oppskrift-onsdag: avocadokremet squashpasta

oppskrift-onsdag squashpasta_4

Hei oppskrift-onsdag! I går laget jeg noe helt fantastisk godt for både liten og stor, rundt dette middagsbordet gikk det i hvert fall ned på høykant og det var ikke spor etter middagsrester på noen av tallerknene da vi var ferdige, så det lover vel bra? En perfekt måte å få i både barn og voksne mer grønnsaker på, er å lage litt annerledes og spennende måltider som består av nettopp mer grønnsaker og da er squashpasta eller zucchinipasta en fantastisk løsning! Jeg har laget dette tidligere også og da har jeg bare strimlet opp squashen selv, men for litt siden gikk jeg til innkjøp av en spiralkutter. Den er genial! Koster bare et par hundrelapper hos typiske butikker som selger kjøkkenutstyr og er verdt hver eneste krone! Kan brukes til mer enn bare squash også, gulrøtter for eksempel 🙂 Denne har i hvert fall allerede ført til at vi automatisk spiser mer squashpasta, fordi det er så enkelt. Men tilbake til kjernen i innlegget: oppskriften kommer her! 

oppskrift-onsdag squashpasta_7


avocadokremet squashpasta til 2 voksne + 1 liten 

♥ 3 avocado ♥ 2 fedd hvitløk ♥ saften av 1/2 sitron ♥ frisk basilikum ♥ litt olje ♥ salt + pepper ♥ 2 bokser cherrytomat ♥ 4 laksefileter ♥ 3 – 4 squash ♥ smør til steking 

oppskrift-onsdag squashpasta


slik gjør du 

Bruk en spiralkutter eller en ostehøvel til å strimle opp squashen. Dersom du bruker spiralkutter gjøres jobben selv, men bruker du høvel kan du fint bruke en skarp kniv til å dele strimlene enda tynnere etter at du har skåret opp hele squashen. Legg squashstrimlene i bolle, salt godt og bland. Hell det deretter over i en sil og la det renne av seg litt vann i ca. 30 minutter. 

oppskrift-onsdag squashpasta_3

Avocadokremen fant jeg oppskriften på HER. Fjern steinen i avocadoen og ha innmaten i en stavmikser sammen med hvitløk, saften av sitron og 5-6 blader frisk basilikum. Miks godt og når røren har blitt glatt, sper du på med litt olje. Det er ikke mye som skal til, jeg brukte vel rundt 1 ss. tilsammen. Smak til med salt og pepper. 

oppskrift-onsdag squashpasta_1

Sett ovnen på 180 grader. Ha laksefiletene i en ildfast form, salte og pepre dem og stek dem i ca. 12 minutter. Mens de står i ovnen kan du lage ferdig squashpastaen. Ha godt med smør i en panne, la det smelte og tilsett squashstrimlene. Dette skal stekes til det får den konsistensen du ønsker, sammen med cherrytomater. Jeg liker at det er mykt og godt stekt, så jeg steker det i rundt 15 minutter eller mer, gjerne til nesten alt vannet som er igjen har fordampet. Mot slutten av steketiden kan du vende inn avocadokremen. Serveres med laks over – mmmmm! 

oppskrift-onsdag squashpasta_5

– håper det smaker – 

oppskrift-onsdag squashpasta_9

31 kommentarer

 1. Elisabeth

  Hei! Det så utrolig godt ut! Nam! 🙂 men lurte på, du som er så flink til å gi oss gode retaurant forslag, jeg har kost meg både på Strøm og Blaa pga deg! 😉 har du noen gode forslag i Oslo? 🙂 takk for hyggelig og herlig lesing!
  Elisabeth ♡

  1. Oslo har mange spennende restauranter. Min absolutte favoritt er Sawan på Frogner . En smaksopplevelse. Xich lo på Eger torget Hamani på Tjuvholmen er også bra. Se også Osloby.no for anbefalinger, der kan du begrense søket til området du er i, og det kan være praktisk om du skal ut på noe senere.

 2. Lille Meg

  Nå må jeg bare rose deg her, for det fortjener du. Tusen takk for nok en super oppskrift. Vi spiser mer grønnsaker enn før og da er det fint å kunne variere 🙂 henter masse inspirasjon fra dine oppskrifter 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for så fin kommentar 😀 Veldig bra at dere har blitt flinke til mer grønnsaker 🙂

 3. Kristel

  Dette så digg ut!!

  1. Caroline

   Det ER så digg!

 4. Åh, vad gott! Vilket bra middagstips!
  Kika gärna in för att kolla BOOTD 😉
  Kram <3

 5. Må prøves!
  Advocadokremen er super som erstatning til majones på reker også.

 6. Nåe jeg steker laks i ovnen, steker jeg den på 180 grader i 30 minutter. Da blir den akkurat passe gjennomstekt, ikke tørr og ikke rå.

 7. Å det så nydelig ut!! Skal prøves :))

 8. Hei Caroline! Vet du hvor lang tid det tar å motta Det Nye etter bestillingen? Tusen takk for inspirerende blogg, du er FANTASTISK! 😀

 9. Maj Sandvik

  Dette så jo riktig godt ut…. Håper det er villfisk?

  1. Caroline

   Nei, vi bruker oppdrett 🙂

   1. Veldig bra! Det er mer miljøgifter i villfisk enn i oppdrettsfisk. Og myten om at oppdrettslaks mates med antibiotika er avfeid for lenge siden 🙂 Spis med god samvittighet!

 10. Hei,

  Kudos for at du gidder å ha kommentarfeltet åpent, med så mye oppgulp som dukker opp! Folk som spør hvor Nelia er når dere er borte (hun er selvfølgelig hjemme alene med nøkkel rundt halsen og Grandis i fryseren, eller?!) og legger seg opp i de rareste ting. Tøft av deg å stå i det!

  Så til oppskriften – det står at strimlene skal saltes godt og renne av seg. Skyller du av saltet før du har det i pannen? Bare lurte på om det samlet blir mye salt i retten med tanke på hvordan en skal krydre det øvrige.

  Tusen takk for fin blogg, nydelig avkobling! Og du – it takes a village to raise a child! Selvsagt kan dere dra på ferie alene, det er mer usunt med barn som aldri får etablere andre voksenrelasjoner enn mamma og pappa – de kan bli ganske ufordragelige når de må ut i verden faktisk 😉

  Klem

  1. De kan bli ufordragelige da og…

  2. Kommentarfeltet er ikke åpent 🙂 Caroline og LK godkjenner etter hva de selv ønsker skal komme frem. Masse som ikke blir godkjent. Som kontruktiv kritikk blandt annet 🙂
   Men ja bloggen er unik og veldig fin. Må inn hit flere ganger i uken 🙂

   Lykke til med lanseringen Caroline:)

   1. Caroline

    Kommentarfeltet er i aller høyeste grad åpent for konstruktiv kritikk, det er jo bare å lese det 🙂

    Tusen takk!

   2. Det stemmer ikke. Har erfart det her og kun her 🙂 mange kommentarer blir ikke godkjent. Mange som opplever det 🙂 Ingen andre bloggere er sårbare for konstruktiv kritikk. Mange av de største bloggerne har åpent kommentarfelt. Eks Camilla Pihl 🙂 Det tviler jeg på at du ville vurdert en gang 🙂

   3. Caroline

    Jo, det stemmer nok, Silje! Du har flere kritiske kommentarer som er godkjent. Det er jo bare å lese i kommentarfeltet så ser du at det er mange med konstruktiv kritikk. At det finnes enkeltkommentarer som har blitt silt ut, stemmer, men det har sin grunn at de blir det.

    2 av de 15 mest leste har åpent kommentarfelt, den ene er en matblogger. Så å si at «flere toppbloggere har åpent kommentarfelt», stemmer ikke. Sannheten er at de færreste har det. Kanskje enkelte burde ta det til etterretning? To av de mest leste har til og med stengt kommentarfeltet.

    Det du driver med her nå er forresten ikke konstruktiv, du bare slenger ut en tom påstand uten noe som helst som underbygger den. Jeg skulle ønske at det var mulig med et åpent kommentarfelt, men dessverre er det enkelte lesere som ikke er moden for akkurat det :/

   4. Silje; jeg siktet til at de i det hele tatt har et kommentarfelt, i motsetning til å velge å slippe skittkastingen – for selv om de kan la være å publisere, så må de jo lese skiten. Begrepet «konstruktiv kritikk» er blitt noe utvannet, vil jeg påstå.

   5. Caroline

    Svært mange har misforstått det begrepet noe helt utrolig :/

 11. Det så helt fantastisk ut! og jeg som elsker avokado.
  Dette skal prøves 🙂
  Takk for oppskriften!

  https://barbaraoslo.blogspot.no

 12. er det godt med fjertepure til laks? 8oppskrift??

 13. Nam, dette må prøves! 😀

 14. Takk for god oppskrift, den skal jeg invitere venner til å innvie i helgen

 15. Wow det ble supervellykket – min jente på 7 som normalt spiser veldig lite squash – hadde rester av avosquahen på brødskiven i morges- Så dette var virkelig topp. Normalt når jeg har laget raw squash pasta har hun ikke rørt det

 16. Takk for nok en enkel og inspirerende oppskrift!

 17. Hei, takk for inspirasjon til ny rett!
  Jeg skulle gjerne visst hvilken kutter du bruker. Ikke alle er like bra og hvorfor ikke gå for en som fungerer med en gang?
  På forhånd takk.

  1. Caroline

   Jeg kjøpte denn på Kitchn: https://www.google.no/search?biw=1280&bih=622&tbm=isch&sa=1&q=gefu+pasta&oq=gefu+pasta&gs_l=img.3…56000.57404.0.57529.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0….0…1c.1.64.img..0.0.0.OQ1UDIJnL3w#imgrc=cYMcZpOp1wYoSM%3A

   🙂

 18. Lagde dette i dag, det var veldig godt, selvom jeg ikke er så glad i laks, og dattera på 2,5 ELSKA det, spiste og spiste! Også hadde vi litt parmesan på toppen, ble veldig bra 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *