10 ting du kan gjøre når du har snødd inne

Jeg vet ikke med deg, men her i Siljan har vi seriøst snødd inne i dag! Det frister lite å forsøke seg på en biltur i dette været, så det lureste for oss er nok å bare bli innenfor husets fire vegger og finne på noe hyggelig her. Kanskje det er flere som føler det sånn? Og kanskje er du som meg, som blir rastløs bare fordi du vet at muligheten for å dra ut kanskje ikke er der? Da har jeg i så fall noen forslag til hva du kan finne på, som vil få tiden til å gå på en kjempefin måte 🙂 


10 things to do when you are snowing in 

1. spring cleaning – hvor kjedelig er det ikke å bruke timer i hverdagen din til å renske skapet for vintertøy og gjøre garderoben klar for den nye sesongen? Det er ikke kjedelig de første to-tre timene, men når du har holdt på hele kvelden og helst skulle gjort noe annet, men innser at du bare MÅ bli ferdig, da er det plutselig ikke gøy lenger. Det synes i hvert fall ikke jeg! Men det må gjerne gjøres og ofte er det kjedelig å ofre en hel kveld på dette, spesielt når du gjerne  skulle gjort noe annet i stedet. Så dagen i dag er perfekt å bruke på akkurat dette: gjør garderoben din klar for våren! Selv om den virker månedsvis unna… 

cleaning closet

2. se serier hele dagen – ikke beveg en muskel, men gjør dagen til en skikkelig morgenkåpesøndag (som vi sier i familien Berg) og se serier med en venninne, med familien, med kjæresten eller rett og slett alene. Å se serier med god samvittighet er kanskje blant de deiligste følelsene på denne jord! Spesielt om det er søndag OG det snør mer enn hva som er normalt. Jeg synes det finnes utrolig mange gode serier på Netflix og har skrevet innlegg om mine favoritter før, både HER og HER. Nå må jeg nesten legge til Suits og How to get away with murder også. Fantastiske serier! Har jo startet å se Suits med Lars-Kristian, så jeg trengte noe nytt å se på mens jeg løper og er lei av spillelisten min, og valget falt på How to get Away with murder. Den serien er virkelig så spennende! Får beina mine til å gå i hvert fall 😉 

netflix

3. bruk noen timer på kjøkkenet – hva med å lage den kaken du alltid har hatt lyst til å prøve deg på? Eller eksperimentere fram noe nytt? Eller hvorfor ikke bake brød, granola og knekkebrød for den kommende uken? Muligheten er mange og i dag har du faktisk tid til å bruke noen timer på det! 

4. ha hjemmespa – need I say more? Hjemmespa er alltid deilig!

hjemmespa

5. ta treningsøkten ut – jeg tipper at gårsdplassen trenger å måkes? Utnytt det til noe positivt, kle godt på deg og gjør en treningsøkt ut av det! Høy puls- og svettegaranti! 

6. les en bok – kanskje du aldri har tid til å lese den boken du fikk i gave til jul eller bursdagen din for flere år siden? Nå kan du endelig ta den fram! Eller kanskje du har noen deilige magasiner liggende, som du gjerne skulle lest skikkelig fra perm til perm – ikke bare bla sporadisk gjennom hver gang du er på toalettet eller har to minutter til overs. Utnytt dagen i dag til å senke pulsen og gli inn i en annen verden! 

7. planlegg neste ferietur – virker sommer og sol altfor langt unna? Kanskje dere kan sette av noen timer i kveld til å drømme dere bort til årets sommerferie! Den kan aldri planlegges for tidlig 🙂 

8. fargelegg – jeg kjøpte meg fargeleggingsbok og fargestifter i sommer, men hvor mange ganger tror du jeg har hatt tid til å sette meg ned med dette? Det kan jeg i hvert fall telle på én hånd! Men det er virkelig gøy, får tiden til å gå og tankene til å fare, så jeg skulle gjerne hatt mer tid til overs slik at jeg kunne fullføre enda en tegning. Kanskje i dag? 

fargelegge

9. hjemmetrening – har du litt utstyr hjemme, er det bare å sette i gang! Du kan også bruke litt tid på youtube og finne noen gode videoer med enkle øvelser eller hva med å prøve seg på et enkelt yogaprogram? Mulighetene er mange, du trenger faktisk ikke et treningsstudio for å gjennomføre dagens økt. Jeg har delt mange øvelser opp gjennom årene, men HER finner du tips til enkle mageøvelser, HER finner du tips til hvordan du kan trene bein og HER armer. 

10. gjør det du vanligvis aldri får gjort – kanskje du har hatt lyst til å skrive dagbok, starte en blogg, lage et fotoalbum eller henge noen bilder på veggen i en liten evighet, men aldri funnet tid til å gjøre det? I dag er dagen! Dersom du ikke har noen slike prosjekter hengende over deg, kan du alltids forsøke å finne bunnen av skittentøyskurven 😉 Det er virkelig godt å ha fått gjort når mandag og en ny uke kommer! 

27 kommentarer

 1. Jeg lurte på om du har fått forespørsel om å være med i Bloggerne? Og hvis hvorfor du ikke sa ja? Hadde vært såå gøy om du hadde vært med! 🙂

  1. Dette har jeg også lurt på! Tror det hadde vært veldig gøy om du var med, men en må jo selvfølgelig tenke ut selv om man har krefter og tid til det, tror det tar en del tid. Dessuten kanskje du ikke vil bli assosiert som en sånn type blogg, heller litt mer seriøs?

  2. Caroline

   Ja, det har jeg fått 🙂 Fikk forespørsel i 2013 da de var i planleggingsfasen og i årene etterpå også. Jeg følte ikke da, og føler fortsatt ikke at det hadde vært, eller er det rette for meg. Jeg respekterer de som velger å takke ja, men jeg hade nok ikke følt meg komfortabel i den settingen.

   🙂

 2. Hei, fin blogg du har, leser daglig. Må vel si jeg er hekta:-))
  Skal veldig mye til før vi er inne en hel dag, men skulle det være slik så ser jeg at de tipsene dine passet ikke så godt for meg med 2 aktive barn:-) da ser listen mer slik ut: rydde, lage mat, bade barna, rydde, leke doktor, tegne, bake etc. Til tider litt slitsomt, men gøy er det . Fortsett med fin-fin blogg!

 3. You are so right, there are many good things to do when you can’t go out due to snow 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Veldig fint innlegg

 5. Gode tips for de som er blitt snødd inne, men her på vestlandet er det ikke snø 🙂 Heldigvis, for jeg skal ut å løpe om en liten stund.

  Jeg har lest at du har slitt med spiseforrstyrrelser. Det har jeg slitt med selv, siden jeg var 14 år. Jeg er nå 23 år og nettopp ferdig med sykepleien og har fått meg fast jobb. Sikkert veldig ironisk at jeg som sykepleier har spiseforstyrrelse, men hodet tenker ikke på noe annet enn mat og trening. Jeg må planlegge hvert eneste måltid ellers så gidder jeg ikke å spise. Kan spise så lite som 400 kalori i løpet av en dag. Kun på jobb eller i sosiale sammenhenger for å vise at jeg spiser. Jeg har fått kommentarer på at jeg er tynn og bør spise mer, men for meg så er det helt omvendt. Orker ikke å spise etter jeg kommer hjem fra jobb. Da ligger jeg på sofaen til 18-19 og løper meg en tur senere. Jeg MÅ gå med skritt-teller for at jeg skal være sikker på at jeg går nok. Går til og fra jobb og hele dagen på jobb, sånn ca. 14 000 skritt gjennomsnittlig. Nå har jeg kommet til et punkt at jeg har lyst å innrømme at jeg har et skikkelig anstrengt forhold til mat. Blir også veldig deprimert av dette, men smiler og ler som bare det på jobb, men gråter når jeg kommer hjem.. Det er så slitsom! Har du noen tips ? Vet jeg bør søke hjelp, men har alltid skammet meg over dette.

  1. Ut fra det du skriver, vil jeg anbefale deg å søke profesjonell hjelp. Å snakke med fastlegen er ofte en god start, legg frem problemet ditt og be om råd/veiledning/hjelp. Det virker som du allerede har innsett at du har et problem, dette er jo en veldig god start! Som sykepleier vet du godt at helsepersonell har hørt om det meste før og ikke dømmer, vi er der for å hjelpe og gjør alt vi kan for at pasienten skal ha det bra. Du har ingenting å skamme deg over!

 6. Liker at du antar at folk flest har så stor garderobe at man må bruke timesvis på å gjøre den klar for vår 😛 Er da bare å la de litt ekstra tykke genserne ligge, så kan man fortsatt bruke resten? 😉 (ikke ment som en sur kommentar hehe, bare litt morsomt!)

  1. Haha :p Skjønner hva du mener altså, men kanskje hun tenker på at man gjerne sorterer ut litt også? 🙂

   Jeg pleier alltid å legge typiske vinterklær/sko opp på boden, og ta vår/sommer klær/jakker/sko ned.. Samtidig sorterer jeg ut ødelagt klær/ klær jeg egentlig ikke bruker.. Ingen vits i å lagre vinterjakken jeg ikke kommer til å bruke til neste år liksom.. 🙂 Jeg pleier også å vaske skapene.. Jeg bruker selvfølgelig (dessverre) ikke mange timer på dette, men det tar gjerne litt tid 😀 Jeg er selvfølgelig heldig som har masse bodplass til jakker/sko, og som du sier kan man strengt talt la klær ligge igjen i skapet – men føler det blir så innestengt av å ha masse klær liggende. så lenge det er plass i boden, går det ut dit 🙂

  2. Caroline

   Jeg antar ingenting, men folk flest – uavhengig av størrelse på garderoben – er vel glad i å sortere litt når vi legger vinteren bak oss. Det er vel det jeg mener.

  3. Elisabeth

   Jeg har ikke mye klær,da min jobb kun krever joggebukser/t-shirts-type klær, men skiller likevel mellom sommer-og vintergarderobe, rett og slett fordi det er gøy med litt forandring, og bruker gjerne flere timer på å prøve, sortere, reparere, vaske,kaste/gi bort klær/sko før jeg legger dem bort, og vasker skap og skuffer og legger i duftposer osv før ‘nytt’ tøy legges inn. Samtidig ser jeg etter om det er noen få nye plagg som kan komplettere og fornye garderoben. Så,ja, dette kan ta hvertfall flere timer selv med min slunkne klessamling. Hadde blitt helt svimmel om jeg skulle gå løs på en på Carolines størrelse, he he.

 7. Christina

  Hvor har du kjøpt det skrinet til klokkene dine? 🙂 Har du en link?

  1. Caroline

   Lars-Kristian bestilte det på ebay 🙂

 8. Men alt dette her krever jo barnepass? Bortsett fra snømåking for da kan barnet være med ut, men hvordan gjør du alt dette isåfall uten barnepass, og hvis ikke, har du noen tips som fungerer MED barn.

  1. Være på kjøkkenet med barna? Lese en bok med barna? La barna fargelegge/tegne og gjøre det samme selv? 🙂

  2. Hallo! Du kan jo tilpasse litt 🙂 No skriver Caroline for å tipse, om nokon andre ser at dei vil gjera noko anna er det lov.
   Nr1: Kan vel gjerast med born i hus, du rydder vel sjølv om du har born?
   2- Sjå noko saman med barnet ditt?
   3. Lag noko sammen med barnet ditt?
   4. Barnet kan vel vera med i badet, blir kanskje ikkje total avslapping men kan vel ordnast?
   5. Greit nok trening blir ikkje så effektivt med bornet på slep, men tyngre blir det 😉
   6. Les ei bok MED bornet ditt
   8. Ferietur, greit nok det får du ikkje med bornet på.
   9. Fargelegg- det kan vertfall gjerast med bornet ditt!

   Kom an folkens ta tips som inspiriasjon, sjå mulighetar ikkje ver negative 😀

  3. Caroline

   Krever alt dette barnepass? Da er jeg ikke helt med :/ Du kan fint se film med barna, bade med barna, rydde i skapet sammen med barnet, bake med barna, tegne med barna etc. 🙂 Dersom du vil trene, er du kanskje heldig nok til å ha en mann som kan passe barna mens du gjør det du vil en times tid? 🙂 Så har vi jo en del timer til overs når barna har lagt seg 🙂

 9. Jeanette

  Hei 🙂 Jeg satt å såg på opptak fra lørdagens god kveld norge å såg du hadde på deg så fint smykke. Et med stjerne/stjerner på. Kan jeg spørre hvor det er fra? Hadde vært super takknemlig 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld 🙂

 10. Jeg syns jo fortsatt det beste er å komme seg ut da, selv om det er aldri så mye snø. Trenger ikke dra så langt avgårde i bil for å gjøre noe gøy i snøen, spesielt ikke hvis man har små barn. 🙂

  1. Caroline

   Supert med aktivitet utendørs, vi er jo spesielt glad i det 🙂 Men i dag ville jeg tipse om noe helt annet enn å utnytte været, her har det nemlig vært helt hpåløst!

 11. Marit Fagernes

  Ja helt enig i at det meste som er nevnt her er vanskelig å få gjennomført med småbarn (etter min erfaring). Mannen kan jo være med de, men blir litt feil om han skal ta hele dagen. Samtidig er barna mine veldig ivrige på å være sammen med meg og, noe som fører til mye sutring om jeg skal holde på med noe annet uten dem i lengre tid.

  Helt enig i at seriene du nevner er supre! Har fått tid til å se de, vi koser oss med et par episoder de kveldene vi har mulighet 🙂

 12. Du er min favoritt feelgood-person og blogger. Trenger jeg ideer eller litt motivasjon går jeg bare inn på bloggen din. Takk, Caroline <3

  Klem fra meg.

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

 13. Susanne

  Har nettopp vært ute i over en time å måket gårdsplassen her hjemme, pjuh! Tungt, men så veldig godt når man er ferdig 😀

  Ønsker deg en deilig dag!

 14. Personlig er det ingenting som slår en film i slike tilfeller. Spesielt siden vinteren sammenfaller med sesongen for Oscar og golden Globe-utdelingene.

 15. Ingvild

  Jeg lurer så veldig på hvor den toppen med de brede stripene er fra? Den med blå, beige og hvit på bildet over her? Var den dyr? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *