oppskrift-onsdag: fylt søtpotet

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _5

Oh my! Dette er så godt, det er veganermat og det beste av alt er vel at det nesten lager seg selv! Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Deliciosly Ella, som er fantastisk flink til å friste med både oppskrifter og bilder – så denne måtte jeg prøve meg på! Jeg la bare til noen ingredienser for å få litt mer mat på bordet. Bakt potet har jeg vel ikke spist siden jeg var på vei hjem fra byen en gang jeg bodde i Oslo, så vi snakker flere år! Men når det var presentert så delikat og hadde så fantastiske ingredienser, fikk jeg helt vann i munnen. Så her har dere dagens middag! Sørg bare for å sette av litt tid, søtpotetene skal stå en god stund i ovnen, men det er mye du kan gjøre mens du venter! 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _6


bakt søtpotet til 2 + en liten 

♥ 3 store søtpoteter ♥ 1 bukett brokkoli ♥ 300 g. aromasopp ♥ 1 pakke cherrytomater ♥ 1 rødløk ♥ salt + pepper 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _2


til ostesausen

♥ 1 urteplante rosmarin ♥ 175 g. paranøtter ♥ saften av 1 sitron ♥ 1 dl. vann ♥ 2 ts. næringsgjær ♥ salt ♥ olje til steking 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _1


slik gjør du 

Sørg for at ovnen er varm når du setter inn potetene, så tar det ikke halve dagen å steke dem. Sett den derfor på 200 grader før du for eks. starter å hakke grønnsakene. Skjær søtpotetene nesten i to, den skal få et dypt hakk, men ikke deles helt. Ha dem i en ildfast form og sett dem inn i forvarmet ovn i 60-80 minutter avhengig av størrelsen. Jeg hadde disse inne i 80 minutter, da var de myke helt gjennom alle sammen. 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet

ostesaus

Her skal du bruke næringsgjær for å tilsette maten nettopp mer næring, men dersom du ikke får tak i det på helsekosten, er det ikke noe problem å droppe det helt. Men dette vil i tillegg sørge for en bedre konsistens på osten, så det beste er å bruke det – om du får tak i. Bruk en stavmikser til å finmose paranøttene. Skvis deretter over sitron og ha inn stilker av rosmarin. Miks godt og lenge og spe på med vann underveis. Konsistensen skal være glatt og litt tykk, men ikke for tykk. Smak til med salt og pepper. 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _3

Del opp brokkoli i små biter, hakk opp rødløk, del opp soppen og cherrytomatene. Stek alt sammen i en stekepanne, start gjerne med soppen. Dersom du blir ferdig med dette før potetene og er redd det skal bli kaldt mens du venter, kan du ha det i en ildfast form og sette det noen minutter i ovnen sammen med den resterende steketiden til potetene. Smak gjerne til med litt salt og pepper her også. 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _4

Nå er forhåpentligvis potetene klare! Da kan du legge dem på tallerken og fylle dem med grønnsaksbalandingen, ostesaus og deretter flere grønnsaker. Dryss gjerne over litt rosmarin og havsalt på toppen – nytes sammen med de du er glad i! 

oppskrift-onsdag vegansk bakt potet _7

– håper det smaker – 

48 kommentarer

 1. Nam, ser så godt og delikat ut 🙂 Må testes ut. Ha en fin onsdag 🙂

  1. Caroline

   Å, så bra! Håper det smaker 🙂 God onsdag <3

   1. Jeanette Larsen

    Tusen Takk! For you: Egg bread (Gyeran-ppang): recipe- Maangchi.com http://www.maangchi.com/recipe/gyeran-ppang or http://www.maangchi.com/ No cheese needed – fast warm comfort food. Egg Coffee recipe: Blend 1 raw egg in smoothie maker add 1 spoon hot coffee, add 1 spoon chocolate or sweetener, blend to froth, pour into hot cup of coffee as topping. Enjoy. Also try coconut milk in coffee.
    See spice recipes at link: Hot red chili peppers, hot green chili peppers eaten or applied topically soothe body muscule aches and pains; build up tolerance gradually. Ginger disperses heat. Spoon of raw grated white onion with 1/2 spoon honey soothes and calms a cough.
    I love your recipes Caroline, they are so good.
    Raspberries clean the body. Raspberry juice is so good, I strain the seeds. ( :
    65% chocolate and bittersweet chocolate is most addictive! Tusen Takk. Love all your posts. ( :

   2. Jeanette Larsen

    In Egg bread I use 1 scant tsp of honey or maple syrup in place of sugar and no vanilla. I mix batter fast in my single shot smoothie maker. Add more sweet for an egg ‘ cake’ taste and less for an egg ‘ bread’ flavor. I use little oven safe pyrex cups to bake, can use muffin tin also, do not overfill. 15 minutes at 400 gives soft egg, 18 minutes hard egg, depending on oven heat. Both ways taste good. : )

 2. Katrine

  Dette må jeg prøve og i tillegg er det jo litt studentbudsjett vennlig også, noe jeg hvert fall digger 😀

  1. Caroline

   Det er sant 🙂 Vel bekomme 🙂

 3. Ser kjempe godt ut! Kan være det bare er meg som ikke ser det, men hvor kommer osten inn i bildet? 🙂 Vil gjerne prøve å lage dette!

  1. Caroline

   Du lager «ost» av nøttene og det andre som står under ingredienser til ostesausen 🙂 Du bruker ikke ost, men lager altså noe som kan minne om det 🙂

 4. Det så superdigg ut! Dette skal prøves 🙂

 5. Hei
  Hvor fikk du kjøpe næringsgjær?

 6. Cathrine

  Ser deilig ut!! Har inntrykk av at Nelia liker det meste. Noen tips til å få barn til å spise det resten av familien spiser?

  1. Tipset er å alltid la dem spise det dere spiser fra de er små.

  2. Carina Marie

   Tipset er den tradisjonelle at alle barn er forskjellig.
   Vi har en på 2 1/2 år som har levd på knekkebrød uten noen ting på og lompe med smør siden før jul. Jippi! 😛
   Og han har alltid fått det vi har spist…

 7. Lille my

  Takk for tips, denne må prøves! 🙂 Jeg elsker søtpotet, kunne levd bare på det vell og lenge! Liker at oppskriften er uten kjøtt, da jeg prøver å begrense kjøttinntaket litt. Man trenger ikke bacon på baktpotet, sopp er et glimrende alternativ, spesielt aromasoppen.

  Lite sidenote: Har du blitt spurt om å designe treningsklær før? Må jo være et perfekt neste prosjekt for en så treningsglad kvinne. Jeg spør mest siden jeg er lei treningsklærne mine og trenger litt ny inspo haha..

  Ha en strålende dag 🙂

  1. Caroline

   Det er utrolig godt! Søtpotetchips kan også være fint tilbehør til helgematen i ny og ne 😉

   Har ikke noen planer om treningsklær per i dag, men det hadde absolutt vært veldig spennende 🙂

   Klemmer! Og ha en kjempefin dag 🙂

   1. Hvordan lager du potetchips av søtpotet? Jeg er en voksen dame på 60, men leser bloggen din hver dag. Du har så mange bra oppskrifter og så har du en flott innstilling til trening og kosthold.

 8. Christine

  Hei! Dette så godt ut, men forsto ikke helt det med osten? Det står ingenting om hvilken ost du bruker eller hvor mye?

  C

  1. Caroline

   Det er ikke ost, men «ost» 🙂 du laget det selv av paranøttene, pluss at næringsgjær har en noe ostete og nøttete smak 🙂

 9. Hei fiiine du

  1. Anbefaler du denne type potet til ei som må spise bare lavt på karbohydrater?

   1. Caroline

    Hei 🙂

    Det er like mye karbohydrater, eller mer, i søtpotet sammenlignet med vanlig potet :/ Det kommer jo veldig an på hvor lavt du skal ligge. Det er ikke mye karbohydrater, ca. 17 gram pr. 100 gram.

 10. Ingvild E. B.

  Åh, dette var akkurat det jeg trengte i dag! Jeg glemte helt å ta ut kylling fra fryseren før jeg gikk på biblioteket for å jobbe med bachelorgraden min i dag, men har søtpotet liggende i kjøleskapet, samt alle de andre ingrediensene, så dette skal nok få bli middagen min i kveld 😀 Tusen takk, og ha en fin dag videre! 🙂

  1. Caroline

   Perfekt! Kos deg og ha en kjempefin dag! 🙂

   Klem!

 11. Så digg!!

 12. et lite tips til deg; disse «flatbrødene» er helt supre (og nydelig instruksvideo:) : http://www.greenkitchenstories.com/vegetable-flatbreads/

  1. Caroline

   oooo, tusen takk for link 😀

 13. Hei! Vil bare tipse om at for å få søtpotetene ferdig på null komma niks han man bake de i mikroen på ca 10 minutter! lag hull i skallet på potetene med en gaffel, surr rundt fuktet kjøkkenpapir og varm i mikro på full styrke i 5 minutter, snu så potet»pakken» og varm i 4-5 min til. da er de helt myke, da kn man bare de litt i ovnen for å få rett «konsistens» på skallet, eventuelt er det genialt å bake potetene ferdige med fyllet (særlig om man topper med ost da :p) inni, går myyye raskere og blir minst like bra som å bake i ovnen 🙂

  1. Caroline

   Oi, tusen takk for tipset Ellen! Det skal jeg prøve neste gang 🙂

 14. Dette ser fantastisk ut! Gleder meg til å lage dette til middag en dag! Kjempekoselig at du legger ut vegan oppskrifter!
  Hvor har du forresten kjøpt marmor platene?

 15. Oi.. det var litt av en potet!!

  Hilsen Vera på tre, snart fire, år 🙂

 16. Gunn ine

  Du er så flink.Blir inspirert jeg☺

 17. Når kommer neste del av spørsmålsrunden? 😀

 18. Ingvild

  Typisk at mannen har kveldsuke når du legger ut noe som ser SÅ digg ut!
  Kanskje det må prøves ut til bare en .. 😉

 19. Ååh, det ser jo superdigg ut! Lager meg vanlig bakt potet i blant 🙂 Dette kommer jeg til å teste ut en gang 🙂 Takk for tips.

 20. Vi prøvde bakt søtpotet for en stund siden, men jeg synes ikke det var noe særlig. Ble for «bløt» synes jeg. Sverger til «vanlig» bakt potet med masse bacon, ost, skinke og en digg salat til::))

 21. Dette så godt ut,bra jobbet! Tips: Næringsgjær brukes som du sier av veganere for å få næring, men først og fremst for å få en ‘ostesmak’ når man lager vegansk ost, hvite sauser osv. Uten næringsgjær-ingen ostesmak:)

 22. Hei, det så sinnssykt godt ut! Elsker søtpotet og ikke minst bakt! 🙂
  Jeg har skrevet et innlegg på min blogg om at tekstilindustrien lyver så det renner der jeg har brukt sweatshop som et utgangspunkt, hadde kanskje vært spennende å lese! Andres arbeidsforhold er så viktig!

 23. Det så utrolig godt ut 🙂

  1. Caroline

   Det er det også 😀

 24. Det så veeldig sunt og godt ut!!

 25. lagde dette i dag, var helt sinnsykt godt 😀 takk for tips!

 26. Jane (Danmark)

  Hej Caroline

  Jeg finder dine billeder med mad rigtig flot – jeg opskrifter utrolig gode og
  jeg skal helt sikkert prøve at lave det selv. Fine billeder du tager !!

 27. Isabella

  Fantastisk!
  Aldri hørt om paranøtt ostesaus før, lagd vegansk ostesaus av potet og gulerot, samt en basert på cashewnøtter, så denne må prøves! 🙂 Elsker å se plantebasert inspirasjon hos dere store bloggere!

 28. Dersom du leser på FAQs på bloggen til Deliciously Ella så ser du at det står at ingen får lov til å publisere oppskriftene hennes på sine blogger, uansett om de refererer til henne.

 29. Benedikte

  Hei Caroline,
  Jeg tenkte jeg skulle prøve ut dette i dag. Men jeg bare lurte på noen ting.

  1. Snittet du poteten før du tar den i ovnen?
  2. Pakker du poteten inn i foliè eller lar du den bare ligge i ovnen uten?

  Gleder meg til å prøve

  1. Caroline

   Så spennende!

   1. de snittes før du tar dem i ovnen
   2. legger de bare direkte i den ildfaste formen 🙂

   Klem!

 30. cathrine

  Så utrolig stas at du lager en vegansk rett!
  Har du blitt veganer, eller prøver du det ut litt? 🙂
  Har vært veganer i noen måneder, veldig spennende!

  Klem 🙂

 31. Man får forresten kjøpt næringsgjær eller Nutrional yeast, som det heter på engelske billigere på iHerb.com 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *