I just had to

hektakaffe

Nespresso kom og reddet hverdagen min for en del år tilbake, for marerittet har alltid vært det å måtte vente på kaffekoppen om morgen – den skal helst stå klar i samme øyeblikk som jeg slår øynene opp. Men plutselig var det bare å trykke på en knapp! Så vi var bestevenner, Nespresso og jeg. Og brunosten. Men så sviktet Nespresso og jeg ble i tillegg ekstremt lei av en eller annen grunn, og siden den gang har jeg funnet en ny sjelevenn i Tim Wendelboe sin Svart Presisjon. Jeg mener helt seriøst at det er denne kaffekoppen jeg gleder meg mest til å komme hjem til de gangene vi er på ferie. Ingen kaffe i verden kan måle seg med ferske kaffebønner som vi kverner selv og putter rett oppi kaffefilteret. I tillegg er kaffen klar på rundt 2-3 minutter, perfekt temperert  og jeg er i himmelen. Selv om den ikke står og venter på meg når jeg våkner. Noen ganger gjør den jo faktisk det også, hvis Lars-Kristian er oppe før meg 😉 

hektakaffe_1

Uansett! Den siste tiden har jeg virkelig savnet en skikkelig Nespresso-espresso, sånn jeg får nesten abstinenser-savnet det. Så da jeg gikk forbi en helt nydelig kremfarget og helt enkel utgave i dag, klarte jeg ikke å passere uten at den ble med meg bort til kassen, ut av butikken, inn i bilen og hjem. Og nå sitter jeg her, klokken er over ni, men jeg drikker epsresso! For det finnes jo koffeinfrie varianter og DET er magisk. Og ja, denne brunosten var så rosa og fin, og Nelia ville gjeeerne ha den, så da kunne jo ikke jeg si nei! Perfekt kombo til espressokoppen min, akkurat som i gamledager. 

hektakaffe_2

Så kan altså en innlegg bli til av noe så trivielt som en Nespresso-maskin. Men så er den også ganske magisk – til espressobruk! 


Andre ting jeg ikke klarte å la være i dag, var blant annet Panduro. Altså! Jeg går meg vill i den butikken! Det er så mye fint, så nå har jeg plukket med meg litt forskjellig som jeg håper at jeg kan få bruk for på bloggen i tiden fremover. Forberedelser og tips før påske er vel alltid hyggelig? Jeg har i hvert fall noen planer klare og håper å puste liv i en av dem allerede denne uken. Det blir kjempekoselig! Bortsett fra det har jeg en enorm koffert som tyter over oppe på skapet. Fra Oslobesøket i forrige uke. Jeg har ikke orket å ta tak, men nå må jeg. Det er tirsdag! Jeg blir nesten flau… Det er vel bare å helle i seg noen koffeinfrie espressokopper og sette i gang 😉 

42 kommentarer

 1. mmmm det så godt ut med brunost… og vafler!!
  nam! det hadde vært noe, men ikke så sent på kvelden, får vente til i morgen.
  Kos deg masse med ny Nespresso-maskin! 🙂
  klem,

  Barbara
  https://barbaraoslo.blogspot.no

  1. Caroline

   Så utrolig digg 😀 Sov godt <3 Klem!

 2. Hei :-))) Kan du lage et innlegg om hva du har i vesken din i ulike anledninger? Hverdagsvesken, når du er på fest , skal til byen…osv?! Takk på forhånd . Jeg eeelsker bloggen di, fortsett slik! <3

  1. Caroline

   Takk for tips til innlegg 🙂

 3. Stine M

  Jeg elsker at dette ikke er en annonse eller reklame eller noe. Bare akkurat som du liker å det. Minner meg om hvordan en blogg var i «gamle dager» før alt ble kjøpt og betalt. Ja, skjønner at du kun annonserer og reklamerer for ting du virkelig liker og kan stå for. Og at dette er en jobb. Men det føles enda bedre som leser og lese disse innleggene. Og så har jeg savnet brunost i innleggene dine 😛

  Elsker selv Nespresso, og klarer meg ikke uten! Vi har hatt vår maskin i 7 år, og skal vel snart byttes ut- men enn så lenge lever den 🙂

  1. Caroline

   For en fin kommentar, Stine! Tusen takk 🙂 7 år er søren ikke dårlig :O Husker ikke hvor lenge vi hadde vår, men det var ikke så lenge 🙁 Det viktigste er at den lager kaffe til deg 😉

   Klem!

 4. Ja takk til litt påskeinspirasjon! 🙂 Pynt, borddekking, mat osv. 🙂

 5. Elisabeth h

  Kjøpte omtrent maken nespressomaskin, citiz, (lett brukt,på finn.no) for halvannet år siden,og da var det gjort. Ekte kjærlighet!

  1. Caroline

   Ah <3

 6. Martine

  Så fin den maskinen var da! Når du snakker om panduro, du er jo så flink til å pusle med bilder og sånt. Kunne du ikke vist litt hvordan du lager album med bilder av Nelia, hvor du kjøper album, litt scrapbooking?:-) skal lage album til jenta mi og trenger litt inspirasjon 🙂

  1. Caroline

   Jeg lager album til Nelia online 🙂 Synes fotoknudsen har kjempefint verktøy hvor resultatet blir veldig bra, så tenker å lage 5 album totalt: fra nyfødt – 1 år, 1-2 år, 2-3 år, 3-4 år og 4-5 år 🙂

 7. Hva kamera bruker du? Og redigeringsprogram? Nydelige bilder både inne og ute

  1. Caroline

   Vi bruker canon eos 6D 🙂 Tusen takk! 🙂 Redigerer bilder i camera raw for det meste og adobe photoshop cc 2015 🙂

 8. fem gode grunner til å boikotte Nestle/Nespresso

  https://www.dailydot.com/opinion/nestle-california-bottled-water/

  og her er en lenke til supre nespressokompatible kapsler når man først har en nespressomaskin:
  https://www.realcoffee.no/?gclid=CLaj66uasssCFcTUcgodfgwGMw

  1. Elisabeth

   Takk for tips til nespressokompatible kapsler! Nespressomaskina har gnagd litt på samvittigheita, men den er jo så praktisk. Med dei her kan eg kanskje ha bittelitt betre samvittigheit! 🙂

 9. Jeg har selv et dypt og ekte kjærlighetsforhold til Nespressomaskinen min 🙂 Vi har selv ei kaffemaskin fra Miele på kjøkkenbenken som maler bønner og gir en helt fantastisk kaffe (første jeg slår på om morgenen). Men min vakre og røde nespressomaskin har fått hedersplassen på soverommet! Kort vei fra senga og til å slå på kaffemaskinen! Ikke noe er som en kopp under dyna før dagen starter, jeg setter på klokka på alarm 15min før jeg reelt må stå opp bare for å nyte en kopp under dynene. Selv på de dagene jeg har dagvakt og klokka ringer 0500……. (har heldigvis en mann som sover tungt og ikke våkner av konas kaffevaner!)
  Ha en fin onsdag Caroline!

 10. Enig- kjempekoselig innlegg som minte om gamle tider:) lekker maskin. Kaffe<3

 11. Åh, for et ålreit innlegg! Digger at det ikke er annonse eller noe sånt, bare fordi du hadde lyst og fordi du etterpå fikk lyst til å blogge om det. Har ikke så mye i mot en annonse inne og ne, og har full forståelse for at du må tjene penger du også, bare så det er sagt. Likevel må jeg bare si at jeg fikk skikkelig godfølelsen av å lese dette innlegget, kanskje mye fordi det er så ekte og uten noen «strings attached» 🙂 Innlegget virket også veldig lystbetont fra din side, og det kan gjerne forsvinne litt i en profesjonell blogg som har i oppdrag å se profitt der det er mulig.

  Kos deg så mye med Nespressoen! Selv nyter jeg en herlig traktet kopp og skal straks ta fatt på en treningsøkt. Jeg er kjempeglad i bloggen din, og håper du fortsatt liker den like godt selv!

  Mvh Tine

  1. Caroline

   Tusen takk, Tine! Så hyggelig å høre 🙂 Håper du får en god økt og en fin dag 😀

   Klem 🙂

 12. Rosa og fin brunost? Hehe, viktig!

  1. Caroline

   I know! 🙂 Haha!

 13. Er også litt lei nespresso kaffen etter 3 år 🙁 men håper den samme kjærligheten til nespresso kapselen snart kommer tilbake<3 er noe med den koppen om morgenen!

  1. Caroline

   Anbefaler evnt. kaffemaskinen vi har, tim wendelboe svart presisjon fra wilfa 🙂 den lager helt utrolig god kaffe, så blank og fin. Mmmm! Men nespresso har den beste espressoen :p Dersom du bruker den til både vanlig kaffe og espresso forstår jeg at du er lei! Det ble jeg også :O

   Klem!

 14. Koffeinfri? 😉

  1. Veronica

   Er det ikke ganske vanlig med koffeinfri kaffe på kvelden? 😛 Jeg kan i hvertfall ikke drikke koffein etter 18.00.. Da blir det lite søvn 😛

 15. Jeg kan anbefale mokkakanne når du savner espresso. Denne bryggemetoden fikk jeg øynene opp for da jeg var stuck med den i italia i to uker. Det ER ikke espresso, men en veldig sterk kaffe. For å lage en espresso kreves et trykk på 9 bar, og dette perfekte vanntrykket får man bare i ekte espressomaskiner (fra 10.000 kronersklassen og oppover). Du kan bruke Wendelboen din, bare male den helt fint. Å brygge kaffen tar ikke lenger tid enn at vannet koker før kaffen er klar. Om du vil ha litt crema på toppen, finnes det modeller som gjør dette også. Brygget er kokvarmt, så det tar et par minutter før de gode smakene trer frem 🙂

 16. Hva skjedde med Dolce gusto?

 17. Katrine

  Hei Caroline!
  Har du noen tips til hvordan man kan pleie huden på hendene? På videobloggene og på bildene dine ser det ut som du har så fin hud på hendene, det har overhodet ikke jeg. Jeg har ekstremt, og da snakker vi ekstremt, tørre hender som flasser og sprekker,og det føles nærmest som det øverste hudlaget er borte. Hadde vært veldig fint med noen tips hvis du har 🙂
  kroppspleie har du jo postet en del om, men det er dessverre sånn med megat jeg ikke klarer å ta meg tid til å gjøre noe med huden på kroppen min utenom dusj(og det blir det litt for mye av), så huden min er veldig tørr på resten av kroppen nå også. Det største problemet er vel at jeg synes det er så klissete med kremer og slikt og synes det er ubehagelig å ha på. Kanskje du også har tips til raske løsninger i hverdagen som gjør en forskjell og som gjerne ikke oppleves så klissete? 🙂 Det er litt krise her nå, så jeg må virkelig bli flinkere…

  1. Caroline

   Så hyggelig at du har lagt merke til det! Jeg er utrolig glad i år bruke håndkrem, og ellers gjør jeg ikke noe spesielt for hendene i det hele tatt. Smører meg riktignok på hele kroppen hver eneste dag, og da får jo hendene naturlig nok krem de også 🙂 Hadde en ekstremt god skrubb en gang som jeg elsket å bruke, tror den var fra mary kay, men nå bruker jeg like gjerne vanlig kroppsskrubb på hendene samtidig som jeg skrubber kroppen. Fungerer like godt 🙂 Gode håndkremer får du egentlig ganske mange steder, men jeg er veldig glad i weleda sin skin food, l’occitane, crabtree & evelyn samt terre d’oc 🙂

   Klem!

   1. Katrine

    Tusen takk for svar! 🙂 jeg får rett og slett bli flinkere til å sette av tid til litt kroppsskrubb og krem! Hah, det er så tiltak når det er noe en ikke er flink til i utgangspunktet 😀 ha en nydelig kveld, kjære deg 🙂

 18. Jeg er litt seint ute, men jeg må bare si at jeg syns videoen du lagte med spørsmålsrunden var så utrolig koselig 🙂 blir glad av å se på den <3

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 19. Hei Caroline!

  Jeg sverger til min nespressomaskin, og det er fast rutine hver morgen med en kopp «karamellkaffe» (den er desidert best!). Synes kaffekoppen din var så lekker! Hvor har du kjøpt den?

  Hanne 🙂

  1. Caroline

   De er fra miss etoile 🙂

   Klem!

 20. Hvor ble det av miljøengasjementet ditt? Har det blitt borte på et par uker?

  1. Caroline

   Nei, hvis du ser på oppskriftene jeg legger ut så er de i tråd med den strategien vi planla med tanke på et mer vegetabilsk kosthold.

 21. Klarer bare ikke å undre meg over at miljøengasjementet strekker seg til å være at man kutter ut rødtkjøtt en gang i blant.

  1. Caroline

   Vi har kuttet ut rødt kjøtt totalt fra kostholdet, noe som vil si ca. 5-6 prosent reduksjon i klimagassutslipp om vi tar utgangspunkt i et gjennomsnittlig utslipp pr. person. I tillegg har vi to helt kjøttfrie dager i uken.

   Det er en besynderlig strategi å hele tiden påpeke at noen kan gjøre mer, i stedet for å gi ros når de faktisk gjør noe som er betydelig.

   1. Emilie

    Der hjelper jo ikke å kutte ut noe for å øke noe annet. Det blir jo ikke mindre utslipp av det. Kaffekapsler er miljøsvin, rett og slett.

   2. Caroline

    Det har du helt rett i 🙂 Vi trakter stort sett kaffe selv, men noen ganger er det greit med en liten kapsel på kvelden uten å måtte gå gjennom hele rutinen med å kverne bønner 🙂

   3. det er ikke riktig. Etter pulverkaffe er kapsler faktist det nestbeste miljøvalget, fordi man bruker mindre kaffe. https://www.framtiden.no/myteknusing/er-kapselkaffe-en-miljobombe.html

    En annen sak er det at Nespresso/Nestle er et selskap som ikke fortjener pengene våre, et av de mest uetiske selskapene i verden, med en CEO som mener at rent vann IKKE er en menneskerettighet. Jeg synes virkelig ikke du bør gi dem gratis markedsdføring.

 22. Takk for enda et veldig godt innlegg. Jeg har nettopp fått en nespresso-maskin – vet I om det vil ødelegge maskinen min hvis jeg bruker billige kapsler fra for eksempel https://www.kaffekapslen.no/til-nespresso.html ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *