang.

  Ville bare si det at det er mye positivt med epidural også, du må jo selvfølgelig gjøre d som føles riktig for deg!

  1. Caroline

   Jeg ble skrevet inn kvart over to / halv tre og Nelia ble født ti over ni 🙂 Jeg forstår den som velger å bruke det, men om jeg kan la være, så gjør jeg helst det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *