5 romantiske destinasjoner jeg drømmer om

Jeg er litt i det romantiske hjørnet om dagen, etter at vi besøkte Farris Bad på lørdag har jeg begynt å drømme litt om en romantisk ferie for to. Vi har ikke vært alene på ferie sammen siden 2013, den gangen var vi i fantastiske Paris, Cannes og Annecy. Grunnen til at vi ikke har reist alene siden, er rett og slett den at vi ikke har ønsket å reise fra Nelia. Etter at hun kom til verden har det vært en selvfølge at hun skal være med oss, selv om Lars-Kristian noen ganger løst har foreslått at vi kanskje kan se på muligheten til å dra et sted bare vi to. Jeg har avfeiet blankt før han har rukket å fullføre setningen, det er vel kanskje litt klassisk for oss mødre 😉 Det har liksom ikke føltes helt riktig, men nå begynner jeg derimot å kjenne at det kanskje kan gå fint. I hvert fall kanskje. Så dersom muligheten skulle by seg i løpet av sommeren kan det hende at vi tar en liten uke for to, og jeg har allerede sett meg ut noen klissete, romantiske destinasjoner som jeg gjerne vil besøke som ikke ligger så altfor langt unna. 


santorini

Santorini – dette skal være den vakreste øya i Hellas og jeg kan virkelig se for meg at denne destinasjonen egner seg for de som er i det romantiske hjørnet. Det er helt fantastisk vakkert! Formen på øya er et resultat av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden hvor utbruddet etterlot seg en dyp lagune omgitt av fjellvegger som stuper rett ned i havet. Det blå havet møter hvite hus, vegger og trapper og kontrastene mellom disse fargene er nesten til å få frysninger på rygge av. Dessuten finnes det så mange flotte og elegante hoteller her som tilbyr det meste, og jeg kjenner at jeg bare må hit en dag! 

venezia

Venezia – dette stedet har jeg drømt om så mange ganger, men jeg har blitt frarådet å reise hit midt på sommeren. Likevel, det er virkelig en drømmedestinasjon og jeg er gjerne skikkelig turist som hiver meg på gondolen og knipser bilder som en gal på en av de 400 broene i byen. Venezia er spredt over 118 små øyer og husene i byen er bygget på trepåler, der mange av boligene ikke ligger  mer enn 1 meter over vannet. Hit vil jeg gjerne dra! 

cinque terre

Cinque Terre – et område i Italia som består av fem små fiskerlandsbyer. Disse ligger mellom La Spezia og Genova ved Den italienske riviera i den østlige delen av Liguria-regionen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. De fem landsbyene i Cinque Terre er: Monterosso al Mare, Vernazz, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Tenk å vandre fra by til by og bo litt overalt – utrolig romantisk! 

athen

Athen – jeg er selverklært grekofil, jeg elsker Hellas og har enda tilgode å besøke hovedstaden deres. Her kan vi få litt storby og masse romantikk, og det kan ofte være en perfekt kombinasjon! Jeg hadde ikke sagt nei takk til å bo på hotellet Cape Sounio som ligger rett ved Sounio Nasjonalpark – et av få grøntområder som fortsatt eksisterer i Attica-provinsen. 

ibiza1

Ibiza – dette er kanskje stedet de fleste forbinder med alkohol og fest til fra natt blir til dag, men faktisk kan Ibiza være både naturskjønt og romantisk om du reiser de rette stedene. Jo lenger Nord du reiser, dess mer urørt natur og sjarm skal det være. Jeg kom nylig over hotellet Hacienda Na Xamena og det ser ut som en drøm! Hadde virkelig ikke hatt noe imot å bo her i en liten uke. 


Ser det ikke helt fantastisk ut? Kom gjerne med tips om du har noen romantisk destinasjoner i Europa å foreslå! 

bilder: hjemmesidene til hotellene / ving.no / bulls 

126 kommentarer

 1. Med unntak av Venezia har jeg besøkt alle destinasjonene du nevner – med mannen min. Jeg kan anbefale alle sammen, men kanskje aller mest Santorini. Her kan jeg også anbefale hotellet vi bodde på ; Calderas Lilium https://m.lilium-v.gr Klem

  1. Jeg må tilføye Positano på Amalfi-kysten og Firenze

 2. Jeg har aldri en gang tenkt tanken på å dra på ferie uten ungen og etter hvert ungene siden de kom til verden, så der er jeg «typisk mamma» som deg:-) At jeg skulle reist og kost meg og fått nye opplevelser uten å dele det med de eller tilby de det samme, hadde føltes helt hjerterått. Jeg setter jo disse småtassene høyere enn meg selv, så det ville vært helt ulogisk for meg! Jeg beundrer dog de som greier det, for det har man helt sikkert godt av. Og at foreldrene holder sammen, gagner jo helt sikkert barna mer, enn smerten av å bli forlatt en uke<3

  Flotte steder du nevner, men for meg hadde det viktigste vært en myk madrass:-) Snooooork!He, he:-)

  1. Barna blir jo ikke forlatt da, hallo 😛

 3. hei:) kan virkelig anbefale Firenze, helt nydelig og veldig romantisk:)

 4. Nå blir det bråk fra mammapolitiet var det første jeg tenkte når jeg så innlegget. Litt spent på å se om jeg har rett!

 5. Camilla

  Cinque Terre er virkelig å anbefale. Det er helt fantastisk. Vi var der i sommer og var veldig fornøyde. Vi synes det holdt med 5 dager der ettersom det bestod veldig av det samme. Noe som absolutt er verdt å se om dere drar dit er å gå på litt egne «fjell»turer, vi fant noen helt fantastiske oaser. Utrolig romantisk, men man kan godt ta treningsøkten i jakten på å finne de. Det var trappetrening deluxe og to stk støle kropper dagen derpå.. haha 🙂 Jeg kan også anbefale Ungarn, det finnes veldig mange vinområder der eller så har du også Balaton å dra til hvor man kan bade og nyte god mat. 🙂

 6. Henriette

  Hei! Jeg syns det er rart du skriver at dere ikke har vært på ferie alene siden dere fikk barn. Hva er definisjonen på ferie? Må det være i minst en uke? Dere har jo vært borte en hel rekke langhelger og helger, både i Geiranger, Kragerø, København flere ganger, Oslo, Larvik…er ikke dette ferie? Jeg har selv to barn og har mange venner med barn, men ingen jeg kjenner har vært bortreist så mye som dere. Dette er selvfølgelig en frivillig ting og jeg tror ikke barn tar skade av at foreldrene er borte, men for oss i vanlige jobber som bare har fem uker ferie å fordele på et helt år er det utenkelig å skulle bruke en uke av denne tiden borte fra barna. Jeg har vært borte to helger med mannen min på fire år, men gleder meg veldig til å kunne gjøre det igjen snart. Kommer nok ikke til å reise bort mer enn maks en langhelg på mange år fremover, og det gjør meg ingenting. Føler det er lett å legge opp til romantikk i hverdagen etter at barna har lagt seg (ingen av oss trenger fine suiter og fancy restauranter for å ha det bra sammen), og ingenting er vel uansett mer romantisk enn å ha skapt en familie sammen 🙂

  1. Caroline

   Jeg definerer en ferie som noe som varer mer enn en langweekend 🙂

   1. Trultemor

    Jeg tror det flere reagerer på måten det skrives på at «det er så lenge siden dere dro på ferie alene», «må unne seg litt tid sammen» etc som smaker veldig feil. Spesielt etter en ganske oval langhelg… Alle må få innrette seg som de ønsker, men når du framstiller det som om det er på tide at dere gjorde noe sammen igjen virker det veldig rart så mye dere er på farten uten barn. Dra gjerne på både ferier og langhelger dere, barnet er sikkert godt tatt vare på, men ikke framstill det som om dette er en sjeldenhet. Da bommer du. De aller aller færreste har anledning til så mye reising og alenetid – verken økonomisk, praktisk eller følelsesmessig.

   2. Småbarnsmor

    Tror du er litt borkjemt Caroline og ganske selvopptatt. Tror ikke det er så mange småbarnsforeldre som har vært borte mer enn en langhelg fra sine barn. Og mange har ikke mulighet for å ta en langweekend fri fra sine barn både pga økonomi og barnevaktsptensialer.

  2. mammapolitiet er kjappe ass

   1. Må du skjerpe deg c, sikter du til Henriettes innlegg tror jeg at du må lese det noen ganger til. Den som var kjapp var vell du c!

  3. Noen av oss i vanlige jobber synes det er helt ok, og investering for forholdet å reise litt fra barna av og til Henriette. Det har både de og vi godt av. Noen av kommentarene vitner om et usunt symbiotisk forhold til barna. De vil storkose seg hos besteforeldre og har ikke behov for å oppleve storbyferie etc før de er eldre, blir mye sutring å ha med barn på sånt. Reis i vei Caroline!

   1. Ingenting i veien med å reise fra barna og det har de som du sier godt av i stedet for å bli dratt hit og dit på ferier de neppe husker, MEN som nevnt over her ikke fremstill det som om det er en evighet mellom hver gang.

  4. Ja er litt enig. Syns dere Reiser masse Turer uten nelia.

 7. Hei! Vi dro en jentegjeng til Cinque Terre i fjor klare for gåturer og vin. Skuffelsen ble stor da det viste seg at det er kun den første etappen som er åpen for gåtur. De andre etappene er foreløpig stengt på grunn av ras og rasfare. Det kan ta flere år før de får dette på plass igjen. Vi koste oss allikevel og tok båt mellom byene istedenfor. Men jeg synes det er veldig lite opplyst om dette i media og mange blir skuffet. Som frankofil vil jeg anbefale Nice og områder rundt. Ikke minst leie bil og kjøre rundt i Provence ♥️ Og selvfølgelig Paris! Ellers anbefaler jeg Praha som storby og øya Capri i Italia for sol og varme!
  Astrid

  1. Caroline

   Det burde de definitivt opplyst om, ja 🙁 Men godt at dere koste dere og tusen takk for at du sa i fra! 🙂

   1. Det finnes mange alternative ruter i Cinque Terre. Flere av rutene har vært stengt i årevis, men det finnes mange fine alternativer. Jeg vil anbefale å bo i Levanto og dra derfra. De andre byene er mer som museum å regne. I Levanto er det mer liv og røre – gode restauranter. Gå fra Levanto – Monterosso og videre nedover. Man kan en dag ta tog til La Spezia og ta båt tilbake til l Rio Maggiore, som en avveksling. Togene går hele tiden, så mulighetene er mange. Ellers er toppen av romantikk for meg Sorrento og resten av Amalfikysten. Drar tilbake hver sommer – bor på hotell Tramontano i Sorrento. Capri, Positano og Amalfi. Fantastisk!Nå er barna voksne og ute av redet. Hver ferie elsket de å være hos bestemor og bestefar en ukes tid av gangen. Gode minner som de ofte tenker tilbake på og som besteforeldrene savner. Og helt nydelig for oss foreldre! Tror det er viktig å ta vare på parforholdet. Barna har det godt så lenge de er i trygge hender, omgitt av noen som er glade i dem. Det må ikke være mamma og pappa alltid 🙂

   2. Det var jo en stor sak om dette området for en uke eller to siden. At fremover vil det bare være et visst antall turister per år som får besøke Cinque Terre. Pga for mye turister, og for mye ødeleggelse. Det er så typiske mennesker. Vi skal alltid ødelegge de fine plassene med for mye turism.

 8. Praha er veldig romantisk! Er generelt veldig mange romantiske steder i Tsjekkia – Český Krumlov er også helt nydelig!

 9. Capri <3

 10. Marit S D

  Kan virkelig anbefale Santorini…. Bo gjerne litt utenfor Fira by, eller i Oia, der man kan se solnedgangen

 11. Jeg vil også bli sponset med ferie hvert år av ving er fattig….

 12. Jeg må si at jeg er veldig glad i Hellas. Vi snakka om og reise ditt i sommer. Men så ble jeg operert og kan ikke ligge i sola før neste år. Så da gikk den Hellas drømmen i vask. Så håper på at vi kan ta en tur neste år. Jeg bare elsker Hellas…

 13. Venezia er defintivt romantisk, men vi var der i midten av mai og det var varmt, mye folk/turister og ikke minst høy luftfuktighet så anbefaler å reise før mai og etter august, men absolutt et sted å anbefale for en romantisk kjæresteferie 🙂

  1. Helt enig med Linn i at Venezia er best tidlig vår eller sen høst.Sjarmen forsvinner om man er der samtidig med turistinvasjonen. Da jeg var der opplevde vi Markusplassen ,Sukkenes bru og de trange gatene uten å gå i turistmylder 😉

 14. Hei! Tilknytning er kjempeviktig de første årene, og så små barn forstår ikke konseptet tid på samme måte som 3-4-åringer. Jeg leste en plass at en ikke bør være bort fra barnet begge primæromsorgspersonene samtidig flere netter enn antall år barnet er. Så jeg tror du har gjort en god vurdering med ikke å reise fra Nelia i hel uke. Kanskje dere kan vurdere ei halv uke fra henne i sommer? 🙂 Jeg skriver dette innspillet fordi det virket som du la opp til betraktninger rundt dette i åpninga av innlegget ditt. Her er flere pedagoger og psykologer på temaet, heller ikke disse anbefaler mye mer enn ei langhelg før barnet i alle fall er tre år: https://www.klikk.no/foreldre/smabarn/article826714.ece

  1. Dette er jo veldig individuelt. Vi var vekke fra vår datter i en uke da hun var 8 mnd og hun har ikke tatt noe skade av det. Hun hadde det helt topp på ferie hos bestemor og ble veldig glad når vi kom hjem igjen. Jeg hadde forventet at hun kanskje skulle være fornærmet eller straffe oss, men hun var bare glad hun 😉 men nå må jeg også innrømme at jeg savnet henne fryktelig når vi var vekke, så tror ikke jeg ville gjort det samme igjen. Det var verre for mammaen tydeligvis 😉 husk at alle er forskjellige både barn og foreldre.

   1. Hva vet du om at ho ikke «tok skade av» det? Er ikke alt man kan lese utenpå. Jeg tenker det skjer mye inni et lite hode når mamma blir borte så lenge.

   2. Caroline

    Men hva er det å spekulere i da, Mari? Uansett hvor lite Hanne vet om det, så vet hun uansett mer enn deg og meg, og det er godt nok 🙂

   3. Det jeg vet er at hun nå er 5 år og har aldri vist noe tegn til separasjonsangst eller noen andre men i etterkant. Og nei man vet ikke alltid hva som foregår i hodene til de små men så lenge de får mat, varme og kjærlighet (noe som ihvertfall ikke mangler hos bestemor) så tror jeg de har det helt fantastisk jeg. Mi viste ihvertfall ikke tegn på noe missnøye mens vi var vekke eller i etterkant. og for å være helt ærlig så tror jeg at jeg kjenner barnet mitt såpass godt at jeg ville merket at noe var annerledes eller forandret.

   4. Benedicte

    Enig!!!

   5. Caroline

    Det går nok fint for de aller fleste og bra din datter taklet det bra, men problemet er at man på forhånd ikke vet hvordan barnet vil reagere. Hvis du vil være på den sikre siden så venter du med å reise vekk fra barnet ditt. Men hvis man er villig til å ta sjansen så værsågod…

   6. Seriøst???

  2. Psykologer meg her, og pedagoger meg der. Herregud! Stopp! Slutt å fortell andre hva som er bra for dem eller ikke! Man kjenner sitt eget barn best, ikke kavkksalvere som til stadighet skal være såkalte «eksperter» i alt mulig, og skal advare oss mot det ene og det andre! Det er viktig å pleie forholdet også, ikke bare være mamma og pappa. Vanner man ikke gresset så gror det ikke vettu. Det er det mange som glemmer, og heisann, der var den ene etter den andre separert!

   1. Aleksandra

    Nå har jeg kommet ganske langt i psykologistudiet og undrer meg litt over meldingen din her,Helene. At psykologer og pedagoger uttaler seg er gjerne fordi man har litt mer peiling på temaet enn andre, det er jo poenget med et velfungerende samfunn der alle skaffer deg en spisskompetanse på visse områder slik at vi som samfunn skal fungere bedre. Tannlegen vet faktisk best hva som er bra for tennene dine, hvorvidt du tar det i betraktning er jo ditt valg, men blir jo rart å kritisere tannlegen for at han/hun uttaler seg… Nå har jeg lest ganske mye forskning på akkurat dette her og så lenge barnet har en god tilknytning som innebærer at barnet stoler på at foreldre kommer tilbake igjen, så gjør det ingen skade å reise fra dem litt. Det er altså den helhetlige tilknytningen man skaper i hverdagen som utgjør grunnlaget – ikke en uke borte på ferie.. Og når det er sagt så er det i forskningen snakk om gjennomsnitt – det store flertall – det som vil passe best for de fleste. Så vil det være opp til foreldre å avgjøre om man passer inn i dette.

    Syns ikke du trenger å ta noen hensyn til kommentarer fra andre mødre her. Ingen grunn til å tro at de vet bedre enn deg. En god mor er ikke en mor som er rundt barnet sitt hele tiden, men en som finner en balanse i alt. 🙂

   2. Caroline

    Det var jo å ta fryktelig enkelt på det? Du vet aldri hvordan barnet ditt vil reagere på at mamma og pappa er borte. Men folk er jo forskjellige, noen velger barnets behov først.. Andre setter seg selv.. 🙂

   3. Caroline

    Den siste kommentarene der, Caroline, den er bare unødvendig og direkte ond. Tenk deg litt om før du kommenterer.

   4. Jepp, jeg fikk rett mtp mammapolitiet. Det slår aldri feil!

   5. Mtp hvor mange tilknyttingsskadde voksne mennesker vi har i dag, så tror jeg vi gjør lurt i å lytte litt til forskning på dette området. Små barnesinn er veldig sårbare og det er mye som skjer de første årene. Trygghet er alfa og omega. Det var veldig vanlig før at foreldre alltid visste best, men så var det mye rart som skjedde også, «sunn fornuft» har jeg ikke nødvendigvis mye tiltro til. Vi hører på forskning på så mange andre områder, hvorfor ikke barna våre. For min del synes jeg heller ikke det høres verken empatisk eller fornuftig ut å reise fra en 8 mnd gammel baby, begge omsorgspersonene, ei hel uke. Mor her hadde jo også tydelig kjent på at dette var vondt, men gjorde det likevel. Veldig enkelt å si at det gikk jo bra, men dette er det umulig å vite. Kanskje gjorde det det, kanskje var det en utrygghet som satt seg. Er det verdt det? Men dette er et sårbart tema og mange blir sinte. Mammapoliti eller ei, når det gjelder så små babyer og forskning som er relativt entydig, vil jeg alltid snakke for de små. Så får jeg bare være mammapoliti. Men nå har seg sagt mitt og melder meg ut av diskusjonen.

   6. Merkelig at vi har tre flotte stabile unger, selv om vi tok en kjærestetur alene av og til da de var små, og lot de være hos skumle besteforeldre. De har kanskje tatt skade på annet vis som vi bør gruble over…

 15. Jeg har vært på Santorini og jammen er det vakkert der! Det et eneste stedet jeg har vært som jeg MÅ tilbake til. Siden dere sikkert skal på sponset tur, vil jeg anbefale dere å bo i Oia. For de som ikke har så god råd (Oia er mye dyrere enn de andre stedene) vil jeg anbefale Camari. Da har man tilgang på strand. Bare pass på å ikke bo midt under innflygningen.

  God tur =)

 16. Hei, kan absolutt anbefale Cinque Terre, det var ein fantastisk opplevelse, vil tilbake dit!! Uansett, så ønsker jeg dere en skikkelig god romantisk ferietur hvor enn dere reiser, veldig viktigt å ta vare på romantikken, da varer den jo lengre:-) Peace, Love and Happines, hihi

 17. Hei Caroline!
  Jeg vil gjerne tipse deg om et fantastisk sted! Jeg var der I fjor sommer i bryllup og jeg vet ikke om et mer romantisk sted(og jeg er ikke mye romatisk!). Stedet heter castellabate og ligger 1time fra napoli i italia. Vi tok fly til roma og kjørte bil. Det er ikke så mye turister der, som vi så, og helt utrolige spisesteder, og ikke noe typisk charter greie, så man får en fantastisk opplevelse. Hotellet vi bodde på het Hotel Garden riviera og hadde mye god mat, koselig bassengplass, fantastisk utsikt og litt gammeldags stil. Hvis dere kanskje ender opp her så pass på å ha en middag oppe på borgen med utsikt over hele castellabate! Om man googler det så ser det flott ut på bilder, men i virkeligheten er det helt fantastisk!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, skal ta å sjekke det ut 🙂

 18. Santorini er et sted jeg også har veldig lyst til å dra! Det ser så utrolig vakkert ut!!
  Venezia anbefales på det sterkeste! Jeg var der i starten av juni og det var helt greit, men kan se for meg at det er ganske tett med turister der litt senere på sommeren. Venezia er forøvrig ganske lite, så det holder nok fint med 3-4 dager der 🙂

  1. Caroline

   Enig! Det ser helt herlig ut <3

   Jeg kan tenke meg at Venezia er overbefolket og VARMT på den tiden, så vi får satse på å dra litt utenfor sesong 🙂

   1. Benedicte

    Da kan dere reise til Lido, en liten båttur utenfor Venezia. Det er en sjarmerende liten plass, omtrent ingen turister annet enn italienere, herlig sandstrand og den beste pizzaen 🙂 så får dere historie, byshopping, OG sandstrand 😉

   2. Var på Lido De Jesulo, og det var virkelig helt fantastisk. Tok ca. 1 time med buss fra Venezia, så det er mulighet for å dra inn på dagsturer dit. Inne i selve byen er det KOKvarmt, så vi løp fra vifte til vifte. Stranden på Lido var helt fantastisk. Jeg var der i juli, og stranden var nesten tom i ukedagene (kom flere i helgene da italienerne bruker det som feriested). Der var det mange gode resturanter og ofte dans i gatene, veldig kjekt! Veldig koselig å leie sykler å sykle langs den lange stranden 🙂

 19. Santorini er virkelig helt fantastisk når det kommer til kjæresteferie. Var der i sommer og lengter tilbake hver dag <3 Har den vakreste solnedgangen, den beste maten og de hyggeligste menneskene – anbefaler på det aller sterkeste!

  1. Caroline

   Har virkelig lyst til å oppleve Santorini! Det virker som et fantastisk flott sted <3

   1. Og om dere vil dra litt lenger er Naxos en måttur unna, helt nydelige strender og en koselig gamleby 🙂

 20. Skeptisk...

  Jeg lar meg fasinere av tankegangen… Du sier du ikke har vært på ferie med din kjære siden 2013 og begrunner formuleringen etterhvert med at du regner en ferie som mer enn en langweekend. Det sender noen signaler om hvilke forventninger du har, og det er disse forventningene jeg lar meg fasinere av.

  Og jeg må innrømme at jeg lurer på om du reflekterer over hvorvidt valgene som gjøres i ditt liv og på din blogg over tid endrer dine forventninger til livet du lever – og Nelia sine forventninger til hennes liv. Ja, en livsstilsblogg med høy kvalitet – men de tankene du deler i dette blogginnlegget er et eksempel på en tankegang nokså langt fra min livvstil.

  1. Caroline

   Ferie for meg er sol og sommer i mer enn 3 dager, ser ikke helt hva som er problematisk med? Det handler utelukkende om definisjoner, og har ingenting med forventninger å gjøre. Ja, vi har heldigvis hatt mulighet til å reise på en del weekendturer, selv om flere av de har vært ispedd litt jobb også (at jeg blogger fra en weekendtur definerer jeg ikke som en weekendtur med jobb, selv om jeg faktisk jobber).

 21. Valencia er fantastisk med en kjempekoselig gammelby med flere plazaer. En stor fin strand. Deilig tapas, paella og sangria.

 22. Drømmer om det samme selv! Savner virkelig sol og varme! Takk for tips!

 23. Jeg var i Cinque Terre med kjæresten min i fjor, og det kan jeg absolutt anbefale! Mer sjarmerende sted tror jeg ikke man finner – hyggelige, lokale italienere, restauranter med skjeve gulv og utsøkt mat, fargerike hus og trange gater med brostein. Åh! Det hender ikke rent sjeldent at jeg går gjennom albumet med bilder derfra, bare for å drømme meg tilbake. Og turene mellom byene var veldig fine å gå, og bød på nydelig utsikt – ikke noe problem for to sprekinger som dere 😀

 24. Therese

  Når man har små barn reiser man på lengre ferier sammen!

  1. Caroline

   Ja, det er jeg enig med deg i 🙂 Men så går det også fint an å ta noen turer uten barn også.

  2. Ro deg ned, er mange dager i et år, man kan reise uten også noen dager. Bitter much?

  3. det bestemmer ikke du trude

 25. Fatter ikkje at du vil reise fra ho ei uke når du er så mye på farten til vanlig…Nelia er jo bare 2 år og har jo knapt 3 uker i strekk hjemme uten reise eller barnepass 🙁 husker du sa du gledet deg slik til jul i huset og ville skape gode tradisjoner og minner, men dere var jo knapt nok hjemme i slutten av november og i desember..

  1. Caroline

   Jeg er virkelig ikke mye på farten til vanlig, hun er i barnehagen klokken 945-10 hver dag og hjemme klokken 16-1630. Jeg er på møter i Oslo etc. og på farten når hun er der. Ja, i perioder har jeg vært borte over noen dager, men hvor ofte er dette? Det meste jeg har vært borte fra henne er 4 hele dager og det var i forrige uke da jeg reiste etter at hun hadde lagt. I november var vi på tur hele familien og i desember var vi i Ålesund og i Sarpsborg med familiene våre. Knapt nok hjemme? Hjemme er der familien er. Vi har skapt gode minner og tradisjoner rundt jul både her hjemme for Nelia allerede, siden hun ble født har vi feiret jul i huset 2 ganger. Julen handler om familien og da er det naturlig at vi feirer med dem der hvor de er også 🙂

   Nelia elsker å reise, hun er et sosialt barn og foretrekker en aktiv hverdag. Dette vet selvfølgelig vi, ettersom vi er foreldrene hennes 🙂 At hun er knapt 3 uker hjemme uten barnepass stemmer ikke. Vi har vært en del i Sarpsborg etter nyttår fordi Lars-Kristian har reist mye i forbindelse med jobb, da er jeg sammen med henne hver dag og hun har ikke vært i barnehagen. Nelia og jeg er generelt mye sammen og dette er et privilegium jeg har fordi jeg er selvstendig næringsdrivende, så det du skriver, stemmer ikke, Steff 🙂

   1. Hvorfor føler du at du må forsvare deg sånn?

   2. Helene

    Jeg tror ikke det handler om å forsvare seg på noen som helst måte… Så her drar du nok ting litt ut av kontekst. Må være lov til å presentere sannheten når en påstand ikke stemmer? 🙂

  2. Det må jo være det samme for deg Steff hvor mye de ønsker å reise med Nelia eller uten Nelia. Det er ikke ditt bord. Hvorfor skal man så til de grader bry seg om andres liv? De har sannelig vært heldige og reist mye med Nelia siden hun kom til verden, det blir hva man gjør det til. Synes C og LK er super flinke som ikke ser på det som noe problem å reise med små barn. Nå har også Carolien 24/7 jobb 7 dager i uken som krever mye, så hvorfor ikke reise enn uke på kjæresteferie. De har jo besteforeldre som er de nest beste omsorgspersoner.

 26. Og ja, jeg er kanskje misunnelig på dere som får sponset reiser, men det forandrer ikke faktum at det ikkje er anbefalt å vere så lenge borte fra et lite barn…du som er opptatt av forskning burde jo vite det.
  Og å komme med «mammapoliti»-argumentet som noen alltid skal komme med ved uenighet, må jeg få si at det må vere lov å stille spørsmål til ting -så lenge man er saklig selvsagt 🙂

  1. Caroline

   Det finnes ingen konkluderende forskning som gir noen fasit på hva som er rett og galt på hvor lenge man kan være borte fra et barn. Dette er individuelt og det er mange faktorer som spiller inn, ikke bare foreldrene og barnet. Nelia har svært lett for å knytte kontakt med andre mennesker og stortrives hos dem som passer henne mens vi er borte, som alltid er familien vår.

   Å være «så lenge borte» er jo relativt, tenk på de som faktisk må bort i en uke eller mer i forbindelse med jobb. De er det ganske mange av.

   Alt dette lagt til side: dette er snakk om en ferie vi kanskje har lyst til å gjennomføre, det er ingen som har sagt at vi skal 🙂 Hva tiden bringer får vi se, men det er jo alltid fint å drømme litt uansett 🙂

   1. Selvsagt er det mange faktorer som spiller inn. Konkluderende forskning er rimelig vanskelig å legge frem, men man kan jo lytte til «ekspertene» på området 🙂 jeg tror på ingen måte at hun kommer til å lide, men jeg mener det kan bli litt for lenge med en hel uke ++. Selv om hun sikkert vil ha det supert hos trygge omsorgspersoner som hun kjenner godt, er det jo ikke automatisk at barnet har godt av å vere borte fra BEGGE sine hovedomsorgs-personer i over en uke.. Dere må selvsagt bestemme selv, men ville tatt det opp med folk som kan noe om det og evt kan komme med råd.

   2. jeg husker fremdeles den uka mine foreldre var på ferie uten meg før jeg fylte tre år. Det er mitt første minne. Jeg var hos en god og kjærlig bestemor, men det er likevel et ubehagelig minne om savn. Jeg hater det når alle drar den om at foreldre kjenner barna best, og sunn fornuft og de tar ikke skade, og ikke hør på forskningen. Hva betyr det at foreldrene kjenner barna best? Det betyr virkelig ikke at de valgene man gjør som foreldre automatisk og per definisjon er perfekte valg. Det er et ulogisk og svært lite intelligent resonnement.

  2. Man skal ikke stole blindt på alle disse «ekspertene» som hevder alt mulig uten forskning.

 27. Flotte steder. Santorini er kjempevakkert <3

 28. Da må jeg bare rett og slett gå for favorittbyen (og favorittøya) av alle – nemlig Reykjavík på vakre Island. Storby i miniformat, vakker og storslått natur kombinert med kul shopping, design og himmelriket på jord for foodies. Dit MÅ dere bare dra <3 Mange fine hoteller der, men jeg synes Apotek hotel (bodde der sist) var veldig vakkert og fint, og så bor man midt i smørøyet.

  Skal dere velge en restaurant så må jeg tipse om Lækjarbrekka – klassisk islandsk mat med en moderne vri, gå for all del ikke glipp av fiskesuppen <3 Spis også gjerne hval eller hest – det møreste og deiligste kjøttet i verden. Håper ingen slakter meg for det…! Ellers er Steikhúsið gull verdt, litt mindre kjent sted og litt mer intimt – veldig romantisk og himmelsk god mat. Lammet er bare <3 *sikler*

  Så har vi Reykjavík i seg selv – kult, inspirerende, fascinerende og veldig koselig. Stikk innom vintagebutikken Gyllti kötturinn på Austurstræti (like ved hotellet jeg nevnte tidligere), om ikke annet for å besøke verdens kuleste katt Baktus som bor i butikken og vandrer Reykjavíks gater opp og ned og som i tillegg har sin egen Instagram-profil.

  Når det gjelder alt annet – lei bil, kjør til Vík og opplev de sorte lavastrendene, bad i varme kilder, boltre dere i den magiske naturen og takk meg senere 😉

  Klem fra meg <3

  1. Kom for så vidt på at Island kanskje passer best over en weekend… Men men, godt forslag uansett 😉

  2. Å ja! Jeg stemmer også for Island*stjerneriøya* Jeg la igjen en bit av hjertet mitt i dette rå, upolerte og fantastisk vakre landskapet.
   Nå var det vel sol og sommer Caroline ønsket, og da er kanskje ikke Island rett destinasjon? Hehe.

   1. Hun ba om et romantisk sted i Europa, og solen skinner da litt om sommeren på Island også… 😉 Så jeg regner med at Island var innafor! Hvis ikke, så får det så være 🙂

 29. Santorini og Ibiza virker helt magisk! Ibiza er en plass jeg har drømt om i mange år ikke på grunn av ryktet om at der er mye festing, men på grunn av flott natur, utsikt og opplevelser 😀

  På min blogg er det et varmt og ferskt innlegg om hvordan man bør leve sitt eget liv og ikke andres. 😀

  https://painnsiden.wordpress.com

  Mvh, Thea

 30. Heidi Vestvik

  Skiathos er en gresk øy som er super romantisk. Det var bl.a. på denne øya filmen Mamma Mia ble spilt inn. Det finnes utflykter til de to andre øyene, Skopolos og Allonisos, der dere kan gå til kirken de gifter seg i i filmen.
  Helt magisk fra begynnelse til slutt. Må rett og slett oppleves. Vi var på hotellet «Skiathos Palace». Det ligger litt utenfor byen, men ligger rett ovenfor en veldig fin strand. Veldig fornøyd med hotellet, som forøvrig har en mega romantisk restaurant på taket av hotellet!

  Håper dere finner ut av det 😉

 31. Ser ikke problemet med å dra på en lengre ferie uten barn en gang i blandt. Selv om vi har en datter på snart 5 år så bevilger vi oss ferie en gang i blandt uten henne, for å pleie kjærligheten, å hun har på ingen måte tadd skade av å være hos besteforeldrene i 1 ukes tid.

  Mammapolitiet må roe seg ned å ikke være så himmla hysterisk!!
  Jeg syns dere fortjener å dra på en lengre ferie sammen Caroline <3

 32. Hei 🙂
  Vil gjerne anbefale Kroatia ej 🙂
  Nydeli land, mat og kultur! Reise du til split eller ein av byane i nærheita så er spilt et lite shopping mekka for oss som lika sko og vesker 😉
  Å bere 3små tima med fly fra Oslo!
  Sjekk ut Le meridien lav i split/podstrana. Ellers er trogir også en nydeli by som ligg nær split !
  Å skolle dokke ta med Nelia er der veldig flott for barn, vi har reist to år med guttaboys, ifjor hadde vi fått prinsessa som blei 1år!
  Veldig barnekjære folk i Kroatia 🙂

 33. Ibiza og – enda bedre – Formentera. Uten tvil Europas vakreste øy.

 34. Santorini og ibiza er fantastisk! Synes Venezia er en smule oppskrytt, men det henger kanskje sammen med de enorme menneskemassene da vi var der, så det holdt med en dagstur for å si det sånn :p
  Romantisk destinasjon å anbefale er også Toscana 🙂 Her var faktisk jeg og min kjære på vinsmaking, og dro fra gård til gård på hesteryggen, det er et av våre fineste minner sammen, og man bør absolutt ikke være en dreven rytter for å gjøre det 🙂 Anbefales!

  Gleder meg i så fall til å følge dere på en eventuell tur, bra blir det nok uansett hvor ferden går 🙂

 35. Ååååhh ferie ❤️ Vi reiser 1 uke til våren på kjæresteferie, og 2 uker i august på familieferie med barna.

  Takk og lov for besteforeldre, Som ønsker og passe barna. Da syns jeg det ville vært egoistisk av meg og nekte dem det 😉

  Nyt planleggingen , halve morro spør du meg!

  1. Benedicte

   Hvor skal dere på ferie? 🙂

 36. Jeg forstår ikke alt dette snakket om mamma-politiet? Er det «umoderne» at noen voksne snakker barna’s sak hvis det betyr at det ikke gjør godt for de voksne å høre den andre siden av saken?

  I vårt «individuelle samfunn» burde det applauderes at noen blander seg litt synes jeg. Kan man virkelig bry seg for mye??

  Det virker som om denne betegnelsen er det nye maktspråket for å få de som tenker på barnas ved og vel til å tie stille..

  Jeg er helt sikker på at mange synes dette innlegget var kontroversielt og da må det jo være lov til å se saken fra flere sider..

  Jeg tror ikke det er det beste for barnet at foreldrene drar fra dem.

  1. Caroline

   Ja, man kan uten tvil «bry seg for mye».

  2. Theap og alle andre som kommenterer negativt. Tror nok ikke det er skadelig å være borte fra barna sine på ferie en uke, heller trist lesing å se på alle de som aldri vil være borte fra sine barn. Det er viktig og riktig tror jeg å la barna være sammen med f.eks beste foreldre som de er trygge på, så ser dem jo at foreldrene kommer tilbake. Tenk på de som er på jobb f.eks offshore, skal de slutte i jobben sin siden dem ikke kan være borte fra barna ? Eller gjelder dette bare bloggeren Caroline som så mange tydeligvis er misunnelige på og må dra frem «dårlig mamma kortet» for det er nemlig slik det fremstår, dere er da såå mye på tur, borte fra Nelia etc. Jeg har ikke ord for hvor slemt dette er å skrive til en mamma for å prøve å sette hun i et dårlig lys . Jeg har selv reist mye i jobben min fra barna var små (selv når far var på reise og mormor måtte trå til ), og mine er tenåringer i dag og verdens mest trygge og fine barn, så de har absolutt ikke tatt skade og det gjør garantert ikke Nelia heller.

  3. dette var et godt og reflektert innlegg.

 37. Solstråle

  Ser at du skriver at kanskje kunne du tenkt deg en uke bort på kjærest tur. Men husk på at et barn nestn frem til det er 3 år har ikke begrep på tid og forståelse at du skal være borte så lenge som en uke for eks.. Barnet kan da i sitt hode tru at du aldri kommer tilbake igjen siden tid ikke er noe de skjønner helt da! bra å være borte av og til men 1 uke det skjer ikke her før barna mine blir store . ferie for meg er med hele familien er det ikke derfor man får barn for å være sammen på fridager og ferie.. Som en familie.

 38. Ibiza & Formentera<3 var der i fjor sommer og så ikke en eneste nattklubb 😉 helt nydelig!

 39. Venezia er å anbefale!! Var i Veneziaprovonsen i sommer og reiste en dagstur dit. Selv med masse turister og høy temperatur synes jeg det var helt magisk:-)

  1. Venezia provinsen skulle det være;-)

 40. Jeg sier bare, dra på ferie å kos dere masse 😉 så lenge dere vet Nelia har det bra hos venner, tanter eller besteforeldre hjemme, å har det bra der. Så er det jo ingenting i veien for det. Det er jo ikke det å frarøve barnet ferie eller opplevelser, det kan man jo gjøre nårsomhelst. Men det å unne seg en ferie som bare mann og kone er jo fantastisk. Min mann og jeg har gjort det en gang. En uke i Mallorca. Det var helt nydelig. Jo, savnet barna litt. Men var så godt med kjærestetid, så veide liksom opp. Også snakket vi med de på tlf hver dag. Og sendte bilder å sånn. Fins også FaceTime

  1. Caroline

   Facetime er fantastisk! 🙂 Nå vet vi jo ikke om vi kommer til å gjøre det enda, jeg savner Nelia som en gal når det bare har gått 24 timer, selv om jeg vet at hun har det bra. Det er meg det er verst for :/ Det frister i hvert fall med en uke alene, så får vi se om det lar seg gjøre 🙂 Godt å høre at dere har fin erfaring med det 🙂

   Klem!

 41. Caroline

  Alle er sikkert herlige destinasjoner! Drømmer selv om Santorini! Venezia er jo nydelig, men kan absolutt anbefale Ibiza. Min favorittøy! Nydelige strender, masse herlige folk, fantastiske spisesteder og en helt spesiell atmosfære. Og gamlebyen Eivissa er en perle! En av de best bevarte i Europa!
  Naboøyen Formentera er et lite paradis i seg selv og kun en kort båttur unna. Blir helt reisesyk av å tenke på det!

 42. Dra på ferie og kos dere! Selv var jeg en uke i Kreta når eldste min var 5mnd,og det gikk helt fint. Man setter jo ikke barna hos noen man ikke stoler på og kjenner.Jeg tenker at man gjør det som er best for seg og sine,så kan folk heller passe på seg selv.

  Hilsen 4barnsmor som gjerne skulle tatt 1 ukes ferie uten barn.

 43. Anne Kristine

  Jeg må bare si at jeg er helt sjokkert over alle kommentarene ulike folk her inne klarer å lire av seg 😛 er det mulig! Det er så mye misunnelse ute og går atte hjelp.. at du ikke blir sprø Caroline! 😉

  Jeg har vært både i Venezia, Cinque Terre og Athen. Av de 3 ville jeg definitivt valg Cinque Terre – du som er så glad i trening også, så passer det perfekt! Og ta en båttur til Portofino når dere er der, vakrere plass skal du lete lenge etter <3

 44. Reis på ferie alene, og KOS dere – med GOD samvittighet! ♥ På flyet sier de som ordner med sikkerhetsrutinene, at man skal ta sin egen iltmaske på før man hjelper andre. Den beste mamma (og pappa) er en som elsker seg selv og fyller begeret sitt opp. En mor som ofrer seg for sine barn er ikke en god mor. Har selv hatt en barndom der jeg har opplevd moren min i begge roller. De ganger hun tenkte på seg selv og fylte begeret sitt opp, var hun en kjærlig og givende mor, motsatt de ganger hvor hun ‘ofret seg for oss barn! Og til slutt, jeg beundrer deg virkelig for at du har åpent kommentarfelt! 😉

 45. Jeg har et fantastisk tips til dere. Santorini er en fantastisk øy, men jeg ville ikke tilbringt en hel uke der da det for eksempel er langt fra byen til strand, fantastisk mange turister ol. Fly til Santorini med Norwegian, og tilbring to-tre dager der. Deretter vil jeg gjerne få tipse om å ta båten fra Santorini til Folegandros. Det er kun en 40 minutters tur. Folegandros er paradis, og jeg ELSKET de fem dagene jeg fikk tilbringe der. Google det! Det finnes ikke et utested, mange gode resturanter, og fantastiske strender. Det er så rolig og romantisk der at det er helt utrolig. Anbefales på det varmeste! Å gå i coraen der føles som å være i en film. Så kan dere tilbringe litt tid på Santorini enten i begynnelsen eller slutten 🙂 Klem!

 46. Garda sjøen , både med eller uten barn. Da kan man ta dagsturer til Venezia og Verona! Vakkert, varmt og kulturelt – all in One 🙂

 47. Om du er så sikker på at det er helt OK, å det er fint for både barn å foreldre, så er det jo ikke noe å tvile på. Dere vet selv best. Men tenker at grunnen til at fler tydeligvis blir provosert er fordi det blir lagt frem som at du å LK aldri har tatt dere lov til å reise vekk. Kan du ikke bare innrømme at dere er mye borte å på mange turer sammen. Fordi dere vil det. Fordi dere vet best. Fordi barnet deres har det bra. Ingen skam det da. Si det som det er. Derfor det blir rettet opp i. Å kan ikke skjønne at noen skal tvile på at du å LK skulle tatt valg som ikke er rett for dere. Men som sakt. Det er vel bare måten det blir lagt frem som gjør at andre blir grønne…
  God tur. Å du vet, helt sikkert at denne ferien kommer til å skje. Så Gled deg over det istede for å late til å tvile. Si det som det er 😉 dere er jo bare heldige! Både dere å jenta som har fine besteforeldre å tante som garantert sørger for at hun å får en flott opplevelse. Livet er for kort for dårlig samvittighet. Iallefall for noe man vet er OK, å noe man egentlig vil å gleder seg til;-*

  1. Beklager Linn, har du aldri hørt om det lille ordet «og»? Det er til for å brukes av og til det også skjønner du!

   1. Selvsagt har jeg det!
    Kommet meg sånn omtrent 30 år igjennom livet uten å få kommentarer for mine lese OG skrivevansker… Tegn på at jeg har rette folk rundt meg:-) støttende å glade folk. Det tar jeg med meg 🙂 trist det må være å føle trang til å rette på andre. Og Trist for de som må bli rettet på i alt, føle på ting som er helt unødvenige- hver eneste dag. Tenk om man bare kunne passet seg selv å bare vært glad. . Det er vanskelig for deg tenker jeg. Føle en trang bare fordi en kommentar ikke er helt rett skrevet:-/ på en blogg… Blandt 100 andre kommentarer….. slitsomt! Lykke til

 48. Mariann

  Hei,

  Ikke ofte jeg kommenterer, men nå kjente jeg at jeg faktisk ble litt sinna på dine vegne Caroline! At et så fint og inspirerende innlegg kan få folk til å skrive så mye kvalm fatter jeg ikke… Jeg synes det er trist.

  De valgene man tar som foreldre er veldig personlige. Jeg synes det er direkte ufint å stille spørsmål til om dere, som jeg ser på som utrolig gode og fornuftige foreldre, vet hva som er best for deres barn!

  Lykkelige foreldre gir lykkelige barn, tenker jeg. Og jeg håper virkelig at dere tar dere en tur og pleier kjærligheten <3

  God klem!

 49. Kristin

  Dere har jo allerede vært borte flere dager i strekk. Barn er ofte sensitive på overganger, men det har nok ikke så mye å si om dere ver i borte i 7 eller 4 dager. Reis og kos dere slik dere pleier! Folk er forskjellig og prioriterer forskjellig. Sånn er det bare 🙂

 50. Anniken

  Hei!
  Jeg tror ikke det er noe problem for dere å reise bort i en uke. Jeg er oppvokst med å tilbringe en uke hver sommer hos besteforeldre. Det vil si at i minst to uker hver sommer var jeg uten min mor og far. Vi var på hytta, dro på museun og hade det superkult. Det er faktisk noen av de beste barndomsminnene jeg har og jeg ville aldri vært de foruten. Både jeg og min bror har hatt det slik og det har resultert i at vi har blitt utadvente, selvsikre unge voksne. Ja, det er viktig for barna å være med mor og far, men det er like viktig for barna at mamma og pappa elsker hverandre og har et forhold som pleies og der man prioriterer kjærligheten fremfor uenigheter og krangling. Ikke ha dårlig samvittighet, vær heller stolt over at dere ikke mister romantikken i en hverdag full av teknologi, arbeid, stress og press!

 51. Jeg ble nesten redd for å få barn av å lese alle de sinte kommentarene her, jeg :’D
  Etter et par år hadde jeg tatt det som en selvfølge at foreldrene tok seg tur alene, uten barn.
  Det ser jeg virkelig ikke et eneste problem med. Håper ingen i venneflokken min skal være så innmarri sinna mammapoliti som mange av de bitre kjerringene over her…. :p

  1. Caroline

   Og om du venter til barnet er over den kritiske tilknytningsfasen så kommer det nok til å gå helt fint. Det er bare frem til barnet er ca 3 år at primære omsorgspersoner ikke bør være borte fra barna i lengre perioder. Mange takler det fint, men man vet ikke på forhånd hvordan barnet vil reagere på situasjonen. Senest i går stod det jo om at 1 av 5 barn sliter med angst, så da må man jo spørre seg selv er det virkelig verdt det? Kan ikke fatte og begripe at så mange tar så lett på dette og avfeier det med «mine barn taklet det helt fint».. Og det gjør sikkert 90 % også! Men du vet ingenting om hvordan ditt neste eller noen annens barn vil takle det. Og er du villig til å ta sjansen når det er snakk om ditt barns eget ve og vel..

 52. Pernille

  Vi reiser mye! Både med og uten barna:-) Og av alle plasser vi har vært, er det uten tvil Sopot, med Grand Hotel, og Dubai som er favorittene:-)

 53. Christina

  Kan ikke folk fokusere på seg og sine – fremfor å bedømme andre.
  Ikke lett å være mamma når det finnes så mye mammapoliti der ute.
  SUKK!!

 54. Håper dere finner et vakkert,varmt og romantisk sted å dra på ferie,Caroline 🙂 Kos dere masse når den tid kommer,er en god investering i forholdet å dra på en slik tur,bare dere to 🙂 Dere er heldige som har mulighet til det 🙂 Go for it,dere vil ikke angre 🙂

 55. Sardinia….der er det vakkert.

 56. Uansett hvor og om dere velger å reise, kos dere masse og nyt det! Ikke hør på disse bedreviterne.. Det er dere som vet best! 🙂

 57. Vi var på kjærestetur i forfjor da vår datter var to år gamnel en langhelg. Det geniale var at vi dro på sommeren, da vi hadde henne hjemme fra bhg. Da var hun sammen med oss 24/7 i to uker før vi reiste, hvor hun dro på ferie til sine besteforeldre. Det var sikkert en «befrielse » for henne å få ferie fra oss, for da hadde vi jo vært så mye sammen før vi dro. Så det kan være mitt lille tips;-p

 58. Alle de destinasjonene ser fantastiske ut!
  Reis og nyt!
  Klem 🙂

  https://barbaraoslo.blogspot.no

  1. Hei, har vært på de fleste av de destinasjonene du nevner og maaaaaaaange flere! Er nå en ung/gammel mormor som har vært på HHreiser med min mann. I småbarnsperioden trenger man litt alenetid uten at noen maser om mamma kan du hente, pappa kan du hjelpe – åsså velter et vannglass, opp å tørke, best å spise middag med gummistøvler på en periode. Så en ukes pusterom hvor man kan være sammen og faktisk finne ut at man kan holde en fornuftig samtale uten avbrytelser! Deilig, vi fant ut at det burde vært betalt av NAV – da hadde skilsmissestatistikken gått radikalt ned!
   Hvis man har barnepass man stoler på så greier man å slappe av også – selv uten mobiltlf i de dager! Har også hatt med barna på mange turer både i inn og utland etter hvert. Nå er det barnebarn som er med de gamle på sydentur og det er stas for begge parter og foreldrene kan senke skuldrene. Gullkorn fra guttebarnebarnet da jeg hentet i SFO: Hvem er det som henter deg, er det bestemoren din? Nei, svarte guttungen det er min mormor og hun er pensjonist, men hun ha vært på Hawaii altså!!!

 59. Jeg har vært mange steder i verden, og Athen er definitivt det verste stedet jeg har vært (har vært der to ganger). Det er varmt, skittent og trangt, og det lukter vondt i store deler av byen. Selv når vi bodde på femstjernes hotell den andre gangen vi var der, hjalp det liksom ikke på grunn av hvordan byens var. Styr unna!
  Santorini er en fin øy, men etter å ha reist rundt på mange greske øyer, vil jeg heller anbefale Ios. Det er en gammel partyøy, som har roet seg ned med årene. Dit har jeg reist mange ganger, og er alltid like fornøyd. Øya har en av Europas flotteste strender, og mange gode restauranter. Øya har ikke flyplass, så den er skjermet fra alt bråket på Santorini (og dette gjør at det heller ikke er mange barnefamilier der). For å komme dit tar man båt fra enten Athen eller Santorini (eller Kreta).
  Lykke til med valget! 🙂

 60. Martine

  Okei. Nå må jeg komme med en kommentar. Jeg og mannen min har to flotte jenter. Største er 7 år og minste er 2 år. Vi har vært på flere turer sammen som familie og jeg og mannen på mange turer bare vi to. Lengste var en uke. Barna våre har vært mye hos besteforeldre når vi reiser på turer. Våre barn er til nå veldig trygge barn og elsker alene-tiden de får med andre. Jeg ser andre barn som ikke tørr dra på overnatting en natt hos for. eks besteforeldre eller livredde for å dra i barnebursdag om foreldrene ikke er der sammen med de-nettopp fordi de ikke er vandt til det. tenker at alle barn er forskjellige, men er veldig glad for at våre barn er tøffe og trygge på andre og ser de har mye glede av det. Dette tror jeg spiller inn på at de er vandte med å tilbringe tid uten oss foreldre tilstede hele tiden. De har flere voksen personer de er trygge på og det er da bare positivt! Vi reiser med god samvittighet for vi vet det har det bra og elsker tiden uten oss med bare besteforeldre og tanter. Jeg synes dere skal reise på ferie med god samvittighet Caroline. Deres foreldre har jo gjort en flott oppdragelse av dere så at de passer barnet deres en uke er bare koselig, virker som Nelia har et godt og trygt forhold til dem. Ikke bry dere med all synsingen som kommer her. Nyt at dere har foreldre og familie som stiller opp og som vil knytte et godt og nært forhold til deres datter. La de og barnet deres knytte bånd, det kommer bare godt med i fremtiden

 61. Benedicte

  Foruten destinasjonene du har nevnt vil jeg anbefale:
  – Sicilia, opplev vakre Taormina med mulighetene for sol & bad rett ved siden av!
  – Malta. Ser veldig interessant ut, har ikke vært der selv 🙂
  – Har du sett på Korsika?
  – Málaga! Veldig fin by! Du kan for eksempel bo i Marbella som ligger rett ved siden av. Lei gjerne bil å kjør opp til den vakre fjellbyen Ronda 🙂

  Håper du likte tipsene! 🙂 Syns forresten det er utrolig synd for at du får såå mye pes for at du uttrykker et ønske om ferie sammen med din ektemann :/

 62. Hei!

  Jeg har vært på Santorini tre ganger, og i Cinque Terre to ganger – helt fantastisk steder! Det er noe eget med Italia, det er kanskje det mest romantiske landet jeg vet om – i tillegg til Frankrike og Paris, da. Jeg og mannen min var i Venezia for to år siden (uten barn), og det var utrolig flott! Vi var der i høstferien, da var det helt passe temperatur og mengde turister. Og etter alt å dømme, unnfanget vi vårt tredje barn der, hihi. For et ferieminne! <3

  Kos dere, uansett hvor dere velger å dra!

 63. Har dere vært på Famagusta før?
  Over grensa fra Kypros..

 64. doktormacmuffins

  Steff, har du barn.?

 65. Jøsses! Ser stadig på bloggen din at dere er på tur uten Nelia… Selvsagt er det innafor med kjærestetur, dere har jo vært på flere allerede, eller kanskje en langhelg ikke er nok for dere?

 66. Nå fikk du i alle fall noen stjerner i boken hos meg! Hellas er veldig bra 🙂 Har vært i Athen mange ganger men vil ikke si det er en romantisk by. Mange flotte steder i Hellas. Santorini er en vakker øy og fint sted for å ta bilder, men mister litt av sjarmen da øyen blir overfylt med turister om sommeren. Det mest romantiske stedet jeg har vært her La Digue på Seychellene. Fantastisk flott sted! 🙂

 67. Hei Caroline:) Santorini er lett å la seg fascinere av, og øya skuffer ikke:) For den ultimate luksusfølelsen kan dere skjemme dere selv bort og unne dere huleboer-luksus på 5* hotellet Perivolas. De har bare 17 rom og Infinity bassenget der er bare til å forelske seg totalt i! Hotellet må jo gi noen helt fantastiske bilder til bloggen også, og da kan vi andre sitte her å kose oss og drømme oss bort:) La deg inspirere på bloggen https://reiselykke.com/huleboer-luksus-pa-santorini/
  Reis bort og nyt kjærestetid. Det er trist at mange ikke ser at den beste investeringen for barna våre er nettopp at mamma og pappa er glad i hverandre og liker å tilbringe tid sammen <3
  Mvh Lene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *