årets borddekking til 17. mai

17.mai borddekking_17

God kveld til deg! For en effektiv dag vi har hatt! Hele terrassen er nybeiset og jeg har plantet ikke mindre enn 26 planter i jorda! Nå må bare gulvet tørke, og så skal utemøblene på plass 🙂 Vi har vasket alle putetrekk fra i fjor, så jeg er spent på om det kanskje hjalp litt på!

17.mai borddekking_1

Uansett, dette innlegget skal handle om noe helt annet, jeg har nemlig puslet med årets 17.mai-bord i en liten evighet nå, men jeg synes all tiden er vel investert, for jeg ble veldig fornøyd med resultatet og nå håper jeg selvfølgelig at du kan plukke opp noen tips og føle deg litt inspirert (eventuelt veldig inspirert) etter å ha sett resultatet. Bare spør om du lurer på noe! Og du, et lite tips fra meg: ikke spar på noe som helst når det kommer til nasjonaldagen. Vi feirer landet vårt og det fortjener masse pynt, fine farger, flagg og blomster. Jeg elsker å dekke bordet i rødt, hvitt og blått til denne dagen og synes nesten ingenting er for mye. I tillegg synes jeg Norgesglassene er utrolig fine og de er perfekt tilbehør på en dag som dette. Så kjør på og skap ditt eget bord med alt du synes ser bra ut sammen 🙂 Det har nemlig jeg gjort! 


this years table setting 

17.mai borddekking_3

17.mai borddekking_4

17.mai borddekking_5

17.mai borddekking_25

17.mai borddekking_2

17.mai borddekking_10

17.mai borddekking

17.mai borddekking_21

17.mai borddekking_7

17.mai borddekking_13

17.mai borddekking_27

17.mai borddekking_11

17.mai borddekking_19

17.mai borddekking_16

17.mai borddekking_12

17.mai borddekking_8

17.mai borddekking_14

17.mai borddekking_15

17.mai borddekking_20

17.mai borddekking_26

Så hva synes du? 🙂 


Tusen takk til Floriss på Lietorvet som sponset meg med blomster til innlegget og til Christiania Glassmagasin på Herkules for lån av servise, glass og bestikk og alt annet jeg ville låne! Det har vært i gode hender, det lover jeg! 

87 kommentarer

 1. Kjempenydelig 😀 Du er så flink!

  1. Caroline

   Tusen takk, Asalia! 🙂

 2. Innbydende og lekkert! Nelliker er virkelig undervurdert altså. Som takk for masse herlige tips og inspirasjon, må jeg bare tipse deg tilbake 😉 Jeg ser at du også elsker skyr med vanilje&kaffe. Da må du og jeg mener MÅ du, kjøpe proteinpulveret fra Fit&Smart med kaffelatte smak. Bland det med cottage cheese eller kesam, lag deg en islatte eller ha det i varm kaffe. Altså, OMG! Det beste jeg har smakt! Mettende og godt, bedre enn skyr sin variant 🙂 Velbekomme 🙂

  1. Caroline

   Nelliker er så fint! Er inne i en nellik fremfor rose-periode nå :p TUSEN TAKK for tipset! OM jeg skal gjøre innkjøp 🙂

   Klem til deg!

 3. Siden det er 17. mai, hadde prikken over i-en nå vært noen blå blomster og blå lys til tillegg. Synes det mangler, også selv om serviset er blått. 🙂 Og de rosa ballonger burde ha vært røde. Også her savner jeg det blå, altså blå ballonger. Ellers synes jeg det er flott bord du har dekket der!! 🙂

  1. Beklager, beklager! Du HAR jo blå ballonger, det var hvite jeg mente (for å ha representert alle tre farger, både hva blomster, lys og ballonger angår). 🙂

   1. Caroline

    Jeg kjøpte en pakke med røde, hvite og blå, men de hvite hadde masse flagg på seg og det ble litt vel rotete oppi alt :p Men det hadde selvsagt vært fint med hvite om jeg hadde fått tak i det 🙂 Likevel er det minst av blått på bordet, så jeg ville bruke blå ballonger for å få litt mer av den fargen også 🙂

  2. Caroline

   Fant dessverre ingenting i fin blåfarge med unntak av ballongene, det meste av blomster har mye lilla i seg og mange av lysene jeg fant var lyseblå :/ Derfor ville jeg representere blått i ballongene og serviset i stedet, selv om hvite ballonger hadde vært fint. De hvite ballongene i pakken var fulle av flagg, så jeg droppet dem fordi det ble litt mye :p Ballongene er røde, selv om de kanskje ser litt lysere rød ut på bildene 🙂

 4. Fantastisk fint! Jeg skal hoste frokost på 17. mai, og dette inspirerte meg virkelig 🙂 men, jeg er student og budsjettet er stramt. Har du noen tips til bordekking, som kan gjøres billig?

  1. Caroline

   De har masse rimelig og fin pynt på Nille nå 🙂 Nelliker er ikke så veldig dyrt, ellers er det jo masse fine, hvite markblomster ute nå samt løv om ingen er allergisk 😉

   Klem!

   1. Takk for gode tips 🙂
    Håper dere får en fin pinsehelg og en fantastisk 17. mai-feiring!

   2. Caroline

    Det samme til deg 🙂 <3

  2. Benedicte

   Europris har faktisk også mye 17.mai-pynt til en rimelig penge 😀

 5. Kjempe fint!! Hvor har du kjøpt de hvite Norges glassa? 🙂

  1. Caroline

   De har jeg lånt fra Glasmagasinet 🙂

 6. Kristin

  Estetisk vakkert, men dessverre finnes det ingenting mer irriterende ved et bord enn blomster så høye at man ikke ser de på andre siden. Jeg må kunne ha blikkontakt med alle rundt bordet.

  1. Caroline

   Jeg har passet på å plassere lave blomster mellom de høye, slik at de lave kommer der hvor gjestene sitter over hverandre 🙂 De høye er helt på sidene pluss at det er et par i midten. Disse KAN være i veien dersom du skal se på gjesten skrått over, men jeg prøvde det ut og det skal gå fint 😉

 7. Kjempe lekkert. Så koselig å bli møtt av så nydelig dekket bord når en blir invitert bort. Elsker selv å styre med pynting og dekking av bord, og serviset var nydelig. Tror jammen jeg må fornye litt i kjøkken skapet. Du har virkelig stått på og jeg skal bruke dette som inspirasjon til 17.mai selv. Har flere av de Norges glassene som bare står gjemt i skapet, så dette var fine ideer.

  1. Caroline

   Det er så gøy 🙂 Dersom du har mange glass stående kan du jo spraymale noen av dem også, i rødt, hvitt og blått 🙂 Klem til deg! 🙂

 8. For et herlig bord 🙂 skikkelig maksimalistisk og egentlig litt ulikt deg? Jeg elsker det! Likte også veeldig godt ballongene godt fortøyd i stolryggene!

  Her blir det lite pynting da vi holder på å pusse opp, men FEIRE skal vi

  God 17. mai ønskes 🙂

  1. Caroline

   Goood 17.mai til deg også, Elisabeth! Kan jo ikke spare på noe til 17.mai 😉 Det var kanskje litt enklere da jeg dekket i fjor? Ønsket flere blomster i år og enda mer fest 🙂

   Klem 🙂

 9. Så flott Caroline. Likte spesielt godt ballongene

  1. Caroline

   Tusen takk, Maria 😀 Det var en hit da jeg dekket til nyttårsaften, så måtte ha med ballonger denne gangen også 😉

 10. Marianne

  Har gledet meg til å se 17.mai bordet hele uken og du skuffer ikke. Kjempeflott bord:) Må bare spørre deg hvor er lampen over bordet fra? Den var utrolig fin.

  1. Caroline

   Så bra, Marianne! Tusen takk! Nå ble jeg glad 🙂 Den er fra PR Home via Ellos 🙂

 11. Du pleier å være så flink… Syns det blei litt rotete, du bør konsentrere det røde, ikke spette det utover.

  1. Caroline

   Så synd at du ikke likte det! Jeg ville gjerne spre ting, akkurat denne gangen var det meningen at det skulle være litt mye, og litt mye fest er gjerne litt kaos selv om det også er en rød tråd 🙂 Men alle kan ikke like alt og det er selvsagt helt greit 🙂 Kanskje neste gang 🙂

 12. Den kransen på døra, er den kjøpt ferdig eller laget selv? Hvor har du i såfall fått tak i så bredt bånd?

  1. Caroline

   Båndet er fra Nille, kransen er fra Kid 🙂

 13. Royal Copenhagen har utrolig fint servise, kaffekopper og annet! Neste gang du er i kbh- gå innom butikken på Strøget og ta en titt. Fantastisk god service og så masse fint.

  1. Caroline

   Ja, der er det så mye fint! 🙂

 14. Cathrine

  Nydelig! Hvor får du tak i gass for å ha i ballongene?☺️

  1. Caroline

   Kjøpte en dunk på Nille 🙂

 15. Det ble kjempe flott 🙂 Jeg er inspirert!!

  1. Caroline

   Å, det er så bra 😀

 16. Michelle

  Kjempe fint 🙂 Flott inspo!

  Hvor er spisebordet fra?

  1. Caroline

   Det er fra TM Design 🙂

 17. Elisabeth

  Har du helium i ballongene? Hvor får du tak i det? Veldig fint bord!:)

  1. Caroline

   Ja, kjøper på Nille 🙂 Tusen takk, Elisabeth 🙂

 18. Kristine

  DETTE er grunnen til at du er Norges beste blogger. Du tar deg tid til å handle inn og dekke opp bord slik at vi skal få inspirasjon. Og gud så fint det ble, du er dyktig!

  1. Caroline

   Jeg blir så glad, Kristine! Tusen takk 😀 Stor klem til deg!

  2. Handle inn er vel å overdrive. Så vidt jeg leser er alt lånt eller sponset. Enkelt å tipse leserne om å ikke spare på noe til 17.mai når man ikke legger en krone i det selv. Litt kleint, rett og slett. Hva med å bruke noe man har fra før? Da viser man litt ekte engasjement for miljøet, nå blir det bare fokus på kjøpe-kjøpe.

   1. Caroline

    I fjor brukte jeg så mye penger på blomster til det samme innlegget, så jeg er kjempeglad for at jeg kunne bli sponset i år 🙂 Jeg har kjøpt ballongene, ting til bordkort, helium, bånd etc. Bestikket, vasene, telysholderne og serviset + glass er lånt og skal tilbake i butikk. Det tar uansett tid å planlegge et slikt innlegg, uavhengig om ting er lånt eller ikke 🙂 Når jeg lager innlegg om borddekking til jul og nyttår eller andre anledninger bruker jeg alltid det vi har, så kanskje du heller kan finne inspirasjon der 🙂

    Når det kommer til disse 17.mai-innleggene synes jeg det er mer spennende og friskt med noe nytt som jeg ikke har brukt fra før av, for å få litt variasjon i dekkingen også 🙂 Det er kun for inspirasjon og ikke ment som en oppfordring til at alle skal løpe og kjøpe noe nytt – med unntak av evnt. ballonger og enkelte pynteting i riktige farger 🙂

 19. Rebecca

  Hei så fin borddekking,flink du er 🙂 men la merke til taklampen din også, utrolig fin ! Hvor har du kjøpt den ?

  1. Caroline

   Den er fra PR Home, kjøpte den via Ellos 🙂

 20. Men Caroline – vad du är duktig!
  Jag kanske kan få hyra in dig till mitt bröllop nästa sommar? 🙂 haha.
  Jättefint!
  Kram till dig <3

  1. Caroline

   Haha, ja kanskje det :p Tusen takk 🙂

 21. Det ser veldig fint ut!! 🙂 MEN bildene dine er så lyse at det er vanskelig å se ordentlig, og få et intrykk av hvordan det ser ut. Det hvite forsvinner helt i bakgrunnen/i hverandre og de røde ballongene ser rosa ut osv. Jeg har sett at du ofte på kommentarer på dette når du har tatt interiørbilder. Og du svarer at du liker lyse bilder. Men er det ikke litt dumt at du ikke får frem det du vil vise?

  1. Caroline

   Jeg tror dessverre det er veldig stor forskjell fra data til data / skjerm til skjerm, for jeg har startet å gjøre slike bilder en del mørkere etter at jeg fikk spm. om det :/

 22. Sykt fint, Caroline! du er så flink til sånn pusling som du kaller det 😉

  1. Caroline

   Snille deg! Tusen takk <3

 23. Dette bordet ble veldig rotete. Minner litt om en barnebursdag

 24. Kristin

  Hvor er stolene fra?

  1. Caroline

   De er fra TM design 🙂

 25. Som vanlig: Gjennomført, stilig, delikat og koselig!
  Du er og blir en ener – ikke uten grunn du scorer høyest på blogglista!

  1. Caroline

   Tusen takk, Karin 🙂 <3

 26. Min første tanke var faktisk: wow dette var vel litt too much?! Men etter å ha kikket litt nærmere likte jeg det veldig godt 🙂 særlig blomster i bittesmå vaser og brudeslør. Norgesglassene mener jeg å huske sto på samme måte i fjor? Uansett er de virkelig fine. Men servietter var det ikke på bordet?

  1. Caroline

   I fjor hadde jeg bare de store 🙂 Ville ha litt mer blomster i år :p Og bare litt mer av alt 😉 Tusen takk, Marita! Utrolig glad for at du likte det! 🙂

 27. Mariann

  Utrolig lekkert, og veldig enig i at nelliker virkelig er undervurdert! Synes også at det er så fint at du legger det ut såpass tidlig slik at en kan få brukt inspirasjonen. Ønsker dere en fin 17. mai feiring <3

  1. Caroline

   Så fint at du synes det 😀 Har planlagt i ukesvis og trodde jeg var for tidlig ute med alt, men så ble jeg jo ikke ferdig før i går likevel, så det lønner seg alltid å være ute i god tid :p

   Klem til deg!

   1. Mariann

    Er helt sikker på at du er verdens skjønneste! Vil si takk for alle tanker DU legger ned i jobben din for OSS. Stor klem tilbake ❤️

 28. Så utrolig fint! 😀 Er det EN ting jeg virkelig misunner deg, Caroline, er det din egenskap til å alltid få ting til å se helt fantastisk ut, enten det gjelder pynting av 17.maibord, pynting til Nelias bursdag, eller rett og slett bare interiør og hjem generelt.

  Har dog et lite spørsmål angående ballongene: hvor kjøper du helium? Antar det er det du har brukt her, for å få dem til å sveve? 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så utrolig hyggelig å lese 🙂 Ja, jeg bruker helium – kjøpes på Nille 🙂

   Klem!

 29. Martine

  Hei! For en nydelig dekorasjon du har laget! Jeg lurer på hvor du har funnet de små norgesglassene? De har jeg aldri sett før, men passet jo ypperlig til å sette små markblomster og liknende i. Superfint var det! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Martine! Jeg lånte dem hos Glasmagasinet 🙂

 30. Hei! Så koselig (og frist, og innbydende, og morsomt, og livlig, og feststemt!) bord! 😀 Jeg er litt avstandsforelsket i bestikket spesielt, hva heter det?

  1. Caroline

   Det er fra Skaugum 🙂 Pure White heter det!

 31. Hva syns du; Too much…

 32. Benedicte

  Så utrolig fint! Og så mye inspirasjon å hente! Du er veldig dyktig 🙂

  Hos meg blir det ikke akkurat hælene i taket på 17.mai selv om jeg selvfølgelig skal gjøre det beste ut av det og feire nasjonaldagen vår! Jeg operert vekk mandlene for 2 uker siden, og nå for et par dager siden klarte jeg å forstue foten kraftig. Så jeg har vært litt uheldig kan man si :p På toppen av dette er det eksamenstid med masse lesing! Huff, la oss bare si at jeg gleder meg til sommeren! 🙂

  1. Caroline

   Usj, så leit :/ Er ikke noe hyggelig når slike ting kommer på løpende bånd :/ Håper likevel det blir en fin dag 🙂 Masse lykke til med eksamen 🙂 Stor klem!

 33. Ann Charlotte

  Nydelig 17.mai bord! Så lyst og flott Dekorasjon kan du virkelig!!

 34. Så gjennomført og utrolig fint! Masse insirasjon!

 35. Aldeles nydelig. Du er utrolig flink Caroline 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

 36. Et ord: NYDELIG!

  Enig i det hun ene skriver over her. Det her er grunnen til at du er den beste bloggeren, som tar seg tid til å kjøpe in, låne og dekke et bord for å gi inspirasjon!

  Jeg skal ha eksamen som servitør, å gjett hvem jeg skal la meg inspirere av, selvfølgelig deg!

  1. Caroline

   Så utrolig koselig å lese, Linnea! Tusen, tusen takk 😀 Og masse lykke til med eksamen, så spennende 🙂

 37. Hei.
  Ville bare si at jeg ble SINNSYKT(!!!!) skuffet da innlegget endelig kom ut. Rødt og hvitt er flott, helt klart. Men hvor ble det av blå fargen? Ja, tallerken og et par ballonger er blå, men savner mye mer BLÅ! Det ser jo nesten ut som du skal feire Kina med det røde og hvite. Nei huff dette va en dårlig bord dekking..

  1. Caroline

   Det var synd, Hege! Jeg synes dessverre ikke at det finnes så mye fint i riktig blåfarge. Veldig mye grenser til lilla eller er nettopp lilla, så jeg valgte å bruke blått i ballonger, telysholdere + telys, bordkort, bånd og servise i stedet 🙂

  2. Hege. Så koselig kommentar. Hovedfargen i flagget vårt er faktisk rød, og det å skrive med store bokstaver at du er sinnsykt skuffet blir nesten for dumt. Går an å formulere seg litt annerledes når du skal skrive en kommentar. Greit at ikke alle det faller i smak hos, men dette er ting som er jobbet med og er veldig gjennomført . Og så er jo smaken forskjellig, Og om du ser etter så er det små flagg og bånd med alle fargene og ikke minst telysholdere som er blå. Så da lurer jeg på hva mer blått du ville valgt ? Så vil si dette er perfekt kombinasjon av fargene i flagget vårt

 38. For et nydelig bord! Du er så flink med stil og design! Jeg elsker borddekking, her var det mye inspirasjon! Og så bra at du la det ut i god tid før 17 mai. Hurra!

 39. Hva jeg synes? Tja.. unnskyld, men jeg synes det ser ..rotete ut? Tror det er ballongene som «ødelegger» det fordi fargene blir så «utvannet» når de blir blåst opp. Synes egentlig det høres bedre ut med fire hvite, like ballonger med flagg på, hvis man absolutt skal ha ballonger 😉

 40. Lene Johansen

  Så utrolig fint, du er dyktig 🙂 Får familien på besøk til frokost på 17. mai, og fikk masse inspirasjon til borddekking, tusen takk! 🙂

 41. Hei

  Synes det er utrulig at du oppgir feil navn på firmaet du har lånt allt utstyret fra.
  Allt på bordet tilhører Christiania GlasMagasin og ikke glassmagasinet. Glassmagasinet er en helt annen selvstendig forretningskjede. Det blir feil info fra deg og bør rettes opp i dine opplysninger til leserne.
  Hvem kan låne allt de trenger til 17 mai for å få alt til og se slik ut. Ingen, alle oss andre kjøper det vi trenger, og er fornøyd med det vi har for og skape en fin og god stemning.

  1. Caroline

   Hei Gunn!

   I innlegget står det følgende: Tusen takk til Floriss på Lietorvet som sponset meg med blomster til innlegget og til Christiania Glassmagasin på Herkules for lån.

  2. Ja,ja, noen blir irriterte og andre blir inspirerte 😉 Jeg tar også alltid utgangspunkt i det jeg har når jeg skal dekke bord, men jeg kan da alikevel plukke opp diverse tips hos andre. At Caroline låner ting når hun blogger om borddekning synes jeg er kult, da blir det større variasjon.

 42. Hi Caroline,First, congratulations and best wishes to the new baby for you and Lars, Second is my long time question about your dining table. Where did you buy those? After intense window shopping in all møbler shops it is so easy to say that I cannot find the same kind. Thank you! Love you and you blog ! Xx

  1. Caroline

   I bought it at TM Design! They have a Facebook page where you can check out what they have 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *