gravidoppdatering: uke 24 (23+1)

uke 24 hoved

Det er fredag og på tide med nok en oppdatering på svangerskapet 🙂 Jeg fortsetter uke for uke så lenge det var såpass mange som synes det var gøy, tror jeg kommer til å sette pris på det i ettertid selv også! 


hello week 24 

termin: 4. september 2016.

hvor langt på vei: jeg er helt i starten av uke 24, altså 23 uker og 1 dag på vei. 57,1 prosent av svangerskapet er overstått og jeg er i graviditetsmåned 6. 

dager igjen av svangerskapet: Jeg har vært gravid i 162 dager og har 121 dager igjen! 

babyen er så stor som: en cantaloupemelon! Så nå skjer det saker og ting. Babyen vår veier allerede  565 gram i starten av denne uken og rundt 665 gram når uken går mot slutten. Lengden er 20 cm. fra sete til isse, 28 cm. lang i full lengde ♥ 

uke 24_4

ukens must have(s): jeg har fylt på med et nytt produkt fra ZO skin care som jeg føler er et must have. C Bright heter det og påføres før dagkrem og solkrem. Dette skal hemme dannelsen av pigmenter. I tillegg måtte jeg finne fram solkremen min, siden været har vært så bra og jeg vil virkelig forebygge pigmentering. Den er også fra ZO, helt super! Har dessverre fått litt pigmentering i pannen i etterkant av forrige svangerskap, de kom helt plutselig ganske lenge etterpå, men jeg har kommet fram til at det må ha en sammenheng. Uansett! De forsvant på bare litt da jeg startet å bruke et hudpleieprogram fra ZO. Elsket virkelig det programmet, huden ble så fin og gløden var helt amazing! Disse kremene måtte jeg slutte med da jeg fant ut av at jeg var gravid og pigmenteringen er derfor tilbake. Likevel har de mildnet litt nå igjen synes jeg og jeg forebygger med produkter som er trygge å bruke i svangerskapet 🙂 Jeg får ikke disse produktene sponset, men jeg får halv pris – i tilfelle noen skulle lure på det! Kan jo fortelle mer om hudpleie i et annet innlegg og også etter svangerskap og amming, gleder meg til å begynne på de produktene jeg brukte før igjen, de gjør så mye for huden! Dersom du bor i Oslo eller i nærheten, anbefaler jeg å ta turen til Cocoon Skin på Skøyen eller Vinderen 🙂 

uke 24

I tillegg elsker jeg denne kremen fra mama bee, den er helt fantastisk for leggene og føttene! Lukter litt tannkrem, men er avkjølende og deilig for trøtte føtter eller legger. Kjøpes hos bla. Vita 🙂 

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, det gjør jeg! Jeg følte jo at det var litt roligere i forrige uke og trodde det var fordi jeg hadde blitt vant til det, men siden da har det virkelig vært full fest igjen 🙂 Så koselig! 

hvordan har treningsuken vært: fantastisk! Formen er virkelig bedre enn den har vært hittil i svangerskapet, og jeg var jo så spent på det etter 14 dagers opphold. Nå har også toalettplagene gitt seg, i hvert fall de verste 😉 Jeg kan fint løpe i 30 – 45 minutter uten at det kjennes som jeg skal tisse på meg hvert sekund, så det er digg 😉 Dette skal jo være de beste ukene i svangerskapet og det kjenner jeg! 

plager: samme som alltid, halsbrann. Underveis i yogaen på mandagen var det så ekstremt at jeg trodde jeg måtte kaste opp. Jeg var i tillegg tom for tyggetabletter og hadde skikkelig sår hals dagen etterpå. Ikke noe godt. Note self: ha alltid ekstra lager med Galieve liggende!

kjønn på babyen: det vil vi fortsatt holde litt på, men jeg gleder meg virkelig til å fortelle! Navnet er også 70 prosent i boks 😉 

hvordan sover du om natten: godt! Endelig er toalettbesøkene historie – i hvert fall enn så lenge 🙂 

fødselsforventninger: denne uken har jeg rett og slett ikke tenkt noe på fødselen, og forventningene er de samme som de har vært. Har blandede følelser, og når jeg tenker over det akkurat NÅ, så gleder jeg meg! Tenk å få møte deg lille mageboeren. Det er nesten litt uvirkelig for meg fortsatt, at jeg er gravid. 

ukens cravings: har egentlig ikke hatt noen cravings, men har drukket en kaffekopp mindre noen morgener slik at det skal være rom for en iskaffe hvis lysten byr seg. Er SÅ glad i det med en gang himmelen er blå og solen skinner! Favorittene er iskaffe barista og iskaffe zero, men jeg kjøpte dessverre feil på butikken da jeg gikk til innkjøp for dette innlegget, så det ble visst en laktosefri i stedet. Da jeg var i Oslo tidligere denne uken fant jeg en nyhet også: iskaffe rio med smak av kokos og mild sjokolade. Altså, hallo ny favoritt! Jeg elsker deg! Kan lett funke som en enkel dessert nesten, SÅ god var den! 

uke 24_2

humør: det er litt svingende om dagen, skal jeg høre på Lars-Kristian 😉 Har nok litt kortere lunte enn til vanlig og gråter nesten bare han er uenig med meg! Haha… I tillegg  kan jeg lett starte en krangel når han går inn for å plage meg, som å prate om HVOR god den rødvinen var eller HVOR fantastisk det skal smake med en pils eller to når vi kommer på hytta. Altså, jeg ER jo SÅ glad i et glass vin og det er selvfølgelig ikke noe problem å holde seg unna. Når du er gravid, så skjer det automatisk, akkurat som kroppen din vet at du ikke skal ha det. Det frister ikke. Men det er likevel SÅ unødvendig å gni det inn. GAH! Hevnen er søt. Det er alt jeg har å si. Og det gjelder deg også, pappa! 

vektøkning: fortsatt 6 kilo opp! Den har stått stille i noen uker nå. 

innkjøp: ikke noe mer enn i forrige uke hva gjelder garderobe til bitte lille, men jeg viste dere jo den søte le diaper-mappen til bleiene i går 🙂 I tillegg har jeg kjøpt noen små toalettvesker fra by Malene Birger som jeg tenkte å ha andre småting i, like de jeg selv har sminken min i. Men jeg er usikker på om jeg skal beholde disse eller om jeg skal finne noen med litt søtere motiv på. Heller litt på det siste 🙂 

uke 24_1

kontroll: neste kontroll er ultralyd 20. juni 🙂 Gleder meg! Er veldig spent på om morkaken har flyttet seg opp, den ligger langt nede og i front denne gangen også. Forrige gang flyttet den seg jo opp, så jeg krysser fingrene for at den har gjort det nå også 🙂 Hvis den ligger for langt nede når det nærmer seg fødsel blir det jo planlagt keisersnitt, og det har jeg ikke lyst til kjenner jeg. 

strekkmerker: ingen strekkmerker 🙂 Kjenner heller ikke noe til kløe som jeg leser så mye om, det skal visstnok være vanlig at huden klør fordi den strekker seg *bankibordet* Det jeg derimot husker når vi snakker om kløe: noen uker etter forrige fødsel startet jeg å klø som besatt under føttene! Altså?! UNDER føttene? Og det kom da jeg skulle legge meg. Selvfølgelig. Holdt på å gå fra vettet, for er det et sted som er utrolig plagsomt å klø, så er det jo nettopp der! Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvor jeg skulle gjøre av meg, var jo like før jeg hentet en kniv for å lindre med den, så ille var det. Fikk jo ikke sove heller. Endte med at jeg sov med en hårbørste ved siden av meg, en med skarpe tagger. Så grep jeg etter den og holdt på som besatt før jeg fikk sovet. Haha! Sånn apropos strekkmerker? 

uke 24 hoved 2

101 kommentarer

 1. Frk sunshine

  Om du klødde under beina sist har jo du hatt svangerskapskløe. Da må du få sjekket leververdier osv, kan være farlig, så bør være obs på det denne gang. Du ser smashing ut

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 det var altså ikke under svangerskapet, men en stund etterpå, uten at jeg husker hvor lenge etterpå 🙂

 2. Gratulerer så mye med graviditeten! Gleder meg til å følge deg videre. Har selv to barn, minstejenta er snart 1 år, så jeg er veldig opptatt av alt som har med barn å gjøre. Har vært innom bloggen din daglig siden 2009, så jeg føler derfor jeg kan kalle meg en trofast følger

  Jeg lurer på hvilken/hvilke vogner dere har/har hatt til Nelia, og hvilken vogn dere skal ha til minien. Ja, jeg lider av vogndilla…! Selv har jeg Bugaboo Buffalo og Bee, Stokke Xplory, samt en Mountain Buggy som sovevogn i barnehagen.

  1. Caroline

   Så hyggelig at du har fulgt med så lenge, Mie 🙂 Veldig gøy!

   Vi har hatt Emmaljunga Mondial Duo, Stokke Xplory, Mountain Buggy, BOB og BabyZen Yoyo 🙂 Emmaljungaen står i barnehagen og Mountain Buggy har vi solgt 🙂 Tror vi kommer til å bruke Stokke Xplory, synes søskenbrettet er så kjekt!

   1. Hei! Hva er din erfaring med Babyzen Yoyo? Vurderer sterkt å kjøpe den pga mye reising med 1-åring til sommeren og den ser så praktisk ut. Kunne tenkt meg å kjøpt en brukt, men det er ikke å oppdrive.

   2. Caroline

    Vi hadde aldri klart oss uten! Den er rett og slett genial! Så deilig å slippe den ekstrabagasjen og å kunne trille vognen helt til gaten 🙂 Hun har sovet fint i den hele veien også, på dagtid og på kveldstid om hun har blitt sliten og vi har vært ute 🙂 Skjønner godt at ingen vil selge brukt, den er så god!

   3. Takk for svar 🙂 Måtte lete, for jeg husket ikke under hvilket innlegg jeg hadde kommentert 😉 Men ja, det er nok en grunn til at ingen vil selge den!

 3. Elsker disse innleggene, så kjekt å følge med 🙂 Og så fin babymage da <3 Bli babysyk selv, men bør vente 2-3 år… eller ett 😉 hihi

  1. Caroline

   Tuusen takk, Trude <3

 4. Jeg var veldig plaget med halsbrann ,kvalme og oppkast.
  Etter runder med innleggelse og intravenøst roet noe seg,men halsbrannen holdt seg.
  En lege på sykehuset anbefalte Gaviscon (tror det skrives sånn).
  Den hjalp fantastisk.
  Reseptfritt på apoteket. Nå er dette noen år siden så vet jo ikke om den fremdeles anbefales gravide.

  1. Marianne

   Gaviscon brukte jeg og det hjalp meg mye. Det rare var at jeg syns de smakte fantastisk under svangerskapet, gledet meg til hver gang jeg måtte ta en. Smakte på én etter fødsel bare for moro skyld men de smakte jo ikke godt i det hele tatt! Hehe, man får noen merkelige cravings når man er gravid ja.. 😉

 5. Åh, jg ble litt nysgjerrig på det produktet du bruker for å dempe pigmentflekker, har du en link eller noe til det? 🙂 var så uheldig å få en flekk I panna I fjor sommer, ett år etter mini ble født, så må jo ha noe med graviditeten å Gjøre :p liker ikke..!

  Du er fantastisk gravid 🙂

  1. Caroline

   Tenker du på dette eller det jeg brukte før graviditeten? For det jeg brukte før er helt klart mer effektivt pga. stoffene i det 🙂 Denne er jo mildere slik at den kan brukes under svangerskapet 🙂 Denne heter c bright serum fra zo skin care 🙂

   Og tusen takk <3

   1. Yvonne e

    Jeg tenkte på det sol du brukte før graviditeten:) har lyst til å prøve det nå mot sommeren, for det er også forebyggende? Disse flekkene er absolutt ikke noe jeg vil ha mer av, og spesielt ikke I ansiktet 😉

    Elsker at du kommer med råd og tips om alt fra skjønnhet til barn og mat 😉

   2. Caroline

    Produktene jeg brukte som jobbet aktivt med pigmentering var ZO melamin og melamix. Melamix blandet jeg med en krem som heter Tretinoin, som du får på resept. Jeg brukte den mildeste kremen som er 0.05 prosent, da flasset jeg veldig lite og det var viktig for meg mtp bilder etc. 🙂

    Brukte noen andre produkter i tillegg som jeg fortsatt bruker, som bla. rens, pads, skrubb og dagkrem 🙂 Dette er et skreddersydd hudpleieprogram, så du må til konsultasjon, men det er helt fantastiske produkter!

    Klem 🙂

  2. Du kan få den fjernet med laser 🙂

 6. Var kjempeplaget med halsbrann under siste svangerskap, kunne ikke spise agurk av alle ting… :-O
  Love hearts hjelper mot halsbrann, plusset er jo at det smaker godt også 🙂

 7. Guttemamma

  Så koselig med oppdatering ☺️ Jeg er bare en uke lengre på vei enn deg, og det gjør det jo ekstra gøy å følge med! Kjenner hormonene begynner å bli litt intense for tiden og idag hulkegråt jeg fordi jeg hadde glemt at mannen skulle på guttekveld. Jeg gråter egentlig av alt mulig, og særlig på grunn av den fæle store magen jeg har fått. Hadde aldri trodd jeg skulle gråte sånn for å få mage men jeg har virkelig aldri følt meg verre. Tenker på at du har jo fått endel kommentarer på din mage, og hadde jeg fått det vet jeg ikke hva jeg hadde gjort altså. Tenk at man kan være så forskjellig, det er helt utrolig. Ikke at jeg burde sammenligne noen egentlig, men jeg kjenner det hadde vært deilig om magen ikke så høygravid ut i uke 25, så jeg skjønner ikke helt kritikken du får. Det må jo være ren misunnelse.. Kan ikke forestille meg hvor ille det må bli etter hvert som den vokser enda mer nå, men man vender seg vel til det og. Jeg har fått strekkmerker over brytere, og jeg kan virkelig anbefale en olje som heter Bio-Oil. Den har også tatt bort all appelsinhuden jeg hadde på romma, så det er jo et mega pluss midt oppi alt. Vet ikke helt hva jeg ville med denne kommentaren, var vel bare noen tanker som måtte ut når mannen ikke er her for å høre på hehe Ønsker deg en kjempefin helg med familien din, og takk for alt du deler med oss lesere, er så gøy å følge med og jeg har fulgt deg i flere år allerede ☺️

  1. Caroline

   Uff, ikke noe kjekt med følelser som dette altså! Og jeg er helt sikker på at magen din er kjempefin, tenk på hva du har inni den! Det er ikke uvanlig at slike tanker dukker opp, men jeg er sikker på at det vil bli bedre <3 Tusen takk for tipset! Og masse lykke til i resten av svangerskapet 🙂

 8. Moro å lese oppdateringer 🙂 uff, husker den halsbrannen =) et tips som hjalp meg er å suge på lovehearts (godteriet), er jo sukker så ikke sikkert du vil teste, men jeg prøvde ut myyyye – og lovehearts var det eneste som hjalp. Kjøpte inn 10 pakker – og en pakke lå til og med på nattbordet mitt…hello tannhygiene :-/ 😉 Jeg gikk også gravid på sommeren, husker det var liiiitt småkjipt å ikke kunne nyte en iskald corona eller et duggende glass hvitvin på sene grillkvelder, st.hans aften, festivaler og andre morsomme sammenkomster..! Men bare litt 😉 klem!

 9. Synes det er veldig koselig med gravid-innlegg 🙂 lillebroren min ble født i uke 26, vekt 700 gram lett og 28 cm kort…. Nå er han 18, og både høyere og kulere enn storesøster 😉 utrolig at det kan gå bra, selvom de kommer så altfor tidlig! … Blæ, ser nå dette kunne tolkes feil, det var ikke mening å skremme deg, jeg kom bare til å tenke på det da du nevnte vekt og lengde på din lille. Håper din holder seg inne så lenge h*n skal!! (Fikk lyst å skrive hun, har det så på følelsen?! Spennende). Som et apropos: love hearts kan være syrenøytraliserende, sånn hvis du ikke får fatt i galieve. Eventuelt natron utrørt i vann (bikarbonatet nøytraliserer magesyren).
  Ha en fin fredagskveld!

  1. Caroline

   Oi, ja det var tidlig! Godt at det gikk så bra 🙂 Tidlig fødsel høres så skummelt ut for både foreldre og barn, så jeg er glad for å lese at alt har gått så fint 🙂

 10. Marie-Therese

  Tips mot halsbrann: Sukkerfrie pastiller (Dent Oi ble favoritten her), tyggis (hadde jakkelommene fulle, tenk om jeg hadde gått tom!?) og Lovehearts (helgekos, og «når jeg fortjente det»-kos, som var relativt ofte, jeg var jo gravid) 🙂

  Hilsen ei som hadde så ille halsbrann at hun faktisk kasta opp av det et par ganger under svangerskapet 😉 Og du, masse gratulerer med svangerskapet, og lykke til videre! 😀

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 😀 Og for fine ord!

 11. Aaaah.. kløe inni føttene ja, stakkars! Kan jo bli gal for mindre. Tips: ta deg et fotbad med to store spiseskjeer grovsalt oppi. Så hett vann du bare klarer! Det hjelper.

 12. Guttemamma

  Forresten, jeg vil bare tipse deg om en fantastisk deilig og sunn snaks! Kanskje du har en vri som smaker enda bedre? Vil uansett anbefale deg å smake denne. Superenkel, sunn og genial for å holde seg gående litt lengre.

  https://coop.no/extra/mat–trender/frossen-yoghurt-bar-er-genial-sunn-snacks/

  Hilsen gravid guttemamma ☺️☺️

  1. Caroline

   Så spennende! Jeg har laget noe lignende selv før som ligger på bloggen, men ikke barer, bare yoghurtpletter – som jeg kalte det :p Men disse så nydelig ut! Skal jeg prøve på! 🙂

 13. Føler med deg angående halsbrannen! Jeg har vært ekstremt plaget selv, og det gikk så langt at jeg ikke fikk sovet på natta og fikk halsbetennelse av halsbrannen:-/ Legen min skrev ut noe som heter Omeprazol som jeg skal ta ca annenhver dag for å roe magesyren, og livet er herlig igjen! Nå venter jeg bare på prinsessa mi, har termin 7. mai 🙂 Ønsker deg en fantastisk helg <3

  1. Caroline

   Å, masse lykke til 😀 Og god helg 😀 <3 Og for en engel legen din er, skjønner godt at det var nødvendig! Noe så plagsomt :O

 14. Marthe Nilsen

  Kløe under føttene og inni hendene tyder på svangerskapsforgiftning vet jeg… Men etterpå… Den var ny!

 15. Jeg digger at du holder det som jeg regner med står i appen/nettsiden du bruker ved siden av magen din. Det er sånn at jeg håper det blir noe teit etter hvert, som en badeball eller noe sånt! 😀

  1. Caroline

   «Babyen er nå på størrelse med en apekatt….»

   Haha 😀

   1. Nå blir jeg nesten skuffet om jeg ikke får se deg holde en apekatt. :p

   2. Caroline

    Hahaha :p

   3. Haha, ha en superduper dag Caroline 🙂

 16. Kristin

  Jeg klødde som bare det, men fikk ikke et eneste strekkmerke. Kløe kan også komme av hormoner heldigvis.

 17. Åååh, det er så koselig å lese slike innlegg 😀 Men tar jeg feil om magen vises bedre denne gangen enn sist graviditet? Gleder meg til å følge dere videre 🙂

  1. Caroline

   Det kan godt hende, men for å være ærlig så husker jeg ikke :p Var ikke så flink til å ta bilder forrige gang :/ Og nå prøver jeg også å ta fra samme vinkel hver gang, den synes jo best fra siden 🙂

 18. Denne kremen du reklamerer for inneholder tee tre olje som ikke bør brukes av gravide (helseskadelig). Synes du ikke det er skummelt å bruke?

  1. Caroline

   Hei Astrid 🙂 Jeg reklamerer ikke for kremen, det er bare en krem jeg selv bruker 🙂 Det er ingen offentlige anbefalinger som sier at oljen ikke bør brukes av gravide på hud, derimot advares det mot å ta det via munnen, men det gjør jeg jo ikke 🙂

 19. Caroline

  Hei, hei!
  Jeg prøvde ALT i svangerskapene mine (3 stk), mot halsbrann. Når jeg hadde 2 mnd igjen med siste man fikk jeg råd om love hearts! Tenkte at det umulig kunne funke, men det gjorde det..
  Bare ett par-tre stk så ble det borte! -super bonus at det smaker godt:)
  #alltid en unnskyldning

  1. Caroline

   Sistemann*
   😉

  2. Caroline

   Haha! Det er flere som sier det, så jeg har det absolutt i bakhodet 🙂

   1. Jeg har slitt med halsbrann hele livet, og har prøvd alle slags kjerringråd, og beklager og måtte si det, men INGEN hjalp. Var først da jeg fikk medisin at jeg endelig ble kvitt halsbrannen. Nå kan det hende love hearts hjelper på halsbrann så lenge den kun er et resultat av svangerskap og ikke en kronisk tilstand, ikke vet jeg. 😉
    Noen anbefaler også og ta en t-skje med sukker og gurgle det i halsen med fløte eller melk, før man svelger det.

    Enkelt sagt: hvis jeg var deg ville jeg holdt meg til tyggetablettene dine hvis de hjelper 🙂

   2. Caroline

    Uff, det er jo så plagsomt! Jeg har god virkning av tyggetablettene jeg bruker fra apoteket, bruker de samme som forrige gang 🙂 Så jeg holder meg nok til dem med mindre de plutselig skulle svikte :p

 20. Haha, måtte le av kløa! Kjenner meg så godt igjen. Det avsnittet minnet meg veldig om «fotballfrue-tiden», veldig morsomt 🙂

  1. Caroline

   :p

 21. Hei anbefaler deg og se denne testen fra tv2 hjelper deg av Burts Bees kremen for barn du har bilde av ! https://www.tv2.no/a/6805432/ Skummelt 🙁

  1. Caroline

   Dette er ikke en krem for barn 🙂

 22. Hei Caroline.

  Takk for at du deler. Det settes pris på at du ønsker å dele med oss. Veldig koselig å lese :). Jeg lurte også på noe. Hvordan har det seg med at vekten ikke går opp når babyen har gått opp i vekt ? Hva er årsaken til det?
  Ikke ment som kritikk til deg. Er bare nysgjerrig på hvordan det fungerer. Det er ikke alltid så lett å forstå seg på det som har med kropp å gjøre.
  Håper du tar deg tid til å svare. Tusen takk.

  1. Caroline

   Jeg vet ikke, men det er mange ting som styrer vekten 🙂 Vann i kroppen for eks., hva man har spist etc. Vekten varierer jo ofte fra dag til dag uavhengig av en graviditet også, spesielt når det snakkes om så lite som gram. På sikt vil den vel uansett peke oppover 🙂

   1. Min vekt stagnerte i graviditeten, og eg måtte gå anna kvar uke på kontroll pga dette, til vekten begynte å stige :-/

  2. Det som er grunnen er at babyen tar det den trenger uavhengig av hvor mye/lite en spiser. Hvis en som gravid spiser det en trenger av kalorier på en dag, vil allikevel babyen øke i vekt, men kroppen trenger ikke å øke, hvis det var forståelig 🙂

  3. Jeg hadde en slags trappevektoppgang i min første graviditet. Jeg la på meg i store hopp, og så sto vekten stille i ca to måneder, før den byksa oppover igjen. Så lenge livmora vokser som den skal, går det som oftest greit 🙂

 23. Fine babymagen<3 Er så glad på dine vegne! Nesten så jeg har lyst på en baby til, men jeg får vente litt, min er 5 mnd 🙂

  God helg fine deg<3

 24. Vendela

  Jeg har hatt voldsom kløe på magehuden i begge mine svangerskap, tror det er fordi jeg får så stor mage i svangerskapene mine (mannen min er 190 cm og produserer kun store guttebarn!! :D). Har smurt til den store gullmedalje jeg også, er så fantastisk å smøre med rolige og kjærlige bevegelser for den lille inni har elsket det, da har vi fått en god kontakt føler jeg 🙂 Er nå gravid med nr 3 og krysser fingrene for å slippe helt unna strekkmerker denne gangen også 🙂 god helg til deg!

  1. Caroline

   Så koselig, Vendela! Masse lykke til med nummer 3 🙂 Liker veldig godt å smøre meg jeg også 🙂 God helg <3

 25. Det har ingenting med dette innlegget å gjøre, men har bare et tips å komme med – siden du er så glad i chiapudding 🙂 Bland chiapuddingen med Tine sin yoghurt med pasjonsfrukt (og topp med f.eks mango) – nyyydelig!!

  1. Caroline

   Oooo, tusen takk for tips, K! 😀

 26. Jeg elsker disse oppdateringene dine! Også ser du jo så sinnsykt bra ut, Caroline! Du kler virkelig å være gravid, for det ser liksom så fredelig og vakkert ut<3

  Når det gjelder iskaffe; jeg kjørte rundt i FEM butikker etter å ha sett den på snappen din. Og vet du, iskaffe Rio, den kan nesten ikke forklares. Skummelt god! Så takk for tips! Gikk nesten av skaftet når jeg ikke fant den med en gang!

  Kos dere i helga!
  Kos fra Rygge, som forøvrig bare har riktig iskaffe på 1 butikk.

  1. Caroline

   Ja, sant den er god?!? Farlig :O

   Tusen takk for så fine ord, Sarah! Jeg blir så glad 🙂

   Klemmer og god helg… forhåpentligvis med iskaffe Rio :p

 27. Jeg synes disse oppdateringene er helt topp!
  Det er så moro å følge deg, og du gjør det så lekkert med slike fine collager 😀
  Gratulerer igjen med graviditeten!

  Angående halsbrannen ser jeg du har fått mange gode råd. Galieve/gaviscon er ypperlig om problemet er at mageinnhold (syre) kommer opp i spiserøret, noe som lett skjer når magen vokser og presser oppover, mens syrenøytraliserende vil hjelpe om det også er overproduksjon av syre. Dvs du kan prøve å ta noe syrenøytraliserende (f.eks Link, Novaluzid, ellers lovehearts som også nevnes 😛 ) før Galieve’en de gangene det står på som verst og se om det hjelper deg enda mer.

  Riktig god helg 😀
  (Hilsen farmasøyt)

  1. Caroline

   Tusen takk for tipsene! Disse kommer veldig godt med! Det er virkelig plagsomt :/

   Klem til deg og god helg 🙂

 28. God morgen, fine Caroline!

  Kan du linke til den blå & hvite skjorten fra BikBok? Har prøvd å finne den på nettet, men uten hell:/
  Du ser fab ut! 😉
  -15 år gammel jente

  1. Caroline

   Tusen takk, Dina! Den er dessverre gammel, så jeg tror ikke den finnes lenger :/

 29. Hvor finner du de babyen er like som som? alltid trodd det var en app med finner den ikke:/

  1. Caroline

   Jeg bruker thebump.com 🙂

 30. Hei på du!

  Må si jeg fniste litt av dette innlegget – hvertfall når det kom til kløe unde føttene. På en måte er det så godt å lese at alt er ikke perfekt hos deg. Jeg vet godt at ingens liv er perfekte, men på dårlige dager er det lett at sjalusien tar overhånd.

  Ville egentlig bare si at jeg har vært en fast følger av bloggen din i hele 3 år. Jeg slutta å følge bloggen din i fjor sommer. Følte på et vis at det døde litt ut, men jeg forstår deg godt. Er ikke lett å finne på nye temaer for hvert eneste innlegg heller…

  Etter at du har blitt gravid igjen, har jeg begynt å følge deg. Dette er nok fordi jeg interesserer meg mye i graviditet generelt og du kom med utrolig mye forskjellige inspirasjon fra forrige fødsel (av alt du lagde klart til Nelia kom).
  Kanskje du kan lage mer av slike innlegg, bare på budsjett? 🙂 Savner også mer av interiørinnlegg. Føler det har blitt litt for mange av dagens outfit. Sikkert mange som er uenige med meg og jeg ønsker ikke å skape noe diskusjon blant andre lesere.

  Jeg likte også fargen på skriften du hadde på bildet her. Ofte må jeg anstrenge meg for å klare å lese hva det står der pga at skriften er så lys. Og hvis det er mye solskinn rundt meg, er det umulig å lese det.

  Ellers digger jeg deg og bloggen og heier på deg videre i de neste årene!

  GOD HELG! 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du har fulgt med så lenge, Lise! Jeg forstår godt at man hopper litt av og på, slik er det jo bare 🙂 Veldig hyggelig at du likevel har funnet tilbake igjen, da 😀

   Tusen takk for tips til både innlegg og andre ting jeg kan gjøre for å forbedre bloggen! Håper du har en kjempefin helg 🙂

   Klem til deg 🙂

 31. Katarina

  Elsker sammenligningene med frukt, det blir nesten mer virkelig når man får det visualisert på den måten 😀 Det er jo så rart at det faktisk gjemmer seg et lite menneske inni der!

  1. Caroline

   Haha, det er helt sant 🙂 Ja, det er virkelig fascinerende!

 32. Liker disse oppdateringene kjempegodt! Morsomt å se hvor stor babyen er 🙂

 33. Så flott du er!!
  Det er så gøy med disse ukentlige oppdateringene:)
  Go’ lørran:)

 34. Elisabeth L

  Det er så koselig å lese disse oppdateringene, håper du fortsetter med dette videre 🙂 god helg <3

  1. Caroline

   Det er så fint å høre, Elisabeth! Tusen takk 🙂 Det er veldig koselig å lage dem også! 🙂

 35. Benedicte

  Jeg vet ikke om dette hjelper, men når jeg får halsbrann pleier jeg å spise noen mandler. Det hjelper 🙂

 36. Hei Caroline

  Kjenner du forresten til Hypermesis?

  Jeg har det og er så fortvila, vekta går nedover for jeg klarer ikke få i meg noe mat, bare kaster opp. Prøvde de galvicson du anbefalte, husker ikke hvordan d skriver, men håper du forstår hva jeg mener

  Jeg har prøvd alt, for 2 dager siden ble jeg lagd inn på ullevåll for intravenøst da jeg ikke hadde klart å spise på et døgn. Jeg er så kvaln at jeg klarer ingenting.

  Det å ha hypermesis er helt grusomt så nå skjønner jeg endelig hvor fælt mamma hadde det da hun gikk gravid med meg. Hun kasta opp mellom 10-20 ganger per dag igjennom hele svangerskapet.

  Jeg vet du ikke er lege, men har du noen tips til hva man kan spise når man er konstant kvalm. Har prøvd alt legen har anbefalt, men ingenting fungerer.

  Hadde satt stor pris på svar for jeg er så fortvila over at jeg ikke får i meg nok mat. Er 10 uker på vei nå og veier 47 kg, gått ned 2 kilo allerede og d liker jeg dårlig

  Mvh Linn

  1. Caroline

   Gratulerer så mye, kjære deg! Så leit å høre at du er plaget med dette, jeg har dessverre lite kunnskap til dette selv – utenom det jeg har lest. Håper det går over etter hvert og at det ikke varer hele svangerskapet! Og selvfølgelig håper jeg at legen din er behjelpelig! Stor klem og masse lykke til <3

  2. Christina

   Hør med bloggeren villapaprika. Vet hun slet med dette, men er over det nå.

 37. Jente86

  Hei!

  Har du tenkt å noe på om dere ønsker å avsløre kjønnet på barnet før eller etter Anna Rasmussen (mamma til Michelle) forteller hva hun venter? Tenk om dere har valgt samme navn 🙂

 38. Er så koselig å lese disse oppdateringene underveis! Du ser fantastisk ut kjære du!

  1. Caroline

   Tuusen takk, Ingrid! 🙂

 39. Hei! Morsomt med disse gravidoppdateringene 🙂 jeg har et supert tips mot kløe under føttene, da jeg en gang var i afrika og ble bitt av sandlopper. Det var det verste jeg har klødd i hele mitt liv og klarte ikke å tenke på noe annet hele dagen. Men på kvelden og da jeg våkna i løpet av natta pga. kløe så smurte jeg inn føttene med tigerbalsam. Det kjøler ned veldig godt og det slutta å klø sånn at jeg fikk sove igjen. Sandlopper er kanskje ikke det samme som ditt problem, men det var ihvertfall et lite tips 🙂

 40. Hei!

  Hvis du sliter med pigmentflekker har jeg et genialt tips, og det er å skaffe et serum med høye verdier av vitamin C. F.eks serumer med L-ascorbin syre (vitamin C).

  Obagi og Emergin C er to merker jeg kan gå god for når det kommer til serum, de har ulik styrke på serumene. Har selv testet serum med 20% vitamin C. Anbefaler deg (om du ikke har gjort det allerede) å lese om vitamin C i hudpleie. Det reddet hvertfall min hud!

  Fortsatt god lørdag 🙂

  1. Caroline

   Jeg har allerede hatt god effekt av serien til ZO, den er super! Ble kvitt alle flekkene, men måtte slutte med dett da jeg ble gravid. Bruker et C-vitaminserum pluss en ny krem uten hydroquinone nå i gravidteten som likevel skal være effektive, men mer over tid 🙂 De er fra ZO Skin Care (undermekre av Obagi)

   Klem 🙂

 41. Du ser fantastisk ut! Det er veldig gøy å følge med på reisen din, spesielt nå som du er gravid. Jeg er faktisk akkurat fem uker lengre enn deg på vei, så er fint å lese om noen i samme situasjon 🙂
  jeg har lagret et tidligere innlegg fra deg angående treningsøvelser for gravide (fra du gikk med nelia), og liker veldig godt å ha de øvelsene med på programnet. Men kunne du tenke deg å lage et nytt og lignende innlegg en dag med nye øvelser? Jeg trener en del, og nå som jeg er kommet så langt på vei kunne jeg tenkt meg å fått litt nye treningstips 😀 liker variasjon, og tips til øvelser som er bra for gravide:)
  Ha en fortsatt fin helg!

 42. hei, jeg er gravid 19+2 nå, og jeg ble overlykkelig når du skrev du var gravid igjen! så koseligger å følge deg spesielt når vi er så nærme i antall uker, kjenner meg igjen i det meste du har skrevet:)
  Halsbrann ja, jeg har hatt et par tilfeller av det, men jeg kjøpte økologisk glutenfri natron på iherb av merket red mill, jeg tar bare en teskje av det blandet med et halvt glass vann og hiver det nedpå.tar bort halsbrann innen et minutt!! dessuten er det naturlig og jeg synes det er supert!

  gleder meg til fortsettelsen, syns du er så vakker, flott og inspirerende, stå på!
  ikke ta personlig det fæle noen (sjalu) sier til deg, du er bare et fantastisk menneske og ingen kan ta det ifra deg.
  klem Lisa

  1. Caroline

   Tusen takk for tipset, Lisa! Og for så fine ord 🙂 Masse lykke til i svangerskapet, så gøy at vi er så nærme 🙂

   Klemmer 🙂

 43. Du står jo skyter magen fremover og alle kan se litt gravid ut da. Rett deg opp i ryggen

  1. Caroline

   Jeg har en naturlig svai i ryggen som gjør at det ser sånn ut 🙂

 44. Heisann. 🙂 Er magen din mindre eller større i forhold til forrige svangerskap? Min var faktisk mindre med nummer to. Til tross for at de aller fleste sier det er motsatt. Det var gutter begge gangene, så det var ingenting med det heller 🙂
  Du må være obs ift kløe under føtter og hender i svangerskapet. Jeg hadde det, og måtte ta blodprøver for å følge med om jeg holdt på å få svangerskapskløe. Det høres ganske ufarlig ut. Men for babyen i magen kan det være veldig farlig faktisk. Verdt å nevne for jordmor i alle fall 🙂 God helg!

  1. Caroline

   Jeg synes den er ganske lik, uten at jeg skal være for skråsikker :p Var ikke så flink til å ta bilder under forrige svangerskap og de jeg tok var stort sett i speilet, det ser litt annerledes ut enn med kamera 🙂 Jeg vet det ikke er bra med kløe under føtter under svangerskap :/ Håper jeg slipper det! Forrige gang kom det i tiden etter svangerskapet, tror også det var etter at jeg var innlagt på sykehuset med nyrebekkenbetennelse, så tror kanskje det var en måneds tid etterpå. Forferdelig var det i hvert fall uansett :O

   Klem 🙂 Og håper helgen har vært fin!

 45. Elsker RIO Jeg også. Gratulerer med graviditeten også:)

 46. Christina

  Sikkert et dumt spørsmål, men jeg spør likevel 🙂 hvorfor kan du ikke bruke hudpleieprodukter fra zo når man er gravid? Bruker selv denne hudpleieserien. Er ikke gravid selv, men kan være greit å vite for fremtiden 😉

  1. Caroline

   Jeg bruker produkter fra ZO, men det er ikke alle produktene som kan brukes 🙂

 47. Utrulig koselig å følge seg når man selv er gravid!! Elsker gravidoppdateringene dine, sp bare fortsett . Er selv i uke 14 og ble fortalt på tidlig ul at morkaken lå i front! Ble skikkelig redd for keisersnitt jeg også men den lå visst langt oppe. Når kjente du bevegelser første gang? Har hørt det kommer litt senere når morkaken er i front.

 48. Marie Alette

  Tillykke med en spire i magen! Jeg hadde termin den 4. september i fjor, og ble tobarnsmor når klokken akkurat bikket midnatt. Inspirert av din graviditet med Nelia trente jeg hele veien (målet var å klare å løpe lenger enn hva du klarte da ) og hadde siste løpetur bare noen timer før fødselen satte i gang..

  Jeg er sjelden innom blogger og sosiale medier, men når jeg først er det finner jeg alltid deg inspirerende. Ikke nødvendigvis fordi jeg har samme kles- interiør- eller treningsstil, men fordi du har så mye pågangsmot og arbeidsvilje. Med en venninne har jeg uttrykket «WWFD» (What would Fotballfrue Do?) når vi trenger litt ekstra motivasjon i hverdagen.. Takk for dét, Caroline.

  1. Caroline

   Så fantastisk å lese! Flinke deg 🙂 Håper jeg klarer å holde lenger denne gangen, men jeg er fornøyd med uke 37 jeg altså :p Jeg var på ellipsemaskinen noen timer før fødselen satt i gang da :p Men jeg klarte ikke å løpe 😉 Tusen takk for så fine ord, snille du! Stor klem!

   1. Marie Alette

    🙂

 49. Gratulerer med graviditeten Kan jeg spør hvordan det går med migrenen i svangerskapet? Har du noen gode råd ifht svangerskap og migrene?

  1. Caroline

   Den var verre i starten, det var den forrige gang også :/ Nå er ikke jeg plaget av veldig hyppige anfall, men de kom likevel «hyppig» i starten av svangerskapet. Det gikk over etter 2 anfall (hvis jeg ikke husker helt feil) og har ikke kommet tilbake 🙂 Har dessverre ingen gode råd :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *