kvinnedagen og helsestasjonen

kvinnedagen_1

Nå er det lenge siden vi har vært på helsestasjonen! Forrige gang var vel på 18 månederskontroll og i dag skal vi på 2-årskontroll, selv om det allerede er over 3 måneder siden hun faktisk fylte 2. Jeg vet ikke hvorfor kontrollen kom så sent, men sånn er det jo. Har med tidenes ark som skulle fylles ut, blir spennende å snakke med dem igjen nå 🙂 Jeg er kjempeklar for en litt lenger morgen sammen med Nelia og jeg synes jo det passer ekstra fint at kontrollen falt på kvinnedagen! 

kvinnedagen_3

Og i anledning kvinnedagen: hurra for alle kvinner! Det er viktig at vi heier på hverandre og er med på å løfte hverandre opp i stedet for å baksnakke og trykke hverandre ned. Det kommer vi ingen vei med! 

kvinnedagen


Vi må nesten komme oss avgårde, skal være på plass om ikke veldig lenge 🙂 Ville bare ønske dere en fin dag ♥ 

85 kommentarer

 1. Så herlige bilder! Gratulerer med kvinnedagen! 🙂

  2-års kontrollen blir ofte forskjøvet med 2-3 måneder fordi da har språket løsnet for de fleste og det er en av de tingene helsesøster er spesielt opptatt av på denne kontrollen 🙂

 2. Er kalt 28 mnders kontroll

 3. 2-års kontroll er når de er 2 år og 3mnd,så da har dere blitt kalt inn som dere skal:)
  Lykke til

 4. Hvis du er opptatt av kvinnedagen, hvorfor omtalte du feminisme så negativt i dette intervjuet med Stella? Har du samme holdninger til feminisme i dag?

  Reagerer mest på disse sitatene fra deg:
  – Hva synes du om kvotering?

  – I utgangspunktet tenker jeg at det ikke er noe særlig viktig lenger siden jeg føler at vi har kommet så langt som kvinner i 2013.

  – Hva betyr ordet feminist for deg?

  – Når jeg hører ordet feminist så har det nesten blitt et negativt ladet ord – jeg føler at vi har kommet så langt i Norge i 2013. Det føles nesten noen ganger som om feminister her hjemme vil at kvinner skal ha flere fordeler enn menn. Vi er ikke helt i mål, men for meg føles feminist som et ekstremt begrep. Kvinner anno 2013 i Norge er veldig sterke, jeg føler ikke at vi trenger mer drahjelp.

  Takk for svar!

  1. Uff, nei disse svarene syns ikke jeg heller var særlige heldige for deg. Du mener vi har kommet langt i Norge og at vi ikke trenger mer drahjelp? Dette syns jeg er ganske naivt, da det finnes mange gode eksempler i dag på hvorfor vi trenger feminster og fokus på likestilling. Færre andel kvinner i lederstillinger, høyt presentasjonspress hos særlig unge kvinner som har ført til høy andel depresjon og angst hos kvinner. Ikke minst voldtekt og vold i hjemmet er noe som hovedsakelig rammer kvinner. Ikke minst syns jeg det er viktig å påpeke at kvinnedagen og det å være feminist ikke kun begrenser seg til det som skjer i Norge. Kvinner over hele verden trenger vår solidaritet.

   Ser du har skrevet en kronikk på NRK ytring i dag. Du skriver at «vi kvinner er våre egne verste fiender i kampen for likestilling» og at vi kvinner er flinke til å dra hverandre ned. Samtidig skriver du også at «sure kjærringer» er de som skriker høyest i likestillingsdebatten. Her undergraver du jo ditt eget poeng fullstendig, når du selv karakteriserer andre kvinner som «sure kjærringer».

   Jeg får ikke mye ut av kronikken din, for å være helt ærlig. Hva prøver du egentlig å få frem? Du trekker en ganske «far fetched» konklusjon fra en forskningsartikkel, om at vi kvinner er våre egne verste fiender. Jeg er enig i at vi kvinner må bli flinkere på å løfte hverandre opp, men at det skal være den eneste kampen igjen innenfor likestilling finner jeg helt ubegripelig at du synes.

   Uansett veldig kult at du engasjerer deg i samfunnsdebatten, og jeg syns du har en flott blogg som jeg leser daglig. Vil gjerne høre dine tanker om denne bloggposten, i perspektiv med det du har skrevet i dag : «55 grunner til å være feminist» https://martabreen.wordpress.com/2014/06/29/55-grunner-til-a-vaere-feminist/

   Håper på svar 🙂

   1. Men, skal kvinner få lederstillinger bare fordi de er kvinner???
    Og at kvinner har mer angst og mer depresjon, har det noe med likestilling å gjøre det da??

    Helt håpløst å sitte på kvinnedagen å angripe noen for noe de sa i 2013 når du er kvinne selv?

    Alle jenter er folk og folk er forskjellig!

    Vi trenger ikke mer dra hjelp, vi er såpass sterke og selvstendige nå at vi bør klare å få til ting selv. Vil vi bli ledere så bør vi jobbe hardt for å bli det, ikke kreve å bli det fordi vi er kvinner?

   2. det handler selvfølgelig ikke om at du skal få en lederstilling kun fordi du er kvinne. Men syns ikke du også det er litt rart at vi er 50% av befolkningen men innehar kun 30% av lederstillinger? Særlig fordi kvinner er høyere representert i høyere utdanning og i snitt får bedre karakterer enn menn.

   3. Er vel ikke sikkert at alle kvinner med høy utdannelse har like mye lyst til å bli leder/ ha en lederstilling? Da blir det selvfølgelig mindre prosent ifh til menn. Menn higer nok mer etter å skaffe seg lederstillinger.
    Tipper det er så enkelt som det.

    Blir ihvertfall helt feil for meg å blande «vi må ha flere kvinnelige ledere i Norge» inn i likestillingsdebatten (eller hva man skal kalle det).

  2. Aleksandra

   Jeg tror mye av dette kan ligge i at feminisme ikke er et begrep som forstås likt av alle. Hverken du eller jeg har rett til å diktere akkurat hvordan feminisme skal forstås, og gjennomføres. Den underliggende ideen er likestilling mellom kjønn, men hva som er full likestilling vil det alltid være uenighet om.
   Jeg ser på meg selv som feminist, men kan si meg enig med Caroline om at dagens feminismedebatt ser ut til å ha tatt løpefart ut på jordet. De som skriker høyest for feminisme, er gjerne de som er mest radikale. Jeg personlig ønsker ikke en utvisking av kjønn, jeg benekter ikke at kvinner fra evolusjonens side var de som primært tok seg av barn og at menn var forsørgerne. At jenter heller leker med dokker, og gutter med biler – på generelt basis så klart. Min feminismekamp går ikke på å skaffe emojis med kvinnelige yrkesgrupper, eller kvotere meg inn i et verv. Jeg ser på meg selv som like sterk og ressursrik som menn, og ønsker å få jobben fordi jeg er flink, ikke fordi jeg kvoteres inn. For min del blir kvotering en diskriminering av kjønn som bare bekrefter at «vi kvinner er svakere». Jeg tror kvinner i Norge anno 2013 eller 2016 ER sterke og at vi må slutte å se alle utfordringer som møter oss i livet, både karrieremessig og ellers, som diskriminering. Det er først da vi blir likestilte.

   Når det er sagt så snakker jeg om MIN feminisme. HVERDAGSFEMINISMEN. Den som gjelder den vanlige, oppadgående, ressurssterke og utdannende kvinnen i Norge. Jeg tviler ikke på at mange her kan komme med enkelteksempler. Men jeg ønsker at feminismen i større grad kan fokusere på andre kvinner i verden. De som ikke har rett til utdannelse, rett til å gifte seg med dem de vil, rett til abort eller rett til et fritt liv. Feminismen innebærer likestilling mellom KJØNN og dermed må vi som kvinner også se de områdene der menn bli diskriminert, f.eks. innenfor barneomsorg ved skilsmisser eller som offer for vold. Og så må vi innse at vi kvinner på generell basis, f.eks. er svakere enn menn, og vil gjøre det dårligere i militæret. Ikke all urettferdighet i verden skyldes kjønnsdiskriminering – vi må innse at vi faktisk er ulike – men likeverdige.

  3. Elisabeth

   Nå skal ikke jeg svare for Caroline, men er ofte at ting blir feilsitert i intervjuer. Det jeg tror hun mener med at feminisme er et negativt ladet ord i dag er at de som er selverklærte feminister mener at kvinnen er det sterkeste kjønn, og det er derfor man ser «ned» på dem. Feminisme er jo egentlig bare at man ønsker kvinner likeverdige med menn.

   Dette er jo også er intervju fra 2013, så er jo fullt mulig at Caroline har endret mening de siste tre årene, det vet jeg hvertfall at jeg har gjort om mye 😉

   Håper kontrollen gikk bra og nyt kvelden med din vakre familie, fine Caroline 🙂

  4. Caroline

   Hei Hilde!

   Som du har lagt merke til så er det et gammelt intervju fra 2013. Mye som har eller kan forandre seg på den tiden 🙂

   Det var ikke meningen å uttale meg negativt om feminisme, men heller mot spesifikke deler av feminismen. Å være kritisk til kvotering er jo ikke kritikk mot feminisme. I mange sine øyne er kvotering en form for diskriminering, og selv ville jeg følt meg passe diskriminert om jeg fikk jobben foran en bedre kvalifisert mann kun fordi jeg var kvinne. Han hadde sikkert følt seg passe diskriminert han også :/

   Frida: Som nevnt over så er det et gammelt intervju, jeg har nok et litt mer nyansert syn på dette i dag. Vi har absolutt behov for feminisme, men jeg vil likevel ta for meg noen av eksemplene dine.

   At det er færre andel kvinner i lederstillinger betyr ikke at vi ikke har likestilling. Det kan jo være sånn at menn generelt sett trakter mer etter lederstillinger enn kvinner. Ellers er jeg enig med deg i at feminisme handler om solidaritet og at vold mot kvinner fortsatt er et stort problem.

   Jeg ser ikke på hvilken måte det undergraver poenget mitt i kronikken? Hele poenget er jo at «sure kjerringer» (hentet fra Vibeke Larsen sin kronikk) hindrer andre kvinner fra å engasjere seg. Om disse «sure kjerringene» sluttet å være «sure kjerringer» og heller lyttet og tok til seg andre meninger, så ville flere engasjert seg i kvinnekampen.

   Konklusjonen jeg trekker er basert på studien og min egen opplevelse. Jeg sier på ingen måte at det er den eneste utfordringen vi har igjen, for det er det jo på ingen måte. Jeg måtte ta vekk deler av kronikken fordi den ble for lang for NRK, og blant det jeg tok bort var solidaritet med kvinner fra andre land, og kvinner i lederstillinger, helse og økonomi.

   Jeg skal se om jeg får lest bloggposten din på sengen i kveld 🙂

   Takk for kommentaren!

   1. Må bare kommentere dette med kvotering, for her er det åpenbart endel misforståelser. Du ville aldri fått en stilling istedet for en bedre kvalifisert mann. Derimot ville du KANSKJE fått stillingen dersom du og den mannlige kandidaten var LIKT kvalifisert. Da, og bare da, skal kjønn spille inn. Og nå er det jo sånn da, slik samfunnsstrukturen er, at menn kvoterer men inn i jobber på daglig basis. Således er kvinnekvotering på linje med å pisse i havet.

   2. Caroline

    Jeg har på ingen måte noen fasit her, men det er lovpålagt at en viss andel i offentlige organer skal være kvinner, og da vil det jo kunne bli slik jeg beskriver :/

   3. Nei, det er ikke slik kvotering fungerer.

   4. Caroline

    Du er mer enn velkommen til å forklare hvordan paragraf 13 i likestillingsloven fungerer i praksis 🙂

   5. Såvidt meg bekjent, så er det krav om 40 % kvinneandel i børsnoterte selskaper (ASA). Dette er verv, og ikke stillinger. Ved ansettelse i offentlige stillinger, er det som sagt kun dersom kompetansen ellers er lik, at kvinnen kan foretrekkes.

   6. Caroline

    Paragraf 13 gjelder offentlige verv 🙂

    Takk for informasjon 🙂

   7. For øvrig er det også sånn at menn kan kvoteres inn i typiske kvinneyrker, så som barnehagepedagoger og helsetjenesten. Poenget er jo at man søker å utjevne skjevheter begge veier!

   8. Feministen

    Gratulerer med kvinnedagen!

    Vil bare oppklare en ting som jeg synes er litt viktig på en dag som denne: Når vi snakker om kvotering, så handler det aldri om å velge en underkvalifisert kvinne framfor en kvalifisert mann!

    Kvotering er et likestillingspolitisk verktøy som er ment for å synliggjøre kandidatene fra det underrepresenterte kjønnet der hvor det finnes LIKE GODE kandidater av forskjellige kjønn. Så på en arbeidsplass med overvekt av menn vil man velge en kvinnelig kandidat framfor en mannlig kandidat, dersom deres kvalifikasjoner ellers er like. Dette for å kompensere for at vi ofte lar stereotype kjønnsroller styre valgene våre, vi har for eksempel lettere for å tenke oss at en mann kan bli en god styreleder eller at en kvinne kan bli en god sykepleier. Kvotering hjelper oss å se forbi disse fordommene, og heller dømme personen på bakgrunn av dens faktiske kompetanse.

    Ingen ville vel ha støttet kjønnskvotering hvis det handlet om å velge kvinner framfor menn «bare fordi de er kvinner», vel?

   9. Takk for flott svar. Vi er nok uenige om noen ting, men generellt enig om masse. PS ikke min bloggpost, jeg ville bare dele den videre, den er morsom og viktig lesning 🙂

    God kveld videre!

 5. Så enig, så enig vi kvinner må heie på hverandre!

 6. Benedikte

  Jeg skal også på 2-års kontroll med min datter i dag. Hun er også 2 år og 3 måneder 🙂
  Det blir spennende.
  Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline

   Håper det gikk bra 🙂

 7. Søteste Nelia! Kos dere på kvinnedagen og med helsestasjonbesøk! Vi var der med minstemann igår, 1 års kontroll. Glad for deg at dere slipper vaksiner denne gangen… Hyl og skrik 🙁 får så vondt av disse små…men det er jo absolutt nødvendig! Ja til obligatorisk vaksinasjon!
  Nyt dagen fine du!
  Klem

  1. Caroline

   Jeg er heller ikke noe glad når de små får vaksine, det er ikke noe hyggelig å være mamma da. Heldigvis går det bra og jeg tror noen ganger det er verre for oss som ikke får den <3

   Jeg er usikker på om obligatorisk vaksinasjon er veien å gå, men at så mange som mulig burde vaksinere kan vi absolutt være enig om! 🙂

   Håper alt gikk bra og går bra i ettertid 🙂

   Klem!

   1. Ann Kristin Hanestad

    Vaksinasjon burde være lovbestemt .. Viktig att de som kan vaksinere seg gjør det ,for å holde sykdommer unna de som av medisinske årsaker ikke kan vaksineres . Tenk på alle som er døde pga av sykdommer vi nå nesten har utryddet pga vaksineringsprogrammet .senskader etter sykdommer . Så vaksiner er veldig viktig … Blir det få som vaksineres blir det en oppblomstring av farlige sykdommer .Det er ett samfunnsansvar og vaksinere seg … Viktig med bidrag til vaksineringsprogram i u- land . Du som har så stor påvirkning bør ikke fronte att du er mot offentlig vaksinering .

   2. Caroline

    Jeg har aldri sagt at jeg er i mot offentlig vaksinering :O Jeg skrev at jeg var usikker på om obligatorisk vaksinasjon var en smart vei å gå :/ Tvang har aldri ført noe godt med seg, og i verste fall kan det faktisk medføre at flere motsetter seg dette enda kraftigere enn hva de gjør i dag.

    Jeg er på alle mulige måter for vaksinering, og har skrevet flere innlegg og delt flere statuser på facebook i favør av både vaksinasjonsprogrammet og vaksiner generelt. Senest for noen måneder siden da jeg skrev om HPV 🙂

    https://www.carolinebergeriksen.no/2015/11/11/jeg_er_redd/

   3. Apropos HPV, har du tatt vaksinen selv? 🙂

   4. c.s. Vaksiner er min kampsak, deriblant HPV, men jeg har dessverre ikke tatt HPV-vaksinen. Selv om jeg mener vaksiner er utrolig viktig, syns jeg 4000 kr er for dyrt til at jeg kan ta meg råd til det. Spesielt når jeg ikke er i noen høy risikogruppe. Jeg vil heller jobbe for at vaksinen skal bli billigere, og gratis til enda flere. Få den inn i barneprogrammet, sier nå jeg 🙂

    Tvang mener jeg heller ikke er positivt for noe som helst. Kunnskap er veien å gå. Sett inn mer pensum om bioteknologi og immunologi i ungdomsskolepensum! 🙂 Da tror jeg flere kan ta en riktig vurdering om vaksiner når de blir voksne også.

   5. Er det mulig :O Er det noe du virkelig har frontet som positivt så er det jo vaksinasjonsprogrammet :O

   6. Ingrid

    Ja, enig der!
    Her har det gått fint i ettertid, og det er helt klart verst for oss 😉 heldigvis.
    klem

 8. Eli Anne

  Gratulerer med kvinnedagen! Ja, vi skal hylle og løfte hverandre:)! Men vi må passe oss for å ikke kalle oss selv for de tingene som vi nettopp vil bli kvitt og som sjelden en mann får høre, som baktalere og undertrykkere;)

 9. Kristin

  Hei. Gratulerer med dagen til deg også! Stusser litt over at du trekker frem at kvinner skal heie på hverandre. Er det dette du mener er det viktige med denne dagen?

 10. Lykke til på 2 års kontroll. Hvor er blusen din fra? Kjempefin

  1. Caroline

   Tusen takk, Merete! Det gikk veldig fint 🙂 Den er fra Lindex 🙂

   Klem!

 11. Kristine

  Gratulerer med kvinnedagen! 🙂
  Kan jeg spørre hvor liftgardinene dine er fra? SÅ fine!

  1. Solrun Helene

   Lurer også på om de liftgardinene?

   1. Caroline

    De er spesialsydd hos mammaen til Lars-Kristian 🙂

 12. Hvor er skjorten fra? 🙂 så fin!

  1. Caroline

   Lindex 🙂

 13. Gunhild

  Hei
  De siste mnd har de fleste av bildene i innleggene dine vært blurry. Introbildet ditt og tekst er alltid i fokus, men på min iPad mini blir samtlige bilder ufokuserte (selv om siden er lastet helt opp) irriterende for lesere dersom det gjelder mange, og vil bare gjøre deg oppmerksom på problemet. Ha en fin dag.

  1. Caroline

   Hei!

   Flere som har klaget på dette :/ Har du oppdatert iPaden? Flere som har gjort det opplever at bildene blir fine igjen! Hvis ikke kan du refreshe siden 10 – 15 ganger, det skal vistnok også fungere 🙂

 14. Hei Caroline,

  Din blogg er veldreve, lesarvennlig og ikkje minst eit artig «ukeblad» eg elskar å «sveipe» innom både titt og ofte.

  Du lever eit liv eg vil tru mange skulle ønske dei levde og med det følger det ein del kritikk, ofte destruktiv og lite konstruktiv. Når du heiar på andre kvinner, dine lesarar, er det mange som ikkje gjer det samme for deg. Det verkar som dei er satt på jorda for å trakke på deg, men som den sterke karrierekvinna som du er let du deg ikkje trakke på. For det er akkurat det du er, ei karrierekvinne. Du får til det andre berre kan drøyme om, der eg er ein av dei som drøymer ;). Dette er eit livsverk som fåtallet klarer og du får meg til å ville jobbe hardt for det eg mest ønskar og eg er takknemlig for det.

  Sjøl om vi ikkje ønskar denne A4-jobben med arbeidstider frå 08-16 er det viktig at vi ikkje blir sett ned på eller kritisert av dei som ønsker det. Det verkar som at det er det einaste godkjende i Norge.

  Takk for at du er med på å endre dette.

  Takk for at du er ein av dei som er med på å hjelpe Norge opp og fram i moteverda, for vi har jo eit stort potensiale og eg ser for meg at om nokre år er vi kome langt.

  Takk for at du skriv blogg og takk for at du heiar på kvinner!

  Eg likar deg.

  Med vennlig helsing
  Andrea

  1. Caroline

   Tusen takk, så utrolig hyggelig å lese 🙂 Jeg skal innrømme at jeg av og til lengter etter en 8 – 16 jobb, men jeg tror jeg egentlig skal være glad for det yrket jeg har 🙂

 15. Det er helt rett med kontroll nå, det skjer store endringer i språket fra de er rundt 2 år, og språk er en viktig del av denne kontrollen. Ved å ha den når de er 27-28 mndr får de med seg denne utviklingen, og vil lettere fange opp de som «henger etter». 🙂

  1. Caroline

   🙂

 16. Wæ! Så gøy at du og Camilla har designet is! Kjøpte «din» is-pinne på Rema1000 i dag, den var supergod! Tommel opp og hurra for kvinnedagen 😀

  1. Ja, jeg så det! Da kan man unne seg is på en vanlig mandag :-p tror de blir en hit i sommer 😀

   1. Caroline

    Håper det 😀

 17. Forfriskende å se deg uten lange svarte negler!

 18. Hei, Caroline!

  Jeg tar for øyeblikket en bachelor på NTNU i Medievitenskap, og har i min semesteroppgave valgt å skrive om nettopp bloggen din. I oppgaven skal jeg analysere nyhetsdekningen i bloggen din, og hvilke nyhetskriterier som virker mest og mindre fremtredende, samt konsekvensene av dette. Temaene jeg har valgt er mote og kultur.

  At blogg har blitt tatt med som en mediekanal innenfor nyhetsdekninger og nyhetskanaler er i år et nytt «prosjekt», hvor instituttet vil se hvordan studentene klarer å dra blogg inn som en nyhetskanal på lik linje med feks Dagsrevyen. Spørsmålet mitt her er altså hva du mener om dette? Regner du blogg som en nyhetskanal? I hvor stor grad er mote og kultur nyheter?

  Vet ikke om du kommer til å svare på dette eller om det er et vanskelig, kanskje uklart spørsmål, men det hadde vært veldig gøy å få ditt synspunkt på det! 🙂

 19. Hei Caroline!

  Jeg må bare si at bildet hvor du og Nelia «skåler» er jo bare helt fantastisk søtt. 🙂

  Gratulerer med kvinnedagen til dere!

  Mvh

  Tina

  1. Caroline

   Hihi <3 Hun er så god 🙂

   Gratulerer med kvinnedagen til deg også <3

 20. Gratulerer med kvinnedagen! Og lykke til med 2-årskontroll 🙂

  1. Caroline

   Takk det samme 🙂

 21. Åh, skjønne Nelia<3 Vi skal på 2års kontroll den 15. Mars, gleder meg masse:D
  Ha en fortsatt fin dag, håper kontrollen gikk bra! Klem

 22. Her vi bor henger de så langt etter med 2 årskontrollen at begge ikke fikk innkalling før de var 3 år. Og da er det jo helt meningsløst når spm går på om de sier mø og bæ osv…..

  1. Caroline

   Haha 😀 Det kan jeg forstå :p

 23. Gratulerer med dagen, og gratulerer med kronikk på NRK Ytring! Den var velskrevet synes jeg, og jeg er enig i mange poenger. Det er viktig at ikke alternative tilnærminger til feminisme blir kneblet, og det virker som det er ne tilnærmet diktatorisk ukultur i de tradisjonelle feminist-miljøene. Jeg savner også perspektiver rundt vilkårene for våre nye medsøstre, jeg mener det er der den viktigste kampen nå står.

  Igjen, gratulerer med kronikk, den overrasket meg og imponerte meg!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du likte den 🙂

 24. Elisabeth

  Nydelig bluse, hvor er den fra?

 25. Hei! Jeg fikk ikke med meg når det var tid for å.stille spm til spørre runden din..men hadde øøøøøønske du ville delt hvordan nøkkelen din er til å ha ett ryddig og rent hjem. Rydder du litt hver dag. Har du èn dag du Gjør alt? Støvsuger du hver dag. Går du over med moppen hver dag. Er selv hjemme med masse jobb og har ikke helt funnet min balanse til akkurat det. Leter og leter og det virker som du har det ! Koselig innlegg forresten. Har selv en jente som er født ca en mnd etter nelia. Flere ganger har jeg hørt fra venninner » har du sett datteren din fotballfruen, hun er så lik på din datter» hehe selv syns jeg ikke det men det var jo morro og interessant å høre. Klem ♡

 26. hvis jeg forstår kronikken din på NRK rett, så mener du at den største trusselen mot likestilling idag er at enkelte feminister er sure og roper høyt. Da blir jeg veldig interessert i å høre litt mer hvorfor du mener dette er en større trussel enn disse tilfeldig utvalgte kvinneproblemene:
  – Asiatiske kvinner syr mesteparten av våre klær. De fleste har ikke en lønn å leve av. Kilde: Framtiden i våre hender
  https://www.aftenbladet.no/nyheter/okonomi/Kvinner-tjener-en-husleie-mindre-i-maneden-enn-menn-3884905.html
  – Redd Barna: I dag er det den internasjonale kvinnedagen og våre tanker går spesielt til alle sterke og modige kvinner som tvinges til å flykte omgitt av krig og katastrofer. Mødre som risikerer alt for å få sine barn i sikkerhet

  noen tilfeldig utvalgte eksempler blant mange, mange fler

  1. Caroline

   Hei Mette!

   For det første så mener jeg at dette skaper ringvirkninger i form av at færre, inkludert meg, ønsker å engasjere oss i debatter rundt feminismen, som igjen vil påvirke disse kvinneproblemene som du beskriver i kommentaren din. Det er med andre ord ikke et isolert problem, men et generelt problem 🙂

   For det andre så hadde jeg med et avsnitt i kronikken som omhandlet at kvinnedagen og feminisme var like mye til for å vise solidaritet og ikke minst påvirke situasjonen til disse kvinnene du sikter til. Jeg måtte dessverre ta det bort fordi kronikken ble for lang for NRK :/

   1. Så du unngår å engasjere deg i viktige globale kvinnesaker pga surmaga kommentarer fra feministkjerringer? Akkurat DET argumentet har jeg vanskelig å forstå!?

   2. Caroline

    Jeg kvier meg for å kalle meg feminist, pga. slike mennesker 🙂 At jeg ikke har involvert meg i viktige globale kvinnesaker er det flere årsaker til. Blant annet krever det mye tid, som jeg dessverre ikke har :/ Jeg bidrar likevel der hvor jeg kan.

   3. Emilie

    Du kan jo bare legge hele kronikken ut på bloggen og inkludere avsnittet du sikter til, så får vi se hele. Det hadde jo vært kjempe fint!

   4. så det at ENKELTE feminister ikke smiler søtt, gjør at «slike som du» ikke kan inn over dere alvoret i det de sier. Og DET er igjen en større trussel mot likestillingen enn kjente strukturelle problemer og vanskelige internasjonale problemstillinger? Da sier du vel egentlig at «slike som du» er litt umodne, litt uempatiske og ikke rent lite selvsentrerte.

   5. Caroline

    Nei, det har jeg aldri sagt, rosa. Kritikk er fint det, om den er saklig og konstruktiv og ikke kapper hodet av de som mener noe annet enn deg 🙂

   6. beklager, det har du selvfølgelig ikke sagt. Ikke i rene ord. Men det er likevel den konklusjonen man må trekke på bakgrunn av argumentasjonen.

   7. Caroline

    Hvis jeg sier at jeg er kritisk til et ytterpunkt av feminismen, så er det ganske så søkt å da konkludere med at jeg er i favør av det motsatte ytterpunktet. Det er mer nærliggende å konkludere med noe midt i mellom.

 27. Asbjørg

  Gratulerer med dagen og takk for at du heiar på andre kvinner!
  Eg heiar på deg og syns det er heilt nydeleg å svinge innom blogg/snap for å sjå kva du viser oss der
  Hald for all del fram med å vise fram dine innkjøp!! Eg blir alltid inspirert av slike bilder både av antrekk og interiør. Vi kan gjerne diskutere samfunnsspørsmål men det er ikkje og vil aldri bli hovedgrunnen til at eg er innom carolinebergeriksen.no
  You go girl!!! Ha ein super kveld:-)

  1. Caroline

   Takk det samme, Asbjørg 🙂

   Så koselig med slike tilbakemeldinger! Det er på ingen måte det som er hovedtema på bloggen, og det vil det heller aldri bli 🙂

 28. Hei, nelia er veldig nydelig, men det høres ut som at hun har litt problemer med språket?

  1. Caroline

   Da kan jeg informere deg om at hun er veldig langt framme i utviklingen i følge lege og helsesøster, var som sagt på helsestasjonen i dag og er så stolt 🙂

  2. Godt du vet hvordan en 2-åring skal snakke!! For en frekk kommentar å skrive. Kan tenke meg du ikke har barn selv, og skrev det der for å provosere på selveste kvinnedagen!!!

  3. Språkutvikling hos barn varierer veldig, jeg sa mine første ord da jeg var 9 måneder mens søskenbarna mine ikke pratet før de var mellom 2 og 3 år gamle. Skjønner forøvrig ikke hvordan du kan si at Nelia har dårlig språkutvikling, er du hjemme og hører kommunikasjonen dem i mellom?

  4. Haha, for en kommentar. Hva i alle dager ville du oppnå med den?

   Nelia snakker forøvrig mye bedre enn min 2-åring. Jeg er allikevel ikke bekymret. Barn utvikler seg i forskjellig tempo.

 29. Hei. Forstod det slik at gardinene er homemade 🙂 Veldig fine.. Men hvor er stoffet kjøpt?

  1. Caroline

   Det er ikke jeg som har laget dem altså! Men svigermor har ordnet for meg, hun jobber med stoff (gardinstoff.. :p) og bla. gardiner og puter. Har en egen sydame og jobber også for Slettvold, så jeg er usikker på hvor stoffet er fra. Valgte det ut fra noen prøver som jeg kikket på 🙂

 30. what :O

  1. den var ment til kommentaren der oppe om språk.

 31. Hei Caroline

  Først og fremst håper jeg på å få svar denne gangen.
  Jeg har en jente som er like gammel som nelia, og nesten samme form på kroppen. Men problemet er at jeg ikke klarer å kjøpe så fine og søte klær til henne, men jeg blir så inspirert av det du kjøper til nelia at jeg vil kjøpe som henne til min datter hvær gang. Kan du være så snill å linke alle klær som nelia bruker på bilder 🙂
  Hvor har du kjøpt disse klærne hun har på seg i dag. Kjole, genser og strømpebokse. Vil ned til byen for å kjpe dem idag eller når jeg får svar fra deg.

  Håper å få svar fra deg caroline, jeg liker deg og nelia veldig godt.

  Ha en fin dag videre og kos dere masse 😀

  1. Caroline

   Jeg handler en del klær på lindex og zara, ellers synes jeg childrensalon har mye fint og barnebutikken på Eger Karl Johan, 3 trinn! 🙂 I dag har hun klær fra Lindex og h&m 🙂

   Stor klem! Og tusen takk for så fine ord, Hani!

   1. Tusen takk Caroline du er så høflig og søt jente, jeg bare liker deg så mye.
    Jeg skal innom zara og lindex imorgen. 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *