oppskrift-onsdag: shepherd’s pie vegetar

oppskrift onsdag shepards pie_5

God morgen og hei til nok en oppskrift-onsdag! I dag får dere servert en vegetarversjon av sheperd’s pie og den metter virkelig så godt! Oppskriften fant jeg HER, men dette var en vegansk versjon og jeg ønsket å gjøre den litt annerledes – brukte blant annet min egen oppskrift på topplokket som er en helt fantastisk blomkålpurré i tillegg til at jeg kuttet ut noen ingredienser. Men inspirasjonen fant jeg altså der – så dersom noen skulle ville prøve seg på en vegansk versjon er det jo verdt en titt! 

oppskrift onsdag shepards pie_6

Denne retten var populær for alle rundt middagsbordet, så Nelia likte den også veldig godt selv om hennes favoritt helt klart var det på toppen – altså blomkålpureen 😉 Dere bør virkelig prøve å lage dette til middag, det var SÅ enkelt, ganske kjapt og utrolig godt! 


til 2 store + 1 liten 

♥ 650 gram blomkål ♥ 4 ss. kremfløte ♥ 2 ss. smør ♥1 ss. dijonsennep ♥ 1 klype muskatnøtt ♥ 500 gram assortert sopp ♥ smør til steking ♥ 1 gul løk ♥ 2 store gulrøtter ♥ 1 selleristang ♥ 3 hvitløksfedd ♥ frisk timian ♥ 1 lite glass tomatpuré ♥ 1 buljongterning ♥ salt + pepper  

oppskrift onsdag shepards pie


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær blomkålen i passe store biter. Ha godt med smør i bunnen av en kjele, la det smelte og tilsett deretter blomkålbitene. La det småkoke med lokket på og tilsett etter hvert fløten. Dette skal stå på middels varme til blomkålen har blitt myk. Rør underveis. Når blomkålen er myk nok, bruker du en stavmikser til å lage puré og tilsetter dijonsennep, litt frisk, hakket timian og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. 

oppskrift onsdag shepards pie_2

Skjær opp soppen, hakk opp den gule løken og selleristangen. Skrell gulrøttene og del dem opp i terninger.  Til hvitløken kan du bruke en hvitløkspresse eller du kan hakke den opp i små biter med en kniv. Ha litt smør i en panne og stek løk, selleri, gulrøtter samt hvitløk sammen. Når dette har blitt passe mykt og blankt, kan du starte med å tilsette litt og litt sopp. Dersom du synes løkblandingen blir for godt stekt, kan du sette dette til siden og fortsette å stekke soppen alene. Ha tilslutt alt oppi samme stekepanne igjen og tilsett tomatpureen sammen med litt salt, pepper og frisk timian. 

oppskrift onsdag shepards pie_3

Smør en ildfast form og ha sopp- og løkblandingen i bunnen av denne. Topp det med blomkålpureen i punkt 1 og sett det hele inn i ovnen. Her skal det stå i 20 minutter før du kan servere. 

oppskrift onsdag shepards pie_4

mmmmm – håper det smaker! 

oppskrift onsdag shepards pie_8

30 kommentarer

 1. New to your gorgeous website. Thank you so much for linking to my vegan shepherd’s pie. I’m so glad you liked it enough to share it! Your version looks fantastic.

  1. Caroline

   Thank you so much for visiting and thank you for such an inspirational recipe 🙂

 2. Jeg skulle ønske det kom en ny kokebok snart!

 3. Vegetarrettene dine ser veldig gode ut! Skulle gjerne spist mer vegetarmiddager. Men det er jo nesten ikke proteiner i denne retten og lite fett. Mest karbohydrater. Kunne ønske meg oppskrifter som var mer balanserte, ernæringsmessig

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   I denne retten er det 12 energiprosent proteiner, 15 energiprosent karbohydrater og 73 energiprosent fett. Så lite fett er det ikke, og ikke spesielt mye karbohydrater heller. Men jeg er enig at det kunne vært litt mer proteiner, kanskje fra noen belgfrukter f.eks? 🙂

   1. Linser og bønner tror jeg hadde passet godt inn i denne retten 🙂

   2. Caroline

    Ja! Det kunne bli kjempebra 🙂

   3. Kan anbefale grønne eller sorte linser i så fall! Kok de gjerne med et laurbærblad og være nøye med skyllingen (god skylling, mindre luftig mage..).

   4. Caroline

    Tusen takk for tips 😀 Haha, det siste der kan komme godt med :p

 4. NOM! Jeg elsker sopp, så dette må jeg prøve 😀 Må bare få overtalt samboeren om at sopp er godt. Han tør nemlig ikke smake pga navnet.. Haha! Ha en fin dag, håper du føler deg bedre!

 5. Du har mange gode oppskrifter på vegetarretter, det setter jeg pris på!
  Tror forresten det skrives Shepherd, altså med en ekstra h inni der. Skal ikke være for skråsikker, men Sheperd ser feil ut for meg iallefall.
  Sånn ellers så kalles denne retten for Skipperpai i min familie, og det er jo åpenbart en stor misforståelse. Det falt meg ikke inn før nå at min mors Skipperpai og Shepherd’s pie er samme greia. Morsomt 🙂

  1. Caroline

   Du har helt rett! Jeg fikser 🙂 Hahaha, skipperpai 😉

 6. Det ser veldig godt ut, bare lirte på hvor du tilsetter buljongterningen?

  1. Caroline

   Det har jeg glemt å skrive ser jeg, så det skal jeg føye til 🙂 Jeg bruker ikke vann, men smuldrer den bare over når jeg steker soppen og det andre i pannen 🙂

 7. Det såg nydelig ut, som alltid! Kan jeg bare spørre om en ting? Hva sier Lars Kristian til at du lager vegetarretter til middag? Jeg er selv sammen med en fotballspiller, og tror ikke det hadde vert veldig populært å servere det her i hus. I tillegg så spiser han jo så mye 😮 Ser ikke ut som det er så mye mat i denne oppskriften.

  1. Caroline

   Ettersom vi begge har kuttet ut en del kjøtt fra kosten, så setter han stor pris på variert vegetar- og veganermat 🙂 Han spiser MYE, det er helt riktig, men han spiser gjerne sen lunsj på stadion etter trening og når vi da spiser middag i 17-tiden er han ikke skrubbsulten alltid. Det var i hvert fall nok til alle 3, men vi tømte den 🙂 Matfløte og smør metter jo også ganske greit, det er en mektig rett 🙂

 8. Ååå, det så helt nydelig ut, Caroline! Jeg ble fisketarianer (vegetarianer som spiser fisk og sjømat) for snart ett år siden og har fremdeles en del å lære, så det er alltid supert med nye tips og oppskrifter 🙂 Ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Håper du liker den! Klem til deg 🙂

 9. Martine

  Tusen takk! Utrolig flott med vegetaroppskrifter.

 10. Dette så utrolig godt ut! Må prøves 😀
  Hvis du skulle hatt noe kjøtt i, hva slags kjøtt ville du hatt da?

  Ha en fortsatt fin dag!
  Klem B

  1. Caroline

   Kjøttdeig er vel det som brukes i shepherd’s pie, så jeg tror det er en god kombo 🙂 Ellers ville jeg kanskje prøvd bacon?

   Klem 🙂

 11. Veldig bra at du tar et bevisst ansvar og viser flere vegetarretter.

 12. Lagde denne i dag med soyafløte og smør fra Berit Nordstrand. Vegansk og kjempegodt! Takk for oppskrift og inspirasjon. Deilig at du poster så mye vegetar for tiden!

 13. Denne lagde jeg til meg og min Engelske kjæreste i går! Veldig godkjent her i huset! Kjempegodt 🙂 Skal lage den flere ganger!

  1. Caroline

   Så gøy å høre 😀 God helg, S!

 14. Hvir mye vann koker du blomkålen i? Regner med det ikke er kun de 4 ss med kremfløte de skal kokes i..

  1. Caroline

   Vi bruker ikke vann, men kun kremfløten og smøret 🙂 Den delvia dampes og kokes.

   1. Anette

    Tusen takk for kjapt svar! 🙂 Nå står den i ovnen- så spent på resultatet. Ha en fin søndag!

   2. Caroline

    Håper det smaker 😀 Ha en fin søndag du også!

    Stor klem 🙂

 15. Så lækkert! Jeg lavede det til 14 mennesker, og kom til at lave alt for meget. De elskede det heldigvis <3 Jeg rørte gedeost i mosen, det fungerede rigtigt godt.

  Tak for en toplækker opskrift!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *