lun grønnkålsalat med tranebær og kylling

oppskriftsalat_6 første

Hei onsdag! Jeg rakk plutselig ikke å oppdatere som planlagt før presselanseringen i dag, for… ok, dette er litt flaut, men rett og slett fordi jeg klarte å ta solpudder på sminkekosten min i stedet for transparent pudder. På bare et halvt sekund så det ut som jeg hadde vært tre uker i Thailand i stedet for en natt på Continental. Så all sminken måtte legges på nytt og tiden bare løp fra meg. Skylder på øyet mitt, det er jo fortsatt ganske dårlig, faktisk såpass at jeg klarte å blunke ut linsene mine som jeg egentlig ikke skal ha på meg, under intervjuet på presselanseringen nettopp. Haha! Så flaut, men likevel så passende: sa noen perfect imperfection? Jeg har hatt en helt fantastisk start på dagen og gleder meg til å vise dere bilder, men først er det oppskrift-onsdag! Denne salaten var bare noe jeg smalt sammen på mandag når jeg hadde lyst på noe grønt, men fortsatt noe varmt. Frokostbollen med stekt grønnkål som jeg viste dere her om dagen var såpass magisk at jeg umiddelbart kjente at jeg måtte gjøre det om igjen – men til en middag i stedet. Så dette ble en så god middagssalat at mannen i huset allerede har bedt om gjentakelse: lun grønnkålsalat med kyllingfilet, fetaost, tranebær og tranebærvinaigrette. Nyt! 

oppskriftsalat_4


til 2 personer 

♥ 2 pakker grønnkål ♥ smør til steking ♥ salt + pepper ♥ 3 kyllingfileter ♥ tørket tranebær ♥ 1 pakke arla apetina ♥ 1 rødløk ♥ 1 stor søtpotet 

oppskriftsalat


slik gjør du 

Skrell søtpoteten og del den i terninger. Legg bitene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Bakes i ovnen på 180 grader i 20 minutter. 

oppskriftsalat_2

Skyll grønnkålen, fjern stilken og del den opp i strimler. Ha passe mengde med smør i en stekepanne og stek grønnkålen til den har fått passe konsistens, ca. 5 minutter eller mindre per porsjon du steker. Dette kan ta litt tid når det er såpass mye, men stek litt og litt av gangen og ha den ferdigstekte grønnkålen i en salatbolle. Krydre med salt og pepper underveis. 

Del opp rødløken og surr den blank i stekepannen, gjerne sammen med siste omgang av grønnkålen. Bland alt sammen i en bolle, ha over søtpotetbitene, tranebær og smuldre fetaost over. 

oppskriftsalat_3


tranebærvinaigrette

♥ 1 dl. tranebærjuice ♥ 1 ss. appelsinsaft ♥ 1 ts. soyasaus ♥ 2 ss. sukrin gold 

oppskriftsalat_1

Bland alle ingrediensene og hell en passe mengde over salaten, du trenger ikke å bruke alt. Rør godt. 

oppskriftsalat_7

Stek kyllingfileten i stekepannen til den er gjennomstekt, del den opp i passe biter og legg en hel filet over en mengde med salat. Smaker HELT fantastisk – vel bekomme! 

25 kommentarer

 1. Mmmm! DET så godt ut det. Matlysten er ikke helt på plass for tiden, men dette fristet. Gleder meg til å teste dette til helgen. Jeg har ikke så mye erfaring med grønnkål, så det blir jo ekstra interessant. Håper du får noen flotte dager og uker med skolanseringen!

  1. Caroline

   Den er SÅ god! Håper den kan få fart på matlysten din 😀 Tusen takk! <3

 2. Hei du! Dette veit du nok godt sjølv, men vil absolutt fraråde deg å bruke kontaktlinser dersom optikar/lege seier så… Du må ta vare på augene dine; du får berre utdelt eitt par, og øydelegger du dei er jo det heilt krise…. Du kan jo faktisk risikere å aldri få bruke kontaktlinser igjen, eller verre; nedsatt syn og smerter. Not cool, la heller forfengelegheita ligge ei lita veke og bruk briller, du er jo heilt nydeleg med det 🙂 ha ein fin dag vidare

  1. Caroline

   Jeg hadde dem bare på under presselanseringen, har briller igjen nå 🙂

 3. Hahaha, eg ser meg for deg når du ser deg i speilet .. som meget solbrun 🙂
  Ønsker deg fortsatt en flott lanseringsuke, juhu !!

  1. Caroline

   Haha, ikke bra :p Tusen takk, Janne 🙂

 4. Har du latt deg inspirere av Mia eckhoff? Minus kyllingen er jo dette veldig likt….
  Hennes salat er fantastisk god så det er sikkert denne også 🙂

  1. Caroline

   Hun vet jeg ikke hvem er engang, så det har jeg ikke 🙂 Denne oppskriften var bare noe jeg fant på selv, dersom jeg tar oppskrifter fra noen, linker jeg til den. Hva slags vinaigrette lagde hun?

   1. Hun lagde en dressing med olivenolje, sennep, honning og sitron. Og hadde valnøtter, quinoa og brokkoli i sin salat.
    Kombinasjonen av grønnkål, søtpotet og feta er jo sååå god. Tror kanskje jeg må prøve din versjon i morgen 🙂

   2. Caroline

    Hørtes godt ut! Det får jeg prøve neste gang 🙂

 5. Anna Lisa

  Denne skal jeg lage ganske fort!
  Du er rå Caroline og jammen like fin både med og uten briller.
  Lykke til med lanseringen og vit at jeg gleder meg på dine vegne
  Klem til deg!

  1. Caroline

   Tusen takk, snille du! 🙂

   Stor klem!

 6. Jeg må bare spørre: hva er det som gjør en salat «lun»?

  1. Caroline

   At noe er lunt vil si at det er mildt temperert 🙂 Når du steker søtpotet og lar den hvile, i tillegg til at du steker grønnkålen og blander den med dressing som er kald, blir ikke salaten varm, men lun 🙂

 7. Dette så veldig godt ut! Men hva slags tranebærjuice bruker du, og hvor kjøper du den? Jeg syns alle jeg finner inneholder så mye sukker…

  Lykke til med lanseringen!

  1. Caroline

   Jeg kjøpte på Spar, der hadde de fra ocean spray. Den var 100 prosent juice 🙂

 8. Skjønner ikke hele linse/brilleproblemet, du er jo nydelig med briller, passer det jo supergodt!!:)

  1. Caroline

   Når jeg er såpass vant med linser er det en helt annen verden med briller :/ Jeg blir skikkelig kvalm av å bruke det. Men det er nok en vanesak 🙂 Og tusen takk 😀

 9. Hei!
  Jeg leser bloggen din nesten hver dag. Den siste tiden (noen uker) har det blitt dårlig opplösning på bildene. Jeg bruker ipaden og leser veldig mye på den og det er bare dine bilder som blir dårlige. Har du noen gode råd hva jeg kan gjöre.

  1. Caroline

   Hei 🙂 Det er flere som har klaget på det den siste tiden :/ Det ser ut til å ordne seg når de oppdaterer iPad/iPhone til nyeste oppdatering. Hvis det ikke fungerer, eller du har gjort det allerede, så er siste utvei å «refreshe» siden mange ganger på rad.

 10. Hva heter det transparente pudderet du bruker/hvor er det fra? Er på utkikk etter det samme selv 🙂

 11. Oppskriften ser nydelig ut! Denne skal definitivt lages 🙂
  Men et lite spørsmål: hvorfor bruker du ordet «magisk» om hver eneste lille ting? Beklager, men det begynner å bli litt overbruk av et ord som skal brukes ytterst sjeldent… Håper ikke jeg sårer deg, er bare så lei av det ordet. Du har jo så mange andre ord du kan bruke som er mer passende 🙂

 12. Har et frokost/mellommåltid/desserttips til deg!!
  Tine sin nye yoghurt Fyldig Pasjonsfrukt med 1 spiseskje chiafrø i. Sett i kjøleskap i 20 minutter, og herreguuud. Frøene knaser fremdeles litt, men konsistensen har blitt en slags pudding – og den yoghurten er SÅ god!!

  Elsker forøvrig bloggen din – du ser så lykkelig ut og det gjør meg glad 🙂

 13. Denne var SKAM god. Har ei jente på 5 mnd som gjør at jeg pfte skipper lunchen så lagde denne og hadde den i kjøleskapet. Gikk og småspiste av den hele tiden, var så goooodt!!

  1. Caroline

   Så gøy å høre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *