sommerferie 2016: teller ukene

hoved

Det gikk visst litt fort i svingene da jeg skrev om sommerferien vår i forrige uke, det var ikke 8 uker til avreisedag da, men NÅ er det 8 uker! Pluss noen dager 🙂 Jeg gleder meg som et barn og Nelia vet allerede at hun skal til Hellas, bygge sandslott i sanden og bade i havet, så her er forventningene skyhøye og vi teller selvfølgelig dagene. Det ble ikke noe av at Lars-Kristian og jeg drar alene, vi reiser heller alle 3 i 14 dager og synes det blir helt herlig.

rethymnon

For oss er det viktig at vi finner et sted som er barnevennlig. Det vil si at restauranter er lett tilgjengelig helst både på hotellet og i nærmeste by, at strendene har sand, rommet vi skal bo på må være romslig slik at hun har plass til å leke og boltre seg og det må selvfølgelig skje barnerelaterte ting i umiddelbar nærhet som gjør at hun synes ferien er det lille ekstra. Denne gangen hadde vi lyst på litt luksus også, så vi har sett etter hotell med bungalower eller store, fine rom med utsikt til havet og gjerne med spa tilgjengelig på hotellet. Alt dette pluss barnevennligheten fant vi i en kjede som heter Grecotel! Dette er ikke en sponset ferie, i tilfelle noen skulle tro det, da hadde jeg merket det. Men jeg har likevel lyst til å gi dere en dønn ærlig tilbakemelding på hotellkjeden og vår opplevelse av den i ettertid, så det gleder jeg meg til allerede! 

Vi har bestemt oss for å bo på 3 forskjellige hotell i denne kjeden og har bestilt forskjellige rom for hver gang så vi får sett litt av hvert og hva de har å by på, og jeg gleder meg SÅ mye at du aner ikke! Gleder meg til å se Rethymnon også, det ser utrolig hyggelig ut og det var jo også mange av dere som hadde mye fint å si :- ) Tidligere har jeg vært i Chania, det var i høstferien da jeg var 16 og det baaare regnet. Så har jeg vært i Herssonissos et par ganger på tur med jentene. Da var vi mer oppe om natten enn om dagen, så jeg føler ikke akkurat at jeg fikk se så mye 😉 


the white palace 

white palace

På dette hotellet finnes en gård like i nærheten hvor barna kan komme og være «farmer for a day» , plukke sine egne råvarer og være med på å tilberede maten. For akkurat dette er Nelia litt liten, men alle kan spise lunsj og middag der og være med på andre ting, så det blir spennende 😉


amirandes 

amirandes


creta palace 

creta palace

Alle hotellene har også et eget «tasty corner» for barna hvor mat er tilgjengelig for dem hele dagen, som yoghurt, frisk frukt, vann, melk, juice og is. De har i tillegg en egen greco baby-avdeling for spedbarna med varme flasker og internasjonal babymat – helt topp! Det arrangeres også yogatimer og andre treningstimer, så det kan jo nesten ikke bli bedre!

children

alle foto: hotellenes hjemmesider 


– counting the days – 

50 kommentarer

 1. Ååå, Rethymnon <3 gled deg! Eg har vore der minst 5 gonger og har lyst tilbake 🙂

  1. Caroline

   Å, så fint å høre, Heidi! Håper du får reist tilbake en dag 🙂

 2. Jeanette

  Det så helt fantastisk ut! Dagene går fort og jeg så på kalenderen Idag at det kun er 8 uker til vi også reiser på ferie. Dog til Italia 🙂 vi skal faktisk teste ut å bl.a bo i bungalow ved gardasjøen, og dette tror jeg blir ypperlig for lillemor som blir 2 år på ferien 🙂

  1. Caroline

   Så gøy med bursdag på ferie 🙂 God tur når den tid kommer, 8 uker går fort 😉

   Klem!

 3. Håper du etterhvert kan skrive om pris for oppholdet på de ulike hotellene også, og om mat der var dyrt eller billig osv! Det er så god info og ha om man skal bestille selv, og det så jo veldig fristende ut:-)

  1. Caroline

   Det kan jeg gjøre 🙂

  2. Pris på hotell er jo ofte veldig varierende. De blir regulert etter alt fra sesong, populære uker, typiske uker med fint vær og hvor mange ledige rom som er igjen :/ Vanskelig å forholde seg til, men det er også en mulighet til å gjøre kupp om man bruker litt tid på se mulighetene 🙂 Businesshotell har ofte billige helger, familiehotell har ofte billigere ukedager. Etterspørsel bestemmer prisene 😉

 4. Dette må jo bare bli bra!!!
  Når drar vi?? 😉

 5. Martine

  Så utrolig fint!
  Fikk lyst å planlegge ferien selv nå, hehe:)

  Hvor lenge skal dere være? Ble nysgjerrig ettersom dere bor på tre forskjellige hotell:)

  1. Caroline

   14 dager 😉

 6. Ååå, det ser helt nydelig ut altså! Og med så mye fint for både barn og voksne. Dere kommer nok til å få det helt strålende. Syns det er flott at du prøver ting som ikke er sponset og vil gi en ærlig tilbakemelding fordi det er så mye i bloggverdenen jeg ikke klarer å tro på at er sant når det er sponset, hvis du skjønner hva jeg mener? Ha en fin uke, Caroline!

  1. Caroline

   Det håper jeg 🙂 Jeg forstår hva du mener ift. sponsede ting, men samtidig er det viktig for alle bloggere å ivareta troverdigheten, så de fleste av oss ville nok ikke vært uærlige i en tilbakemelding om noe var sponset – da er det bedre å la være å skrive om det 🙂

   Ha en kjempefin uke du også, Guro <3

 7. Er dette en hotellkjede som feks. Thon?

  1. Caroline

   Det aner jeg ikke :/ Det er vel først og fremst en hotellkjede i Hellas, men jeg mener på at mamma har sagt at hun har sett Grecotel i Spania også, uten at jeg kan bekrefte det. Kan ikke finne noe annet enn at de har hotell i Hellas 🙂

   1. Tenker Grekotel bli på samme måte som f.eks Sentido og Louis. Det er kjeder med hoteller som formes etter konseptet 🙂 Hotellene er i flere forskjellige land. Ser ut til at dere får en fantastisk ferie 😉

 8. Rethymnon har vært favorittbyen helt siden jeg var liten, elsker den!

  1. Caroline

   Så gøy å høre 🙂

 9. Var i Rethymnon i fjor høst og det var så fint der! Masse god mat og hyggelige mennesker 🙂

  Anbefaler å besøke restaurantene i «hesteskoen», masse god mat og veldig koselig utsikt mot havet. Man kan til og med mate fiskene i havet 🙂 (hvis man vil hehe)

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 😀 Det vil sikkert lille her gjøre 😉

 10. Er dette annonse/sponset?

  1. Caroline

   Fra blogginnlegget:

   Dette er ikke en sponset ferie, i tilfelle noen skulle tro det, da hadde jeg merket det. Men jeg har likevel lyst til å gi dere en dønn ærlig tilbakemelding på hotellkjeden og vår opplevelse av den i ettertid, så det gleder jeg meg til allerede!

   🙂

 11. Hej 🙂 jag läser ifrån Sverige. Innan kunde man ändra din sida och översätta den till svenska. Men inte längre. Och det är så svårt att förstå ibland. Så om du har tid så att fixa det så uppskattas det 🙂 tack!

  1. Caroline

   Det forstår jeg! Jeg skal høre om vi kan få på plass google translate igjen! 🙂

   Klem!

 12. Ser ut som mange flotte hotell – dere kommer til å få det supert der nede 🙂

 13. Katarina

  Det så nydelig ut! :O En natt utenfor fellesferien koster derimot godt over halvparten av mitt feriebudsjett så det blir nok ikke en slik tur på meg med det første haha! Jeg får nyte det gjennom bloggen din 😀

 14. Ååå, det så bra herlig ut!!

 15. Ser helt amazing ut på de stedene dere har valgt ut, blir nok helt sikkert knall fin tur 🙂 8 uker går fort og vips så er dere der 😉 Sol, sommer og varme 🙂

 16. Oi så flott det ser ut!! Forstår godt at dere gleder dere! 🙂 Nå fikk jeg fryktelig lyst på sydenferie i sommer, men vi har bestemt oss for å prioritere oppussing på hytta 😉

 17. Karoline

  Hei Caroline,
  Dette så jo helt fantastisk ut! Selv har jeg en liten jente på 7 uker og lurer på om vi skal ta en charter tur til høsten..
  Hva er din erfaring med å reise med småtasser?

  1. Caroline

   Min erfaring er at man må være tålmodig og forberedt på det meste 😀 Noen ganger kan det helt problemfritt, mens det andre ganger skjærer seg fullstendig. Det er viktig å ha med ting som aktiviserer barnet, hva dette skal være vil jo variere fra barn til barn.

   Vi var jo på cruise med Nelia da hun var 7 måneder, og det gikk helt problemfritt. Da sov hun ved siden av oss når vi spiste middag, og plasket i barnebassenget med oss når hun var våken 🙂

 18. Ser fantastisk ut!! ☆ Vi drar også til Hellas med våre to små i sommer, men har valgt Naxos ♡

 19. Åh, for noen nydelige hotell dere har funnet! Kan ikke bli annet enn to supre uker! 🙂
  Gleder meg til oppdateringer derfra! :-))

 20. Hei Caroline! 😀
  Jeg ønsker meg veldig et innlegg om hvordan det er å reise med barn 🙂 Har dere pleid å hatt med Nelia i vogn ut på kvelden? Litt av kosen på ferie er jo å gå ut å spise på kvelden, men dette er jo gjerne midt i leggetiden til de minste 😉 Hvordan har dere løst det? Og gjerne tips til flyturen. Og velger dere oftest hotell eller leilighet? Vi har ei lita tutte som blir 1 1/2 år til sommeren som vi skal ta med på ferie ser du 🙂 Så alle tips tas i mot med takk! 😀
  Stor klem til deg!

  1. Caroline

   Det kan jeg notere meg 🙂

   Stor klem <3

 21. Rethymon er veldig koselig, men veldig hektisk og mye mennesker på kvelden. Kanskje det er litt roligere såpass tidlig, det er et veldig sjarmerende sted. Elsker å tusle rundt i smågatene og se på detaljer og spise god mat.
  De gangene jeg har vært der har det dessverre ofte vært høye bølger og faktisk også rødt flagg.

  Har du forresten spurt om lov til å «ta» bildene fra hotellsidene? Trodde ikke det var lov.
  Men hotellene ser flotte ut.

  1. AnnieHall

   Hvorfor skulle det ikke være lov? Hun linker jo tilbake til hotellene, og har slett ikke «tatt» dem. Fant du ikke noe annet å plukke på?

 22. Vi er «Rethymnon-elskere» og drar tilbake hvert år! Den beste mat-opplevelsen (syns vi) finner du på restaurant Castelvecchio ved festningen – Fortezza. En liten, koselig og anerkjent restaurant med superhyggelig betjening og himmelske smaker som bare må oppleves! 🙂 https://castelvecchiogr.weebly.com/index.html. Kos dere på ferie! 🙂

  1. Caroline

   Å, utrolig gøy med anbefalinger! Tusen takk, Linda! Det skal vi huske på 🙂

   Klem!

 23. Så genialt med slike opprikrige gode tips Caroline!!! Tror det er mange småbarnsforeldre som kunne tenkt seg et deilig luksus sted, men tilpasset til å ha med barn! Innertier! 😀

  1. Caroline

   Så bra! Gleder meg til å ta dere med 🙂

 24. Vil bare komme med en liten anbefaling: Elafonisi! Dette er en strand med rosa sand og knallblått vann, og de gangene jeg har vært der har jeg badet i timesvis 🙂 Anbefales!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 😀

 25. Hei! Vært på amirandes et par ganger.. Må være noe av det vakreste jeg har sett. Mange med barn og mange uten barn. Rett og slett en herlig opplevelse det hotellet:) kos dere!!

  1. Caroline

   Så gøy å høre! Vi gleder oss 🙂

 26. Karoline

  Oj! Dette så jo helt fantastisk ut 🙂 Vi skal til Rythymnon i juli, gleder meg kjempe masse!

 27. Vi drar dit i juni! Er så deilig der nede 😀
  Shinaria, ca 20 min unna rethymno er en Strand dere burde ta dere en tur til 🙂

 28. For noen vakkre plasser! Dere er kjempe heldige! 🙂

 29. Vi skal til Chania i sommer 🙂 5 åringen gleder seg stort, og det blir første sydentur med minsten på nå 9mnd <3

 30. Susanne

  Hei! Jeg er litt nysgjerrig på hvor dere bestiller slike reiser (ving, star tour)? Ser helt fantastisk ut!

  1. Caroline

   Det varierer litt, i dette tilfellet er alt booket direkte med hotellene og flyselskapet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *