påsekeegg til frokost

paaskeegg_frokost5

Farg påskeeggene dine til påskefrokosten! Dette gjorde jeg i fjor også, og i år er det om mulig enda mer stas her i huset! Påske må være en av favoritthøytidene til Nelia, hun snakker ikke om noe annet enn påskeegg, søte kyllinger og ikke minst sangen «en liten kylling i egget lå» Den går på repeat 24 timer i døgnet. Det sier vel sitt når det er denne jeg synger inni hodet mitt når jeg er på joggetur… Jeg måtte lære den av de som jobber i barnehagen forrige gang jeg hentet henne, så jeg kunne holde tritt med bevegelser og sangtekst 😉 

paaskeegg_frokost1

Men over til eggefargingen: det er kjempelett! Du tilsetter bare litt konditorfarge i vannet som egget skal kokes i. Jo mer farge, dess sterkere farge på egget. Så dersom du ønsker en svak rosafarge for eksempel, tilsetter du bare noen få dråper med rød farge til vannet.

paaskeegg_frokost2

paaskeegg_frokost4

I dag gikk jeg for både gule og rosa frokostegg – det er noe ekstra fint  med gult akkurat nå. 

paaskeegg_frokost3


Nå er Pocahontas i hus og vi skal på tur! Tenkte jeg skulle ta henne med på den samme runden som Nelia og jeg jogget i går, det er så deilig å endelig kjenne at det er greit å jogge ute 🙂 Ha en kjempefin mandag, dere! 

14 kommentarer

 1. Den er koselig da 🙂 Tror den ligger på youtube og, med bevegelser. En annen ting som er koselig å lage til den sangen er en papir/papp-kylling i egg. Da har du den ene halvdelen med et halvt egge med som er «knust»på flatsiden. Den andre halvdelen er en kylling som stikker opp av et halvt egg. Så fester du de to halvdelene sammen med en brad, slik at det ser ut som et helt egg. Så når du dytter ned den øverste eggdelen så kommer kyllingen frem når kyllingen kommer frem i sangen 🙂

 2. Hei! Jeg prøvde dette i fjor, pøste på med konditorfarge, men eggene fikk nesten ikke farge i det hele tatt.. 🙁

  1. Caroline

   Bruker du flytende konditorfarge? Det fungerer ikke med den som er «fast/klissete» 🙂

 3. Kristine

  Hei!
  Ville bare gi en stort thumbs up til deg! Simpelthet elsker at du setter sa stor pris pa sma gleder og tar deg tid og verdsetter a alltid prove nye ting, sma og store . Det er 365 dager I aret. 365 dager till a gjore noe anderledes og det er herlig a se en sa kreativ blogg, som ikke er som andre og den kreativiteten bak! Keep writing, keep smiling 🙂 Stor paskehilsen fra jordens andre side;)

 4. Det funker også med løkskall! Rødløk for rosa egg og vanlig løk for gule egg! 🙂

 5. Rebekka

  Påske er så utrolig koselig og en veldig fin høytid som virkelig blir satt pris på av store og små 🙂 Ett lite tips hvis du en gang ikke skulle ha konditorfarge i hus, er å bruke skallet fra en løk i vannet mens egget koker. Skallet fra en gul løk gir gule egg, og skallet fra rød løk gir rosa/mørke rosa egg 🙂
  Riktig god påske til deg og dine! Ønsker dere får en fantastisk uke 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Rebekka! En god påske til deg og dine også <3

 6. Therese

  Hei

 7. Bruk gul eller rød løk, de ytterste lagene. Garantert farge! Og billigere!! Setter ikke smak på eggene.

 8. Nej, vad fina! Du är så duktig!
  Kram <3

  1. Caroline

   🙂

 9. Åhhh så herlig å høre at Nelia koser seg sååå med påske kosen 🙂 Hun får stå for påsken mens du har jula 😉 Knall gule frokost egg passer jo knall bra nå, fine farger på alle forresten 🙂

 10. Camilla

  Nydelige egg! Og ikke minst eggeglassa – hvor er de fra?:) du har det veldig flott. Ha en god dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *