noe av det beste med hverdagen

middag_1

Noe av det jeg setter mest pris på i hverdagen, er den lille timen når hele familien er samlet rundt middagsbordet! Slik har det vært bestandig, det har liksom vært en liten hverdagstradisjon så lenge jeg kan huske: hjem etter skolen, gjøre lekser, spise middag med mamma, pappa og storesøster. Vi snakket alltid om alt og ingenting, hva vi hadde gjort i løpet av dagen, hvordan det hadde gått på skolen og da jeg var liten nok er jeg ganske sikker på at pappa og jeg plaget Anette med gjentatte spørsmål om gutter og kjærester som hun aldri svarte på, men som heller gjorde henne pottesur. Noe som gjorde meg enda mer fornøyd! Haha! Min og pappas største hobby da jeg var yngre, var jo å plage Anette. Noe så slemt.. Hun kom heldigvis over det og jeg ble heldigvis stor nok til å slutte. Pappa derimot, han holder på med oss fortsatt 😉 Uansett tror jeg det er litt av rollen ved å være lillesøster, å være en liten plageånd også. Jeg vet i hvert fall at jeg kunne være det til tider 😉 

middag_8

middag_9

middag_4

Men nå er det altså min tur til å sitte rundt middagsbordet med min egen lille familie og det er virkelig øyeblikk jeg setter stor pris på! I en hektisk hverdag tror jeg dette er et viktig samlepunkt for en familie, en tid for bare oss hvor vi kan sitte og snakke sammen, legge bort mobiltelefonen og fokusere ett hundre prosent på bare oss. Det er så fint! 

middag

I dag stod det en helt fantastisk salat med jordbær som hovedingrediens på menyen, til Nelias STORE fornøyelse! Den tror jeg vi med hell kan ha flere ganger fremover 😉 Oppskriften deler jeg selvfølgelig i morgen! 


Hvilket hverdagsøyeblikk liker du aller best? 

47 kommentarer

 1. Hvor er serviset og bestikket til Nelia fra? 🙂 Dere er en så fin liten familie <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Maren 🙂 <3 Det er fra Disney Store 🙂

   Klem!

 2. Cathrine

  Så hyggelig!! Spiser Nelia som mett på middag, eller får hun kveldsmat også? Har selv en liten en som spiser litt middag

  1. Caroline

   Vi spiser som regel middag i halv seks-tiden, så da spiser hun ikke noe mer etter det 🙂 Etter barnehagen blir det noen ganger smoothie eller frukt mens vi lager maten, dersom hun er sulten 🙂

 3. Håper du snart deler kjønnet <3 Sååå spent!

 4. Hei. Hvor er kjolen din fra?:)

  1. Caroline

   Den er fra byTimo 🙂

 5. Endelig er bildene dine klare og fine igjen, etter en lang periode som de har vært uklare hos meg.

  1. Caroline

   Så utrolig fint å høre, Tone! 🙂

   1. Her også! Jippi 🙂

 6. Den salaten så utrolig god utKan jeg spørre om du fortsatt bruker hudpleie fra obagi ? Fornøyd?

  1. Caroline

   Jeg bruker fortsatt fra ZO ja 😀 Måtte endre noen av rutinene da jeg ble gravid, men er SÅ fornøyd fortsatt 🙂 Har brukt i det 3 år nå 🙂

 7. Så deilig å se at flere virkelig verdsetter middagstid og kos rundt bordet<3 Dere er en så nydelig trio, så dere kommer til å bli et herlig firkløver når baby kommer!
  Gleder meg til oppskrift!
  Stor kos fra Rygge<3

  1. Caroline

   Tusen takk, Sarah! Snille du 🙂 Håper du likte oppskriften! 🙂

   Klemmer!

 8. For et koselig innlegg. Slike stunder med familien er gull <3 Middagen ligner litt på vår (tror jeg), biffsalat med forskjellig salat, agurk, paprika, jordbær (!), biffstrimler og fetaost. Frister med slik mat nå som det begynner å bli varmere ute. Forresten, jeg stemmer også for et yoga innlegg, som du nevnte tidligere i uken 😀

  1. Caroline

   Å, din versjon høres også nydelig ut! Det må jeg prøve 🙂

   Klem!

 9. Lang helgefrokost er det fineste 🙂 Og å av og til ligge ved siden av 2-åringen når han skal sove… Det er de vakreste øyeblikkene med skravling 🙂

  1. Caroline

   Åja!! Helgefrokoster <3

 10. Så fin kjole du har på deg! Er det ByTimo? Jeg deler dette hverdagsøyeblikket med deg, syns det er så viktig å samles rundt middagsbordet sammen =) I tillegg liker jeg godt å stå på badet sammen om kvelden (tro det eller ei) 🙂 Da pusser vi tenner, børster håret, tar av sminke, barberer skjegget, smører inn ryggene til hverandre og lignende – mens vi prater, tuller og ler 🙂

  1. Caroline

   Ja, det stemmer 🙂 Ja! Badehygge kan også være veldig fine stunder 🙂

   Klem til deg, bell 🙂

 11. Lene Aadahl-Rusten

  Hvor har dere kjøpt brettet som Nelia har serviset sitt på? Her i huset er også middag rundt bordet hellig og en veldig koselig stund vi setter veldig pris på ❤️

  1. Caroline

   Det er fra Stokke 🙂

   Klemmer!

 12. Johanna

  Jeg elsker en rolig morgenstund:) det er mitt favoritt hverdagsøyeblikk, spise en god frokost i ro og fred, nyte at en ny dag starter og kanskje lese litt aviser og blogger. Og din blogg er min favoritt, har fulgt deg nå i tre år og ingen gir meg så mye inspirasjon som du, fortsett å ha tro på det du gjør!:)<3

 13. Hei, hvor er det brettet som er under serviset fra? Praktisk når du har små barn som kanskje griser innimellom☺️

  1. Caroline

   Det er gull verdt 😉 Det er fra Stokke 🙂

 14. hva gjør dere med hundene når dere spiser?:) har selv to små firbeinte, og mine skal alltid ligge i kurvene sine mens vi spiser, for jeg blir gal av tigging 😉 men kanskje du har en annen fin måte å løse dette på?:)

  1. Caroline

   de tigger som besatt uansett om de får mat samtidig eller rett før :O som regel ligger de i kurven sin eller vi lukker døren inn til stuen om det er for ille :p

 15. Rebecca

  Så fint kjede du har på deg. Står det noe på det?

  1. Caroline

   Nelia 😀

 16. Det er ordentlig hyggelig det, jeg unner dere det! Her i huset er det mannen som henter 2-åringen hver dag, og jeg dukker opp hjemme 2 timer senere enn dem. Setter så stor pris på helgene og feriene når vi kan spise middag sammen 🙂

  Må si jeg er litt musinnelig på at Nelia spiser så variert. Hva har vært hemmeligheten din? Jeg prøver stadig på nye retter, men mini vil ikke røre det engang, og griner til seg joghurt/pasta.

  Beundrer deg siden du er så flink til alt!
  Masse lykke til videre i svangerskapet!

  1. Caroline

   Tusen takk, Kat! Vi har vært flinke til å tilby henne absolutt ALT veldig lenge nå 🙂 Noe vil hun ikke ha mye av, det hender hun bare smaker, og det er selvsagt helt greit det også 🙂 Da får hun bare noe annet, men at hun smaker i det hele tatt er jo helt topp 🙂 Denne salaten likte hun veldig godt: avocado og jordbær er jo ofte noe de små liker også 🙂

   Og takk igjen <3

 17. Så himla fin kjole! Er den fra byTimo? Kunne du postet noen flere bilder av den? ^^

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Og ja 🙂 Flere bilder av den er lagt ut nå 🙂

   Klem til deg!

 18. Dette så kjempegodt ut! 🙂

  1. Caroline

   Det var det også 😀 Oppskrift ute nå 🙂

 19. Hei!

  Det er sikkert ikke alt som kommer frem her, men er det eneste måltidet toåringen din får mellom barnehagens slutt og frokost neste dag en salat? Det virker ikke greit ernæringsmessig som hovedmåltid for et lite barn i vekst.

  1. Caroline

   En salat kan helt fint være et fullverdig hovedmåltid for et barn i vekst. Det er mer enn nok energi i den, og den har et fullverdig innhold av essensielle proteiner og fettsyrer som barn trenger mye av 🙂 Nelia er såpass stor at hun uansett fint kan si i fra om hun er mer sulten eller ikke, og om nødvendig så får hun kveldsmat før hun legger seg.

   1. Jeg stusser også litt på dette. I barnehagene mine barn går i/har gått i har det vært litt frukt og knekkebrød ca 14. Det er jo kun regnet som et mellommåltid. Det er jo ikke mye å spise egentlig bare ett måltid fra ca kl 11 til 17.30 (med litt frukt innimellom)? Og jeg er heller ikke enig med at en 2-åring nødvendigvis sier fra om han/hun er sulten. De glemmer seg fort med lek osv, og kommer ikke alltid på at de egentlig er sultne. Men for all del, jeg går jo ut i fra at du ikke sulter ungen…

   2. Caroline

    Det vil jo selvsagt varierer fra barn til barn, og det er jo greit å holde seg oppdatert på hva de spiser i barnehagen 🙂 Men denne salaten er uansett et fullverdig hovedmåltid, 10 energiprosent proteiner, 13 energiprosent karbohydrater og 78 energiprosent fett. Med alle essensielle proteiner og fettsyrer 🙂

   3. Carina Marie

    Ah, alt folk skal blande seg i altså! 🙂

    Lurer på hva folk hadde sagt hvis de fikk innblikk i hva min lille på 2 1/2 år spiser. Knekkebrød med smør og en gang i blant brunost, og det er stort sett det, haha 😛 Hvordan er det rent ernæringsmessig for et barn i vekst? Jaja, spiser oss værtfall ikke ut av huset…

    Ha en fin dag! 🙂 Og forresten, gratulerer med den lille i magen!

   4. Ja, salaten i seg selv ser jeg ikke problemer med, den gleder jeg meg til å prøve selv 🙂 var mer tidsrommet mellom måltid jeg reagerte på 😉

   5. Caroline

    Irene: Da misforstod jeg 🙂 Nelia pleier som regel å spise et mellommåltid når hun kommer fra barnehagen.

   6. Ærlig talt altså, nå snakker folk ut i fra uvitenhet. Med 78 energiprosent fett er dette måltidet mere mettende enn en gjennomsnittsmiddag i den norske heimen, for å si det sånn!

   7. du kan regne med at en toåring er selvregulert på mat hun får tilbudt, men du kan ikke regne med at de aktivt ber om mat. Alle som har barn har vel opplevd at de hiver i seg mat, selv om de nettopp takket nei. Det kan godt være hun takker nei, men du må faktisk tilby. Toåringer er ikke så store!

   8. Caroline

    Anita: Ja, det har du rett i 🙂 Det er viktig å ikke bare spørre, men også tilby.

 20. Lisbeth

  Jeg elsker middager, det er så koselig å samles rundt bordet med mannen og lillegutt på snart 2 år. Skravle og le. Andre hverdagsøyeblikk som jeg elsker er henting i barnehagen, nesten sommerfugler i magen. Det er så herlig å se hvordan han lyser opp når mamsen kommer <3 og leggingen, små barnehender som holder hardt rundt deg og hvisker "natta mamma" i øret ditt. Det er sånne øyeblikk som gjør at man glemmer hvor svett man var når lille lå på magen og hylte i butikken for to timer siden :p

 21. Anna Marie

  Hei Caroline,

  Jeg er en jente på 23 år som har vært leser av bloggen din i mange år.
  Jeg er litt nysgjerrig på hvordan hverdagen din blir påvirket av de store samfunnsspørsmålene om bland annet bærekraftig utvikling, fair trade og dyre-velferd. Tar du hensyn til hvilke produkter du kjøper og er du fokusert på gjenbruk ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *