gravidoppdatering: uke 23 (22+1)

Jeg føler at jeg nettopp oppdaterte dere på denne fronten, kanskje det bare blir for mye med en slik oppdatering hver uke? Hva tenker du? Tell me! Jeg deler mer enn gjerne om dere synes det er gøy, for jeg trenger vel ikke akkurat å presisere at jeg synes det er gøy 🙂 Dette er jo ting og tanker som opptar meg om dagen, så det kjennes veldig naturlig for meg å skrive om det. 

uke 23 update weekly

Vi har altså kommet til uke 23 og jeg teller dagene! Faktisk teller jeg ukene til vi skal på ferie også, og det er egentlig litt dumt for det fører bare til at tiden går litt sakte likevel, med to ting å glede seg til. Men som jeg nevnte i går, dette svangerskapet kjennes mye kortere enn det forrige og det i seg selv er jo ikke noe annet enn fantastisk! Tenk på svangerskap nummer 3 da, det er nok over før du rekker å blunke! Ikke at vi har tenkt oss dit med det første 🙂 


hello week 23 

termin: 4. september 2016.

hvor langt på vei: jeg er helt i starten av uke 23, altså 22 uker og 1 dag på vei. 

dager igjen av svangerskapet: Jeg har vært gravid i 155 dager og har 128 dager igjen! 

babyen er så stor som: en grapefrukt! Men seriøst.. Da har vel babyen krympet siden forrige uke, for en kokosnøtt er jo større enn dette?! Haha! Jeg sendte Lars-Kristian Skien rundt for å finne en med ok størrelse og denne var altså det vi endte opp med. Å sammenligne med frukt og grønt er kanskje ikke det beste hele tiden 😉 Babyen vår veier i hvert fall rundt 465 gram i starten av denne uken og rundt 550 gram når uken går mot slutten.  Lengden er 19 cm. lang fra sete til isse, 27 cm. lang i full lengde. Begynner å bli stor nå! Bitte lille ♥ 

uke 23_3

ukens must have(s): fortsatt støttestrømper, vann og halsbranntabletter, men også gode, myke blondebh-er og disse doplene fra AngelSounds. Disse redder virkelig et bekymret mammahjerte når jeg føler at det er noe galt eller når jeg innbiller meg at jeg ikke har kjent så mye liv. Disse skal ikke brukes med hyppighet, men det er likevel beroligende å bare ha dem i hus, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke har vært så glad for å være syk og måtte gå på antibiotika og smertestillende. Det har gjort meg litt ekstra urolig med tanke på hva babyen får i seg, selv om leger har forsikret meg om at det går helt fint. 

uke 23

kjenner du mye til den lille mageboeren: jeg føler nesten at det har roet seg litt, og det har kanskje å gjøre med at babyen begynner å innarbeide søvnrutiner eller rett og slett det at jeg har blitt mer vant til det. De aller kraftigste sparkene kommer selvfølgelig når jeg skal sove, slik var det med Nelia også 😉 Her om dagen tror jeg babyen kjempet skikkelig for å bytte stilling eller retning, for jeg ble nesten litt uvel av de harde og glidende bevegelsene som foregikk inni der. Lars-Kristian kjente de første sparkene på søndag kveld, det var veldig koselig ♥ 

hvordan har treningsuken vært: ikke-eksisterende! La oss bare si at jeg er overlykkelig for å kjenne meg frisk igjen, for at antibiotikakuren er over etter i dag og for at jeg er kvitt neseplagene. Ord kan nesten ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å ta fatt på en ny og frisk uke! Spent på om jeg merker noe på formen, på mandag er det 2 uker siden forrige skikkelige økt 😉 

plager: ingen graviditetsplager med unntak av EKSTREM halsbrann til og fra i løpet av dagen. 

kjønn på babyen: det vil vi fortsatt holde litt på, men jeg tror ikke det er lenge til jeg sprekker! 

hvordan sover du om natten: jeg sover endelig uten toalettbesøk, men våkner med en blære så full at jeg må knipe hele veien inn på badet. Haha! Knipeøvelser er jo forresten bare et pluss, jeg har slurvet skikkelig med det den siste tiden… 

fødselsforventninger: fortsatt kjenner jeg at det ligger litt langt fram i tid, men 128 dager kan plutselig gå veldig fort! Jeg håper opplevelsen blir like fin som forrige gang, selv om jeg gruer meg litt til smertene som jeg vet kommer helt på slutten i utdrivningsfasen. Jeg har jo glemt hvor vondt var, men jeg husker at jeg rett etter fødselen tenkte at jeg aldri ville gjennom de smertene en gang til. Så gikk det én dag og jeg tenkte allerede at hei, det var jo ikke SÅ ille?! Egentlig litt fascinerende det der 😉 

ukens cravings: har ikke hatt noen særlige cravings denne uken, men jeg har spist MYE Skyr i absolutt alle former og varianter. Favoritten er og blir Skyr med kaffe & vanilje, den slår utrolig nok kokos for min del, selv om kokos kommer på en god nummer 2. Kokos MED tørket kokos. Da blir den ekstra god! Jeg synes Skyr metter godt og det er godt å snaske på også, når jeg sitter hjemme og jobber og har lyst på et eller annet. Eller så tar jeg de med på biltur. Lars-Kristian hamstret til meg tidligere denne uken ettersom jeg var syk 😉 Takk! 

uke 23_1

humør: det er som det har vært, jeg er jo en veldig positiv og blid sjel og det har ikke endret seg. Det skal sies at humøret ikke har vært HELT på topp når bihulene har røsket i meg som verst, men kommer jeg meg gjennom en fødsel, så er bihulebetennelse og ørebetennelse peanuts i forhold 😉 

vektøkning: fortsatt 6 kilo opp. 

innkjøp: JA! Men ikke noe mer enn i forrige uke. Jeg glemte å si hva jeg har kjøpt, men de to første pysjamasene er i hus og hentesettet er i boks pluss et par andre nydelige plagg som jeg gleder meg til å vise dere! Det aller første innkjøpet gjorde jeg faktisk bare et par dager etter at jeg testet positivt: det var salg på Zara, så jeg klikket like gjerne hjem en julepysj! Denne passer jo til begge kjønn og er så nydelig! 

uke 23_2

kontroll: både Lars-Kristian og jeg var på jordmorkontroll mandagen som var og det gikk veldig fint, bortsett fra at jeg glemte å levere urinprøve. Jeg lovte å stikke innom med den senere denne uken, men hvor ble dagene av? Shit! Jeg kom nettopp på det! *noterermeg* Får ta turen på mandag. Sa noen pregnancy brain? 

strekkmerker: ingen strekkmerker og jeg smører meg som regel to ganger daglig – en gang om morgen etter dusjen og deretter før jeg legger meg. Det er ikke alltid jeg orker å styre med det før jeg går til sengs, men jeg gjør det som regel likevel. Først en omgang med oljen og deretter en omgang med den tykke kremen. Så vandrer jeg inn i sengen og sklir ned ved siden av Lars-Kristian som en nypolert voksdukke. Haha! 

grapefrukt


♥♥♥ 

175 kommentarer

 1. Hei Caroline. Jeg følger bloggen din med jevne mellomrom, men nå som du er gravid syns jeg at det er enda mer spennende å stikke innom bloggen. Grunnen til dette er fordi jeg selv er gravid og har termin i september. Det er så gøy å lese og få tips fra ei dame som deg og jeg elsker stilen din. Fortsett med det du gjør, fordi du er utrolig god! Gleder meg til alle gravidoppdateringene dine fremover 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, Lisa 😀 Gratulerer 🙂

   Klem!

 2. Jannike

  Jeg synes absolutt du skal fortsette med disse oppdateringene hver uke:-)
  Og jeg er ei gammel røy som for lengst er ferdig med svangerskap, til høsten er alle mine i skolen.. Tempus fugit!

  1. Caroline

   Så koselig at du liker det til tross 🙂 Røy og røy, du 😉 Men tiden går virkelig fort!

 3. Hei!

  Hva smører du magen din med?

  Er selv i uke 17 så magen har ikke vokst mye enda, men greit å starte tidlig 😉

  1. Caroline

   Jeg bruker kremene fra mama mio, både krem og olje 🙂 De er kjempegode! Brukte de samme i forrige svangerskap 🙂

 4. Du må virkelig fortsette med disse oppdateringene! 🙂

 5. Hej Caroline!
  Jag vill inte vara någon tråkig tjej, men jag måste få säga vad jag fick till mig av min barnmorska när jag var gravid med min första tjej.
  Jag berättade för henne att vi hade lyssnat på hjärtljuden hemma med en babymonitor och hon sa då att detta inte var bra för bebisen just för att värmestrålarna var så starka och kunder skada honom/henne.
  Man vet ju aldrig vad som är sant eller inte såklart, men jag ville bara dela med mig <3
  Kram till dig och tack för en bra blogg! <3

  1. Caroline

   Jeg har aldri hørt om at det er varmestrålene som kan være skadelige :/ Jeg har fått beskjed om at man skal begrense bruken fordi det kan stresse fosteret :/ Uansett er det ingenting man skal bruke jevnlig, men jeg tenker at det er fint å ha om du skulle bli ekstra urolig 🙂

   Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *