
Good morgen! Jeg håper du er klar for litt kjapp, enkel og grønn middagsinspirasjon! Tanken var å lage denne salaten uten kylling, men Lars-Kristian ville ha noe mer enn bare salat, så da fikk mannfolket bestemme 😉 Du kan med andre ord fint lage den uten kyllingen, det velger du helt selv.

til 2 store + 1 liten
♥ 3 kyllingfileter ♥ frisk koriander ♥ 2 avocado ♥ 1 eske arla apetina feta ♥ 4 dl. kikerter ♥ 1/2 rødløk ♥ 5 vårløk ♥ saften av 1 lime

slik gjør du
Ha kikertene i en sil slik at de får rent av seg, ha dem deretter over i en stor salatbolle. Hakk opp rødløk, vårløk, smuldre opp fetaosten og ha dette over i bollen sammen med kikertene. Hakk opp frisk koriander og bland inn – skvis over saften av en lime.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun dem lett i stekepannen. Ha deretter filetene over i en ildfast form og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 18 minutter.

– server salaten sammen med kyllingfilet eller alene –


Håper det smaker med noe lettvint, knasende sprøtt og sunt etter all påskekosen ♥
I never prepared something similar but it looks so yummy that I must try it out 🙂
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Hei 🙂 Hva syntest du om kylling produksjonen i norge?
Frister ikke så mye med kylling lenger når jeg ser hvordan de blir behandlet her i landet.
Har selv ikke spist kylling på snart 3 år på grunn av nettop dette.
De ser aldri dagens lys og blir proppet full av for som er tilsatt litt av hvert for at de ikke skal bli syke og bli so store som mulig iløpet av 30 dager.
Og måten de blir behandlet på ved frakt er helt jævelig og se på, de blir plukkett på en ganske brutal måte ellers bruker de en «maskin» som håver inn kyllingene og dette her er ikke noe jeg vil kalle dyrevelferd.
Anbefaler alle og se innlegget til sophie elise om akkurat dette da det er et viktig tema og faktisk se hvordan vi her i norge også behandre dyr. Og det er faktisk ganske ille når man først ser det.
Denne videoen er alt annet enn dyrevelferd spør du meg: https://www.youtube.com/watch?v=NLKpZEulcSM
Og den er det kjøttindustrien som har laget.
Det skulle jeg også gjerne hørt din mening om, Caroline
Du kan jo søke litt rundt på kyllingmerker, Iren. F.eks Stangekylling. Ikke all kylling blir behandlet på samme måte. Eggproduksjon likedan. Skal man tenke sånn så bør man satse på å bli veganer.
Dette er et kjempe viktig spørsmål vi alle bør stille oss synes jeg.
Ja det er riktig, Julie, at bl.a Stange har stor fokus på dyrevelferd og produsere økologisk. Til syvende og sist er det vi som forbruker som avgjør hva som skal selges i butikkene, ut fra hva vi kjøper. Selv kjøper jeg kun økologisk både når det gjelder egg, fisk, kjøtt og kylling. Er det ikke rart at så mange er opptatt av kosthold og trening, men kvaliteten på maten vi putter i oss ikke er like viktig? Eller er den viktig? Om den er det, burde flest mulig kjøpt mat produsert med tanke på dyrevelferdet, miljøet og helsen vår.
Du vet at økologiske egg ikke er noe bedre eller? Tror du må gjøre litt research selv før du peker på andre. Anbefaler deg å se videon til matkontrollen når det kommer til eggproduksjon. Der får såkalte «økologiske» egg et spark bak. For de er jaggu ikke noe bedre!
Du tenker på egg fra frittgående høns. Økologiske egg har svært strenge krav til hvordan hønsene lever og spiser.
Tenkte på akkuratt det samme når jeg leste dette innlegget. Takk for at du skrev det!
Fine bilder, ser du gjør deg flid med dem og flott mat, ser fristende ut.
Blir det ny kokebok snart :)?
Tusen takk for det 🙂 Har ingen umiddelbare planer om ny bok 😉 Men det hadde vært gøy 🙂
Ser fristende og godt ut 🙂 Denne kylling salaten kan man friste med til venninne lunsj. Nam…..Ha en nydelig onsdag 🙂
N-a-m! DENNE må testes!! Du glemte å skrive opp avokado!
Ja! Jeg føyer det til 🙂
Det så utrolig godt ut! Men har du avokado i, eller hva er det grønne i den svarte skåla? 🙂
Det er avokado 😀 Skal skrive det opp 🙂
Å, dette så veldig godt ut!☺ Er det avokado der også?
Mm, denne må jeg prøve! Har jo nesten alt jeg trenger tilgjengelig i kjøkkenskapene 🙂 Ha en fin onsdag!
Her skal det bare slappes totalt av, etter en 14 timer lang arbeidsdag i går. Er så sliten at jeg føler øynene mine er klistra igjen, haha 😉
Å, da håper jeg du fikk prøvd og at du likte den 😀 Herlighet – 14 timer tar på! Slapp av og nyt dagen / kvelden 🙂
Hei Caroline
Det såg kjempe godt ut 🙂 Skal testast, takk for tips!!
Men om ikkje eg ser avokado på bilde og? 🙂
Det har jeg visst glemt å skrive :p Tusen takk som sier ifra 🙂
Dette så kjempegodt ut, også så lettvint:) Denne skal jeg prøve. Har lett etter oppskrift på en salat du hadde for en god stund siden, som du kalte «Lisboasalat»? Jeg kan ikke finne den igjen. Kan du gi meg et tips hvor jeg kan lete? På forhånd takk.
Her er den https://www.carolinebergeriksen.no/2011/05/11/varsalat-med-kapers-og-r%C3%B8kt-laks/ 😀 En STOR favoritt her i huset 🙂
Klem!
Jeg har en liten utfordring til deg. Kan du dele noen oppskrifter som ikke inneholder nøtter, mandler, erter og bønner? Jeg er allergisk mot alt dette og kan nesten aldri prøve oppskriftene dine pga det.
Det skal jeg alltids få til 🙂
Hvor er buksen og beltet fra som du har på deg på sminkevideoen litt lenger ned?
Ser så fint ut, hvert fall sammen med den rosa toppen!
Det er et skjørt fra Zara 🙂
Mmm… det så veldig godt ut 🙂
… men hva er drikken? Det ser så friskt ut!
Det er saft 🙂
Ååh, herregud, nam!
Ser du har det samme i glasset her som i videobloggen, og ble så nysgjerrig på hva det er for noe? 🙂
Det er saft 🙂
Denne så kjempegod ut! Kanskje jeg skal teste den ut på mannen min, som er skeptisk til salat og mener at salat ikke er middag 😉 Blir nok litt mer mettende med kylling også for en voksen mann.
Da må dere prøve denne! Og denne https://www.carolinebergeriksen.no/2013/06/19/oppskrift-onsdag-kyllingsalat-med-pesto-og-honning/ og denne https://www.carolinebergeriksen.no/2016/02/24/lun-gronnkalsalat-med-tranebaer-og-kylling/ :p
Klem 🙂
Tusen takk for tips! Ser gode ut alle sammen 🙂 nå skal han jammen få salat til middag 😉
Ser veldig godt ut! Men du. Kikertene har ofte et sånt tynt nesten gjennomsiktig skall på seg, hvertfall de hermetiske. Tar du bort det eller er det bara å spise i vei:) ?
Hmm, jeg bruker å kjøpe de på eske fra eldorado og har aldri merket noe til det laget 🙂
Jeg synes du er så flink på mange områder, endatil du er så ung. Jeg er en dame på 56 år og synes du er så inspirerende. 🙂
Så utrolig hyggelig å høre, Bjørg! Tusen takk 🙂 Og takk for at du følger med 🙂
Denne må jeg prøve, takk for super inspirasjon! Så nettopp videobloggen din, spørsmålsrunde del 2. Så herlig du er!
Tusen takk, Anne 😀 Det gjør meg så glad å høre 🙂
Det så utrolig godt ut! Skal jeg garantert teste ut i nærmeste fremtid 🙂
Nettopp handlet inn og gleder meg til å lage i morgen
Håper det faller i smak 🙂
Den må prøves! Men jeg liker ikke koriander, kan det heller fungere med finhakket bladpersille f.eks eller har du andre tips? Håper på svar 🙂
Bladpersille skal gå fint om du liker det 🙂 Evnt. kan du droppe krydderurter helt, men det setter jo en ekstra spiss på det 🙂 Kanskje sitronmelisse skulle gå? Det er kanskje litt sært, men smaken passer til lime 🙂
Hvor er gullbestikket fra? 🙂
1000 takk for inspirasjon til oppskrifter! Fortsett med det og med lekre step by step bilder. (Torsk med mandler, parmesanost og søtpotet er fortsatt sikker vinner her i huset:)
Beste salaten jeg har smakt på lenge! Ble stor suksess da jeg og samboer skulle ha denne som en rask og sunn søndagsmiddag, etter en helg med mye godteri.
Går det an å bruke noe annet en fetaost? 🙂 er generelt ikke så glad i ost. Elsker bloggen din <3
Tusen takk, Kristina! Jeg tror de fleste typer ost vil bli godt på dette, du kan jo bruke for eks. parmesan 🙂