laks gratinert i kremet kaperssaus

oppskrift-onsdag_5

Bedre sent enn aldri, er det ikke det vi sier? Oppskrift-onsdag svikter sjelden og i hvert fall ikke i dag! Jeg elsker å dele oppskrifter med dere og liker at det ble akkurat en onsdag for så mange år siden, passer så fint midtveis i uken. Nå føles det som en del av en rutine og jeg håper etter hvert å få samlet alle middagsinnleggene i denne kategorien under samme kategori, slik at det blir enkelt å finne tilbake til dem. 

oppskrift-onsdag_6

I dag er oppskriften kjapp, enkel og utrolig god! Som regel er det jo det jeg liker å dele på oppskrift-onsdagene: det skal gå fort unna, men samtidig være en fullverdig middagsrett som metter hele familien. Denne oppskriften fant jeg da jeg søkte gjennom pinterest for en tid tilbake, men jeg har gjort noen endringer for å få den mer mettende og mer kremete. Det er lenge siden jeg har delt en fiskeoppskrift her nå, så i dag hadde jeg lyst til å gjøre nettopp det. Here we go! 


du trenger til 3 

♥ 1 beger rømme ♥ 5 ss. kapers ♥ 150 g. revet ost ♥ 2 ss. dijonsennep ♥ frisk dill ♥ 4 laksefileter ♥ salatblanding ♥ cherrytomater ♥ pinjekjerner ♥ rødløk ♥ linfrøolje 

oppskrift-onsdag_1


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen rømme, kapers, revet ost, dijonsennep og frisk dill. Ha laksefiletene i en ildfast form og hell blandingen over fisken. Sett i ovnen i 20 minutter. 

oppskrift-onsdag_3

Lag en enkel salat ved å blande litt grønt sammen med cherrytomater, en halv rødløk og pinjekjerner. Bruker du en god olje, min favoritt er linfrøolje, er det ikke mye som skal til før du har en førsteklasses salat på 1-2-3 😉 Smak til med salt og pepper. 

oppskrift-onsdag_4

Server salat og fisk sammen – smaker SÅ godt! 

oppskrift-onsdag_7

– vel bekomme – 

12 kommentarer

 1. Helt enig, bedre sent enn aldri! Nam, dette ser yammi nammi ut og kjapt og enkelt, godt og enkelt liker vi på hverdags middager 🙂 Du deler masse gode sunne middags tips, så tusen takk for det 🙂 dette blir torsdags middagen våres 🙂

 2. Hei 🙂
  Jeg lurer på om det ikke lenger er mulig å bla seg tilbake i arkivet, sånn at man f.eks. kan velge å gå tilbake til mai 2011?

 3. Mm, det så godt ut 🙂 Den oppskriften skal jeg prøve til helgen!

  For en tid tilbake hadde vi en diskusjon angående organisk mat, og om sprøytemidlene i maten er farlig. Jeg falt av samtalen et eller annet sted da de ble tungvint å lette seg frem i mylderet av innlegg og kommentarer 🙂 Men jeg ramlet over denne i dag, og vil gjerne dele den med deg (og de andre leserne som eventuelt leser kommentarfeltet):

  https://www.facebook.com/HealthNutNews/videos/1108930282455491/

  Dette er ikke ment som kritikk, ei heller har jeg noen intensjon om å starte en lang diskusjon om verken det ene eller det andre. Jeg vil bare at vi alle skal tenke oss om. Vil vi ta sjansen på å tilføre kroppen til barna våre og oss selv disse giftstoffene? Personlig syns jeg det er skremmende :-O

 4. OMG har du sett dette her?
  https://www.side2.no/aktuelt/cecilie-og-alf-jacob-fant-dette-i-lasagnen—jeg-er-fortsatt-kvalm/3423204195.html
  Dette er mat fra ADAMS matkasse som du har reklamert for flere ganger. Jeg får helt grøssninger når jeg så dette, spesielt da det ikke ser ut som et element fra storfe i det hele tatt. 😮

  1. Caroline

   Uff, så fryktelig :O Men her er det leverandøren som har sviktet, ikke Adams Matkasse! Men godt å se at de ser nærmere på dette og tar det opp med leverandør 🙂

 5. Hej inspiratören!
  Du har väl inte missat min intervju med Daniel Paris? Gå jättegärna in på bloggen för att läsa om denna fantastiska kille!
  Kram <3

 6. Veldig glad i oppskriftene dine, prøvd flere av de. Skulle ønske du kunne hatt et system hvor det var lettere å finne oppskriftene bare. Delt inn i kategorier og så velge hvilken rett man må inn på… er så kjedelig å bla seg igjennom mange innlegg hvis man skal tilbake til en litt eldre oppskrift 🙂

  1. Caroline

   Forstår hva du mener! Skal se hva jeg kan få ordnet 🙂

   Klem 🙂

 7. Hei og god torsdag, snart helg igjen!
  Spurt om det tidligere, men spør igjen: Hvor er de glassene fra?
  Ha en fin torsdag!
  Klem
  Kari

  1. Caroline

   De er fra Åhlens 🙂

   Klem 🙂

   1. Takk for svar, det var det jeg trodde 🙂
    Er den vannkaraflen/muggen derfra også?
    Klem 🙂

 8. fredrikke

  Hei, jeg ser du har en del oppskrifter med laks så vil gjerne gi litt konstruktiv kritikk. Er du klar over mengden soya som blir brukt i oppdrettsnæringen og hva konsekvensene av dette er? Du påvirker mange handlekurver når du legger ut oppskrifter som inspirerer til matretter med laks. Du virker som en engasjert person på mange områder så hadde vært veldig kult om du kunne inspirert folk til å lage mat med andre råvarer som er bærekraftige. Ta en titt på rapporten som ligger under her om du ikke vet så mye om det fra før av.

  Liker at du legger ut vegetaroppskrifter forresten 🙂

  https://www.framtiden.no/rapporter/rapporter-2014/743-godt-brasiliansk-en-kartlegging-av-soyaforbruket-i-norsk-landbruk-og-oppdrettsnaering/file.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *