5 romantiske destinasjoner jeg drømmer om

Jeg er litt i det romantiske hjørnet om dagen, etter at vi besøkte Farris Bad på lørdag har jeg begynt å drømme litt om en romantisk ferie for to. Vi har ikke vært alene på ferie sammen siden 2013, den gangen var vi i fantastiske Paris, Cannes og Annecy. Grunnen til at vi ikke har reist alene siden, er rett og slett den at vi ikke har ønsket å reise fra Nelia. Etter at hun kom til verden har det vært en selvfølge at hun skal være med oss, selv om Lars-Kristian noen ganger løst har foreslått at vi kanskje kan se på muligheten til å dra et sted bare vi to. Jeg har avfeiet blankt før han har rukket å fullføre setningen, det er vel kanskje litt klassisk for oss mødre 😉 Det har liksom ikke føltes helt riktig, men nå begynner jeg derimot å kjenne at det kanskje kan gå fint. I hvert fall kanskje. Så dersom muligheten skulle by seg i løpet av sommeren kan det hende at vi tar en liten uke for to, og jeg har allerede sett meg ut noen klissete, romantiske destinasjoner som jeg gjerne vil besøke som ikke ligger så altfor langt unna. 


santorini

Santorini – dette skal være den vakreste øya i Hellas og jeg kan virkelig se for meg at denne destinasjonen egner seg for de som er i det romantiske hjørnet. Det er helt fantastisk vakkert! Formen på øya er et resultat av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden hvor utbruddet etterlot seg en dyp lagune omgitt av fjellvegger som stuper rett ned i havet. Det blå havet møter hvite hus, vegger og trapper og kontrastene mellom disse fargene er nesten til å få frysninger på rygge av. Dessuten finnes det så mange flotte og elegante hoteller her som tilbyr det meste, og jeg kjenner at jeg bare må hit en dag! 

venezia

Venezia – dette stedet har jeg drømt om så mange ganger, men jeg har blitt frarådet å reise hit midt på sommeren. Likevel, det er virkelig en drømmedestinasjon og jeg er gjerne skikkelig turist som hiver meg på gondolen og knipser bilder som en gal på en av de 400 broene i byen. Venezia er spredt over 118 små øyer og husene i byen er bygget på trepåler, der mange av boligene ikke ligger  mer enn 1 meter over vannet. Hit vil jeg gjerne dra! 

cinque terre

Cinque Terre – et område i Italia som består av fem små fiskerlandsbyer. Disse ligger mellom La Spezia og Genova ved Den italienske riviera i den østlige delen av Liguria-regionen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. De fem landsbyene i Cinque Terre er: Monterosso al Mare, Vernazz, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Tenk å vandre fra by til by og bo litt overalt – utrolig romantisk! 

athen

Athen – jeg er selverklært grekofil, jeg elsker Hellas og har enda tilgode å besøke hovedstaden deres. Her kan vi få litt storby og masse romantikk, og det kan ofte være en perfekt kombinasjon! Jeg hadde ikke sagt nei takk til å bo på hotellet Cape Sounio som ligger rett ved Sounio Nasjonalpark – et av få grøntområder som fortsatt eksisterer i Attica-provinsen. 

ibiza1

Ibiza – dette er kanskje stedet de fleste forbinder med alkohol og fest til fra natt blir til dag, men faktisk kan Ibiza være både naturskjønt og romantisk om du reiser de rette stedene. Jo lenger Nord du reiser, dess mer urørt natur og sjarm skal det være. Jeg kom nylig over hotellet Hacienda Na Xamena og det ser ut som en drøm! Hadde virkelig ikke hatt noe imot å bo her i en liten uke. 


Ser det ikke helt fantastisk ut? Kom gjerne med tips om du har noen romantisk destinasjoner i Europa å foreslå! 

bilder: hjemmesidene til hotellene / ving.no / bulls 

126 kommentarer

 1. Jeg ble nesten redd for å få barn av å lese alle de sinte kommentarene her, jeg :’D
  Etter et par år hadde jeg tatt det som en selvfølge at foreldrene tok seg tur alene, uten barn.
  Det ser jeg virkelig ikke et eneste problem med. Håper ingen i venneflokken min skal være så innmarri sinna mammapoliti som mange av de bitre kjerringene over her…. :p

  1. Caroline

   Og om du venter til barnet er over den kritiske tilknytningsfasen så kommer det nok til å gå helt fint. Det er bare frem til barnet er ca 3 år at primære omsorgspersoner ikke bør være borte fra barna i lengre perioder. Mange takler det fint, men man vet ikke på forhånd hvordan barnet vil reagere på situasjonen. Senest i går stod det jo om at 1 av 5 barn sliter med angst, så da må man jo spørre seg selv er det virkelig verdt det? Kan ikke fatte og begripe at så mange tar så lett på dette og avfeier det med «mine barn taklet det helt fint».. Og det gjør sikkert 90 % også! Men du vet ingenting om hvordan ditt neste eller noen annens barn vil takle det. Og er du villig til å ta sjansen når det er snakk om ditt barns eget ve og vel..

 2. Pernille

  Vi reiser mye! Både med og uten barna:-) Og av alle plasser vi har vært, er det uten tvil Sopot, med Grand Hotel, og Dubai som er favorittene:-)

 3. Christina

  Kan ikke folk fokusere på seg og sine – fremfor å bedømme andre.
  Ikke lett å være mamma når det finnes så mye mammapoliti der ute.
  SUKK!!

 4. Håper dere finner et vakkert,varmt og romantisk sted å dra på ferie,Caroline 🙂 Kos dere masse når den tid kommer,er en god investering i forholdet å dra på en slik tur,bare dere to 🙂 Dere er heldige som har mulighet til det 🙂 Go for it,dere vil ikke angre 🙂

 5. Sardinia….der er det vakkert.

 6. Uansett hvor og om dere velger å reise, kos dere masse og nyt det! Ikke hør på disse bedreviterne.. Det er dere som vet best! 🙂

 7. Vi var på kjærestetur i forfjor da vår datter var to år gamnel en langhelg. Det geniale var at vi dro på sommeren, da vi hadde henne hjemme fra bhg. Da var hun sammen med oss 24/7 i to uker før vi reiste, hvor hun dro på ferie til sine besteforeldre. Det var sikkert en «befrielse » for henne å få ferie fra oss, for da hadde vi jo vært så mye sammen før vi dro. Så det kan være mitt lille tips;-p

 8. Alle de destinasjonene ser fantastiske ut!
  Reis og nyt!
  Klem 🙂

  http://barbaraoslo.blogspot.no

  1. Hei, har vært på de fleste av de destinasjonene du nevner og maaaaaaaange flere! Er nå en ung/gammel mormor som har vært på HHreiser med min mann. I småbarnsperioden trenger man litt alenetid uten at noen maser om mamma kan du hente, pappa kan du hjelpe – åsså velter et vannglass, opp å tørke, best å spise middag med gummistøvler på en periode. Så en ukes pusterom hvor man kan være sammen og faktisk finne ut at man kan holde en fornuftig samtale uten avbrytelser! Deilig, vi fant ut at det burde vært betalt av NAV – da hadde skilsmissestatistikken gått radikalt ned!
   Hvis man har barnepass man stoler på så greier man å slappe av også – selv uten mobiltlf i de dager! Har også hatt med barna på mange turer både i inn og utland etter hvert. Nå er det barnebarn som er med de gamle på sydentur og det er stas for begge parter og foreldrene kan senke skuldrene. Gullkorn fra guttebarnebarnet da jeg hentet i SFO: Hvem er det som henter deg, er det bestemoren din? Nei, svarte guttungen det er min mormor og hun er pensjonist, men hun ha vært på Hawaii altså!!!

 9. Jeg har vært mange steder i verden, og Athen er definitivt det verste stedet jeg har vært (har vært der to ganger). Det er varmt, skittent og trangt, og det lukter vondt i store deler av byen. Selv når vi bodde på femstjernes hotell den andre gangen vi var der, hjalp det liksom ikke på grunn av hvordan byens var. Styr unna!
  Santorini er en fin øy, men etter å ha reist rundt på mange greske øyer, vil jeg heller anbefale Ios. Det er en gammel partyøy, som har roet seg ned med årene. Dit har jeg reist mange ganger, og er alltid like fornøyd. Øya har en av Europas flotteste strender, og mange gode restauranter. Øya har ikke flyplass, så den er skjermet fra alt bråket på Santorini (og dette gjør at det heller ikke er mange barnefamilier der). For å komme dit tar man båt fra enten Athen eller Santorini (eller Kreta).
  Lykke til med valget! 🙂

 10. Martine

  Okei. Nå må jeg komme med en kommentar. Jeg og mannen min har to flotte jenter. Største er 7 år og minste er 2 år. Vi har vært på flere turer sammen som familie og jeg og mannen på mange turer bare vi to. Lengste var en uke. Barna våre har vært mye hos besteforeldre når vi reiser på turer. Våre barn er til nå veldig trygge barn og elsker alene-tiden de får med andre. Jeg ser andre barn som ikke tørr dra på overnatting en natt hos for. eks besteforeldre eller livredde for å dra i barnebursdag om foreldrene ikke er der sammen med de-nettopp fordi de ikke er vandt til det. tenker at alle barn er forskjellige, men er veldig glad for at våre barn er tøffe og trygge på andre og ser de har mye glede av det. Dette tror jeg spiller inn på at de er vandte med å tilbringe tid uten oss foreldre tilstede hele tiden. De har flere voksen personer de er trygge på og det er da bare positivt! Vi reiser med god samvittighet for vi vet det har det bra og elsker tiden uten oss med bare besteforeldre og tanter. Jeg synes dere skal reise på ferie med god samvittighet Caroline. Deres foreldre har jo gjort en flott oppdragelse av dere så at de passer barnet deres en uke er bare koselig, virker som Nelia har et godt og trygt forhold til dem. Ikke bry dere med all synsingen som kommer her. Nyt at dere har foreldre og familie som stiller opp og som vil knytte et godt og nært forhold til deres datter. La de og barnet deres knytte bånd, det kommer bare godt med i fremtiden

 11. Benedicte

  Foruten destinasjonene du har nevnt vil jeg anbefale:
  – Sicilia, opplev vakre Taormina med mulighetene for sol & bad rett ved siden av!
  – Malta. Ser veldig interessant ut, har ikke vært der selv 🙂
  – Har du sett på Korsika?
  – Málaga! Veldig fin by! Du kan for eksempel bo i Marbella som ligger rett ved siden av. Lei gjerne bil å kjør opp til den vakre fjellbyen Ronda 🙂

  Håper du likte tipsene! 🙂 Syns forresten det er utrolig synd for at du får såå mye pes for at du uttrykker et ønske om ferie sammen med din ektemann :/

 12. Hei!

  Jeg har vært på Santorini tre ganger, og i Cinque Terre to ganger – helt fantastisk steder! Det er noe eget med Italia, det er kanskje det mest romantiske landet jeg vet om – i tillegg til Frankrike og Paris, da. Jeg og mannen min var i Venezia for to år siden (uten barn), og det var utrolig flott! Vi var der i høstferien, da var det helt passe temperatur og mengde turister. Og etter alt å dømme, unnfanget vi vårt tredje barn der, hihi. For et ferieminne! <3

  Kos dere, uansett hvor dere velger å dra!

 13. Har dere vært på Famagusta før?
  Over grensa fra Kypros..

 14. doktormacmuffins

  Steff, har du barn.?

 15. Jøsses! Ser stadig på bloggen din at dere er på tur uten Nelia… Selvsagt er det innafor med kjærestetur, dere har jo vært på flere allerede, eller kanskje en langhelg ikke er nok for dere?

 16. Nå fikk du i alle fall noen stjerner i boken hos meg! Hellas er veldig bra 🙂 Har vært i Athen mange ganger men vil ikke si det er en romantisk by. Mange flotte steder i Hellas. Santorini er en vakker øy og fint sted for å ta bilder, men mister litt av sjarmen da øyen blir overfylt med turister om sommeren. Det mest romantiske stedet jeg har vært her La Digue på Seychellene. Fantastisk flott sted! 🙂

 17. Hei Caroline:) Santorini er lett å la seg fascinere av, og øya skuffer ikke:) For den ultimate luksusfølelsen kan dere skjemme dere selv bort og unne dere huleboer-luksus på 5* hotellet Perivolas. De har bare 17 rom og Infinity bassenget der er bare til å forelske seg totalt i! Hotellet må jo gi noen helt fantastiske bilder til bloggen også, og da kan vi andre sitte her å kose oss og drømme oss bort:) La deg inspirere på bloggen http://reiselykke.com/huleboer-luksus-pa-santorini/
  Reis bort og nyt kjærestetid. Det er trist at mange ikke ser at den beste investeringen for barna våre er nettopp at mamma og pappa er glad i hverandre og liker å tilbringe tid sammen <3
  Mvh Lene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *