nyhet: FUN light sweet lemon guarana

FUN

Jeg håper og tror at de fleste av dere er kjent med FUN light! Dette er i hvert fall en drikke jeg har hatt kjennskap til i så mange år jeg kan huske, og jeg skal være den første til å innrømme at jeg er over snittet glad i det. Da jeg var yngre fikk jeg alltid kjeft når mamma og pappa hadde skjønt at jeg drakk det konsentrert fra flasken i kjøleskapet. Haha! Det har jeg sluttet med nå, altså… 

FUN_1

Vi har alltid en flaske FUN light i en eller annen smak stående her hjemme, og det er fordi jeg er hundre prosent sikker på at jeg er blant verdens dårligste til å få i meg nok vann i løpet av en dag. FUN light har reddet inntaket mitt mange ganger, for med smakstilsetning til vannet som faktisk ikke inneholder sukker går det så mye lettere. Noen ganger har jeg til og med FUN light på treningsflasken, men det er det ingen som vet. Bortsett fra Lars-Kristian. Og tro meg! Han mobber meg for det hele tiden. 

FUN_2

FUN_3


Jeg synes det er helt supert at det finnes alternativer når du ikke er så glad i vann rett fra springen eller når du bare har lyst på noe godt å drikke. Jeg bruker det ikke bare i vannet heller, jeg elsker å bruke det til yoghurt, til cottage cheese, til å lage saftis av, til å lage drinker av, smoothies eller gelé! Det gir rett og slett så mye mer til så mye når det kommer til enkelte drikkevarer og matretter. Nå har FUN light i tillegg lansert årets smak: sweet lemon guarana. Den smaker sommer! Friskt, syrlig, litt tropisk og helt fantastisk! Du burde prøve den! 


48 kommentarer

 1. Hehe, nå blir det nok mange negative kommentarer om at Fun Light inneholder aspartam. Hvilket jo ikke er bra i for store inntak, det syns i hvert fall ikke jeg. Men jeg drikker det litt av å til uansett. Bedre enn sukker tenker jeg. Men jeg har blitt veldig gla i Fun Light som er søtet med stevia. Men har bare sett 1-3 smaker av den. Er denne søtet med aspartam eller stevia? Synes de kunne ha laget fler smaker som er med stevia 🙂

  1. Caroline

   Hehe, det har jeg nesten regnet med 😉 Denne er med aspartam, ikke Stevia.

 2. Elisabeth

  Et spørsmål som ikke har noe med dette innlegget å gjøre, men vi har også tesla og lurer på hvordan dere har fått festet iPad og speil i bilen til Nelia? Har ikke funnet noe som passer pga nakkestøttene.

  1. Caroline

   Har dessverre ikke funnet noen gode løsninger :/ De gangene vi er på tur så fester vi den i en koffert som står i bagasjerommet.

 3. Johanna

  Haha, jeg er helt lik deg

 4. Elisabeth

  Hei! Jeg og er så dårlig på å få i meg vann, noe jeg har kommet over nå, som er himmelsk er ZerOh! Med rød appelsin og jordbær! Gud så god! Smaker nesten som Snapple bare uten sukker! Nam nam! 🙂

 5. Hei!
  Håper du er klar over Fun light er verdens beste maurmiddel? Både maur og ugress dør rimelig kjappt og har vist seg
  å være mer effektivt enn maurmidddel innkjøpt på planteutsalg.. Tenkte det var greit å vite!

  1. Caroline

   Hvilken relevans har det? For det første så er vi ikke maur, og for det andre, hvordan tror du at du hadde reagert om du fikk noen millioner liter med FUN Light helt over deg?

   1. Lisa F

    Hahahahaha dør av latter 😀

   2. For det førte er vi ikke maur? Millioner av liter? Hva svarer du egentlig på her?
    Det var vel bare et tips fra Liv på hva en også kan bruke saften til…? Sikkert bedre å bruke fun light enn giftig ugress- og maurmiddel!

   3. Helene

    Oi, da. Hvorfor så utrolig spydig? Jeg leser dette som et velmenende tips fra en leser.

   4. Caroline

    Det tviler jeg på, men kanskje jeg tok feil og i så fall beklager jeg! 🙂 Vi har ikke problemer med maur, og ugress er det heller ikke så mye av. Vi pleier å bruke salt, og da forsvinner det med en gang 🙂

    At maur dør av FUN Light er uansett en populær påstand fra alternative kretser for å sett det kunstige søtstoffet aspartam i et dårlig lys. Det er selvsagt helt ubegrunnet.

   5. Jeg leste kommentaren til Liv som et spydig stikk, ment som at Fun Light er enda verre enn gift.. 😉

    Jeg elsker å blande Fun Light/Zeroh med farris, blir som å drikke brus, er såå godt! Tror jeg så det på snapchaten din en gang for en stund tilbake, ble helt hekta etterpå 😀

   6. Lisa F

    Blir litt sånn matt av alle som skal påpeke at aspartam er så skadelig. Alt med måte. Hva med cola? Det kan brukes som rustfjerner.. Alkohol er gift.. Til og med vann kan du dø av.

    Stikkordet her er nok mengde. Og sunn fornuft.

 6. Jeg har nylig laget gele med FUN light jordbær og kiwi smak. Det smakte kjempegodt og faktisk mye bedre enn den gelen man får kjøpt i pulverform. Ungene var enige.
  Men jeg er litt skeptisk til det med aspartam… Kunne du si noe om det? Jeg vet at FUN light har kommet ut med en stevia variant, men jeg syns ikke stevia smaker noe godt i det hele tatt.

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

   Aspartam trenger du på ingen måte å være bekymret for! Det er det mest studerte tilsetningsstoffet som finnes, og er vurdert som helt trygt innen de grensene som er satt av EFSA 🙂 Aspartam består av to aminosyrer som du finner i alle animalske matvarer, så du får det i deg på daglig basis selv uten å drikke noe med aspartam.

   1. Om jeg ikke tar helt feil nå er vel den ene aminosyren en modifisert utgave, og kombinasjonen finnes ikke naturlig, og er derfor kunstig. Jeg husker jeg pratet med legen min om akkurat dette da jeg er super avhengig av Pepsi Max, og han mente at jeg burde holde meg unna aspartam og acesulfam k nettopp fordi det er kunstig, og han sa også at det er litt uenighet om hvor bra det er på tross av at det er lovlig å bruke i Norge. Han sa at det beste vil uansett være å lære seg å drikke vann, men det kan jo være en smule kjedelig :p ..
    Jeg er absolutt ikke fanatisk selv, og drikker mye som inneholder aspartam, ,men synes diskusjonen er spennende 🙂 Så den nye Fun light kommer jeg nok til å smake på! 🙂

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Begge aminosyrene er modifiserte, eller mer nøyaktig så er de isomerer av de opprinnelige aminosyrene. Fenylalanin har blant annet blitt metylisert. I magesekk og tarm brytes de ned til sine respektive metabolitter, aspartat, fenylalanin og metanol 🙂 Det er ingen uenighet om det er trygt eller ikke, faktisk er det ganske så stor enighet om det. At noe skal være negativt kun basert på at det er kunstig er en logisk tankefeil som kalles «appeal to nature», hvor man automatisk anser noe naturlig som sunnere enn noe som ikke er det. Heldigvis er det ikke slik 🙂

    Men at vann er det beste er det vel de færreste som er uenig i 🙂

   3. Men aspartam er vel ikke anbefalt til små barn under 3 år?

   4. Lars-Kristian

    Drikke med kunstig søtning er ikke anbefalt til barn under 3 år pga. faren for å overskride akseptabelt daglig inntak. Men det advares også mot det pga. at kunstig søtet drikke ofte inneholder mer benzosyre enn sukret drikke.

  2. Jeg er helt enig med hva Caroline svarer her, men ønsker å utfylle enda litt mer nøytralt. Cala, som med alt annet man tar inn i kroppen så handler det om mengde inntak i forhold til kroppsvekt(enkelt forklart). EU har svært strenge grenser med store marginer på hva som er anbefalt inntak av aspartam og andre e-stoffer. Disse tallene har jeg ikke i hodet, men det er lett å Google og undersøke om man er veldig i tvil hva som er normalt inntak. For en voksen trenger man ikke å bekymre seg så lenge man ikke drikker litervis kunstig søtet drikke hver dag. Jo mindre et barn er, desto mer bør man kanskje tenke på det. For en maur som er like stor som en dråpe saft, vil jo en dråpe eller to være livsfarlig! Vann er uansett den beste drikken (selvom jeg brukte det for å bli kvitt mine maur på kjøkkenet), men et glass saft om dagen og litt brus i helgen har ingen barn vondt av

   1. Caroline

    ADI for aspartam er 40 mg/kg kroppsvekt, mens ADI for Stevia er 4 mg/kg kroppsvekt 🙂

   2. Takk, Caroline 🙂 Jeg ser funlight.no har gjort regnestykket for meg: «ADI (Acceptable Daily Intake) for aspartam i Norge 40 mg/kg kroppsvekt. Det vil si at en person på 60 kg kan innta 40*60=2400 mg aspartam uten å overskride ADI. Ut fra disse tallene kan en drikke ca. 4 liter FUN Light (tynnet i forhold oppgitt på etikett 1+9) uten å overskride ADI, men de færreste drikker så store mengder.»

    4 liter vann er vel uansett i overkant ved normal dagsaktivitet. 🙂

    Ut fra regnestykket til Funlight.no så får jeg ca 600 mg aspartam pr liter utvannet saft. Så et barn på feks 10 kg kan drikke (40*10=400 mg) 6-7 dl saft om dagen. Nå vet jeg veldig lite om barn, så jeg vet ikke hvor gammelt et 10 kg tungt barn er 🙂 men jeg håper det gir Cala en tanke om hva som er anbefalt 🙂 Også må vi huske at disse tallene er satt med god margin på hva som er farlig!

   3. Caroline

    Takk for hjelpen, Sara 🙂 Ifølge Lars-Kristian er NOAEL satt til 100 for kunstige søtstoff, men dette er kun studert på voksne mennesker, ikke barn 🙂

 7. Det er ikke sukker i nei, men det er dessverre mye annet dritt i sukkerfri saft. Bør ikke drikke mye av det. Lett å tro at alt uten sukker er tipp topp tommel opp.
  Daglig inntak av dette er absolutt ikke bra!!

  1. Caroline

   Det er ikke noe annet i sukkerfri saft som du ikke finner i vanlig saft med sukker. Begge deler er dårlig for tennene, men sukkerfritt er et langt bedre alternativ enn saft/brus med sukker.

   1. Lurven

    Jeg har ikke studert dette, så jeg skal ikke diskutere. Jeg kan bare fortelle at Pepsi Max gjorde meg deprimert. Jeg slutta tvert og fikk det mye bedre. Så sunt er det ikke!

   2. Caroline

    Om noe er sunt eller ikke kommer helt an på konteksten, dvs. hva man bytter ut. Bytter man ut vanlig sukret brus med f.eks pepsi max, så er det et sunt valg. Bytter man ut vann med pepsi max, så er det ikke et sunt valg 🙂

 8. Ida Marie

  Hei, Lurte på om du kan komme med litt påske inspirasjon? Alt fra mat, baking og interiør? 🙂

  Takk for en inspirerende blogg!

 9. Lisa Terese

  Hei! Hvor lenge studerte du medisin? Begynte du å jobbe da du ikke ville studere det lenger, evt hvor?
  begynte du på norges kreative fagskole høsten etterpå?
  🙂

  1. Caroline

   Jeg har aldri studiert medisin, men jus 🙂 Jeg trivdes ikke spesielt godt med det og valgte derfor å gå på NKF for å studere journalistikk 🙂

   1. Lisa terese

    Beklager, skrev feil. Hva gjorde du frem til du var 20?

   2. Hvor studerte du jus? Kan du fortelle hvorfor du ikke likte det er du snill? Hilsen en som vurderer jus.

   3. Så spennende med både ny Fun-smak og tidligere studier. Det visste jeg ikke:) Hvilket Universitet studerte du ved. Snuser litt på jus-studiet så skulle gjerne ha likt og hørt om dine erfaringer og anbefaling av studiested.

    Ha en fin kveld videre☺

 10. Aspartam er forbudt i barnemat i Norge og barn under 3 år skal ikke ha mat/drikke som inneholder aspartam, i følge Mattilsynet. Greit å vite og man ikke er klar over dette på forhånd. Så vil man lage en saftis til sin lille, er det bare å kjøpe en god ferskpresset juice og fryse ned ☺

 11. Hvor er det blitt av Nelia på veggen bak deg? 🙂

 12. Gir du denne saften til Nelia også?

  1. Caroline

   Nei, Nelia drikker vanlig saft når hun drikker saft 🙂

 13. Hei! Spurte på et innlegg lenger ned her, men kanskje du glemte å svare der… Lurte på hvor den fine ananas-skålen er fra? 🙂

  1. Caroline

   Den er fra h&m 🙂

 14. Lurer på hvor genseren du har på bildet er fra? Såå fin! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Den er fra Zara 🙂

 15. Victoria

  Heia! Hvor har du kjøpt dekselet til Mac’en din? 😀

 16. cookiegirl

  Samma det… Fun light smaker dritt uansett 🙂

 17. Så flotte glass og mugge! Hvor får jeg tak i disse?:)

 18. Elsker fun light! Jeg hater å drikke vann(bortsett fra på trening), så det er fantastisk at det finnes slike kjempegode safter uten kalorier! Drikker fun light hver eneste dag:D

 19. FunLightStevia

  Det er ikke aspartam i Fun light men Sucralose & acesulfam K
  Hvor får jeg kjøpt Stevia Fun light? Er det kun i Sverige?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *