planlegger sommerferie 2016

vacation_1

Vet dere at det bare er 8 uker til vi kan reise på ferie?! Det gikk opp for meg i stad og samtidig tenker jeg at 8 uker – det er jo tilnærmet ingenting! Tiden går jo så fort og før vi vet ordet av det er vi der: med fulle kofferter, klare for å stappe både dem og oss inn i og neste stopp er sol, strand, sus og dus i 14 hele dager! 14 dager! Jeg tenker at det har klikket fullstendig for Tippeligasystemet: først har de påskeferie og nå får de også sommerferie i mer enn 6-7 dager?! Det er nesten kryss i taket og jeg kan jo ikke annet enn å hoppe av glede! Sommerferie i 14 hele dager – det er så lenge siden at jeg må gjenta det ti ganger daglig for at det skal bli reelt OG klype meg i armen like mange ganger. Vi skal selvfølgelig feire med å booke en kjempefin ferie for hele den lille familien vår, og vi tenker Hellas. Dit er flyturen kort og følelsen av ferie får jeg av å bare kikke på bilder derfra.

vacation_2

Vi bruker noen timer nå i kveld på å bestemme oss for endelig destinasjon. Jeg er jo en liten grekofil og er forelsket i omgivelsene, maten og menneskene i det landet, så for meg spiller det egentlig ingen rolle hvor vi havner. Bare det er der. Akkurat nå snuser vi på Kreta, jeg har vært der noen ganger før, men det begynner å bli noen år siden og nå har jo min prioriteringer endret seg noe siden den gang 😉 Kanskje noen av mine lesere er barnefamilier med erfaringer? Tell me! Rethymnon ser så hyggelig ut! 

vacation_3


Så vil jeg benytte anledningen til å si tusen takk, nok en gang, for alle tilbakemeldingene på videobloggen! Det er så utrolig hyggelig at dere liker det, da får jeg lyst til å lage mer 🙂 Stor klem! 

114 kommentarer

 1. Jeg har selv vært i Rethymnon og det er en kjempe koselig by. Vi bodde på et hotell 100-200 meter fra stranden, noe som var helt greit. Jeg har veldig lyst å dra ned igjen, men da bo nærmere stranden. Det er en kjempe lang sandstrand som var helt fantastisk å ligge på. De løp over veien og hentet drikke til deg, eller litt småsnacks.
  Jeg forelsket meg helt i stedet og håper på å dra ned igjen der snart.
  Anbefales på det sterkeste

 2. Åh, sommer snart!! :O Har aldri vært i Hellas, men det ser jo helt magisk ut. Og ja takk til flere videoblogger 🙂

 3. Var i Rethymnon for to år siden, og gledet meg så siden jeg hadde vært der før! Dessverre har et eller annet skjedd fra jeg var litt yngre og på venninnetur til da med mannen min. Byen var blitt «gråere», ikke veldig mye bra mat, og litt kjedelig område rett og slett. Må en time med bil/buss til badeland osv., så spørs hvor mye dere orker å farte sånn med Nelia i varmen 🙂 i tillegg var vi på et 5stjerners Star Tour hotell som ikke levde opp til stjernene sine. Ville isåfall bestilt hotell på strandpromenaden med fin utsikt. Ganske shabby bare en og to gater opp fra promenaden. Ble vertfall skuffet når jeg skulle vise frem et «vakkert sted» til mannen min, hehe 🙂 Lykke til med ferieplaner 🙂

  1. Hei 🙂
   Jeg er også veldig glad i Hellas, men er enig med Lise i at det har skjedd noe de siste årene. Da vi var på Kreta for to år siden, var det bl. a mye søppel som fløt – kjente jeg ble litt lei meg på grekernes vegne – i og med at arbeidsledigheten er høy, og de er så avhengig av turister – hvor for setter de ikke disse unge, friske mennene i sving til å holde litt orden? Uff – følte at jeg var litt streng nå, håper kommentaren ikke blir tolket feil!
   Vi har vendt nesen litt mot nord-Italia.
   Ønsker dere en super ferie når den tid kommer!

 4. Vi skal til Zakynthos, der er det kjempefint 🙂

 5. Makrigoalos på Kreta!

 6. Caroline

  Agia marina synes vi er koselig

 7. Jeg var på Kreta i fjor og det var den beste ferien i mitt liv! Vi bodde på et nydelig og utrolig sjarmerende hotell som heter Corinna Mare. Uteomgivelsene var nydelige med en deilig brygge der en kunne sole seg ved havet og en litt roligere område med passe stort basseng! Perfekt for barnefamilier som ikke er helt gira på den typiske charterbobla. En kort spasertur unna hadde vi en lang og fin sandstrand! Hotellrommene var store og fine!

  Det beste med turen var nok maten og de som jobbet der. Wow for er personalet sier jeg bare! For 12 euro dagen fikk man velge forrett, hovedrett og dessert fra en fantastisk og typisk gresk meny.

  Hotellet ligger i Agii Apostoli som ligger midt mellom Platanias og Chania. Perfekt beliggenhet vil jeg påstå! En helt unik ferie på det fineste stedet jeg har vært!

 8. Ja, anbefaler virkelig Rethymnon! Vi har vært der med familien 6-7 ganger, og er veldig fornøyd. Rethymnon er en veldig kjekk by, med koslige gater og vakre strender! Masse god mat og bare helt fantastisk. Er en grunn til at vi reiser tilbake gang på gang 😉 Vi har bodd på et hotell litt utenfor byen. Er et lite sted som heter Platanes. Rolig sted med en nydelig strand som går helt inn til Rethymnon. Perfekt for joggeturer/gåturer. Der har de også sånn park for barn, så det er perfekt for familier.

  Lykke til med bestillingen!

 9. Åh, sommerferie!!! Gleder meg, ikke lenge igjen 🙂 vi har Vært I Rethymnon 3 ganger før, dog uten barn, men kunne gjerne tenkt meg tilbake igjen med mini på 2 år 🙂 det eneste minuset er at det er en busstur på rundt 2 timer fra flyplassen til strandpromenaden I Rethymnon hvor de beste hotellene ligger. Fantastisk gamleby med mange koselige butikker, puber og restauranter. Min kjære fridde til meg på en restaurant på toppen rett ved det gamle slottet der <3 anbefaler!

 10. Hellas er utrolig fint! Har vært der mange ganger, men det er et sted man aldri kam gå lei av. Anbefaler det virkelig.

 11. Anbefaler Avra Imperial på Kreta, Kolymbari 🙂

 12. Hellas er utrolig fint! Har vært der mange ganger, men det er et sted man aldri kan gå lei av. Anbefaler det virkelig.

 13. Jeg er også stooor fan av Hellas! 😀 Jeg tenker stadig vekk at jeg må «oppdage» ny land, men så fort ferieplanleggingen er i gang havner jeg automatisk på Hellas. I år skal jeg faktisk til Kreta med kjæresten! Har aldri vært der før, da jeg stort sett bare har feriert på mindre greske øyer. Vi skal til Agia Marina 🙂 Ellers er Naxos en helt fantastisk gresk øy, men man må jo med ferge enten fra Athen eller Santorini, og det er jo ikke det mest barnevennlige! Kom gjerne med tips dersom du har vært i Agia Marina 😀 Hihi!

  1. Kathrine

   Eller man kan ta fly fra Athen. Det var i vårt tilfelle et mye billigere, raskere og mer komfortabelt alternativ!

 14. Marie-Therese

  Anbefaler Avra Imperial beach and resort i Kolimbari 🙂 Utrolig fint hotell, god service og den herligste frokostbuffeten du kan tenke deg! 🙂
  Nærme butikk, og kun kort gangavstand til Kolimbari sentrum (bittelite, med nesten kun restauranter). Taxi til større by tar bare 10-15 min ca.

 15. Pernille

  Rethymnon er supert! Var der i 14 dager da min datter var 2,5 år:-)

 16. Rethymon er en veldig fin plass. Vært der flere ganger. Kort vei til gamlebyen og strand. Kreta er fantastisk! 🙂

 17. Therese

  Kult! Men var ikke dere på ferie i 14 dager på Cran Canaria for ikke så lenge siden?

 18. Caretta Beach på Zakynthos er fantastisk! Reiste med halvannet- og treåring i fjor sommer og det var en glimrende destinasjon. Mye å se rundt om på øya, samt at hotellets bassengområde var mer enn tilfredstillende for store og små. 🙂

 19. Jeg bare elsker Rethymnon og har vært der utrolig mange ganger. Der får du både gamleby, masse shopping og strand

 20. Ingvill

  Jeg var for første gang på «sydenferie» i fjor, og var i Agii Apostoli. Bare ca 15 min i buss til Chania, hvis man ønsker seg dit, og samtidig veldig fint sted med 3 strender ikke langt unna 🙂 men nå har jeg ingenting å sammenligne med da. Både jeg og barna mine (som da var 2 og 4), trivdes veldig godt!

 21. Anbefaler å reise til Agia Marina på Kreta. Veldig fint for barnefamilier. Har vært der 5 ganger tror jeg.

 22. Vi var i Rethymnon sommerferien i fjord, og vi elsket det! Nydelig i gamlebyen, veldig koselig stemning og fine brosteinsgater. Utrolig mange fine gatekafeer! Vi bodde litt utenfor selve byen, og her var strendene ikke heeelt plettfrie. Da stranden ikke var inni en bukt var det et lite «steinbelte» før du kom deg ut i vannet, om det gir menig. Fikk ellers smake verdens BESTE moussaka, bare den var nesten verdt turen 😉 Vil ellers anbefale på det sterkeste å ta turen til øya Spinalonga. Flere reisebyråer setter opp turer hit, veldig greit opplegg. Og har du ikke har lest den enda – les boka «Øya» av Victoria Hislop før du reiser. Den gir et helt spesielt innblikk i de spedalskes liv på den lille øya! Akkurat dette er kanskje ikke en tur som passer for små barn da det er en ganske lang reiseveg og kanskje ikke så interessant for de minste, men tenkte ihvertfall å nevne det uansett! 🙂 Håper dere får en fantastisk tur, uansett hvor det blir!

 23. Guro B. Lunde

  Dere må prøve AntiParos 🙂 En nydelig gresk liten perle, som er enormt barnevennlig. Helt fri for innkastere, neonlys og bygninger over to etasjer. Og stappfull av spennende restauranter, sjarm og vennlige grekere. Tom Hanks har hus der, så se ikke bort i fra at dere plutselig treffer han på gaten 😉 Vi har reist der hvert år med våre barn (som nå er 4 og 1 år) og skal tilbake i sommer 🙂 paradis på jord 😉

 24. Kristin

  Har dessverre dårlig erfaring med Kreta :/ For mye turister, dårlige restauranter og billige sjapper. Lite gresk over f.eks. Chania eller Platanias, synes jeg.

 25. Hvis dere skal reise med Ving: Ocean’s Beach Club/Sunwing resort Makrigialos er fint med barn. Litt lang busstur dit, og litt øde. Men hotellene er kjempefine og barnevennlige. Rethymnon er en kjempefin by. Ellers vil jeg virkelig anbefale Kypros: Sunwing resort der er kjempefint med små barn. Ligger ved en kjempefin strand også. Vi skal reise til Star Tours familiehotell på Korfu med små barn til sommeren. Hørt Korfu skal være helt fantastisk! Lykke til med planlegging!:)

  1. Michelle

   Vi skal til ocean beach club i mai 🙂 Vi har en datter som er født i nov 13. Det blir spennende!

 26. Så deilig! Og vell fortjent. Har hørt at rethymnon er kjempe fint, med veldig koselige gater. Men aldri vært der selv dessverre! Jeg vil ikke anbefale Platanias, er i og for seg veldig koselig. Men er veldig upraktisk (synes jeg) med små barn. Hovedgaten har en veldig trafikkert vei midt i, og du må opp i høyden for å kunne gå mer fritt. Som igjen er litt slitsomt med barnevogn etc. De gangene jeg har vært der har jeg egentlig hatt mer hjerte i halsen for trafikken kombinert med små barn, foran avslapping og senkede skuldre. Lykke til med planlegging! Klem

 27. Frøken

  Rethymnon er veldig koselig. Der er det mange muligheter for utflukter.

  Jeg husker spesilet turen med sjørøverskipet. Det er ikke noe Kaptein Sabeltann opplegg, men en fin båttur hvor man ser på huler sjørøverne gjemte seg, og dere får middag om bord.

  Rethymnon har mange hotel tilknyttet bamseklubben. Sikkert nå også Lollo og Bernie

 28. Benedicte

  Hei! Vi var på kreta 2 ganger når jeg og lillebroren min var små! Har bare fantastiske minner derfra med hyggelig ansatte som tok seg tid til å tøyse og snakke med oss barna! Maten var alltid mulig å få i barnevennlig versjon, og barneklubben var helt super på hotellet! Vi koste oss kjempemye der samtidig som foreldrene våre fikk litt tid til avslapning og kos! Klem til deg flotte Caroline, og kos dere på ferie! Det er vel fortjent

 29. Henriette

  Vi bodde på Avra Imperial spa resort Kreta, 5 stjerners. Ving. Flott hotell, kort vei til strand. Liten fiskeby. Kolymbari. Ca 60 minutter fra flyplassen. Er ikke så mye å finne på utenfor. Men det er et lite sentrum og nok spisesteder. Vi reiste i juli 2015. Med en på 13 mnd og nesten 2.5 år. Det er nytt og veldig delikat. Barnebasseng og Lollo&Bernie

  1. Bestilte akkurat tur dit nå i juni takket være deg og ditt tips:)
   Så tusen takk for det:)
   Er nok et populært hotell, for hotellrommene ble utsolg foran øynene mine mens jeg holdt på å bestille.

   1. Marie-Therese

    Da er det bare å glede seg Wenche! Det er et virkelig flott hotell, og en koselig fiskeby 🙂 Skulle gjerne dratt dit igjen selv til sommeren, men i år blir ferien i Norge ettersom vi fikk ei lita jente for 5 uker siden 😀

 30. Karpathos og Kefalonia er vakre øyer.

 31. Elsker Kreta! Har vært der utallige ganger! Bare ifjor var jeg der 3 ganger… har blitt kjent med noen lokale der, og det er så kjekt 🙂 Bor noen ganger hos de, og noen ganger på vanlig hotell.
  Men, jeg kan anbefale Chania-siden! Var en gang i Rethymon, men gikk tilbake til Chaniasiden. Det blåser ofte og mye på Rethymon, ikke noe særlig kjekt når stranda blir stengt/ikke lov å bade. Strendene på chaniakysten derimot er langgrunne og roligere, mye mere barnevennlig. Chania er en nydelig by!
  De siste årene har jeg bare vært i Agii Apostolli-området, der stortrives både små og store. Ca 10min inn til Chania by. Har og vært 2 ganger i Platanias. Grei plass der også, men veldig tett med turister. Både Agii Apostolli og Platanias har fine strender, men aller best er Agii Apostolli. Og: hvis dere vurderer Agii Apostolli eller Platanias/området rundt der (de ligger ikke så langt unna hverandre) så må dere ta med Nelia på Jumbo! En gedigen lekebutikk! Øynene hennes kommer til å skinne foran radene med prinsesse-stæsj 🙂 Ekte barbie/leker, så ikke en butikk full av kopier.
  Å, nå begynte jeg å savne Kreta!

  1. Hilde Mello

   Helt enig. Elsker Chania og Agii Apostolli jeg også. Har bodd på samme hotel,Anais Hotell 3 ganger nå. Personalet er fantastisk og maten er gudmommelig. Stranden er langgrunt og deilig. Kort vei til Chania med sin charm.
   Vi drar til Samos i år, gleder meg til det!

 32. Kreta er magisk. Vi er der mist annet hvert år. Perfekt feriedestinajon. Vi har alltid leiebil hele tiden mens vi er der nede og reiser mye da kortere dagsturer og båtturer. Det er greit å kjøre, og fine veier. Vi har tidligere googlet og sjekket feriebøker og funnet steder på Kreta som er verdt å kjøre til, og vi har besøkt noen fantastiske steder der. Har du lest «øya»? Da er jo spinalonga er MUST! En helt fantastisk plass!! Sjekk og ut Balos, Falassarna og Elafonissi 🙂

 33. Rethymnon har nydelige strender og godt utvalg av restauranter:)

  Vi var i makriagolis på ving ocean beach club med all incl i høst. Har ikke brukt all incl på kreta før men dette var helt fantastisk med servert mat og alt. De har knallfine strender, og en fantastisk treningsrom med utsikt over hele sjøen. Var og en del barnefamilier der og fordelen for de var at ving også hadde et sunwinghotell som nabohotell . Fordelen med st begge var ving hoteller var st man kunne gå mellom hotellene om man ønsket. Dette så vi at var en stor fordel for barnefamilier som også ville ha voksen atmosfære:) d beste av begge deler:) virkelig å anbefale!

  Avra hotel på kolimbari er og nydelig:)

 34. Jeg har erfaringer fra Alexandra beach.
  Nydelig hotell og bra tilrettelagt for barn i alle alder! Vet ikke om de har bamseklubb enda men hoteller med det er yppelig for barna.

 35. Anbefaler veldig Rethymnon! 😀 var der med kjæresten sommeren 2014. Nydelig sted, spesielt i gamlebyen! Vil du ha det fineste hotellet etter vår mening , anbefales sentido aegean pearl (apollo) hvor vi lå. Det er rett ved vannet, 1 min å gå ned. Personalet behandlet oss som gull og var utrolig hyggelige. Rommene var freshe og bassenger var flotte. Stranden hører til og er gratis. Var mange barn der, men ikke et typisk barnehotell. Likevel mer enn nok for henne 🙂 Er også en utrolig nydelig vei inn til gamlebyen som er såå sjarmerende ! Man Går dit på 20-30 min langs strandpromenaden imellom palmer og på brostein. Gamlebyen er romantisk og herlig. Har også restauranter å anbefale som er superfine ! Bare å spørre meg på Mail 🙂

 36. Va i rethymnum i mai i fjor . Det e marr for eldre personer vil eg sei.. e ein gamleby me borg osv å ei ok strand ..ellers ikkje så mye for ongar☺

 37. Lykke til

  Og selvfølgelig er oppholdet sponset.
  Livet er rart

  1. Caroline

   Vi har ingen avtale om noe sponset ferie pdd. :/

 38. Er denne ferien også sponset?

  1. Caroline

   Foreløpig har vi ingen planer om noen sponset ferie 🙂

   1. Ikke verst at dere muligens betaler sommerferien deres selv i år 🙂

    Men ang Kari Trå jakken: kunne du linket til et bedre slik at vi ser hvordan den er inni mtp at det er 3 jakker? Har lyst på den 🙂

   2. Caroline

    Du mener sånn vi gjorde det i fjor sommer også? 😉

    Har du sett på GI sine sider?

   3. Dere ble sponset i fjor på Gran Canaria så slutt å lyve. Seriøst, begynner du å bli dement?? Du skrev det jo selv!

   4. N du må ta deg en bolle,caroline skrev i fjor sommer,Gran Canaria var i fjor vinter

   5. Caroline

    N: Det var i fjor vinter. På sommeren var vi på Lefkos for egen regning 🙂

 39. Rebecca

  Jeg har vært flere steder i Hellas og jeg har lyst til å anbefale 2 steder; kombinasjonsferie i Kykladene på øyene Paros og Naxos! Fantastiske øyer med langgrunne strender som er kjempe flotte for Nelia også, små lokale butikker og lokale restauranter med fantastisk gresk mat. Kan også kombineres med 2-3 dager på Santorini om ønskelig! 🙂

  1. Skriver under på den! Paros er også kjempefint, og ikke minst Antiparos!

 40. Ser flere har nevnt det, men jeg må også nevne Agii Apostolli på Kreta. Vi var der for to år siden og har bestilt tur til samme hotell nå til sommeren.
  Dette er et rolig område med flotte strender og kort vei til Chania og Platanias.
  Vi var på et badeland -Limnoupolis- hvor det var kjempefint for både små og store, med blant annet plaskebasseng og store sklier. Det lå ca halvtimes kjøretur fra hotellet vi lå på.
  Men det var selvfølgelig stranda som var det flotteste og mest populære stedet for mine to jenter. Yngste var 5 år da vi var der.

  Lykke til med å finne årets ferie

 41. Hellas er fint, og jeg vet ikke om jeg liker Rhodos eller Kreta best. Begge deler er flotte feriesteder.
  Vi har vært i Rethymnon, og sitter igjen med en følelse av bob bob der.
  Vi var på Kreta i høst og bodde i Agios Nikolaos, og det synes jeg var mye bedre – for oss, men smaken er forsjellig.

  Det jeg ikke liker med verken Rhodos eller Kreta er maten – den er på grensen til kjedelig. Jeg synes ikke de har noe godt kjøkken, og jeg synes det meste smaker likt. Her er jo også smaken forskjellig. Uansett, man blir matlei etter to uker, og savnen brunost og vanlig mat.

 42. Hei.
  Bare lurer på en ting. Føler det meste er sponset i innleggene din.
  Har dette noe med å avgjøre hvor ferien går? Forventer du å bli sponset og betalt for?
  Kjenner at sponset innlegg gjør innlegget mindre troverdig. tenker at dere tjener langt mer enn oss «vanlige» lesere, og kan betale det det koster å leve.

 43. Veit ikkje korleis det er med barneferie der, men har du sett på Santorini? Ser nydlig ut!

 44. Benedicte

  Så herlig! Vi skal også på sydenferie om 8,5 uker, gleder oss veldig. Vårt valg falt på Alcudia, på et ekstremt barnevennlig hotell. Første gang vi reiser med barn, så jeg håper å finne mange gode reisetips her hos deg! 🙂
  I Hellas har keg kun vært på Rhodos. Likte oss ikke der da det var så utrolig vindfullt. Var heller ikke så veldig mye å se på, sv det vi interesserer oss for. Elsker gamle gater, fin arkitektur, ny og annerledes kultur. Håper å finne det i gamlebyen i Alcudia, er spent. Ha en fin reise når den tid kommer <3
  Klem Benedicte

 45. Ellaella

  Skjønner ikke at folk er gla i Hellas de er utrolig slemme mot dyr og da mener jeg de eier jo ikke et snev av følelser for dyr men slik blir det i en verden man tillater seg å drepe dyr.står en ny sjokkrapport hver dag i avisa ,i dag var vg forside om grusomheter avdekket i Frankrike (slakting) uansett i Hellas på en restaurant kom en kattunge inn,da tok servitøren den og heiv den i ovnen som var ild på mens alle gjestene satt der å spiste,dette var visst helt naturlig for han mens gjestene fra nordiske land reiste seg i avsky og forlot stedet,uansett for en verden vi har ,man kan jo lure på hvor en burde dra for er mye svineri.i Barcelona sitter ekorn og kaniner ol dyr innesperret i knøttsmå bur i gågata de lå mer døde enn levende Pga utrolige varmen.dette kunne folk kjøpe å feks hive uti trafikken om de ville.verden er for grusom.

 46. cathrin

  Hei!Elsker Kreta!Men ville ikke reist dit m barn..Har vært der to ganger, og begge gangene har det vært rødt flagg på stranda store deler av ferien..altså ikke lov å bade!Veldig kjedelig…dypt vann og ikke ideelt for barn..Bading i sjøen er jo halve ferien,synes vi!

 47. Rethymnon har mye større trafikk siden hovedveien går rett igjennom her.
  Det er trafikk de andre plassene også, men ikke fullt så masse. Vi har vært rundt hele øya, og Kreta er fantastisk. Makrigialos har ett fint Vingsenter som er perfekt for små barn. Blir litt langt fra flyplassen hit, men er man innstilt på det går det også bra.
  Ellers er Agia Marina, Platanias, Kato Stalos fine plasser og flotte steder for barna. Det er et hotell kompleks som heter Minoa Palace Resort og Spa- anbefales. Ett annet kompleks er Plaza de porto. Lykke til

 48. Så deilig med familieferie!! Blir godt for dere 🙂
  Jeg var i Rethymnon for veldig mange år siden, da var jeg barn og dro dit med mamma og 2 venner, altså var vi 2 barn og 2 voksne. Vi bodde på hotell noen meter fra stranden og hotellet hadde de flotteste basseng områdene, god mat, flott bar og gåavstand til byen. Dette er det fineste stedet jeg har vært på, selv om jeg var liten den gangen, så ser jeg på bilder nå at det var fantastisk flott der 🙂 anbefaler det stedet, selv om det som sagt er lenge siden vi var der, så vet jo ikke hvordan det er per i dag 🙂 Bare husker det som veldig barnevennlig sted. Vi var og på «pirat båttur» der de hadde show for barna, norsk guide var med, og vi kjørte til noen kule grotter, og badet i krystallklart vann 😀 Åh himmel.- ble reisesyk jeg nå!! Kos dere samme hvor turen går 😀

 49. Sjekk ut Avala resort i Budva Montenegro Caroline! Fra Montenegro kan man ta utflukter til Hellas. Flott hotell med gamlebyen rett ved dørstokken, barnevennlig og fine shoppingmuligheter. Gode ytflukter til øyer og Kroatia samt Hellas. Gå på booking.com og søk opp hotellet der får du best bilder du kan titte på. Anbefalles på det sterkeste. Montenegro e en perle i Adriaterhavet da det ikke er en typisk turistmagnet. Man flyr til Dubrovnik og kan leie bil videre. Kjøretur ca 2 t. Til Budva. Lykke til!

 50. Rethymnon har jeg bare gode minner fra! Det er utrolig vakkert. Rolige omgivelser, en lang strandpromenade inn til gamlebyen, med typisk greske små gater, med brostein og masse røde blomster rundt enhver stolpe og krukker. Nå er det noen år siden jeg var der (2010), men jeg er ikke i tvil om at det er en av de fineste stedene på Kreta 🙂

 51. Heisann! Sunwing Resort i Makrigialos er ganske barnevennlig. Var her selv da jeg var liten.

  https://www.ving.no/hellas/makrigialos/sunwing-makrigialos-beach

 52. Madeleine

  Kreta er min favoritt øy i Hellas! Vil anbefale dere en hyggelig liten by på Chaniakysten. Den heter Platanias! Kjempefint for barnefamilier. Kort å gå til alt. Den nydelige stranden der, å ett godt utvalg av div resturanter!

 53. Hadde heller gått for Platanias ig Minoa Palace resort&spa. 5*

  Rethymnon er flott det, men ikke så mange fine familiehoteller. Litt eldre gjennomsnittsalder.

 54. Om du ikke velger Kreta vil jeg foreslå Kypros. Vingsenteret der er fantastisk flott. Jeg har vært der flere ganger med småbarn. Absolutt å anbefale.

 55. Karoline

  Anbefaler Eleon Grand Resort & Spa på Zakhyntos☺️

 56. Hei
  På Kreta er det mye fint, har vært i den byen selv.
  Jeg personlig syntes den var liiiit kjedelig akkurat byen, forestrekker litt mer type «landsby byer» som er å finne på for eksempel Naxos og Hydra (nydelig øy) men så var det masse turer det går ann å ta rundt på øya.
  Om dere leier bil eller tar taxi er det lov å bli med frivillige når de graver opp skilpadde reir for å hjelper dem, da kan det hende en får se levende små skilpadder.
  Er veldig greit med den lange stranden der siden de fleste hotellene ligger rett ved dem, så kan tenke meg det er greit nå en har barn! 🙂
  Noen av dagene vi var der var det ganske sterk vind da så mye bølger men er det vel på de fleste øyer. Ellers er byen trivelig, masse små handlegater og restauranter.
  Er jo også den labyrinten med minotauren som befinner seg på øye om dere tror Nelia hadde giddet bilturen, haha. Zevs sin hule (den han vistnok ble født i) er også på øyen men den er det litt gåing opp til.
  Du viste sikkert mye av dette fra før av men men hehe.
  Har du sett på «mamma mia» øyene før, Skiathos og Skopelos mener jeg de heter. To øyer de filmet filmen på, veldig fredelig og vakker der 🙂
  Lest bloggen i mange år, stå på Caroline, syntes jobben du gjør er fantastisk og blir alltid så glad av å titte inn her! 🙂
  Ha en fin dag
  Hilsen
  Emilie

 57. Linda Aagaard Bredholt

  Da anbefaler jeg Skiathos på det varmeste. Fantastisk flott øy, som fremdeles har den gode og varme greske atmosfæren. Jeg har vært på flere greske øyer, da jeg elsker grekenland, men ingen over og ingen under Skiathos. Det er en vakker perle ! Uansett, nyyyt deilige grekenland 🙂

  1. Kristine Holth

   Helt enig med deg Linda!

  2. Heeeelt enig! Fineste greske øya jeg har vært på!! Mer idyllisk får man det ikke 🙂

 58. Ragnhild

  Jeg vil anbefale parga! Har vært der 5 ganger, det er en super fin strandpromenade med masse resturanter, og en stor strand med små steiner. Er ikke altfor turistifisert så er behagelig å være der!

 59. Du burde dra til Kreta, platanias. Var der i 2012 og bodde på et hotell som lå på stranden. Anbefaler det på det sterkeste. Det er små leiligheter på en måte også er det barnebasseng der osv. 500 m unna gågaten. Hotellet het indigo mare. 🙂 verdt å sjekke ut!

 60. Christine

  Så deilig med ferie! Vi drar til Spania om ca.2 mnd,gleder meg til å komme ned til paradiset vårt.Og frøkna på 3 år gleder seg masse til å fly og bade i bassenget der nede. Og til et besøk i en dyrepark vi har planlagt å reise til. Så ser vi på tur til Danmark i sommerferien,må en tur til Legoland også. Var på camping i Danmark i fjor,og hun snakker fortsatt om den turen.Så stor suksess for henne.

 61. Anbefaler Italia og Sicilia!!! Har jo vært i Hellas så mange ganger 😉

 62. Hei!

  Jeg har vært i Rethymnon for mange år siden, og det var jo trivelig der. MEN det var veldig varmt, som det jo gjerne er i Hellas på sommeren. Jeg unngår så varme plasser nå når junior er så liten (samme alder som din datter), husker det var 30-38 grader når vi var der. I tillegg er mange av disse plassene ganske slitne, som flere før meg har kommentert. For meg blir det også litt «nært» å ferie der med tanke på det som skjer på andre greske øyer i disse dager, men det er en helt annen diskusjon… Og skal dere ta buss/leie bil, bør dere også ta med bilstol, eller sjekke med reiseselskapet, for det er en «lang» kjøretur på greske veier. Vi pakker alltid med oss bilstol, legger den i prampacken 🙂

  Personlig foretrekker jeg Spania (kysten, fastlandet), som jeg synes er mer luftig. Vi har bl.a bodd på et flott hotell i Barcelona, med strandliv, kultur, shopping og fantastisk mat i umiddelbar nærhet (hotellene ligger tett langs stranden der, moderne hotell med treningssenter, store rom, noen har basseng i tillegg). Barcelona har et flott klima på sommeren, det er så luftig og grønt der. Og hvis dere tør reise litt lenger, vil jeg også anbefale Florida. Flyreisen er litt lang, men med store fly (vi bruker British Airways via London) så er det ikke noe problem. God plass til å vandre rundt (romslige fly), god mat (så bra som flymat kan bli), underholdning hele veien etc. I Florida anbefales bl.a. Fort Lauderdale, og gjerne en leiebil-tur nordover til Orlando og alle de flotte parkene de har der (like gøy for små som store). Mye man kan få gjort på to uker, vettu 🙂

  Men det var mine tips, skjønner godt om dere foretrekker Hellas. Alle har sine preferanser når det gjelder reiser, hver sin smak. Og til sin tid! Vi er glade i å kombinere strandliv med kultur og shopping, mens andre vil ligge flatt ut i sola. Sånn er det bare.

  God tur, knall blir det uansett 🙂 Og du, ta deg noen dager med fullstendig bloggfri, det har du fortjent!

 63. Har dere booket noe enda? 🙂

 64. Hva ble det til (ferie reismål, altså)?

  Hadde jeg vært dere, så hadde jeg valgt noe annet enn charterferie. Dere som bare har et barn og hun begynner jo å bli «stor» nå, veldig enkelt å reise med barn. Men det er jo min mening da.
  Anbefaler evt. å leie hus – ekstremt behagelig med eget basseng (selv om det er mange fine hotellrom med egne basseng nå også da).
  Blue Village aegan park på Rhodos er et av de fine hotellene hvis dere kan få egen bassengutgang.
  Hvis dere absolutt ønsker Kreta så er Avra Imperial å anbefale.

  Jeg er dog glad i Italia (Sardinia og Sicilia og Garda) – så jeg ville ha reist dit!

  Noe helt annet – jeg har ikke sett hele videoen din, synes den blir litt lang. Men svaret ditt om å eksponere barnet på bloggen:
  Er ikke det svaret fra da hun ble født? Jeg mener, alle er jo så klart veldig nyskjerrige når et barn blir født – det er jo helt naturlig uavhengig hvilket barn det er. Men så vil jo det dabbe litt av, gjerne av seg selv. Ofte pga. naturlige årsaker: Barnet vokser til, begynner i barnehage og blir «naturlig eksponert». Hun går selv (altså hun synes på bytur, på fjellet, på kafe, på restaurant, på ferie – alle steder dere ferdes med henne) og ligger ikke inntullet i en vogn (hvor ingen ser henne). Om dere hadde eksponert henne mindre på bloggen – tror du folk hadde vært mer nyskjerrig på henne? F.eks. om dere viste 1-2 bilde av henne i måneden, så ville jo folk som er ekstremt nyskjerrig på henne fått sin dose. Tror du folk hadde kommet på døra for å se mer av henne da? Jeg spør bare fordi jeg fortsatt føler argumentene deres er litt gamle (fra nyfødt-tiden).

 65. Victoria

  Jeg vil absolutt anbefale Naxos! Så noen over her har kommentert at man må ta ferje over til denne øyen, det må man altså ikke. Det går fly hit men som regel ganske dyrt og sjeldne avganger, men FOR en nydelig øy <3

 66. Hit skal vi, på Rhodos 😀 Gleder meg hemningsløst: Alila Exclusive Resort & Spa Mitsis Hotels (med barn).

 67. Åå, Hellas er bare helt nydelig!! Jeg vil anbefale Naxos og Skiathos også 🙂 Nydelige øyer!! Ellers vil jeg, som jeg ser en annen også har nevnt – si Kypros. Var der selv når jeg var liten, og har bare gode minner derfra! Barnevennlig.

 68. Hvofor ikke leie et hus med bassen på den franske riviera? Det har vi gjort mange ganger med og uten barn. Det er helt perfekt! Skjønner ikke at dere orker å ligge som sild i tønne på disse charter hotellene med buffet mat. Å leie på den franske riviera er faktisk ikke så dyrt, og det er jo så mye å oppleve! Dere kan ta tog rundt til de nærliggende byene, kose dere hjemme ved bassengkanten, spise helt utsøkt mat eller leie bil slik vi gjorde og ta en dag her og der. Hadde blitt så lei av å ligge på stranda på Kreta i 14 dager.

  1. Caroline

   Vi har ingen planer om å spise buffetmat, det er kanskje noe av det kjedeligste jeg kan få :O Vi har vært en del i Frankrike og på rivieraen der, men vi liker Hellas og vil gjerne dit 🙂 Det vi synes er fint på enkelte hotell er at det er så mange fine muligheter for de små barna – det er masse de kan være med på og få oppleve, også sammen med andre barn. Nelia er veldig sosial, så vi vet at hun setter pris på det 🙂 Vi har ikke tenkt til å ligge på stranden i 14 dager, det er vi nok for rastløse til, dessuten er det vanskelig å ligge på stranden med en på 2.5 år 🙂

 69. Ocean beach club på Kreta!! 🙂
  Blue Village aegan park
  Sunwing på Kypros
  Og Naxos er jo helt nydelig…!! 🙂

 70. Hei Caroline, jeg vet dette ikke har noe med innlegget å gjøre, men hvor er den buksen fra?:)

  1. Caroline

   Den er fra one teaspoon – fjorårets 🙂

 71. Jeg vil virkelig anbefale Kreta. Jeg elsker den øyen. Har selv reist der flere ganger i året siden jeg var barn. Vi har holdt oss på Chaniakysten, der vi har bodd både i Kato Stalos, Agia Marina og Platanias. Kato Stalos er et rolig område med nydelige strender og koselige restauranter, anbefaler virkelig det for småbarnsfamilier. Agia Marina er også et nydelig område med fine lokale tavernaer og restauranter, samt fine hoteller både på stranden og lenger oppe mot høyden. Her er det også finere strender enn i Platanias, og ettersom strendene er langrunne passer de perfekt for barn. I Platanias er det veldig fint også, her er det en gate med barer og litt mer «action» enn de andre stedene. Veldig fint område med mange gode restauranter og nydelige hoteller. Her kan man ha det både rolig og litt mer livlig om man ønsker det. Jeg reiser til Platanias nå i Mai, for tredje gang på under et år. Jeg er helt Kreta frelst!
  Vi har reist en del rundt på øyen og har vært alle steder. Chania er den byen jeg liker best med sin nydelige havn og mange gamle bygninger, helt fantastisk pent, spesielt ved solnedgang. Rethymno er en nydelig by som er litt i samme gate som Chania med sin flotte havn.
  Jeg vil bare si at uansett hvor dere velger å reise på Kreta så kommer dere nok til å få det fint. Den fantastiske greske kulturen, med god mat, zorba, sol og varme gjør at enhver ferie blir perfekt her. I tillegg er den greske befolkningen enestående med en gjestfrihet uten like. Vi har blitt invitert i både bryllup og barnedåp der nede, noe som var en veldig spesiell opplevelse. Vil også anbefale dere en tur til Spinalonga, en fantastisk fin øy! Dersom du ikke har lest boken «Øya» anbefaler jeg deg å lese den før du drar.
  Ønsker dere en riktig god ferie 🙂

 72. Kreta er fantastisk, men velg et annet sted enn Rethmynon. Det er så lang busstur dit, ca 2.5 time

  1. Har du tatt lokalbuss da? Rethymnon ligger ca midt i mellom Chania og Heraklion, og det tar ca 1 t fra Chania og 1 t 20 min fra Heraklion. Rethymnon har kort vei fra begge flyplassene. 🙂

 73. Ann iren bjørnbeth

  Rethymnon er helt supert,har vært der 2 ganger,sist sommer med 2 barnebarn.
  Så det anbefales.

 74. Rethymnon er super! Jeg elsker mat og sømfarte tripadvisor for gode resturant tips! Å fant noen skikklig perler: Castelvecchio (en skikklig perle på høyden av borgen) Dette er en familiedrevet resturant, kjempe hyggelig folk som driver det, husets vin er så god og maten og nøttekaken de serverer etter mat er topp

 75. KORFU

 76. vi er jo veldig glad I frankrike. Pleier aa leie hus paa et complex der det er bare husutleie, saa mange barn og familier rundt bassengen og saann. Utrolig deilig. Har ikke vaert til hellas. Men kan absolutt anbefale soer frankrike og korsika (som er MEGET spennende). I aar skal vi til danmark.. ikke syden denne gangen 🙁
  Lykke til, blir sikkert kjempe bra uansett 🙂

 77. Sjekk ut Paxos 🙂

 78. Ville bare si at Rethymnon er supert for barnefamilier

 79. Kreta! <3 Vi er en familie på fire og vi har feriert på Kreta fra eldstemann var 1 år gammel, og da var vi faktisk i Rethymnon. I fjor sommer var vi også i Rethymnon. Barna var da 9 og 6 og de elsket å utforske de trange og koselige gatene i gamlebyen. Der finner dere også et hav av gode restauranter og små spennende butikker. Vi har også vært mange år i Hersonissos, men bodd ca 10 min overfor byen. Selve byen er ikke så mye å skryte av, men det ligger 3 små (eldre) steder rett over selve byen, og der pleier vi som regel å tilbringe kveldene. Jeg liker også veldig godt de små strendene som ligger vest for byen. Hotellet vi bor på er et fem stjerners golf resort som jeg virkelig kan anbefale. Veldig barnevennlig! Det er et lave, terracottafargede bygninger, vakkert beplantet, to bassengområder, matbutikk og ikke minst verdens beste staff. Ikke minst er det billig å fly til Kreta i forhold til andre feriesteder. Vi ordner jo hotellet selv og flyr med Norwegian. Jeg kan godt sende deg mere info om hotellet hvis du ønsker det. Barna våre har ihvertfall elsket å være der.

 80. Kreta er fantastisk. Vi er det hver enste sommer i 14-21 dager. Vi drar alltid til Agia Marina som ligger ved Chaniakysten. Et rolig og fint område med nydelig strand og gode restauranter. Veldig familievennlig og fint. Vil man ha litt mer «liv», men ikke hele ferien så er det en fin spasertur eller kort taxitur før man er i Platanias hvor det skjer litt mer.

 81. Marianne

  Hei! 🙂
  Så deilig med to ukers ferie, da er det bare å bestille tur og nyyyte. Skal selv til Kreta i sommer, og er helt forelsket i øya. Vi trives best på Chania siden, det er der de beste strendene er, spesielt hvis man skal bade med barn. Skal bo i Platanias, her er det mange gode restauranter og litt shoppingliv. Hyggelig å være et sted det skjer litt hvis man først skal bo der i 2 uker. Samtidig er det kort med buss til Chania by, som er superkoselig 😀 Vi har også leid bil og kjørt litt rundt, greske motorveier og trafikk er ikke noe å skryte av så pass på å lei en bil som er skranglesikker, hehe..
  Da jeg var liten var vi i Rethymnon, og det er mye sjarm over gamlebyen. Men, det er som sagt skilpadde reir på stranden noen steder, byen er ikke veldig stor, og det er veldig mye store rullesteiener. Da jeg var liten var det vanskelig å bade, litt høye bølger og ikke så ålreit. Vi leide derfor bil, kjørte til Chania (Agia Marina) ca. 3timer kanskje, og det var der jeg lærte meg å svømme. De har senere lagd en falsk sandstrand i havnen.

  Masse lykke til, og god tur:) <3

  Hilsen en annen grekofil 😛

 82. Katharina

  Hei Caroline , genseren ser flott ut. Kan jeg spørre hvor genseren er ?

  Hilsen fra Graz ,

  Kathi

  1. Caroline

   Den er fra Noa Noa 🙂

 83. Helt nord-vest i Hellas er det en liten by som heter Parga, har selv vært der vær sommer siden 2001. Det er en by som passer for alle, om du er pensjonist, familie eller skal på jentetur med venner 🙂

 84. Platanias, Minoa Palace!
  Nydelig for barnefamilier og veldig fint hotell 🙂

 85. Kreta? Gjeeesp…..

 86. Jeg og kjæresten min var i Rethymnon nå i sommer, det var utrolig fint og koselig, spesielt å spise middag nede ved havnen. Sikkert veldig fint med barn også, men vi opplevde at det var mest par eller litt eldre mennesker der. Fint å leie bil og kjøre til Elafonissi 🙂

 87. Mikaela

  Kreta er favoritøya i Hellas og Retymnon er utrolig vakkert! Vi reiser tilbake i sommer, vi er der i 3 uker om gangen. Nydelig by, mye å se og gjøre og laaaaang sanstrand! Kan anbefales

 88. Charlotte

  Rethymnon er veldig fint, vært der flere ganger, men få luksushoteller der som dere pleier å bo på, litt eldre standard! 2 uker på Rethymnon er kanksje litt lenge, så jeg ville anbefalt å ta en uke på rethymnon og feks en uke på en annen gresk øy, Naxos er helt fantastisk!

 89. Lene Johannessen

  Hei Caroline,

  Dere har nok både bestemt og bestilt ferie nå, men til en annen gang vil jeg gjerne anbefale det enestående Sensatori-hotellet i Analipsi på Kreta. Magisk for både barn og voksne. Mange spennende restauranter inne på hotellområdet, hvis man ønsker variasjon fra buffetmaten, som for øvrig var veldig god og med stor variasjon. God tur:-)

  Mvh Lene

 90. Marlene

  /hellas/samos/pythagorion/blue-village-family-life-doryssa-seaside-resort- superfint hotell, barnevennlig og sentrumsnært:)

 91. Hei!
  Jeg vil anbefale deg Parga. Det er mye mer kosligere enn heftige turistmaskinen Kreta! Jeg har vært overalt i Hellas, men Parga er sjarmerende. Stranda i byen er genial for barn. Har vært der med en 2 åring, hun likte seg godt!

 92. Rethymnon er fantastisk fint! Har såå lyst til å reise tilbake dit. Gamlebyen er utrolig sjarmerende, og det er utrolig flott å gå opp til borgen som ligger helt mot havet ute på noen klipper. Er dessuten mange, små sjarmerende restauranter og kafeer på tur opp til borgen. Vel, det var i alle fall det da jeg var der for åtte år siden (som begynner å bli ei stund siden)…

 93. Eg har ikkje peiling på familievenlege hotell, men har vore ein del på Kreta. Generelt er det mange fine familiehotell vest for Chania. Viss de vil oppleve noko utanom hotellet kan det vera lurt å leige bil! Då kan de stoppe der de vil, og dra når de ønsker det… Balos Beach er ei nydeleg strand, men er ganske humpete å køyre ut der, så ein bør ha 4x (gå an å ta båt også). Elafonissi er ein av topp 20 strender i verda (enkelt å parkere og ikkje så langt å gå frå parkeringa som på Balos). Kourna Lake er nydeleg på bade i og ein kan leige små padlebåtar for å padle rundt og bl.a. sjå skilpadder. Viss de skal til Chania ville eg ha tatt taxi då det ikkje er så kjekt å køyre i byen. Ellers er det nydeleg i Agios Nikolaos…

 94. Å Hellas er så fint! Vi skal til Rhodos i juni og jeg gleder meg veldig 😉 Har aldri vært på Kreta, men hører at det er fint der også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *