oppskrift-onsdag: sunne gulrotmuffins

oppskriftO_9

God morgen til deg  I dag skal jeg dele oppskriften på noe saftig og utrolig godt for både store og små: gulrotmuffins uten tilsatt sukker og hvetemel! Disse ble en favoritt allerede før deigen hadde kommet seg i formene og inn i ovnen, og det gikk med litt tid på å slikke bollen også 😉 Nelia hjalp meg på kjøkkenet etter barnehagen i går og var så fornøyd med resultatet at hun aller  helst hadde spist disse til middag og ikke noe annet. En suksess, med andre ord! Oppskriften fant jeg HER, jeg har bare byttet ut melet med mandelmel og lagt til et krydder – jeg er jo så svak for kardemomme og det var ekstremt godt i denne deigen 🙂 Disse kan fint fryses og også oppbevares i en brødpose i kjøleskapet i 4 dager.  

oppskrift onsdag muffins

du trenger 

♥ 3 store gulrøtter ♥ 1 – 1,5 dl. mandelmel ♥ 1.5 ts. bakepulver ♥ 1 ts. kanel ♥ 1 ts. kardemomme ♥ en klype salt ♥ 1/2 ts. tørket ingefær ♥ 1 ts. muskatnøtt ♥ 1 dl. valnøtter ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 1 dl. fibersirup eller agavesirup ♥ 2 egg ♥ 2.5 dl. gresk youghurt ♥ noen dråper vaniljeessens ♥ 

oppskriftOnsdag

oppskriftO_6


slik gjør du 

Sett ovnen på 220 grader. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Bruk kun 1 dl. mandelmel til å begynne med og spe eventuelt på dersom du synes at deigen er for flytende. Bland inn alle kryddertypene og finhakk valnøttene som du også blander inn. Riv de store gulrøttene på et rivjern og rør dem inn i blandingen sammen med det tørre. 

oppskriftO_1

Pisk to egg i en kjøkkenmaskin og tilsett etter hvert fibersirup, gresk yoghurt og olivenolje. Ha i noen dråper vaniljeessens. Bland deretter det tørre sammen med det våte. Rør godt. 

oppskriftO_2

Røren skal holde til 12 muffins, jeg synes de blir penest om du bruker et muffinsbrett, da slipper de å flyte utover og miste formen. 

oppskriftO_4

Stek dem deretter i ovnen i 15-20 minutter. Mine var fine med en deilig myk kjerne etter 15 minutter, men dersom du vil ha dem helt gjennomstekt, kan de står litt lenger 🙂  

oppskriftO_10

La muffinsen avkjøles i rundt 10-15 minutter før servering, og så er det bare å nyte! Disse er SÅ uendelig gode – garantert en favoritt for både liten og stor!  

oppskriftO_8

– håper det smaker – 

oppskriftO_11

34 kommentarer

 1. Tipper det er godt å toppe med glasur av pisket sukrinmelis og philadelphiaost 🙂

  1. Caroline

   Mmmm! Ja 🙂

 2. Åh, disse så himmelske ut!! Mon tro om jeg kan bytte ut mandelmel med vanlig glutenfritt mel? 🙂

  1. Caroline

   Det går helt fint! Men da må du tilsette en god del mer, i originaloppskriften er det brukt 1 3/4 cups 🙂

   1. Hvor mye mer mel må du ha oppi om det skal brukes vanlig mel? 🙂

   2. Caroline

    Jeg ville prøvd med ca. 4 dl. mel og evnt. spe på hvis nødvendig 🙂

 3. Spennende! Tips til innlegg nå mot mai: baketips til konfirmasjonene 🙂 Håper også på en sunnere versjon av cookies/kjeks 🙂 Ha en fin dag!

 4. Nam disse så utrolig gode ut, takk for sunnere varianter på god saker 🙂 Så koselig å bake sammen med din gode hjelper 🙂 Tror dere koser dere masse i sammen, det er så herlig å lese / se fine bilder på ting dere gjør i sammen 🙂 Ha en fin onsdag 🙂

 5. NAM. Det så nydelig ut!

 6. De ser så gode ut og jeg som er så sulten!
  Her blir det hjemelagde hamburguer men først en times møte.
  Ha en fin kveld!
  Klem,
  Barbara
  http://barbaraoslo.blogspot.no

 7. omg that looks delicious!!!

 8. Mmmm, dette så kjempegodt ut! 🙂
  En challenge til deg: Kan du lage en kake, eller noen bakst som er uten egg? Eller det har du kanskje gjort tidligere? Jeg har sluttet å spise egg å prøver å finne alternativer. Å du som er så flink til å finne på oppskrifter å eksperimentere kanskje har noe lurt å dele med deg av? 🙂

  1. Caroline

   Her er det i hvert fall en rawkake uten egg 🙂 http://www.carolinebergeriksen.no/2014/11/12/oppskrift-onsdag-raw-gulrotkake/ Den er SÅ GOD!

 9. Kan man putte 80% chokolade i uden det bliver for usundt?

  1. Caroline

   Det må du gjerne gjøre 🙂

 10. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal starte denne kommentaren for jeg har bare lyst til å starte med «HERREFRED, CAROLINE!!!!» Du er så vanvittig flink med bilder, tekst og helhetlig presentasjon. Det er så til de grader gjennomført at jeg har ikke ord. Det er en del bloggere som kunne ha lært litt og/eller hentet inspirasjon til oppbygning, struktur og kvalitet. Jeg bøyer meg i støvet. Du svikter muligens noe på antall innlegg per dag, men kvaliteten er av høyeste kvalitet 🙂 Og jeg kan gjerne tenke meg at et «enkelt» innlegg som dette gjerne tok deg en hel haug med timer å få på plass.

  1. Caroline

   Å!! DETTE gjorde dagen min! Tusen takk, N! Virkelig 🙂 Blir så glad for slike tilbakemeldinger og for at du legger merke til det i det hele tatt! Jeg bruker så mye mer tid enn hva det ofte ser ut til, så dette ga meg mye 🙂 Tusen takk!

   En stor klem til deg!

 11. Nam! Dette så veldig godt ut. Gleder meg til å prøve. Jeg er så glad i muffins, baker det hele tiden. Vil også si meg enig i at bloggen din er utrolig vakker. Kjempe flink er du.

 12. Carina Marie

  Hvordan er konsistensen på disse når de er ferdige? Har en på 2 1/2 med et håpløst tilfelle av «må-aldri-finne-på-å-spise-noe-som-har-hele-korn-eller-lignende-i-seg» boende under samme tak som meg. Haha 😛

 13. Nam! Dette skal bakes asap som studiesnacks 🙂 Vet du om det går an å bruke havremel om man ikke har mandelmel tilgjengelig?

  Ha en fortsatt fin dag, Caroline! Du er så flink 🙂

 14. Yes, denne må prøves. Tusen takk:-)

 15. Hei, disse ser kjempe gode ut! 🙂

  Er det noe annet jeg kan bruke isteden for gresk yoghurt?

 16. Madelen

  Hei Caroline! 🙂 ca hvor mange kalorier er det i 1 muffins? Jeg går på matplan og prøver å finne sunnere alternativer til lørdagskosen 🙂 ha en super dag videre!

 17. Karianne

  Hei, disse ser nydelige ut:-)! Et spørsmål; brukte du fettredusert mandelmel?

 18. Åhhh, nam! Disse må prøves 🙂 Hvor er den herlige fjølen fra?

 19. Elisabeth

  Æsj disse ble skikkelig mislykket:( ble aldri gjennomstekt… Deigete ekkel konsistens inni.. Etter 20 min og fortsatt etter å ha stått i ovnen i 45 min.. Og brente utapå.. Vanskelig å bake uten hvetemel synes jeg.. Ellers sikkert gode når man får det ordentlig til!:)

  1. Mine også! Kastet alle sammen. Kunne sikkert ha hatt opp i mer mandelmel. Konsistensen var som vanlig gulrotkake på røra, men de ble aldri ferdig. VELDIG god smak av krydderne da!

  2. Mine ble også sånn…
   Caroline, Brukte du vanlig mandelmel (finmalte mandler) eller fettredusert mandelmel?

  3. Mine også. Kanskje det var feil mengde av feks mandelmel i oppskriften??

   1. Caroline

    Så merkelig :/ Det er disse mengdene jeg har brukt, men det er jo mulig vi bruker forskjellige mandelmel? Jeg bruker det fettreduserte fra funksjonell mat 🙂 Det er selvfølgelig fullt mulig å spe på med mer også 🙂

 20. Takk for oppskrift! Disse skal prøve ut. Må bare få tak i agavesirup. Er på jakt etter litt sunnere oppskrifter til familien min. Vi prøvde bananpannekakene dine sist helg med stor suksess. Tusen takk!

 21. Tusen takk for oppskriften:) Disse var jo bare supergode, og det på tross av at jeg glemte å ta gresk yoghurt i…
  Da vil jeg nok tro de blir enda bedre neste gang jeg prøver. Supergodt var det i alle fall, spesielt med kardemommen!

 22. Jannicke

  Disse skal jeg prøve i kveld. Funker de som frokost tror du ? Eller er det bare kos ? Tenker de er perfekte i matpakken

  1. Caroline Berg Eriksen

   Supre i matpakken 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *