we meet again

koben_2

Fy for en start på dagen. Jeg hadde lyst til å slå så hardt i mobilen min at tonene fra Volare aldri mer ville se dagens lys, klokken var halv fem og jeg var trøtt. Så jeg gjorde det da. Altså, ikke slo den i stykker, men slo den av. Og så sov jeg til seks. Så mye for god tid, men noen ganger er det bare helt nødvendig å la søvnen seire. Vi fikk i oss litt frokost, var i bilen halv åtte og på Gardermoen i ganske god tid likevel.

koben_1

koben_3

koben_4

koben_5

Til min store fornøyelse hadde Lars-Kristian bestilt SAS+ og dermed gikk det i ekspressfart gjennom sikkerthetskontrollen og videre opp i SAS sin lounge. Takk og lov for Lars-Kristian! For der ventet nemlig mer kaffe på meg, faktisk så mye kaffe at jeg ikke følte meg ferdig da vi måtte avgårde for å rekke flyet. Men jeg har nok fått min fornuftige dose i dag, selv om det frister å bestille en kanne opp på rommet. Nå er vi nemlig fremme i København, vi bor på hotell Phoenix som forrige gang og om bare noen timer skal vi bort på D’angleterre for presselansering med Bianco. Jeg hadde et så fint møte med den danske pressen da jeg lanserte her med Adax, så jeg gleder meg! Etter pressevisning står fullstendig avslapning på planen. Vi har booket bord på et spennende sted i kveld og jeg gleder meg til å utforske enda mer av den gastronimiske siden til København som jeg allerede har et fantastisk forhold til. Og du! I morgen har vi lyst på et nytt og fint sted å spise lunsj. Vi har vært veldig mange steder, men det sier seg selv at det skal mye til for å bli ferdig med denne byen. Så har du noen tips til oss? Kom gjerne med dem! Da blir blir vi glad 🙂 

koben

– klem – 

68 kommentarer

 1. I skal helt sikkert tage ud og spise frokost (Lunsj) på restaurant KUL som ligger i Kødbyen! Super fede industriprægede lokaler og mega lækker gastronomisk mad.
  Hilsen en Københavner

  1. Caroline

   Tusen takk for tips! 🙂

 2. Hilde Mello

  Har du värt i Stockholm? Om ikke så er det et fantastiskt sted du kan oppdage. Er så fin by, mye god mat og shopping. Og mye å gjöre for en barnefamilie. Klem fra en utvandret norsk jenter.

  1. Caroline

   Jeg har kun vært der i forbindelse med konserter og jobb, så har ikke fått utforsket Stockholm så veldig godt :/ Tviler ikke på at det er en fin by 🙂

 3. Om dere ønsker å spise en fantastisk lunch anbefaler jeg Taller, det er utrolig bra. Her velger man flere retter for et gourmetmåltid https://www.restaurant-taller.dk/

  Ellers er Nimb også fantastisk. Er bygget som et maurisk palass. https://www.nimb.dk/

  Det er nødvendig å bestille bord begge steder.

  1. Caroline

   Oooh, Venezuelansk 😀 Det så fristende ut! 🙂 Den er notert ned! Nimb Terasse var vi på nå i desember, det var fantastisk! https://www.carolinebergeriksen.no/2015/12/18/ullundertoy-tivoli-og-julestemning/

   Hvilken Nimb anbefaler du?

   1. Når det er snakk om lunch bør dere evt velge fru Nimb.
    Men om dere virkelig vil slå stort på det bør dere velge 7-retter på Taller og virkelig nyte

 4. Fine hverdagsøyeblikk 🙂

 5. Kjersti

  Vi er veldig glade i Bistro Huks Fluks som ligger på Gråbrødretorv. Nydelige blåskjell og god service.

  1. Caroline

   Den har vi sett litt på, takk for tipset! 🙂

 6. Anne B.

  Kjempekult antrekk 🙂 Du kler skikkelig godt den litt rocka avslappa stilen også 🙂
  Masse lykke til med lansering 😀

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 7. Dere bør prøve Møller Kaffe & Køkken 🙂 Helt fantastisk, ganske nytt sted på Nørrebro som serverer frokost og lunsj helt til ettermiddagen. her krysser man av på en liste hva man vil ha, så det blir litt som «frokost-tapas», helt fantastisk! Nydelige råvarer 🙂 Kos dere masse!

  1. Caroline

   Det så fristende ut! Elsker tapas og mat hvor du kan plukke litt vilkårlig 🙂

   Tusen takk for tips!

 8. Therese

  Kjempe fin du var med det nydeligste håret og det stilige antrekket 🙂
  kose dere masse

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 9. Sokkelund super hyggelig fransk bistro med den beste lunsjen.

  Hilsen Københavner

  1. Caroline

   Tusen takk for tips! 🙂

 10. Hva med en vegetarpølse i lompe i christiania? Beste jeg vet!

  Hilsen Vera på tre, snart fire år 🙂

  1. Søte Vera 🙂

  2. Caroline

   Jeg fant denne når jeg googlet det: https://www.morgenstedet.dk/

   Har du noen spesielle steder å anbefale? 🙂

 11. Bistro Boheme har smukke omgivelser, super service og den bedste mad jeg har smagt.

  1. Caroline

   Tusen takk for tips! 🙂

 12. Kirsten

  Nimb tror jeg vil passe perfekt til I 2 flotte mennesker.

  1. Caroline

   Hvilken Nimb? Vi var på Nimb Terasse nå i desember, det var fantastisk! 🙂

 13. Burgeren på Cocks and Cows! For øvrig må dere prøve Kiin Kiin, asiatisk restaurant med Michelin-stjerne:) Der har de en amazing 16-retters!

  1. Caroline

   Der tror jeg Lars-Kristian hadde likt seg 😉 Kiin Kiin vurderte vi til middag, men det var dessverre fullt :/ Har funnet oss to andre Michelin-restauranter i stedet 😉

 14. Maria Bindseil

  Torvehallerne ved Nørreport Station eller Copenhagen Street Food på Papirøen er begge fantastiske – ellers restaurant Geist på Kgs. Nytorv – tæt på både Phoenix og D’Angleterre. Velkommen til København igen – så sød du er til at promovere byen 🙂 Klem fra Maria

 15. Anbefaler vel klassikeren Cafe Norden og Atelier September – de slår aldri feil 🙂

 16. Anbefaler også kafeen på topen av Magasin, fantastisk sandwich der! Vi har uheldige og fikk litt vel brent kaffe, men maten og utsikten av utsøkt 🙂

 17. Lina Johanne Meringdal Kamli

  Typisk dansk lunsj/brunsj er «smørrebrød», og anbefaler da følgende restauranter: Aamann, Øster Farimagsgade 10 – Adam Aamann Christensen omtales som «smørbrødkongen» og er anbefalt i Michelin-guiden. Søndag er den store smørbrøddagen på Aamann’s og de tilbyr også take-away. Spiste selv mye på Peder Oxe på hyggelige Gråbrødretorv 11 når jeg bodde i København. På Peder Oxe kan man spise to smørbrød og salat for 160DKK eller 150 DKK for tre smørbrød. Cafe Norden, Strøget, Østergade 61, de anbefaler risotto i februar såg jeg på deres instagram. Royal Smushi Cafe, Amagertorv 6 (inne i gården bak Royal Copenhage) ligger en skikkelig perle. I Nyhavn anbefales smørbrødrestauranten Told & Snaps i Toldbodgade 2. Restaurant Sankt Annæ på Sannkt Annæ P. 12, åpen 11:00-17:30. Hvis du er ute etter en interiørbutikk (ikke dyrt) så anbefaler jeg Notre Dame i Nørregade 7 og sidegatene til Støget

 18. https://www.restaurantkronborg.dk/ kan aboslutt anbefales! Veldig, veldig gode klassiske smørbrød!

 19. Du ved jeg er vild med Fishmarket.

  Derefter helt klart Pastis.

  Måske kan I være heldige at få frokost-bord på Geranium. De har lige fået 3 Michellinstjerner.

  Cafe Victor.

  Nimb.

 20. Den lille fede!!!!

 21. Café Norden har mange gode danske smørbrød, champange brunsj, salater med mer.. Litt turistaktig da det ligger rett på strøget (under HAY m Louis Vuitton). Ellers er det flere kafeer som har slike brunsjtallerkner. Feks «Mad og Kaffe» (søk opp på instagram!!) har myyye godt! Kåret til en av de beste i kbh. Hvis du vil prøve noe raw food finnes det tre 42raw (søk opp også denne på ig) med mye spennende mat. Torvehallerne i underetasjen av magasin har også mye forskjellig for en hver smak, feks «Grød». Sticks n sushi har nå flere restauranter både i kbh og london, og på kort tid blitt en ekstremt populær kjede. Anbefaler denne på det varmeste, de har utsøkt sushi og «sticks»(tapas), sashimi og tofu salater med mer… Alle københavnere ender opp på denne når de skal ut å spise lunsj/middag. Alle jeg har nevnt er å finne på instagram så her får du se besøkende sine bilder, og det ser utrolig lekkert ut alt sammen. Er halvt københavner så er ofte i kbh og besøker familie, da er det disse stedene vi som oftest ender opp om vi ikke lager danske smørbrød hjemme. Kos dere 🙂

 22. Huks Fluks på Gråbrødretorv har fantastisk god mat!! Ellers anbefaler jeg Les trois cochons i nærheten av Tivoli/Hovedbanegården på det aller varmeste! Kos dere 🙂

 23. Elisabeth

  jeg ville dratt til Kødbyen på mothers, den beste pizzaen i byen!

 24. Prøv Kødbyens Fiskebar – den fikk nettopp en Bib Gourmand fra Michelin (for 7.år på rad, om jeg husker riktig?) – nydelig og til overkommelige priser – eller lillesøsteren Musling, som ble lansert i høst. Tror ikke dere vil angre på noen av stedene.

 25. Koefoed og Peder Oxe. Deilige smørbrød

 26. Arbejder museets cafe i kælderen er rigtig god. Dansk hjemmelavet frokost mad helt fra bunden. Og bagefter desser i Torvehallerne.

 27. Så fin du var! Hvor er jakken din fra? Og hvilken størrelse har du ?

  1. Jeg vil gjerne også vite hvor jakken er fra 🙂

 28. Brasseri degas må dere bare gå på! De har verdens beste biff (oksefilet) og hjemmelagede sjokoladefondant! Jeg og samboeren er der hver gang vi er i København 🙂 Virkelig noe av det beste jeg har smakt!

  Klem 🙂

 29. Jeg skal snart spise i Tårnet på christiansborg med jobben. Mere et middag eller kaffe og kake sted, og litt pricy, men er værdt et besøk!

 30. Reising er alltid stressende. Kaffe er alltid bra 🙂

  God tur!

 31. Kjære Caroline! Har lest bloggen din en stund, og fant ut at NÅ må jeg bare legge igjen en liten kommentar! Både veske- og sko-kolleksjonen din er helt nydelig! Dessverre er hvert fall veskene litt over min prisklasse, men skal spare opp når jeg har mulighet til det. Skoene dine er også råstilige, de skal jeg også unne meg ett par av, jeg er bare ikke helt sikker på hvilket enda. Lykke til videre, heier på deg og bloggen 🙂

 32. Brit Skjæveland

  Paludans Bogcafe, bestill dagens brunch med smoothie! Ujålete og fantastisk hod mat!!!

  1. Brit Skjæveland

   God

 33. så utrolig kul jakke! hvilket merke er det?:)

 34. Sticks & sushi , sjekk sushi.dk for adresser

 35. Hei. Fine sko du har vært med og designet. Eneste jeg syntes var litt skuffende var at de du har på deg her er kopi av jeffrey campbell sine. Har akkurat samme sko stående i skapet som jeg kjøpte for rundt 3 år siden. Har de i både semsket og skinn med litt høyere hæl.

 36. I SKAL tage en tur i Torvehallerne! Du ville elske det 🙂

 37. Den lille fede! Har ikke spist lunsj der, mn de har hatt fantasisk god mat når jeg har spist middag der ☺

 38. Så kult antrekk, sjekk ut de kuule ankel botsa 🙂 Lurer på hvem som har designet de 😉 La min elsk på de beige, men de sorte rocker likeså 🙂 Gleder meg til de kommer ut til uka! Kos dere i København 🙂

 39. Vi spiste lunsj på Koefoed forrige gang vi var i København. Nydelige smørbrød! Anbefales!

 40. Så UTROLIG stilig jakke! Hvor har du funnet den?

  1. Caroline

   Den er fra bodaskins 🙂

 41. Karoline

  Jeg vil gjerne anbefale Peder Oxe på Graabrødretorv. Et herlig og sjarmerende tradisjonelt dansk spisested. Virkelig et sted med sjel og personlighet. Du serveres deilig mat av skønne, danske piger. Et must hver gang jeg er i Køben, og det er ikke blitt få ganger med tiden. Hehe. God fornøyelse!

 42. Hvis I har tid til endnu en middag kan I også tjekke Mielcke og Hurtigkarl https://www.mhcph.com/ skulle være helt fantastisk og anderledes

 43. Oioi, gratulerer med graviditeten Caroline:) så utrolig koselig! Håper du koser deg i København:))

 44. Hvis dere likevel skal i fantastiske Illums kan dere jo prøve å ta helt opp, hvor de har et helt nytt konsept 🙂

 45. Cafe Norden og kylling sandwich med karri. Verdens beste smørbrød og kjekke lokaler og trivelig personale. Urban og god stemning!

 46. Å, det er virkelig så mange deilige steder å spise i denne byen!
  De aller beste lunsjstedene er uten tvil Mad og Kaffe i Kødbyen, Møller på Nørrebro og Wulf & Konstali ved Lergravsparken 🙂 Union Kitchen i Nyhavn, og Atelier September i Gothergade er også gode alternativer dersom man ønsker noe i sentrum!
  Av restauranter vil jeg gjerne også anbefale No.2, Den lille fede, Høst og Rebel.

 47. Hva har du på beina? Altså nedi skoene?☺️ Barbeint er vel litt kaldt enda?

 48. Alexandra

  Sjelden jeg bruker kommentarfelt, men regner med du setter pris på alle meninger ? Jeg synes ikke håret ditt er ok om dagen. Ser alt for parykkstivt ut. :-/ Du trenger såklart ikke andre sin blessing, men man kan av å til se seg blind på seg selv.. å så ser man tilbake på bilder… å blir flau! SÅ jeg sier det ikke for å være slem. DU er jo så sykt vakker, vil se deg i litt mer casual, rufsete, beachhår stil.. litt sånn stil som oser girl next door uten at du blir tacky såklart. Du er jo yngre en meg å kler deg som du er 40…. KAN vi se en litt leken side snart ? Er redd du er litt forutsigbar om dagen, å du kan tape lesere. Jeg har lest blogging din helt fra start, men merker det går lengre tid mellom hver gang jeg leser.. Vet liksom hva som kommer om du skjønner !

 49. Union Kitchen i Lille Strandstrædet. Mer en egdy og kul N.Y inspirert restaurant. Anbefales på det varmeste, men det lønner seg å bestille bord!

 50. Nydelig airport outfit, ser super rocka og comfy ut 🙂
  Klem
  B.
  https://barbaraoslo.blogspot.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *