oppskrift-onsdag: jordbærsalat med valmuefrødressing

jordbaersalat_3

God morgen og hei onsdag! Nå gleder jeg meg til å dele denne oppskriften med dere, for dette var en vellykket salat for både store og små i dette huset… hunder inkludert. Haha! De to altså, spiser alt som faller på gulvet. Uansett, i dag er det ikke mange ingredienser du trenger og heller ikke mye tid, så om denne faller i smak spår jeg den en populær tid i møte hos deg også 😉 Oppskriften fant jeg på denne bloggen via pinterest, jeg måtte bare justere en del på mengdene og brukte en annen salat. Ble så godt! 

jordbaersalat_4

du trenger 

♥ 1 pakke grønnkål revet ♥ 2 kurver jordbær ♥ 1 pakke bacon ♥ 2 avocado ♥ 2 dl. majones ♥ valmuefrø ♥ 4 ss. hvit edikk ♥ salt + pepper 

jordbaersalat

slik gjør du 

Vask grønnkålen og jordbærene, del avocadoen på midten, fjern steinen og del den opp i skiver. Del opp jordbærene og baconet. Stek baconet i en panne. Ha grønnkål, jordbær og avocado i en salatbolle. 

jordbaersalat_1

Bland sammen majones, hvit edikk og valmuefrø, ha dette over salaten og bland godt. 

jordbaersalat_2

Så er det bare å nyte! Nå er sommeren her snart 🙂 

jordbaersalat_5

– håper det smaker – 

31 kommentarer

 1. Hei Caroline!

  Når får vi vite kjønnet på lille? Hvorfor må dere holde på det så lenge……? 😛 hehe.

  1. Lene – fordi det er en privatsak…? La dem nå velge selv hva de går ut med!

 2. It is a unusual combination but it looks yummy!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Dette så friskt og godt ut! Elsker salater på våren og sommeren. En av favorittene her i huset er salaten fra boken din med kapers, Lisboa salaten:)

 4. Så nydelig den salaten ser ut! Mange gode smaker her. Må prøves.
  Takk for alle de gode og lekre oppskriftene du legger ut 🙂

  1. Caroline

   Den er SÅ god 🙂 Bare hyggelig, Randi! Håper det smaker 🙂

 5. Mmmmm, dette så utrolig godt ut! Jeg er ikke så glad i majones, kan man erstatte denne med noe annet mon tro?

 6. Matilde

  Avokado kan være dødelig for hunder.

  1. Caroline

   https://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-non-toxic-plants/avocado

   «While avocado is toxic to some animals, in dogs and cats, we do not expect to see serious signs of illness. In some dogs and cats, mild stomach upset may occur if the animal eats a significant amount of avocado flesh or peel.»

 7. Er dette nok middag til en familie på tre? En gravid kvinne, barn og en fotballspiller? Har dere stor kveldsmat også, eller? Og dette er ikke ment som kritikk, selv om noen kommer til å tolke det slik 🙂

  1. Caroline

   Idun: Det er 2600 kcal i hele retten, så det er mer enn nok energi her til to store og en liten 🙂

 8. Skal lages i dag, alltid gøy med dine oppskrifter Caroline

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, Cat! Håper det smaker 🙂

   1. Det smakte supergodt, skal lage den igjen i helgen men da blir det med fersk løvetann istedet for grønnkål 🙂

 9. Hege Iren

  Dette ser kjempe deilig ut, og er noe jeg definitivt skal prøve. Lurer på en ting: Hvor har du kjøpt marmorfjølen/underlaget hen? Skikkelig delikat og lekkert. Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline

   Den er fra h&m Home 🙂 Ha en fin dag du ogsp, Hege Iren! 🙂

 10. Hei! Lurer på noe litt rart og uvanlig du kanskje ikke har blitt spurt om før, haha:-) Blir Lars-Kristian mett av en liten salat hovedsaklig bestående av jordbær og med «eneste» kjøtt litt bacon? Har selv en kjæreste som spiser helt sinnsykt mye. Han trenger liksom 3x det jeg spiser (om ikke mer), og det må være mye kjøtt og helst også karbohydrater for at han skal bli mett. Han er en sunn, slank og sprek type som driver med mye aktivitet hver dag, men langt i fra å være fotballspiller på heltid. Lurer da på hvordan LK, som ser ganske stor og sterk ut, og som i tillegg driver aktivt med idredd overlever med så små måltider? Litt tilfeldig spørsmål, men kunne bare ikke la det passere.. haha:-) Ha en fortsatt fin uke!!

  1. Caroline

   Lars-Kristian kan fint spise kveldsmat om han blir sulten igjen etter middagen 🙂 Han spiser ikke små måltider, kan jeg aldri huske at han har gjort i hvert fall, mamma er overlykkelig hver gang vi kommer på besøk og hun kan proppe ham stappfull 🙂

   Han spiser en sen lunsj klokken 14 hver dag, men det varierer vel med ham som med alle andre hvor mye han vil ha til middag 🙂 I går ble det dette og det var han godt fornøyd med 🙂 Det er mye mer enn jordbær som metter i denne salaten, majones, bacon og avocado er ganske mektig når du spiser det sammen – 78 energiprosent i denne salaten kommer fra fett og det metter jo bra 🙂

   Ha en fortsatt fin uke du også 🙂

  2. Jeg skjønner hva du mener, Nora, men en salat trenger jo ikke være liten 🙂 Det kommer jo an på hvor stor porsjon salat man spiser. Grønnkål er jo også ganske grov sammenlignet med mange andre salater. Dessuten kan jeg tenke meg at denne salaten er sykt digg sammen med grillet kyllingfilet, eller noe annet digg grillmat i sommer, om man likevel vil ha noe mer 🙂

   1. Caroline

    Sara: Det kommer også veldig an på hva som er i salaten, type dressing o.l 🙂 Her er det f.eks brukt bacon og majones som begge er veldig energirikt. Grillet kylling høres ut som en perfekt ingrediens, det skal vi prøve til sommeren 🙂

 11. Har nettopp laget denne salaten nå og den var god…meeen jeg la til sukker da dressingen ble litt sur. Er ikke 4 så eddikk litt mye og brukte du ingen søtning i? Skal sies at mine jordbær ikke var av de søteste 🙂

  1. Caroline

   Det kan jo hende at jordbærene og hvor søte de er spiller inn. De vi hadde var veldig gode og søte 🙂 Det hender jeg tar ting litt på slumpen, og det mener jeg på at jeg gjorde med eddiken, kanskje det bare var 3? :/

 12. Jeg får vann i munnen av å se på bildene, det ser virkelig helt nydelig ut! 🙂

 13. Hvor er spisebordet deres fra?

  1. Caroline

   TM Design 🙂

 14. Hurra! Den virket jo superenkel! Åh, nå gleder jeg meg virkelig til å prøve:D
  Litt tidlig å ønske dere god helg kanskje, men her venter langhelg og ekstra fridager, så det er jo nesten innafor;) Ha en fin dag i alle fall<3

  Stor kos fra Rygge<3

  1. Caroline

   God helg til deg også 🙂

 15. Laget en versjon av denne salaten både i dag og i går! Deilig! Blandet grønnkål, jordbær og avokado som jeg smashet og «rørte inn», pluss et par ss majones, salt og pepper. Hadde også strimlet svinekjøtt i, anbefales! 🙂

  1. Caroline

   Mmm, høres deilig ut! Takk for tips 😉

   Klem!

 16. Hei Caroline!
  Mamma (44) sliter forferdelig mye med allergi og blir stadig tynnere og tynnere. Hun reagerer kraftig på melkeprodukter, gjær, soya og gluten. Har du noen gode matoppskrifter som hun kan spise uten at hun blir dårlig av det? Eller noen andre gode tips? Vil så gjerne vi skal kunne ha gode matopplevelser sammen uten at hun enten ikke kan ha det jeg spiser eller at vi bare sitter og spiser knekkebrød. Hadde blitt så takknemlig for svar!
  Hilsen Silje

  1. Caroline

   SÅ synd å høre, Silje! Det finnes jo så mye godt du kan lage og veganske oppskrifter er jo uten melkeprodukter, men igjen pleier de å bruke soyabaserte produkter. Jeg er ingen ekspert på dette dessverre, men jeg er sikker på at det finnes mye godt hun kan lage! Har hun ikke fått tips og råd av legen sin?

   Klem og god bedring <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *