sukkerfri påskekonfekt

sukkerfri paskekonfekt_5

For et par uker siden tenkte jeg at jeg hadde lyst til å prøve å lage en sukkerfri variant av melkekremen inni Freia sine påskeegg som er så populære. Jeg googlet selvfølgelig melkekrem, men fant aldri originaloppskriften – kun en hel haug med sukkerfrie oppskrifter! Så er jeg altså ikke alene om å ville lage dette – kanskje ikke så rart 🙂 De fleste oppskriftene jeg fant var helt like, så jeg endte opp med å lage denne i stedet for å eksperimentere selv. Og den ble så god! Jeg laget også sukkerfri marsipankonfekt, som er noe av det beste jeg kan få uten sukker. Det smaker faktisk bedre enn original marsipan. Synes i hvert fall jeg 🙂 Sistnevnte har jeg delt oppskriften på før, men det skader aldri å gjenta seg selv når det begynner å bli såpass lenge siden. Speaking of: jeg har SÅ lyst til å lage en videoblogg hvor jeg lager sukkerfri biscotti! Biscotti er jo perfekt kos når som helst og spesielt til kaffekosen. Hadde ikke det vært noe? Let me know 🙂 

sukkerfri paskekonfekt_8


sukkerfri påskekonfekt med melkekrem 

♥ 150 g. sukkerfri melkesjokolade ♥ 50 g. philadelphia ♥ 40 g. sukkerfri hvit sjokolade ♥ vaniljeessens ♥ vaniljepulver ♥ 4 ts. sukrinmelis 

sukkerfri paskekonfekt

Sukkerfri sjokolade finner du på helsekosten, merket er Cavalier. Du kan helt fint bruke mørk sjokolade i stedet for sukkerfri melkesjokolade, jeg synes faktisk 70 prosent fra Freia er mye lettere å jobbe med enn den sukkerfrie melkesjokoladen, den blir fort seig og rar i konsistensen når du jobber med den. Men dette bestemmer du selv – begge deler er veldig godt 🙂 Akkurat når du skal lage konfekt med melkekrem, er det lettere å bruke sukkerfri melkesjokolade fordi den er såpass seig at du enkelt kan fylle silikonformene med den. Melkekremen er ganske myk, så det går ikke an å dyppe denne oppi smeltet sjokolade, da vil den bli ødelagt. Når du skal lage marsipan, er denne såpass stiv i seg selv at det holder å dytte marsipanen nedi silikonformene og sette den litt i kjøleskapet slik at den får den formen du ønsker. Deretter smelter du 70 prosent sjokolade og dypper marsipanbitene oppi 🙂 Håper dette ga mening! 

sukkerfri paskekonfekt_3

Start med å smelte den sukkerfrie melkesjokolade over vannbad. Det gjør du enkelt ved å varme opp en stor kjele med vann som skal koke opp. Ha en mindre bolle over det kokende vannet, gjerne en som passer oppi kjelen slik at den kan stå der av seg selv mens du rører rundt i sjokoladen. Bruk en slikkepott og rør godt til alt har smeltet. Dekk deretter bunnen av silikonformene eller konfektformene med et lag av sjokoladen. Jeg fant mine former på Panduro. Sett formene i kjøleskapet i noen minutter slik at sjokoladen stivner. 

sukkerfri paskekonfekt_4

Lag melkekremen ved å smelte hvit sjokolade over vannbad på samme måte som beskrevet over. La den kjøles litt ned før du rører inn philadelphiaost og sukrinmelis. Smak til med vaniljeessens, du trenger ikke så mye ettersom sjokoladen har mye søt smak i seg selv. Du kan også bruke litt vaniljepulver – jeg foretrekker begge deler! Da blir smaken veldig god. Fyll halve formen med melkekremen og hell deretter resten av den smeltede melkesjokoladen over. Settes i kjøleskapet i ca. 20 minutter til alt har stivnet, så er det bare å nyte! 


sukkerfri marsipan 

♥ 1 eggehvite ♥ 45 g. mandelmel ♥ 30 g. sukrinmelis ♥ noen dråper mandelessens

sukkerfri paskekonfekt_1

Bland alle ingrediensene og rør godt. Smak deg gjerne fram når det gjelder mandelessensen, men det holder fort med 4-5 dråper. Den setter mye smak! Bruk fingrene når du blander, deigen kan virke tørr, men så fort du knar skikkelig i den vil den bli fast og fin. 

sukkerfri paskekonfekt_2

Gjør akkurat det samme som beskrevet over med melkekremen, bare at du fyller formene med marsipan i stedet for med melkekrem. Jeg hadde litt marsipan og melkekrem til overs etter at jeg hadde fylt opp påskeeggformene, så jeg fylte en silikonformer av hjerter med resten, og brukte 70 prosent sjokolade i stedet for sukkerfri melkesjokolade. Så godt! 

sukkerfri paskekonfekt_

sukkerfri paskekonfekt_7


Snart god påske! Kos deg ♥ 

26 kommentarer

 1. Det såg veldig godt ut, men for meg er påskesnop fylt med sukker og e-stoffer. Sunn kan jeg være ellers i året, til høytidene er det full pakke 🙂

  Det er en ting jeg har lyst å spør deg om , og jeg håper det kommer under kategorien konstruktiv kritikk.

  Det siste året har du lansert vesker, sko og nå til slutt is. Det må være spennende å få være med å designe og lage ting akkurat etter egen smak, men jeg savner veldig bilder og klipp fra selve prosessen? Det var vel noen få bilder den gang du lanserte veskene, men selv da var det lite om selve veien til produktet. Du deler så mye av en hverdag hvor det kanskje ikke skjer så mye spennende, så da er det litt rart at du ikke viser noe fra en prosess som ganske sikkert er veldig interessant?

  1. Jaaa, dette vil jeg se! Tegninger, ideer, fargevalg, osv. Både fra sko og veskedesignprosessen! Det må jo ha tatt lang tid? Fra ide til ferdig produkt liksom!

   «Isdesignprosessen» er ikke så interessant.. ikke helt på samme nivå som design av sko og vesker! 😉

  2. Føler den kommentaren din Helle er et lite skjult stikk for å forsøke å såre litt. Tror ikke du klarer det, for Caroline vet nok selv at hun opplever mye spennende. Elsker hverdagsinnleggene på denne bloggen, og det tror jeg flere er med meg om – det er tross alt hverdager vi aller fleste har mest av. Hadde selvfølgelig vært spennende å få se mer av det du foreslår, så det er jeg enig i at hadde vært gøy å lese og å se, men er ikke enig i at det deles mye kjedelig hverdag her, det er bare tull..

 2. Skal det være 100gram Philadelphia siden det står 50gram to ganger eller var det bare en skrivefeil? 🙂

  1. Caroline

   Det skal bare være 50 gram 🙂

 3. Jeanette

  ser veldig godt ut. Jeg har laget den sukkerfrie marskipanen før,men jeg kan ikke si at det er i nærheten av noe som ligner det engang! Jeg spiser heller vanlig maskipan i påsken,det er jo uansett begrenset hvor mye av dette man spiser og da synes jeg at man kan unne seg det i stede.

  1. Caroline

   ja, det kan du jo helt fint gjøre 🙂 men til de som ønsker et sunnere alternativ, så er jo den sukkerfrie varianten et kjempefint alternativ 🙂

  2. Det er jo ikke alle som kan spise sukker, av ulike grunner. Jeg f. eks. har fått beskjed om å begrense/kutte sukkerinntaket av legen grunnet ubalanse i tarmfloraen. Så kos deg gjerne med sukkeret, men tipsene til Caroline er gull verdt for mange av oss andre. 🙂

  3. Ellinor

   Noen av oss ker diabetikere. Da er dette et supert alternativ. Kan jo være greit å tenke utenfor seg selv av og til.

 4. Åh, dina recept är så bra! Älskar dem! Tack!
  Kram <3

 5. Tusen takk for flotte oppskrifter! Dette skal jeg lage i helga 😀

 6. Du er SÅÅÅÅ flink Caroline og JAAAAAAAAAAA . . . video med Biscotti, YES – love it <3
  Riktig god helg til deg og dine! Helgeklem på vei 🙂

 7. Hei

 8. Jeg har sagt fra flere ganger før, men kan du dele opp teksten litt mer? Du har veldig lange avsnitt, noe som gjør det tungt å lese teksten. Glad påsk!

 9. Jaaaaa! vil ha oppskrift på biscotti 😀 god påske!

 10. Det så kjempegodt ut! Du er veldig flink å lage mat og det ser så appetittelig ut! 😀

  God helg!

  Mvh, Thea

 11. Hvorfor forsvant innlegget mitt?

  Var ikke spørsmålet mitt konstruktivt nok?

  Jeg har sett rykter om at dere styrer kommentarfeltet med hard hånd, og nå lurer jeg faktisk på om det stemmer. Det var ingenting ufint med mitt spørsmål.

  1. Caroline

   Hmm, det hadde lagt seg i spam sammen med et par andre kommentarer :/

 12. Karoline

  Så skjønne fjøler! Hvor er de kjøpt? 🙂

 13. Hei! Jeg har en jente som er like gammel som din, og nå lurer jeg på om du som er så kreativ har noen gode tips til hva hun kan få i påskeegget? 🙂 Litt sjokolade og rosiner og slikt selvsagt, men kanskje klistremerker eller leker i tillegg? Har du planlagt noe for Nelia?

 14. Ser kjempe delikat ut, du er alltid så flink det 🙂 Ja, til sukkerfritt 🙂 Så får det være opp til hver enkelt om man vil benytte seg av oppskriftene eller gå for sukker variantene 🙂 God helg 🙂

 15. Susanne caroline

  Jeg tåler hverken egg eller melkeprodukter, så oppskriftene kan ikke brukes for min del desverre. Men synes det er koselig med LITT oppskrifter fra din side 😉 Fölger så mange andre matbloggere, så får dekket det behovet – bl.a Kriweb og mjuuugli. Mjuuugli har disse kremfylte sjokoladeeggene men uten melkeprodukter. Anbefaler ellers mye annet av det hun lager, og spes henner Rawfoodkaker 🙂 kriweb er litt vanskeligere, da hun som deg lager mat med melkeprodukter og egg. Men hun er så skjönn en jente så jeg er innom hver dag alikevel 🙂 Din blogg er super! Og elsker bloggens variasjon og at du er så personlig og viser livet ditt fra mange sider <3

 16. Åh jeg tror jeg må kjøpe sånne former, har sykt lyst til å lage hjemmelaget konfekt 🙂 Og fylle med hjemmelaget marsipan 🙂 Mmmmmm 🙂 God påske!

 17. Hei Caroline 🙂
  Utrulig hyggelig med link i innlegget, og at du blei inspirert av oppskrifta mi på sukkerfri kinderegg! Men eg blir veldig glad om du vil linke til min noværande blogg under united bloggers, og ikkje min gamle blogg 🙂

  Innlegget er her:
  https://www.lindastuhaug.no/2014/08/15/sukkerfri-kinderegg-med-melkekrem/

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

  1. Caroline

   Har oppdatert linken nå 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *