3 enkle oppskrifter til 17. mai

oppskrift_7

17. mai handler om glede, latter, tid med venner og familie og masse god mat. Her vet jeg det kommer til å gå i både pølser, is og kaker, og da synes jeg det kan være fint med noe litt sunnere å by på ved siden av alt sammen. Når finstasen skal av og du er fysen på enda mer som er godt, eller om du bare skal ha gjester over og ønsker å servere noe som er litt sunnere til kaffekoppen. 

oppskrift_15

have a chocolate covered banana

Bananer er Nelias favorittfrukt og da jeg startet å dyppe dem i sjokolade i tillegg, ble hun helt vill! Dette er en perfekt ting å by på dersom du skal ha gjester som inkluderer barn, men det er også supergod snacks for de voksne. 

oppskrift_11

♥ din favorittsjokolade, jeg har brukt 70 prosent fra Freia ♥ bananer ♥ litt nøtter, tørket kokos eller andre ting du vil strø over bananen ♥ noen fine pinner eller sugerør å ha bananene på 

oppskrift_21

Smelt sjokoladen over vannbad, det gjør du ved å koke opp en stor kjele med vann og deretter har du en mindre kjele eller en bolle oppi det kokende vannet. Knekk opp sjokoladen og ha den i den minste kjelen eller bollen og la det smelte helt av seg selv. Del en banan i to og tre sugerøret eller pinnen du skal bruke inn i bunnen. Dypp bananen i sjokolade og strø over det du ønsker, som tørket kokos og nøtter eller for eks. strøssel i 17.mai-farger. Legg dem på et brett med bakepapir så de ikke klistrer seg til underlaget. Settes kaldt i ca. 20 min. før servering eller natten over. Holder seg noen dager i kjøleskap! 


fruktspyd 

Disse er superenkle og ekstra fint blir det om du lager dem i fargene til landet vårt: rødt, hvitt og blått. Jeg har brukt bananer, jordbær og blåbær, men annen frukt funker selvfølgelig det også 😉 Skal du bruke banan er det finest å lage dem rett før servering, ettersom bananen fort blir brune. 

oppskrift19

tips spyd marshmallows


sukkerfri hvit sjokolademousse 

Denne oppskriften fant jeg hos det søte liv og jeg har laget den nesten helt lik, bortsett fra at jeg har byttet ut vanlig hvit sjokolade med sukkerfri sjokolade fra Cavalier for å få den litt sunnere. Men du kan selvfølgelig bruke vanlig hvit sjokolade også, begge deler er skikkelig nammis, for jeg har nemlig prøvd 😉 Det jeg liker aller best med denne oppskriften er at den er så utrolig lettvint, men likevel så god. Det er så deilig å slippe alt styret med gelatin, for det trenger du nemlig ikke her. 

oppskrift_9

du trenger

♥ 1 dl. helmelk ♥ 200 g. hvit sjokolade, sukkerfri fra Cavalier eller vanlig, hvit sjokolade ♥ 3 dl. kremfløte ♥ 1 ts. vaniljepulver ♥ 3 dl. kremfløte ♥ friske bær til servering – blåbær og bringebær 

oppskrift_6


slik gjør du

Varm opp melken i en liten kjele, den skal så vidt nå kokepunktet, så bruk gjerne litt svak varme og ta den av før det begynner å koke. Tilsett den hvite sjokoladen til melken og la den smelte mens du rører til det blir en jevn blanding. Avkjøl den deretter til romteperatur. Pisk kremfløten til krem og bland denne inn i sjokoladeblandingen. Det er viktig at kremen ikke er for kald, den bør også ha romtemperatur, hvis ikke kan det for skille seg. Rør med jevne og rolige bevegelser så kremen ikke mister luftigheten og tilsett også vaniljepulver. 

oppskrift_10

Ha deretter moussen i dessertskåler og sett det kaldt til dagen etter – eller i inntil fem timer. Pynt med bær før servering 🙂

oppskrift_8


Nå er det faktisk bare 6 dager til 17. mai, så jeg håper dere plukket opp noen tips som dere kan inkludere i dagen dersom dere skal ha gjester eller bare vil lage noe godt 🙂 Hipp, hipp! 

43 kommentarer

 1. Så deilige oppskrifter! De skal helt klart prøves ut 🙂 Tror du sjokolademoussen kan lages med melkesjokolade/mørk sjokolade også? Så forresten at du hadde skrevet 3 dl. kremfløte to ganger i den siste oppskriften, hehe 🙂 Ha en kjempefin 17.mai!

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke dessverre, men jeg kan ikke se at det skal være noe problem 🙂 Oi, takk! Det skal jeg fikse 🙂

   Klem!

  2. Jeg pleier å lage sjokolademousse med 1 plate mørk sjokolade, 0,5 dl sterk kaffe, 3 dl kremfløte og litt vaniljesukker. Samme fremgangsmåte som over! Utrolig godt, bedre enn vanlig sjokolademousse etter min mening i hvert fall 🙂 burde funke like bra med melkesjokolade! Ekstra godt med hakket sjokolade eller mandler på toppen.

   1. Caroline

    Å, så digg! Takk for tips 😀

 2. Åh, blir så stressa av at det bare er 6 dager til 17.mai, det betyr nemlig at det er 6 dager til med mulighet for å få veiledning på bacheloroppgaven min og enda mer stressenede at det bare er 9 dager til eksamen, 14 dager til bachelor skal leveres, 19 dager til ny eksamen og 23 dager til siste eksamen. WÆÆÆH! Mai altså, det er en måned dem klarer å putte mye rart inn i. Pluss en million fridager, som betyr at mini er hjemme fra barnehagen og skole er noe som altfor kjapt legges nederst i prioriteringslista. Haha, pust med magen!

  Men uansett, dette bananspydet, hvordan holder bananen seg, blir den fort veldig sånn mjuk, hvis du skjønner hva jeg mener? Kaaanskje jeg får lurt i mini banan hvis det er sjokolade på. Haha, den ungen altså – pølse (endelig en middag som går ned uten protest), yoghurt og knekkebrød. For et liv! 😛

  Dette ble en skravlete kommentar. Nyt dagen 🙂

  1. Caroline

   Ja, da har du litt av en stappet plan fremover! Lykke til med alt som skal gjøres! Vet alt om å prøve å gjøre noe når barn er hjemme fra barnehage, det er så å si umulig :/ Men ja, puuust med magen! Det ordner seg skal du se!

   Håper banan med sjokolade fungerer, det er SÅ godt! Jeg har hatt mine i tre dager uten problem i hvert fall 😀

   Klem til deg!

 3. Hei, Caroline!
  Så deilig det er ute og det er som du sier, ikke lenge igjen til 17.mai
  Takk for masse inspirasjon til hva jeg kan servere på den store dagen!
  Vi får håpe at været holder!

  Over til noe helt annet 😉
  Den uke-planleggeren du har til trening, er det noe du har laget selv eller noe du har lastet ned et sted?
  Ha en fantastisk flott dag videre!

  Klem
  Kari

  1. Caroline

   Ja, det må vi krysse fingrene for 🙂

   Tenker du på den jeg legger ut på bloggen? Den lager jeg bare i photoshop og picmonkey, ellers har jeg en treningsdagbok fra Get Inspired 🙂

   1. Ja, jeg tenker på den du har lagt ut på bloggen!
    Er så greit å ha en liten plan for uka… 🙂
    Så er det også mye mer inspirerende å ha en ukesplan man kan henge opp på treningsrommet 😉
    (Uten mine «kråketegn»)

    Ha en fortsatt fin dag i solen!

   2. Caroline

    Håper du finner ut av det! Jeg oppretter bare et hvitt ark i photoshop og åpner det i picmonkey, der skriver jeg inn selve planen 🙂

    Klem 🙂

 4. Hei, hva tenker dere om fremtiden med hensyn til bosted? Er Lars K innstilt på klubbskifte eller blir dere boende? Han skal kanskje legge opp snart? (Siden han ikke spiller særlig mye nå, heller).

  1. Caroline

   Vi har ikke tenkt så veldig mye på det ennå 🙂 Det er så mye som kan skje i løpet av sommeren, men akkurat nå er han i forhandlinger med Odd om en forlengelse av kontrakten. De ønsker han med videre og det er ikke vi fremmed for heller 🙂

 5. Dette så utrolig deilig ut. Du er så utrolig flink til å ta bilder Caroline! 🙂 Ha en fin dag.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 6. Den hvite sjololademoussen skal helt klart prøves! 🙂

  For en tid tilbake (på snap) så syns jeg å huske at du vurderte å dele ut de siste eksemplarene du har av «Fotballfrues dagbok», kan det stemme? Eller kanskje det bare var ammetåka som kom og rotet litt i hukommelsen min… ;P

  Ha en strålende dag! Her nytes sommervarmen til det fulle :))

  1. Caroline

   Det stemmer! Jeg har lyst til å ha en give away, har noen bøker igjen 🙂

   Klemmer i sola! 🙂

 7. Hei! Tusen takk for inspirasjon, dette skal prøves!

 8. Karoline Kjuus

  Hei,

  Alt dette fristet veldig, og det er så deilig å se på dessertforslag som ikke inneholder 100 sukkerbiter eller masse karbohydrater, rett og slett en litt sunnere løsning 🙂 Er det mulighet for å lagre innleggene dine? Eller må jeg bare bruke «kopiere link» metoden?

  Klem 🙂

  1. Caroline

   Da tror jeg kopiere link er det letteste :p Evnt. kopiere hele innlegget og lime inn i et dokument 🙂

   Stor klem til deg, Karoline!

 9. Haha, de bananene så ut som noe veldig annet 😉 Men sikkert veldig gode!

  1. Caroline

   Hahahah, neeeei! Da har du god fantasi altså :p

 10. Hei Caroline!
  Dette var et superinspirerende innlegg! Tusen takk for at du deler så mange gode tips og oppskrifter. Setter også pris på at du viser noen sukkerfrie alternativer som likevel har god smak. Og så er det så hyggelig når alt ser så pent ut som det gjør hos deg Bananen.. jeg får aldri til å lage sjokoladedyppede ting uten at hele undersiden sitter fast i underlaget og alt blir ødelagt. Løser virkelig bakepapir alle mine problemer? Håper det, for dette ble jeg fristet til å lage. Hvor har du kjøpt sugerørene, forresten? Kjempefine!
  Ønsker deg og dine en nydelig nasjonaldag, min favorittdag hele året hihi, ha en fortsatt fin dag. Klem

  1. Caroline

   JA! Jeg lover deg det løser en del problemer! Kan fortsatt sitte litt igjen, men ikke sånn at det blir stygt 🙂 Dersom du drysser over nøtter eller kokos etc. mens sjokoladen enda er smeltet (det skal du jo også gjøre) vil det jo også bli mindre sjokolade å feste seg i, hvis du skjønner :p

   Jeg er veldig glad i 17.mai selv 😀 Er alltid en så hyggelig dag!

   Klem til deg!

   1. Aah, selvfølgelig drysser man over noe før det skal hvile… skjønner ikke at jeg har vært så dum og ikke fått det til før, men takk for gode råd! Nå må det i alle fall sitte 🙂 Ha en fortsatt god kveld ♡

 11. Så morsomt og inspirerende innlegg!

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det 😀 Og de bananene er bare så gode!

 12. Hvor selger de den sukkerfrie sjokoladen cavalier eller hva du kalte den??

  1. Caroline

   På helsekosten, life eller sunkost 🙂

 13. Så veldig god ut! Noe som absolutt skal testes ut.
  Forresten har fu skrevet 3dl kremfløte to ganger:)

 14. Hei!
  Går det å søke etter tidligere innlegg?
  Savner søkefelt /temainndeling..

  1. Caroline

   Det er et søkefelt oppe til høyre 🙂 Search står det med store bokstaver i det sorte avlange feltet 🙂

   Klem 🙂

   1. Elsker bloggen

    Trykker noen bokstaver her, jeg :))
    På ipad er d ikke søkefelt. Ikke på min. Men på min pc fant jeg det. Hurra, ble så glad. Dette er den supre bloggen, søteste dama som lager godt lesestoff som vi andre damer nyter:)

 15. Kristin

  Maxistrå er så pent servise!! 🙂

  1. Caroline

   Utrolig fint 🙂

 16. Hei

  Jeg bare lurer på en ting og det er følgende; har du like mye energi nå som du er gravid sammenlignet med før du ble gravid?

  Jeg forstår ikke hvordan du orker alt, jeg sliter med hypermesis og får nesten ikke i meg mat og drikke uten at jeg spyr og jeg er konstant sliten, orker ingenting.

  Ellers er jeg en duracell når jeg ikke er gravid. Er 11 uker nå på lørdag og har faktisk vært kvalm og vært dårlig fra uke 1

  1. Caroline

   Ettersom du sliter med hypermesis, så er det jo ikke rart at du føler deg dårlig :/ Jeg er frisk som en loppe, jeg har ingen plager og kan holde på med ting akkurat som før. I starten av denne graviditeten var jeg også uforklarlig sliten i perioder, da tok jeg det automatisk mer med ro, i et litt roligere tempo. Sov litt lenger på morgen for eks. Orket ikke stresse opp klokken seks, men drøyet gjerne en time lenger 🙂 Du må bare la kroppen få lov til å være sliten akkurat nå, det er jo ikke rart at den er det. Jeg håper for din skyld at det går over snart og ikke varer hele svangerksapet. Det blir nok bedre skal du se 🙂 Stor klem!

 17. Hei!
  Den bananen såg skikkeleg god ut! Eg lagar is på same måten. Eg har kjøpt ispinnar frå Nicolas Vahé (http://www.multitrend.no/nicolas-vah%C3%A9-ispinner-100-stk,-bjork/cat-p/c/p10505056?gclid=CMT-xtiC08wCFeX7cgodfjIAgQ&gclsrc=aw.ds), som eg puttar inn i halve bananar. Eg frys dei litt, så duppar eg tuppen i sjokolade, og 5-åringen pyntar med tutti frutti. Så frys eg dei heilt, og har rimeleg sunn is til varme dagar.
  Lykke til med svangerskapet!

  1. Caroline

   De er kjempefine! Har de pinnene vi også og Nelia er faktisk veldig glad i hjemmelaget is laget på kokosmelk: http://www.carolinebergeriksen.no/2015/06/25/hjemmelaget-iskrem-pa-pinne/

   Kanskje noe for minsten hos deg også? 🙂 Tusen takk for tipset 🙂

   Klem!

 18. Hei Caroline

  Når har du tenkt å ha en give away på bøkene dine?

  Har veldig lyst på boken din, har bursdag nå på lørdag så det hadde vært et stort lyspunkt midt oppi min ekstreme svangerskapskvalme hypermesis. Vært kvalm siden uke 1 så begynner å bli veldig veldig sliten og lei.

  Frustrerende å ikke få i seg nok mat og når jeg får d klarer ikke kroppen ta d imot, eneste jeg får i meg er smoothie fra smoothie X change, så drikker faktisk en stor sånn hver dag, er vel stort sett det jeg får i meg fra jeg står opp 06.30 hver dag til jeg legger meg 00 om kvelden.

  Har du aldri vært kvalm i noen av dine svangerskap? Misunner deg som er i så gos form og kan trene og greier, jeg orker ingenting, er bare så sliten hele tiden.

  Vanskelig å være positiv når man er så kvalm hver dag som om man skulle hatt omgangssyke hver dag om du skjønner?

  Mvh Linn

 19. Hei 🙂
  Hvor har du kjøpt de spydene du har frukten på? Skal lage sånne til 17. Mai, og finner de ingen plass

 20. Den sjokolademoussen ser helt nydelig ut 🙂 Hvor kjøper du hvit, sukkerfri sjokolade? Jeg får ikke tak i det noe sted 🙁

  1. Caroline

   På helsekosten, sunkost eller life for eks. 🙂 Cavalier heter den 🙂

 21. Et annet tips til banansjokoladene er å fryse ned bananene (delt i to, men pinne på) i 4-5 timer først.
  Når du tar de ut og dypper de i sjokolade, stivner sjokoladen med en gang. Det blir deilig banan is 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *