vår Københavnguide

Dette innlegget har jeg hatt lyst til å lage lenge, men det har liksom blitt forskjøvet hver gang. Men nå er det altså klart! Dette er først og fremst en guide over vår erfaring med København – det er klart det finnes mer å tilføye, sikkert flere steder å spise, drikke eller bo og helt klart finnes det mer å gjøre og mer å se, men dette er altså det vi liker aller best så langt. Vi har vært der en goood del ganger nå og hver eneste gang legger vi selvfølgelig vekt på matopplevelser. Det er det vi synes er gøy og spennende når vi er ute og reiser, selv om helheten selvfølgelig teller. Uansett, dette er kanskje mer å regne som en matguide, men jeg har likevel tatt med litt andre ting og jeg håper dere liker det 🙂 


steder å bo 

D’angleterre: vårt absolutte favoritthotell! Dette er et lekkert 5-stjernershotell midt i byen med kort avstand til det meste, upåklagelig service, et fantastisk spa, flotte rom, eget treningsrom og restaurant samt champagne- og østersbar tilknyttet. Prisen er selvfølgelig deretter, så rimelig er det ikke. 

dangleterre

Babette Guldsmeden: her har jeg bodd 1 gang og kunne gjerne tenke meg å bo her igjen. Rommene er kjempefine og denne hotellkjeden er faktisk 90-100 prosent økologisk. De serverer kun økologisk mat og drikke (har SÅ lyst til å teste drinkene der) og frokosten gir deg følelsen av noe hjemmelaget og skikkelig, skikkelig godt! 

babette

Admiral: her får du kjempefine rom med tungt treverk i taket og nydelig utsikt. De har også en kjempefin joggerunde rett utenfor døren og det ligger veldig sentralt ved Nyhavn. Her har jeg bodd noen ganger med mamma og pappa blant annet. 

71 Nyhavn Hotell: dette ligger også i Nyhavn, veldig sentralt og fint. Egentlig var det et gammelt pakkhus, så det er veldig sjarmerende og også her har du fin utsikt til sjøen fra mange av rommene. Da vi bodde her hadde vi et kjempefint rom med vindeltrapp opp til en liten hems. Kjempekoselig! 


steder å spise lunsj 

42 Raw: ah, dette lunsjstedet er virkelig helt magisk! Her serverer de, som navnet tilsier, kun raw food og du får alt fra burgere, tapas og thai nudler til salater, lasagne, pizza, morgenmad, milkshakes, cookies, kaker og juice. Ligger i Pilestrædet 42. NAM! 

42 raw

Nutella stand på Nyhavn: hvis dere bare har lyst på noe som er vanvittig godt og ganske søtt, anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe en pannekake med nutella og banan på Nyhavn. Den smelter i munnen og bare lukten alene er nesten nok! Passe varm og fantastisk god! Perfekt dessert etter en liten lunsj 😉 

nutella

Kafé Victor: et travelt og populært, men veldig hyggelig lunsjsted rett i nærheten av D’angleterre. Her må du bestille bord, det tyter som regel alltid over av folk! God mat og god drikke. Adressen er Ny Østergade 8. 

victor

Peder Oxe: dersom du er glad i danske smørrebrød MÅ du dra hit! Og du bør bestille minimum 3 smørrebrød. Det er SÅ mye godt, det er SÅ god vin og vi kan alltid bli sittende her i timesvis. Du krysser av på et menykort hva du vil ha, og det i seg selv er jo litt nydelig. Teen deres er forresten SÅ god, om du har lyst på det 😉 Stedet er i hvert fall ujålete og helt supert etter en lang dag med mye shopping! Ligger på Gråbrødretorv 11. 

peder oxe

Told and Snaps: i samme stil som Peder Oxe, veldig sjarmerende, men ganske brunt. Her regner de også med at du skal ha en snaps til maten uansett hva du skal spise. Og det er ikke fullt før det renner over! Fantastiske smørrebrød og snapsglade dansker morgen som ettermiddag 😉 Toldbodgade 2 er adressen. 

ToldAndSnaps_1

Illum på toppen: det har blitt kjempefint på toppen av Illum nå, med spisesteder i hele den øvre etasjen som gir nydelig utsikt over København. Jeg har bare tatt en kopp kakao der, men den var til gjengjeld veldig god 😉 Neste gang får vi ta en matbit også. 

Illum_3

Illum_1

Royal Smushi Café: det er noen år siden jeg har vært her nå, men dette stedet er supersjarmerende! Pastellfargede lokaler og mye fint å både se på og å ta bilder av. Her serveres små, små lekkerbiter dandert på vakkert vis og en kaffekopp smaker helt nydelig! Faktisk må jeg tilbake hit ved neste Købenbesøk, kjenner jeg! Ligger på Amagertorv 6. 

Hot Buns: lyst på burger? Da bør du dra hit! Vær oppmerksom på at servicen kan være ganske slett til tider, vi har i hvert fall sendt tilbake feil bestilling og blitt sittende kjempelenge uten at noen som så mye har sjenket oss en tanke – men alt i alt: god burgermat! Det har de virkelig! De har paleoburger, vegetarburger, vanlig burger, potetchips, søtpotetchips og dressinger som er helt fantatiske! Verdt et besøk synes i hvert fall jeg 🙂 Ligger i Gothersgade 3. 

hot buns

Andre steder vi har fått anbefalt og gjerne vil ha med på listen, men som vi ikke har fått vært selv enda: Sticks ‘n sushi, Kiin Kiin og Taller. Sistnevnte er Venezuelansk og garantert kjempespennende! Det er neste på listen vår! 


steder å spise middag 

Era Ora: dette er den eldste Michelin-restauranten i København og den er rett og slett helt amazing! Virkelig! I tillegg er dette den eneste italienske restauranten i Skandinavia som har stjerne og samtidig har de Danmarks yngste kjøkkensjef blant Michelinrestaurantene. Her nøt vi akkurat litt for mange retter, vi klarte rett og slett ikke å takke ja til alt de hadde å tilby og jeg tror vi endte på 5 ekskludert hvileretter.

era ora 1

Menyen er satt, men det er helt ok å si at du ikke orker den neste retten som kommer og vi måtte stoppe før vi kom til desserten. Likevel fikk vi noen nydelige godbiter til kaffekoppen og kanskje den beste makronen jeg noensinne har spist! Era Ora er i tillegg kjent for utsøkt vin og restauranten huser ikke mindre enn 90.000 italienske flasker. Jeg var jo gravid da vi var her, men opplevde at Lars-Kristian hadde en av de bedre vinopplevelsene akkurat der. Men ja, virkelig en gastronomisk perle! Hit må vi tilbake. Servicen var dessuten upåklagelig. 

era ora 2

eraora_10

eraora_11

formel B: en utrolig flott restaurant med 1 Michelinstjerne, og jeg tror faktisk dette er min favoritt! Her hadde de så spennende vri på rettene og alt var bare så gjennomført. Da vi ble servert østers var jeg solgt! Bilde nummer to i collagen under er østers med rødbetter – noe av det bedre jeg har spist noensinne! Her anbefaler de at du bestiller 4-6 retter, men jeg synes virkelig at 4 var mer enn nok, med mindre du er skrubbsulten. Her er ikke menyen satt, men du kan velge mellom 20 forskjellige retter og prisen er mildt sagt overkommelige. Vi fikk også verdens beste petit fours til kaffekoppen. Trillet ut i taxien og hjem igjen 😉 

formelB_7

formel b guide

Marchal: også en restaurant med Michelinstjerne, denne tilhører D’angleterre og dersom du bestiller room service når du bor på hotellet, er det her maten kommer fra. Små, delikate retter med fantastiske smaker. Likevel ble jeg litt skuffet da vi var her før jul, men det var mest fordi jeg opplevde personalet som veldig stresset og lite oppmerksomme, og det er selvfølgelig lov i en travel høytid! Maten var jo uansett upåklagelig og drinkene var utrolig gode (jeg drakk en type white christmas gluehwine, men som en drink – me og my) så det anbefaler jeg å starte med 😉 Vi spiste kaviar som forrett, like godt her som på Baltazar!  

marchal middag

Studio at the Standard: det er noen år siden vi var her, men jeg husker at vi var veldig fornøyde. Veldig stilige lokaler var det også 🙂

Umami: asiatisk mat er jo bare fantastisk og kanskje noe av det beste jeg kan få, så Umami har vi besøk flere ganger. Det er kjempekoselig å starte med en drink nede i baren før dere tar turen opp, drinkene er bare SÅ gode! Spesielt signaturdrinken med rød chili – mmm! Uansett, lite topper maten her og jeg anbefaler at du prøver sake til. Jeg drikker aldri det ellers, kun når jeg er her og det er fordi de klarer å finne en som passer helt perfekt til det jeg skal spise hver gang. Ikke bare sake selvfølgelig, men til et av måltidene er det veldig godt. Her pleier vi å velge en meny på ca. 6 retter som kjøkkenet setter sammen for oss, og det har vært vellykket hver gang. Dessuten er det ekstra koselig når hele bordet deler litt og spiser det samme 🙂 

umami

Nimb Terrasse: denne restauranten er kun åpen i Tivoli-sesongen, og vi var her før jul. Nimb har både hotell og flere restauranter, men vi var altså på Nimb Terrasse for en sen lunsj med 3-retter og det var virkelig en magisk matreise! Dessuten var servitøren så utrolig dyktig og det forsterker gjerne hele opplevelsen. Jeg fikk blant annet den beste desserten jeg noensinne har spist: riskrem bakt inn i en kule av fløte og creme fraiche. Da hun helte varm, rød saus over, smeltet hele kulen og riskremen kom til syne. Det var så godt! Hvilerettene her var også utrolig spennende, blant annet den under som duftet helt nydelig av jul og granbar. 

nimb


steder å shoppe 

Strøget: selvfølgelig! Her ligger butikkene side om side, både rimelige kjeder som Topshop og h&m, men også de mer ekslusive og inernasjonale merkevarene – de har så å si alt! 

Designer’s Remix: ligger i en sidegate ved Strøget, Pilestrædet 10.

copenhagen_3

Illum: elsker sminkeavdelingen og matbutikken her inne, men også alle de andre butikkene. Dessuten er det deilig å komme seg innendørs om det er vinter, kaldt og mye trasking. 

By Malene Birger: den største butikken ligger i Antonigade 10.  

Christian Louboutin ligger i Grønnegade 6 og BCBG MAXAZRIA, hvor jeg kjøpte kjolen som jeg hadde på meg på Farris Bad, ligger midt i Strøget og åpnet nylig. Vintage og Second Hand finner du i et strøk som kalles Latinerkvarteret 🙂 


steder å ta en drink 

Umami: restauranten har en bar før du går opp i selve restauranten og her er det veldig hyggelig å sitte og ta noen drinker før maten. 

Aloha: dette stedet er jo bare så morsomt! Det lukter kanskje litt toalett og er litt snuskete, men likevel så gjennomført og sjarmerende med såpass gode drinker at jeg føler at jeg bør anbefale det 🙂 Hatt, krans og solbriller ligger på alle bordene! 

aloha

Baltazar: dette er en champagnebar, og den har egen inngang fra D’angleterre om du bor der, hvis ikke så ligger det ca. rett ved siden av. Her får du en fantastisk kaviar- og østersmeny og et utvalg av champagne som er helt overveldende. Alltid god stemning og masse folk! Husk å bestille bord! 

baltazar

D’angleterre: det går fint an å bare ta en drink på hotellet og det ville jeg gjort selv om jeg ikke bodde der, men hadde litt tid til overs, for det er bare så fint der! 

Ellers synes jeg det er hyggelig å spise lunsj eller ta en drink, vin eller øl nesten hvor som helst på Nyhavn om sommeren. Det er jo stemning å bare gå en tur der! Vil du være skikkelig turist, kan du jo ta en av de mange kanalbåtene 😉 


steder verdt en titt – what to do in Copenhagen 

Torvehallerne som ligger i Frederiksborggade 21 har masse spennende! Og du må spise grøt på Grød!

grød

Lei sykler om dere har muligheten til det, det er veldig rimelig, så koselig og du føler deg med ett ikke så turist 😉 Det finnes mange stier du kan sykle også, om du ikke vil sykle i byen eller langs veien: blant annet kan du sykle mot Islands Brygge, som skal være et fantastisk område. 

copenhagen

Rundt juletider er du nødt til å ta turen på tivoli, det er lite som gir så mye stemning som å bare tusle rundt der, får med seg alle lysene og puste inn alle inntrykkene. Kle godt å deg! Du kan kjøpe alt fra kakao til gløgg med rom og alt annet som varmer kroppen, og det er mange hyggelige spisesteder å ta turen innom. De fleste a karusellene går også, om det skulle være interessant 😉 Så må du få med deg julemarkedet på Højbro Plads, det er så hyggelig! Boder på boder med masse rart å titte på, juletrær, lys, lukten av brente mandler og masse godt å drikke på for å holde varmen. Bodene på Nyhavn er også utrolig hyggelig å få med seg! En tur til København før jul er GARANTERT julestemning! 

tivoli_17

tivoli

– håper du fikk plukket opp noen tips – 

45 kommentarer

 1. Hei Caroline. Flott innlegg om København. Jeg har selv bod her i fem år og kjenner godt alle stedene du henviser til. De fleste stedene ligger i sentrum og er typiske turiststeder som også har pris derretter. Anbefaler deg å utforske noen nye områder også. Østerbro har fantastiske shoppingmuligheter, for å ikke snakk om Gammel Kongevej på Frederiksberg. Her ligger flere unike butikker. Bakgatene bak Cafe Victor har også små skatter til å ta med hjem som ikke finnes andre steder. Prøv Restaurant Kiin Kiin og Fiat

  1. Caroline

   Takk for tips, Line 🙂

 2. Supre anbefalinger dette.. Spesielt hvis man har og ønsker å spytte avgårde 10-15 000 på ei langhelg.

  1. Dette er anbefalinger etter MANGE turer, ikke en guide for langhelg i København. Jeg tror ikke Caroline laget dette innlegget med tanke på at noen skulle gjøre dette i én tur 🙂 Takk for mange supre tips, Caroline! Gjennomført som alltid

   1. Caroline

    Nei, det er helt riktig 🙂 Dette er resultatet av mange, mange turer dit 🙂 Vi har prøvd masse, men dette er det jeg liker aller best av det vi har prøvd der så langt 🙂 Dette er bare forslag, så må man velge det som passer seg best. Alt dette skal jo ikke gjøre for en langhelg 😉

    Klem! 🙂

  2. 10- 15 000, hellere 15-20 000. ..

  3. Hei 🙂 Om du ikke vil bruke så mye penger kan du booke restaurant på earlybird.dk 🙂 Her finner du mange gode spisesteder til rimeligere priser.

 3. Flott guide! Vil dog legge til Hotel Chocolate. DET er kakaoen sin, det. Halleluja!

  1. Caroline

   Ja, selvsagt! Jeg har faktisk aldri (!!!) smakt kakaoen der, men har handlet masse julegaver der. Fantastisk butikk 🙂

 4. Hei fineste Caroline:-) Tusen takk for et kjempeflott innlegg,så gjennomført med utrolig mange gode tips,neste gang jeg skal dit, er det bare og hente frem «guiden» din:) Håper du føler deg bedre<3 Klemmer til den aller dyktigste bloggeren:-)

  1. Caroline

   SÅ hyggelig at du likte den! Tusen takk 🙂 Stor klem tilbake!

 5. Fantastisk guide, og for en jobb du har gjort. Denne skal jeg bruke i sommer, er alltid på shopping tur til København når sommer ferien starter med jentene mine på 13 og 15 år. Vi elsker København ,året rundt .

  1. Caroline

   Det gjør vi også! Det er en stor favoritt 🙂 God tur til sommeren, håper noen av tipsene kommer godt med 🙂

 6. For et flott innlegg, og for et arbeid du har lagt ned. Tusen takk, skal finlese det til morrakaffen i morgen

  1. Caroline

   Håper du liker det! God morgen, forresten 🙂

 7. Må ha en del penger for å dra innom de fleste spisestedene her da men.. Ålreit for dem som er rike:)

  1. Caroline

   Formel B, Hot Buns, 42 Raw, Told & Snaps og Peder Oxe er ikke spesielt dyre steder, men heller ganske så normalt priset 🙂

 8. Oj! Nesten så man får lyst til å bestille seg en tur bare for å sjekke ut stedene du anbefaler. Kjempefin guide! Men København eller ei- en ting må jeg få gjort, og det er å prøve østers! Du har snakket så varmt om det så mange ganger nå at jeg får nesten dårlig samvittighet av å ikke ha smakt det:)

  Har ofte litt tid å slå ihjel før eller etter møter i Oslo, men er absolutt ikke kjent der. Har du noen tips til gode lunchsteder?

  God bedring (måtte le av formuleringen «hører dotter») og god natt!

  1. Caroline

   Haha 😀 Bare å bestille!

   Øster er kjempegodt, men det er jo store forskjeller fra sted til sted 🙂 Vi liker det best når det er godt tilbehør, som f.eks pasjonsfrukt, eple o.l.

   Det kommer jo helt an på årstider o.l, men uteserveringen på Süd Øst er koselig, Villa Paradiso litt lenger oppe på Grünerløkka har fantastisk pizza, Delicatessen rett over gaten fra Süd Øst er også koselig. Ellers har du jo mange steder på Tjuvholmen, men det er jo priset høyt pga. området, ikke nødvendigvis kvaliteten (selv om det er veldig mye bra der). Sorgenfri på Aker Brygge er koselig, og det er også Bølgen & Moi (Tjuvholmen).

   Det lenge siden vi har spist lunsj i Oslo, men det er dette jeg kommer på i farten 🙂

 9. Fantastisk guide! Liker at du har med anbefalinger til både råflotte 10-retters restauranter og nutellapannekaker på gaten. Ikke alt er aktuelt for alle, men jeg tror de fleste som leser denne guiden blir fristet til å ta turen til Køben likevel! Selv har jeg aldri vært der, men det står på listen – og det ble vel dyttet et par plasser opp med dette innlegget 🙂

  1. Caroline

   Nå ble jeg glad, det er kjempefint å høre 🙂 København er fantastisk! Du må dra dit en gang! Like sjarmerende sommer som vinter 🙂

 10. Fantastisk innlegg! Selv vil jeg på det sterkeste anbefale en norsk-dansk gourmetrestaurant ved navn «Naert», som også ligger i Pilestrædet. Helt upåklagelig!

  1. Caroline

   Tusen takk, Gøril! Og takk for tips 🙂

 11. Jamen københavneren her er ganske enig! Prøv at cykle til Sluseholmen næste gang, og spis evt på Kokkeriet. Frederiksberghave er også et besøg værd om sommeren, og shopping på Frederiksberg/København V er herligt 🙂

  1. Caroline

   Så gøy! Tusen takk for tips, Katinka 🙂 Vi prøver neste gang vi skal være der i noen dager 😀

   Klem!

 12. Fantastisk innlegg, dette gleder jeg meg til å lese når jeg kommer hjem fra jobb 🙂

 13. Du bør prøve en cafeen Mormos også:

  https://mormors.dk/

  Superkoselig cafè som kaster deg 50 år tilbake i tid. Det er en opplevelse bare å være der, og sconsen og kaffen var også bra.

  Må oppleves!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 14. Silje Kristin

  Altså, snakker vi julestemning eller!? 😀 etter denne guiden tror jeg kanskje der blir Køben på storbyferien i sommer 😉

 15. Henriette

  Neste gang MÅ dere bestille bord på «den lille fede» fantastisk mat og vin!

 16. Flott innlegg! Er alenemamma og ufør, Dog unna vi oss en langhelg på D’angleterre. Så trenger ikke være blogger/rik for å dra dit..:) Virkelig å anbefale!! Gratulere med nummer to på vei

  1. Caroline

   Tusen takk, Ann 🙂

 17. Hei Caroline.
  Så fin guide du har laget. Du legger virkelig sjelen din i alt du gjør og det merkes på bloggen. Alt er så gjennomført. Jeg lurte på om du brukte den temp måleren i forbindelse med prevensjon før du ble gravid? Altså den du reklamerte for her på blogge . Eller brukte du noe annet ? Evt hva?

  1. Caroline

   Tusen takk, Lene 🙂

   Jeg brukte den før graviditeten, ja 🙂

 18. Katrine

  Sticks n sushi på toppen av tivoli hotell er et must. Ser du har skrevet at dere vil prøve det og det anbefales virkelig! Knallbra sushi og en flott takterasse:) skulle ønske vi hadde det i Norge.

 19. Nå har jeg lyst til København 🙂 Kjempe fin guide, skal se på den neste gang jeg skal dit. Fantastisk by 🙂

 20. Margaret R.

  Hi, I could not read the printed words ……but, the pictures and ideas were wonderful.

 21. Takk for Københavnguiden! Jeg reiser en weekend til København om en uke 🙂 Skal nok teste ut noen av anbefalingene! Klem <3

 22. Hvorfor godkjenner du ikke kommentaren min? :(.

 23. Lurte også på om du kunne svare på første kommentar.? Tusen takk.

 24. Hei.
  Må bare si jeg er imponert over bloggen din. Du skriver godt, detaljert og det er tydelig at det ligger mye arbeid bak innleggene. Nå er det ikke ofte du skriver om ting jeg interesserer meg for, men jeg greier likevel å se at dette er godt håndverk. Merkelig at du ikke ligger øverst på lista, spesielt med tanke på hva som troner på toppen nå. Mulig du blir for konservativ og for lite skandaløs… Uansett, deilig å lese en blogg som er ordentlig gjennomarbeida og som syder av kvalitet.

 25. Superfin guide, København er så fin! Sist jeg var der bodde jeg på Skt. Petri, det har tidligere vært et kjøpesenter – kjempefint og kult hotell 🙂 Ellers må dere virkelig sjekke ut Sticks’n’Sushi neste gang, himmelsk mat!

 26. Tonje Felberg

  Tusen takk for denne fine København-guiden 🙂 Har selv bodd der og elsker København like mye som deg, men her var det fremdeles mye nytt jeg ikke har testet ut – gleder meg til neste besøk 🙂

  1. Caroline

   Så gøy at du likte den, Tonje 🙂 Vi gleder oss allerede til neste besøk 🙂

   Klem 🙂

 27. Flott guide til København og utrolig flotte blider! København er en utrolig flott by med masse å by på! Anbefaler å ta turen innom Curfew for noen utrolig gode drinker!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *