diy: personlige påskeegg

easter egg_2

Det er alltid hyggelig å gi bort noe som er hjemmelaget, det er jo gjerne noe du har brukt litt mer tid på og noe du har lagt litt ekstra kjærlighet i. Det er jo faktisk tanken som teller, og selv elsker jeg å gi bort noe som har det lille ekstra de gangene jeg har muligheten til det. Så hvorfor ikke gi bort et litt mer personlig påskeegg i år? Du kan jo også fylle det med akkurat hva du vil – det må ikke være stappet med superbillig godteri 😉 Det er uansett kjempelett å gjøre årets påskeegg litt mer personlig enn du kanskje pleier å gjøre det, så jeg tenkte å gi deg en enkel forklaring på hvordan du kan gjøre det og hva du skal bruke. Jeg hadde egentlig tenkt til å lage et skikkelig manne-egg til Lars-Kristian, men kom over så utrolig mye som minnet meg om Prinsesse Sofia på Panduro, så da ble det til at jeg lagde til Nelia i dag i stedet. Lars-Kristian skal få et som er myyye større, da vet jeg at han blir glad 😉 


du trenger 

♥ påskeegg ♥ maling ♥ decoupage lim ♥ saks ♥ servietter ♥ pensel ♥ rulle ♥ diverse pynt ♥ evnt. serviette decoupage tool set 

easter egg_7

easter egg_9


slik gjør du 

Start med å male påskeeggene du vil dekorere. Om du får tak i et ensfarget påskeegg trenger du ikke å gjøre dette, men dersom du kjøper et med mønster er det veldig nødvendig, hvis ikke vil mønsteret synes gjennom servietten. Jeg hadde bare rosa hobbymaling liggende, men den var mer enn bra nok! Du velger bare den fargen du ønsker å bruke og maler såpass mange lag at mønsteret ikke skinner gjennom. Jeg tror jeg endte opp med 5 lag, men malingen tørker raskt, så det er fort gjort.

easter egg_10

Når malingen har tørket bruker du en kost eller en rulle til å dekke hele egget med lim. 

easter egg

Fjern alle de hvite lagene på servietten du skal bruke og legg servietten over limet. Jobb deg fra sentrum og utover til sidene, det er fort gjort at det bretter seg og jeg synes nesten det var umulig å få det helt rett uten noen bretter. Bruk fingrene til dette. Når du er fornøyd, legger du et lag med lim over servietten. Til dette bruker du en pensel. Ikke ha for mye lim på av gangen, da blir servietten fort for våt og kan sprekke. Klipp kantene slik at servietten passer til egget og gjør det samme med den andre delen av egget 🙂 Jeg synes det er kjempefint å bruke blank decoupage til dette. Når alt har tørket, kan du starte å dekorere egget med det du vil.

easter egg_3

– jeg brukte strass, perler og blomster fra Panduro – 

easter egg_4

– strasset på sidene er egentlig pynt som du limer på tomme mobildeksel for å lage ditt eget – 

easter egg_8

easter egg_5


Finn noen fine servietter og lag akkurat hva du vil! Green Gate har utrolig mange søte, så om du vil ha litt romantiske egg, kan du jo sjekke ut det 🙂 

18 kommentarer

 1. Så utrolig fine de ble! 😀 Fikk lyst til å prøve selv! 🙂

 2. Nydelige påskeegg Caroline.. Har lurt på å lage ett til min mann i år:) har du forslag til hva jeg kan fylle i,siden han har diabetes 2? Finnes det sjokkolade han kan spise.
  Ett spørsmål til… Hvordan holder du ut all denne hetsen du får på KG? Alt du gjør,skriver er feil.
  Du gjør jo aldri noe som er bra,. Klarer du og lese alt uten og bli berørt eller lei deg?

  1. Og da lurer jeg på om du i det hele tatt leser på KG, Caroline? Hvis ja, hva er poenget? Det må jo være bedre å være lykkelig uvitende om det som eventuelt skrives om deg der 🙂 God helg!

  2. Det finnes masse sukkerfritt på helsekost :)! Sjokolade fra cavalier som er søtet med stevia, og diverse andre sjokoladet med sukrin, kokosblomstsukker og agave. I tillegg til karameller, vingummi, lakris, fruktkarameller osv 🙂 Ellers kan du jo alltids lage egen sukkerfri sjokolade – ligger masse oppskrifter hvis du googler økosjokolade. Kjempeenkelt og supergodt + du har full kontroll på hvilke ingredienser som er tilsatt 🙂 Du får alt du trenger på helsekost eller økosjokolade sine nettsider.

   1. Caroline

    Veldig gode tips! 🙂 Slenger meg på denne! Finnes noe av dette på apoteket også, hvis du ikke har helsekost i nærheten 🙂

 3. Jeanette

  åh,så utrolig fint det ble! Du er flink 😀 Tipper Nelia blir superfornøyd!

 4. Så utrolig fine de ble! Elsker DIY innlegg!

 5. Hei Caroline!
  Så fine det ble 🙂
  du er skikkelig handy!
  I dag var jeg på Rema 100 og så is-krem av deg og Camilla! hehe kult!
  Klem,

  Barbara
  https://barbaraoslo.blogspot.no

  1. kristin

   Kan du fortelle mer om dette samarbeidet? Virker så rart at for andre produkter bygger du opp forventningen på bloggen og profesjonell markedsføring knyttet til lanseringen. Denne gangen er produktet kommet i butikken og blir ikke nevnt på bloggen med et ord. Hvorfor det?

 6. Kristine

  Åh, de blev veldig fine 🙂 Så flink du er Caroline! 🙂

 7. Fy søren, så flink (og kreativ) du er!! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

 8. Hva har du planer om å fylle i eggene til LK og N? 🙂

 9. Kjempefint

 10. Christina

  Så fine påskeegg:) Du er så flink:)

 11. jättefint påskägg <3

  http://www.vonlila.se

 12. katrine

  Hei! Tenkte jeg skulle prøve meg på denne! Men lurte på hva du mente med å legge et lag lim over servietten igjen? Klem!

  1. Caroline

   Så gøy! Det er ganske enkelt 🙂 Du bare smører lim over servietten når du allerede har limt den på egget – da er det viktig at du bruker den typen lim som jeg har bilde av / beskriver i innlegget 🙂 Vanlig lim tror jeg ikke funker som et lag over :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *