gravidoppdatering: uke 22 (21+1)

God morgen! Jeg har lyst til å oppdatere dere uke for uke i dette svangerskapet, eller i hvert fall vil jeg prøve å få det til hver uke 🙂 Forrige gang gjorde jeg det ikke fordi jeg var bekymret for at alle de som ikke er gravide eller overhodet ikke er interessert, skulle bli lei. Men jeg angrer på det i dag, for det hadde vært utrolig fint å kunne se tilbake på. Ikke minst hadde jeg hatt bilder uke for uke! Det har jeg dessverre ikke med Nelia, kun noen få magebilder litt spredt utover, hovedsakelig tatt med mobilen. Det er litt synd. I denne bloggposten har jeg har tatt utgangspunkt i den klassiske oppdateringen som jeg har funnet på diverse blogger når jeg har søkt etter det, men tatt bort noe og lagt til litt ekstra for å få det litt annerledes og kanskje litt morsommere 🙂 Håper dere liker det! 

uke 22 first

termin: 4. september 2016.

hvor langt på vei: jeg er helt i starten av uke 22, altså 21 uker og 1 dag på vei. Over halvveis! 

dager igjen av svangerskapet: 135 dager igjen!

babyen er så stor som: en kokosnøtt! Tipper det er en litt større kokosnøtt enn akkurat denne da, babyen er nemlig 17.5 cm. lang fra sete til isse, 26 cm. lang i full lengde og veier 400 gram. Toppen av livmoren er omtrent 2 cm. over navlen nå, og det ser jeg godt når jeg ligger på ryggen 🙂 

uke22

ukens must have(s): støttestrømper, fotmassasje (de få gangene jeg får… Lars-Kristian! Du var MYE flinkere forrige gang), tabletter mot halsbrann, vann og magekremene mine. Jeg tørster noe helt vanvittig om dagen, må ha vann så å si hele tiden. Ellers bruker jeg de samme kremene som jeg brukte i forrige svangerskap fra mama mio, og da jeg startet å smøre meg med dem denne gangen tok luktene meg 3 år tilbake på et blunk! Det var nesten så jeg begynte å grine. Rart hvordan vi så fort forbinder lukter med noe. Støttestrømper bruker jeg stort sett hele dagen når jeg er hjemme og ellers om jeg skal kjøre langt og sitter mye. Sitter mye gjør jeg jo ofte på grunn av jobben min. Så jeg bruker dem ikke fordi jeg har vann i kroppen ennå, men for å minske risikoen for åreknuter og for å faktisk unngå å bli hoven i leggene. Det gjorde jeg forrige gang jeg gikk gravid også, med stor suksess! Mot slutten av forrige svangerskap kjøpte jeg meg også støttestrømpebukser for gravide – det var HELT magisk! Men jeg kan liksom se for meg å trave rundt i sorte strømper i august – selv om vi aldri vet med dette klimaet! 

uke22_2

kjenner du mye til den lille mageboeren: den første gang jeg kjente liv i dette svangerskapet var faktisk allerede i uke 17, og det startet ikke som små sommerfuglbevegelser denne gangen, som jeg husker at det gjorde med Nelia. Dette var tydelige spark og slag helt fra første stund, utrolig fascinerende! Jeg kan allerede se tydelige bevegelser fra den lille i magen når jeg ligger på ryggen. 

hvordan har treningsuken vært: bah, den vil jeg ikke snakke om engang. Den startet knallbra, men sluttet brått ettersom jeg ble syk. Utrolig kjedelig å føle at alt jeg orker og bør er å sitte i ro, men neste uke blir nok bedre 🙂 Tenker meg ut på en lang tur med hundene snart da, det er jo bedre enn ingenting og i dag føler jeg at bihulene og øret mitt er såpass mye bedre at med en hel haug med polstring skal det nok gå fint. 

plager: halsbrann! Det kommer mest når jeg trener, så denne uken har jeg ikke kjent så mye til det. Ellers har jeg ingen plager, sånn bortsett fra at jeg faktisk er syk akkurat nå 😉 

kjønn på babyen: det ønsker vi å holde for oss selv enn så lenge, men legen var ikke tvil da vi var på den ordinære ultralyden i uke 18. Selv har jeg faktisk drømt flere ganger allerede at det var helt feil! Og det kan jo skje. 

hvordan sover du om natten: jeg sover bra og har ingen plager, foretrekker fortsatt å sove på ryggen og det gjorde jeg i hele forrige svangerskap også. Akkurat denne uken skiller seg litt ut da, ettersom jeg er tett som en potte fra halsen og opp til midtskillen, så søvnen blir jo deretter kan du si.. I tillegg har jeg vært oppe 2-3 ganger om natten for å tisse nesten helt fra uke 9. Jeg går nok litt i søvne hver gang, for jeg har aldri trukket ned når jeg står opp neste morgen. Haha! Men dette har heldigvis bedret seg og natt var jeg ikke oppe i det hele tatt 🙂 La oss bare håpe at dette merkes når jeg skal løpe neste gang også, for det er litt slitsomt å avbryte mølla hvert femte minutt fordi jeg holder på å tisse på meg. Så går jeg på do da, og det kommer type 3 dråper liksom. Bah! Men det letter faktisk noe enormt på trykket! 

fødselsforventninger: det er litt tidlig enda, men det er klart jeg har tenkt på det. Jeg synes min forrige fødsel gikk utrolig bra, det var en kjempeflott, men veldig intens og etter hvert smertefull opplevelse. Litt ut av deg selv. I hvert fall når jeg ser tilbake på det. Jeg er faktisk veldig glad for at jeg delte fødselshistorien med dere, for det er mange detaljer jeg ikke hadde husket i dag om jeg ikke hadde skrevet det ned. Jeg gleder meg til riene starter denne gangen og jeg faktisk VET hva som foregår. Det ante jeg jo ikke forrige gang. Nå kan jeg kanskje holde meg hjemme litt lenger også, og ikke dra avgårde med en gang jeg tror det kanskje kan være noe 🙂 

ukens cravings: druer! Herregud, jeg kan ikke få nok av druer! Kan spise inntil to kurver om dagen, men det fører jo med seg visse mageproblemer. Ehe! De er gode både ferske og frosne forresten, men de må være lilla, iiiiskalde og sprø. 

uke22_1 druer

humør: det er tipp topp! Litt mer følsom enn ellers, tar ekstremt lett til tårene og kan gråte av alt fra en reklamefilm til en nyhet jeg har lest på nett. I tillegg har jeg flere dårlige dager enn jeg pleier å ha, mest fordi jeg aldri vet hva jeg skal ha på meg. Det er ikke alt jeg føler meg like vel i lenger 😉 Uansett: i følge Lars-Kristian var jeg litt hormonell i starten, men det har visst roet seg. Tipper han er glad for det 😉 Hvis han tør å snakke sant, da… 

vektøkning: 6 kilo opp. 

innkjøp: JA! Jeg ventet faktisk helt til uke 18 med å kjøpe noe som helst, ettersom jeg ville vite kjønnet først. Men nå har bittesmå, skjønne antrekk allerede funnet veien inn i huset og jeg kan ikke skjønne at det skal komme et lite menneske og fylle dem om bare 135 dager eller rundt der. 

kontroll: jordmorkontroll på mandag, det blir den første 🙂 Jeg skal til samme jordmor som forrige gang og det er jeg så glad for. Hun var bare helskjønn og så enkel å prate med. I tillegg synes jeg det er fint at hun kjenner til meg og hvordan forrige svangerskap var. 

strekkmerker: nei, det har jeg ikke fått. Jeg fikk ikke det under forrige svangerskap heller og håper jeg slipper unna, selv om det aldri er en selvfølge. 

gravid uke 22 kokosnott


♥ ♥ ♥

116 kommentarer

 1. Jeg syns det er kjempeinteressant å lese om hvordan det går med graviditeten! Her i huset driver vi nemlig å lurer på om det er på tide at jeg slutter med p-pillen! Det er veldig skummelt, veldig spennende, og veldig usikkert om vi er klare, men da er det moro å lese om hvordan det faktisk ER å gå gravid (selv om alle graviditeter så klart er ulike). Du ser uansett smashing ut, og jeg håper du får en fantastisk graviditet!

 2. Hei☺️Liker bloggen din kjempegodt! Så gøy at du har termin samme dag som jeg har bursdag☺️ Gleder meg til å følge med på ukes oppdateringene. God helg!☺️

 3. Du er virkelig NYDELIG !! Gleder meg til å følge med på ukes oppdateringer 🙂

 4. synes bar mage er fint jeg. skjønner ikke hva som er umodent med å vise frem noe så naturlig og vakkert. gleder meg til å se oppdateringer fremover. det er en glede å følge bloggen din caroline! ha en fin helg <3

 5. Heei og gratulerer med graviditeten! er selv gravid i uke 26, og lurer på hvordan støttestrømper du bruker da jeg begynner å bli litt hoven i beina mine 🙁

 6. Therese

  jeg har en jente på 3 år og en gutt på 9 mnd. første fødsel syns jeg var veldig lang, gikk 12 timer. (det var lenge nok!!) Og jeg blødde mye, så ble sengeliggende en god stund etterpå, og ting ble litt sånn negativt med dette. jeg hadde også pressrier kjempelenge, og slet meg ut på det… Men andre fødsel, (jeg ble igangsatt på begge fødslene pga overtid) gikk bare1,5 timer. Jeg vet folk har snakket om at fødsel nr 2 er som en drøm. og de hadde helt rett, værtfall for min del. Kroppen har jo vært igjennom det før, så det er vel derfor det går så fort med nummer 2. hadde jeg hatt den siste fødselen først, så hadde jeg ikke grua meg i det hele tatt til fødselen, som jeg egentlig gjorde da jeg fikk barn nr 2…men det var jo på grunn av den første fødselen… Håper det blir sånn for din del også at det går fort… det er det beste 🙂 Artig at du legger ut ting om graviditeten og hverdagsting med Nelia. syns det er koselig å lese i en hektisk hverdag 🙂 lykke til 🙂 hilsen Therese fra nord 🙂

 7. Ingvild

  heei! hva heter den grønne planten og hvor har du kjøpt den?:)

 8. Kariann Berntsen

  Så moro å lese, også ser jo du så godt ut! 🙂 Jeg kjente aldri de boblene. I begge mine svangerskap har det vært tydelige spark. Og nå i det siste kjente min mann det så tidlig som uke 16. Utrolig at de kan være så sterke så tidlig!
  Og når det kommer til fødsel så ble jeg super usikker på riene med nr 2 selv om jeg hadde født før. Så vi dro inn veldig tidlig etter samtale med føden da min første fødsel gikk så raskt som fire timer. Og når det bare ble seriøst tok det bare to og en halv timer denne gangen. Alt for intenst. Haha. Jeg hadde som deg en kjempe fin første fødsel, alt gikk over all forventning og kjente at dette kunne jeg lett gjøre igjen. Også ble denne fødselen så intens og tøff, både for meg og min mann. Og selv om jeg kjenner det må bli mer enn to år til en eventuell neste gang, så gjø jeg det lett igjen. Er det rart hvor fort en glemmer smertene når en bare får holde det lille nurket for første gang. <3

  God bedring Caroline, også håper jeg dere kan få en fin helg alle tre. 🙂

 9. Herregud som du stråler! Og for en nydelig liten mage. Syns den er mye mer markant denne gangen. Fortsatt veldig liten altså, men man kan se en klar forandring 🙂 Syns du ser smashing ut!

 10. Charlotte Kristensen

  Så utrolig koselig å lese at du venter nytt barn:) Jeg liker at du deler svangerskapet med oss lesere, fortsett med alt du gjør med bloggen❤️ god helg til deg og dine

 11. Susanna

  Hei Caroline 🙂
  Jeg har lest bloggen din helt side du startet og syns det er spennende å følge utviklingen. Ikke bare din blogg men utviklingen på hele bloggsamfunnet. Jeg syns du er flott og modig som deler så mye, til tross for at du dåglig får mye kritikk for at du er deg selv. Håper du fortsetter med bloggingen i mange år fremover! Gratulerer så mye med baby nr 2 🙂

 12. Så spennende lesing! Når sksl du svsløre kjønn? 🙂

 13. Tenk at det ligger en liten vakker skapning i den magen, det er så fantastisk!

  Veldig koselig å få oppdateringer om den lille. Gleder meg så mye til å få vite kjønn og navn (selvom du sikkert venter veldig lenge 😉

  God bedring, og ikke minst god helg til deg og dine <3

 14. Kristin

  Hvorfor har du strøket over «din mamma..» På kortet? Er du ikke babyens mamma? 😉

 15. Hei Caroline!
  Gratulerer så mye med ny mageboer <3
  Du ser nydelig ut som du alltid gjør 🙂
  Jeg lurer på hvor du kjøper støttestrømper/strømpebukser for gravide?
  Masse lykke til videre, blir så spennende å følge deg!

 16. Så koselig å få følge deg i svangerskapet! Husker så godt denne tiden fra jeg selv gikk gravid <3 brukte bloggen din som motivasjon sist gang og var aktiv med trening helt opp til siste uke før babyen kom 🙂

 17. kan produktene fra mama mio brukes fra uke 1 og hele første trimester?

 18. Må vere fantastisk deilig å være så liten, positivt ment. Har alltid misunnet de med små søte mager som kan kle seg tøft og sporty gjennom hele graviditeten. Har selv vært 30 pluss med tre barn men heldigvis mye vann som gikk fort bort, men du fremhever ikke akkurat kroppen da, pakker den heller godt inn! Lykke til!

 19. Gunn ine

  Dere får en Sønn. ☺

 20. Gratulerer
  Jeg lurte på hvor du har fått tak i de gulvbeskytterene i pleksiglass(?) som du har under de sofabeina med hjul??
  Ha en fin helg

 21. Gratulerer med en gutt!!

 22. Victoria Hellerud

  Åh, så spennende! Jeg er gravid i uke 26, og har termin 7. august. Blir spennende å følge deg samtidig. 😀

 23. Gutt tror jeg og 🙂

 24. Så gøy at du vil dele dette, blir helt verpesjuk selv 🙂 blås i de som syns bar-mage-bilder er teit, de har tydeligvis ikke bedre å gjøre enn å kritisere 😉

 25. Altså må bare si at du ser utrolig FLOTT ut!!! Lykke til videre i svangerskapet.

 26. Du er helt NYDELIG Gratulerer så mye med graviditeten! Du skriver så bra, og absolutt alt du gjør inspirerer meg! Takk for at du deler! Klem❤️

 27. Er så overbevist om at dere venter på en liten gutt! Vet ikke om valget av farger i innlegget er kalkulert tankegang eller helt tilfeldig, men blå er helt klart en gjenganger!

 28. Jeg brukte støttestrømper som gikk helt opp til øverst på lårene i mitt svangerskap (pga. blodproppfare). Trengte ikke barbere leggene hele fjor sommer :p Strømpene var tykke og fæle, men må man så må man… Den gravidstøttestrømpa med mage likte jeg ikke, så lange strømper og strømpelim ble løsningen for meg 🙂

  Lykke til i svangerskapet! Veldig gøy å følge med! 🙂

  1. Caroline

   Hahah, lækkert 😉 Men forstår godt at du brukte det, ting hovner jo litt opp mot slutten, særlig om kvelden :/ Da er det godt å ha støttestrømper som går langt opp 🙂

 29. Camilla

  Gratulerer så mye, Caroline! Du stråler <3

  Hvor er buksen din fra? Utrolig fin!

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Den er fra One Teaspoon 🙂

   Klem!

 30. Wow må si meg enig i at du stråler!! 😀 hvor er den fiiine blåstripete skjorten fra?

  1. Caroline

   Tusen takk, Helene! Det er en skjorte fra BikBok 🙂

 31. Benedicte

  Flott innlegg, tusen takk for at du deler!:)

  Nå har jeg ikke lest igjennom alle kommentarene her (det er 111 stk!) men lurer egentlig bare på om du har annonsert at det blir en lillesøster til Nelia, her på bloggen enda?
  Jeg følger din kjære mann på Twitter ser du og fikk med meg at han skrev det der.. Men finner det ikke igjen! Uansett, utrolig kos med to tette jenter!! Og litt praktisk også da:)
  Lykke, lykke til videre – du er strålende skjønn! God klem fra fast leser

 32. Cecilie

  Så fin <3 Gleder meg så utrolig til du mor på nytt! Kjempe gøy å få være leser i sånne situasjoner!!

 33. Benedicte

  Skrev jeg noe feil? Skjønner ikke.. :/

 34. uke 22????? Du ser jo ut som du er gravid i uke 2-3. Det må være skadelig for barnet ditt….

  1. Caroline

   Nei, det må det på ingen måte være! Gravidmager kommer i alle størrelser, stor og liten, det er veldig individuelt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *