topp 5 krimbøker å lytte til i påsken

Storytel_3

Vi er midt i påsken og for veldig mange betyr dette endelig tid til å lese en god bok! Kanskje mange av dere er på fjellet og har muligheten til å nyte noen timer eller bare noen minutter helt i fred, med kakao i koppen, solen i ansiktet og litt godt lesestoff. Dersom du ikke finner anledningen til å sitte helt alene, eller dersom du bare har lyst til å slappe fullstendig av og lukke øynene i tillegg, anbefaler jeg deg å prøve lydbok. Det er helt fantastisk, og i tillegg til å kunne dykke inn i din egen verden mens du ligger på sofaen, sitter i godstolen eller lener deg mot solveggen, stenger du verden fullstendig ute med en behagelig stemme på øret.

Storytel

Jeg anbefaler Storytel på det varmeste, dette har blitt min redning i en hektisk hverdag – nå kan jeg endelig lese bøker igjen! Jeg lytter ved hver anledning som byr seg, om det så er mens jeg står på badet og ordner meg, kjører bil eller lager mat. Eller som nå i påsken: når jeg faktisk har noen minutter helt for meg selv. 

Påsken er jo høytid for krimromaner, så jeg har satt sammen en topp 5 liste over bøker du absolutt bør prøve akkurat nå. 


påskekrim – topp 5 på lydbok 

1. De ingen savner – Eystein Hanssen: Elli er norsk og halvt tha, hun har svart belte i karate og er politietterforsker i Oslo. I denne boken blir en ung pike blir funnet død på Gamlebyen gravlund, hun er naken og lukter av en ubestemmelig kjemisk væske. I armen står en kanyle. Dødsfallet er starten på en grusom sak som bare vokser og blir den mest krevende i etterforskerens karriere. Elli finner spor som tyder på at saken har forbindelse til prostitusjon og kanskje trafficking og vikles inn i et livsfarlig spill der ingenting er som det ser ut til å være. Sporene indikerer en eller flere svært kalkulerende og hensynsløse mordere. Hvor nært vil hun kunne komme inn på mistenkte før hun selv bli et offer? Denne SKAL jeg lese! 

2. Jenta med snø i håret – Ninni Schulman: journalisten Magdalena har flyttet med sønnen sin fra Stockholm til hjembygda i Nord Sverige og fått ny jobb i lokalavisen. Bygda er sterkt rystet etter at den pliktoppfyllende jenta Hedda som alle kjenner, er forsvunnet. Magdalena engasjerer seg og begynner sine egne undersøkelser, men må snart innse at den lille bygda gjemmer på hemmeligheter som en eller annen gjør hva som helst for å skjule. 

StorytelWeb

3. Blind Gudinne – Anne Holt: disse bøkene er veldig underholdene og ekstremt beskrivende med et utrolig godt språk. Denne boken er den første i serie om førstebetjent Hanne Willhelmsen. En narkotisert småforbryter blir funnet skutt og få dager senere blir den dreptes advokat funnet myrdet. Politiet danner seg etterhvert et bilde av en helt uvanlig narkotikamafia, der det viser seg at personer fra samfunnets solside står bak. 

4. Evas Øye – Karin Fossum: denne har jeg ikke fått lest selv, men som flere andre på listen min, er den lagt i bokhyllen, klar for å lyttes til i løpet av påske. Evas Øye handler om prostitusjon og Eva som blir hørende vitne til mordet av sin venninne. 

5. Hypnotisøren – Lars Kepler: nå oppdaget jeg nettopp at den nyeste boken til Kepler kommer ut på lydbok i mai, så jeg har krysset av datoen i kalenderen allerede og kan nesten ikke vente! Disse bøkene er ikke noe annet enn helt fantastisk spennende og den siste boken Stalker, var så detaljert beskrivende og nervepirrende for meg at jeg faktisk endte opp med å spole flere ganger da jeg lyttet til den. Med andre ord, hakket for grøssende, men fy så gode bøker! Er du på jakt etter skikkelig krim som kanskje til og med gir deg mareritt om natten, er dette bøkene du skal lytte til. Den første boken i serien er Hypnotisøren, men min favoritt er Paganinikontrakten og Stalker. Anbefaler deg likevel å starte med første bok, da blir du kjent med karakterene og får en mye bedre tilknytning til alt sammen. 


Storytel_2

Storytel er Nordens største strømmetjeneste for lyd og e-bøker, og for en fast månedspris på 169 kroner kan du lese og lytte til tusenvis av bøker hvor som helst og når som helst. Du kan laste ned inntil 5 bøker offline, slik at du slipper å være avhengig av nettdekning 🙂 Og dere: alle leserne mine får 30 dagers gratis prøvetid i Storytel ved å klikke seg inn via DENNE linken. Prøvetiden går automatisk over i et abonnement, men du kan når som helst melde deg ut. Det er ingen bindingstid 🙂 God lytting og god påske!  

29 kommentarer

 1. Solfrid

  Her var det mange gode tips! Et tips til deg også for en annen anledning; Cilla og Rolf Børjlinde har skrevet 3 fantastisk gode romaner det er vanskelig å legge fra seg! Ha en fantastisk påske!!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Solfrid! God påske 🙂

 2. Heisann! Hvor er den tightsen ifra? Så veldig behagelig.

  1. Caroline

   det er en joggebukse i strikk fra BiKBok 🙂 Er fra 2014 :/

 3. har du lest/hoert paa noen biografier? eller romancer som kan anbefales? Har nettop meldt meg paa storytel 🙂

  1. Caroline

   Nei, det har jeg ikke gjort – biografer altså 🙂 Men jeg anbefaler Et helt halvt år, Etter deg og Den ene pluss en av Jojo Moyes – alle på engelsk 🙂

   1. 🙂 saa du forsto at engelske boeker var og noe jeg var ut etter 😉

   2. Caroline

    Jeg tenkte først over det da jeg hadde skrevet kommentaren faktisk :p Men det var jo ekstra passende 🙂

   3. 🙂 helt i orden. Et praktisk spoersmaal…maa man vaere koblet til internet for aa bruke storytel?

   4. Caroline

    Ja, men du kan laste ned bøker i offline-modus, akkurat som på Spotify 🙂

 4. Ranette

  Karin Fossum

 5. Johan Theorins krimbøker der handlingen foregår på Øland er helt fantastisk!! iallefall i bokform 😉 lydbøker er ikke helt min greie 😉 God påske 🙂

 6. Anne Åshild

  No har eg og storytel

 7. Du kan vel spare deg for reklame i påsken? 🙂 .

  1. Caroline

   Hei Lise!

   Ordningen med reklamefrie dager i påsken (langfredag og 1. påskedag) gjelder kommersielle kanaler som er underlagt den norske kringkastingsloven, ikke blogg, og heller ikke VG, Dagbladet, osv.

 8. Judy Lappebakken

  Med alt som Du er velsignet med så er Påsken en viktig tid for å går i kirken med familien for å TAKKE for alt en har fatt .

 9. Ranette

  Ser at ik hele kommentaren min kom med:0 Sku stå at Karin Fossum e helt fantastisk og at har du lest ei bok så e d vanskelig å ik lese de andre ;D Dem e så utrulig spennanes og bra,så dem anbefales på d sterkeste ;)<3 God påske 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Ranette 🙂

 10. Hei! Regner ikke med at du har 5 iPhoner liggende, så lurte på om du photoshoppet de så det ser ut som om de ligger ved siden av hverandre, og hvordan du evt har gjort det? God påske!

  1. Caroline

   Det stemmer at jeg ikke har 5 :p Det er litt vanskelig å forklare skriftlig, men det er tatt fem bilder med kamera på stativ slik at det blir helt lik bakgrunn. På hvert av de fem bildene har vi flyttet telefonen og skiftet lydbok. Så åpner du alle bildene i photoshop og legger de 4 bildene over det første. Så må du skjære ut telefonen på hvert lag :O Hehe, om du ble noe klokere 😉

   1. Så kult! Ordentlig bildeinspo i et godt innlegg med bokinspo. Elsker når du anbefaler ting, fordi vi har ganske lik smak, så jeg får alltid noe spennende å gjøre eller lage 🙂

 11. Hilde Klubben Svensson

  Du må lytte til de tre neste bøkene av Eystein Hanssen også. Knallbra bøker alle tre ☺

  1. Caroline

   Det skal jeg gjøre 😀 Gleder meg!

 12. Jeg begynte å abonnere på storytel sist du anbefalte det, og er veldig fornøyd:) Men lurer på om du (eller andre) har tips om noen bøker som er lest inn på nynorsk? Har lett og lett men finner bare e-bøker. Jeg tar opp fag, og nynorsk er ett av de. Trenger virkelig all hjelp jeg kan få, og siden jeg leser mye tenkte jeg at det kunne være en enkel og avslappende måte å lære på:)

  God påske!

  1. Nynorsklærar Pedersen

   Nynorsk og bokmål er skriftspråk, ikkje talemål! Du finn ingen som snakkar verken bokmål eller nynorsk, men du finn bokmåls- og nynorsknære dialektar.

   På storytel finn du «Kledd naken», den er lese på vestlandsdialekt. Verdt å sjekke ut ☺

   Elles eit par tips til deg: Hugs «eg» og «ikkje», det heiter «er» og «det», ikkje «e» og «da» ( som ein finn i mange vestlandsdialektar». Hald deg til ei bøyingsform på verb (a- eller e-endingar) der dei er valfrie. Les Grytten på Twitter, korte tekstar, særs overkommeleg.

   Helsing (ny)norsklærar på austlandet

   1. Hei og takk for tips:) Ok da, bøker lest inn med nynorsknære dialekter, hehe. Kledd naken har jeg lagt i bokhyllen, i tillegg til «Vinterhjerte». Men bortsett fra de finner jeg bare bøker skrevet for flere hundre år siden, som «Faust», «Den guddommelige komedie» og Snorres sagaer. Kanskje lydbøker først og fremst blir laget av folk som snakker *bokmålsnære dialekter*?

    God påske:)

  2. Caroline

   Jeg har ingen tips, men kanskje noen andre har? Veldig lurt forresten 🙂

  3. Har hørt boka ‘Saman er ein mindre aleine’ på lydbok for noen år siden. Og den var lest inn på Nynorsk.

 13. Hilde Klubben Svensson

  Kommer forresten en 5.bok med Elli i hovedrollen også. Kommer riktignok ikke før 20. april, så må vente litt. …

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *