fotoalbum og james bond

sunday_1

Når jeg først får noen minutter til overs, om det så bare er ti eller femten, prøver jeg å bruke dem til å pusle litt med albumet til Nelia. Jeg får ofte spørsmål om hva slags album jeg lager og hvilke bøker vi har, men vi har lagt bort skriftlige bøker og jeg gjør alt digitalt. Da kan jeg skrive mye mer og ha akkurat hvor mange bilder jeg vil, og selv om det kan være litt vanskelig å begrense seg, liker jeg det mye bedre enn én bok som skal dekke de 5 første leveårene. 

sunday

Vi har lyst på 5 album totalt hvor det første er fra nyfødt – 1 år, det andre er 1-2 år, det tredje er 2-3 år og så videre. Har allerede startet å luke ut bilder til nummer 3 og har et mye bedre system denne gangen, så når jeg omsider kan starte på det kommer det til å gå ganske mye kjappere enn tidligere 🙂 Jeg synes det er en utrolig hyggelig ting å bruke tid på når jeg først kan, og det viktigste er at jeg husker milepæler og de beste hendelsene fra hver måned. Sånn sett er det kjempekjekt å ha både notater på iPhone og ikke minst på bloggen! Jeg koser meg veldig med det og tiden går så fort når jeg sitter og mimrer, skriver og velger ut hva som skal hvor. Anbefaler virkelig å lage album på nett og bestille bøkene hjem, det er så fine minner og de fleste av oss har jo bildene digitalt i disse dager. Nelia elsker å bla i den første boken sin allerede! Det er sikkert flere nettsider som tilbyr slike albumtjenester, bare å google. Jeg bruker fotoknudsen, der kan jeg endre en mal helt selv og gjøre hvilke endringer jeg vil, legge til sider, clip art, velge tekstype og farger etc. Kjempegøy! 

sunday_2

Måtte gi meg ganske fort i dag, vi skal jo se ferdig James Bond før leietiden går ut. Må anbefale å leie filmer på iTunes, det er jo så enkelt og greit! Dessuten er utvalget veldig bra. Appelsiner ble kveldens snacks, må jo lade opp til påske! Gleder meg sånn til fjelltur, og nå er det bare litt over en uke igjen 🙂 Ville egentlig bare innom for å ønske dere en fin kveld og en god natt. Håper helgen har vært såpass bra at dere er klar for en ny start i morgen. Det er jeg 🙂 

9 kommentarer

 1. Så fina bilder 😀

  1. Caroline

   🙂

 2. Hei. Hvor på nett lager du disse? Syns det var en kjempe god ide og vil gjøre dette selv 🙂

  1. Caroline

   vi bruker fotoknudsen 🙂

 3. Hei 🙂
  Bare lurte på om du har sett denne artikkelen?
  https://www.side2.no/foreldre/ny-studie-barn-ber-foreldrene-legge-bort-mobiltelefonen/3423202014.html
  Syntest det er utrolig synd at verden har blitt sånn her. Mennesker tar bilder av nesten absolut alt og deler det.
  Jeg tenker ikke at du er sånn, men jeg lurer på hva du tenker og mener rundt dette???
  Små spebarn blir frarøvet sin oppmerksomhet fordi vi er så opptatt av mobilen. Allerede fra de første minuttene etter de er født må de kjempe om oppmerksomhet mellom mobil og nett. Hvor mange av oss tar ikke bilder og sender ut med en gang den lille har kommet? Er det riktig av oss egentlig? Burde ikke vennner og familie heller komme på besøk?
  Det er koselig og jeg er jo for at man skal ta masse bilder av de små, men det er disse minuttene man bruker på mob som blir til timer hver dag er øyeblikk du aldri vil få tilbake, og det er her kampen starter for barna våre. Øsker om flere vil si litt om sin tanke ang dette og evnt kansje tipse hverandre om små tiltak 🙂 Mitt tips som blir gjort her er, bruk dataen når barna sover, da kan du sitte i fred og ro og lese eller drive med det du vil 🙂

 4. Hei Caroline:-)

  Kan du fortelle det nye systemet ditt? Jeg har for uvane å ta 4-5-6 bilder av samme situasjon, for så å plukke ut det fineste, og dette er ganske så tidkrevende. Har du noe tips på hvordan jeg kan gjøre dette på en kjapp måte? 🙂

  Klem fra meg:-)

 5. Gunhild

  Åååå, endelig smaker appelsinene fantastisk igjen!
  Jeg vil bare gi deg en lite tips; skjær de på tvers! Da slipper du det hvite øverst i båtene 🙂

  1. Caroline

   Takk for tipset 😀 Det skal jeg huske på! Hater det hvite :O Pleier egentlig å skjære det bort og å skjære hele båten i to igjen. En passe munnfull :p

   Klem!

 6. Laget mange fotobøker. Elsker det. Brukt flere firmaer men igjen slår Japanphoto. De har blitt
  best i test også.
  Men uansett hvem man velger er det en fin måte å ta vare på minner på.
  Dere tar så mange fine biler så det er sikkert vanskelig å velge. Det å begrense bilder er det som tar tid syns jeg.
  Lise

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *