vegetarvennlige vårruller med sataysaus

raw spring rolls_7

God vårmorgen! Så er oppskrift-onsdag her igjen og selv om påsken står og banker på døren, har jeg ingen planer om å servere noe påskerelatert akkurat i år. Jeg ser oppskrifter på lam nesten overalt, og selv om jeg synes det er veldig godt, så jeg hadde lyst til å lage noe helt annet til middag i går. Resultatet ble vårruller som ikke skal i ovnen, med knasende friske grønnsaker og en helt nydelig sataysaus til som jeg har laget før – fantastisk godt! 


vårruller og sataysaus til 2 

♥ 1/2 boks kokosmelk ♥ 2 ss. peanøttsmør ♥ 1 toppet ts. rød karripasta ♥ 1/4 gul løk ♥ 1/2 kinesisk hvitløk ♥ 1.5 ss. soyasaus ♥ 2 ss. oystersaus 

raw spring rolls

♥ risark ♥ 3 store gulrøtter ♥ 1 pose sukkererter ♥ 1 pose sprøløk ♥ 4-5 vårløk ♥ 2 spisspaprika ♥ frisk koriander 

raw spring rolls_1


slik gjør du 

Start med å lage sausen, den kan stå og putre på svak varme mens du lager vårrullene senere. Hakk opp løk og kinesisk hvitløk, ha litt smør i en kjele og fres dette til det blir blankt. Bland inn soyasaus, oystersaus og rød karripasta og rør godt. Rør deretter inn kokosmelken og peanøttsmøret. Bruk gjerne en pisk for å få blandet ut peanøttsmøret skikkelig, etter hvert skal sausen bli tykk og god. Jeg bruker økologisk crispy peanøttsmør som du får kjøpt på blant annet Meny. Det er utrolig godt! Smak til med salt og pepper. 

raw spring rolls_11

Så kan du starte å lage vårrullene. De tynne risarkene må du behandle veldig forsiktig, legg ett og ett ark i vann i 15-20 sekunder og tørk deretter av det med et kjøkkenhåndkle. Så kan du fylle det med akkurat hva du vil, men jeg brukte altså det jeg skrev i ingredienselisten over. Det er så godt!

raw spring rolls_3

Jeg hadde også sataysausen inni selve rullen, men du kan godt ha den ved siden av og dyppe vårrullen i den også – det bestemmer du selv. Etter at jeg hadde tatt dette bildet fant jeg forresten ut at det var lettere å lage pene ruller dersom du legger fyllet helt ut til kanten av rispapiret. Da kan du brette toppen og bunnen før du ruller den pent sammen. 

raw spring rolls_10

Etter litt dandering og rulling er det egentlig bare å nyte! Det ser kanskje litt rart ut når vårrullene ikke er frityrstekt eller tatt i ovnen, men det er utrolig godt! 

raw spring rolls_9

– håper det smaker – 

21 kommentarer

 1. Kristine

  Ooooo, vann i munnen 😀

 2. Malin Grosvold

  Så digg at du legger ut vegetarmat-oppskrifter!

  oystersaus ikke er vegetarisk derimot! Hadde vært fint om du kanskje redigerte dette, ettersom at det alltid er mye misforståelser rundt hva som er vegetar eller ei..

  Håper dere får ei fin påske!

  1. tenkte det samme……….

  2. Nå er det vel forskjell på vegansk og vegetariansk?

   1. Østerssaus lages ved å koke østers. Det gjør det hverken OK for vegetarianere eller veganere. Ingen av de spiser fisk eller sjømat.

 3. Akkurat det jeg trengte, den skal jeg prøve. Takk for oppskrift. 🙂

 4. Hvor får du tak i det du har rundt ingridiensene?

  1. Caroline

   Jeg kjøpte på Meny 🙂

  1. Caroline

   It IS 😀

 5. Kjersti Holthe

  Hvor er de nydelige skjærefjølene fra? De med ulik skrift på som du bruker til å presentere ingrediensene. Jeg så at noen andre hadde spurt etter det samme under innlegget om oppskrifter på påskegodt, men at du ikke hadde svart der ennå (kanskje oversett det?), derfor spør jeg igjen her 🙂

  1. Caroline

   De er fra Kremmerhuset 🙂 Kjøpte dem i en pakke på 5 🙂

   1. Kjersti Holthe

    Takk for svar, og fortsatt god påske! 🙂

 6. Hei 🙂
  Det så kjempegodt ut, og jeg blir veldi glad når du kommer med vegetarvenlig mat på bloggen din.
  Til neste gang: de «vårrullene» heter egentlig sommerruller, pga. Flakene de rulles i, og at de ikke friteres før spising

  1. Caroline

   Aha! Tusen takk for opplysningen 🙂

 7. Hei Caroline

 8. Christina

  Nam nam, ferske vårruller er så godt:) Pleier å kjøpe det av og til, men nå skal jeg prøve å lage selv:)

 9. Malin Grosvold

  Skjønner at du har mye å gjøre.. Men hvorfor svarte du meg ikke over? Men svarte alle andre? Jeg ville bare informere om at du gir feil informasjon på bloggen din…

 10. Fantastisk! takk for nydelig vegetaroppskrift Caroline 😀

 11. Disse ser så utrolige gode ut!! Gleder meg til å teste 🙂 Fortsatt god påske, Caroline. Hilser så mye fra Jonas her 🙂

 12. Elisabeth

  Hei Caroline, ser utrolig godt ut 🙂 Må prøves 🙂

  Jeg lurer litt på hvor er det fine etasjefatet med fuglen på er fra? Mener å huske at du brukte dette fatet i dåpen til Nelia sammen med to hvite stettfat med glasskuppel. Har lett og lett men finner ikke ut hvor de med glasskuppel er fra heller, husker du hvor de er kjøpt eller hvilket merke det er??

  God påske <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *