ovnsbakte mandler i mørk sjokolade

mandler i sjokolade_3hoved

Når fredagen er her synes jeg det er ekstra hyggelig å dele oppskriften på noe godt med dere, så har dere noe å glede dere til når dere kommer hjem fra jobb eller skole 🙂 Ikke at det skal bli en vane med snacks-fredag, men det er jo ingen dum måte å starte helgen på sånn innimellom: med en litt sunnere oppskrift på noe som virkelig er godt? I dag tenkte jeg å dele noe superenkelt med dere, som likevel er helt nydelig og som ikke er tilsatt noe ekstra sukker annet enn den du finner i den mørke sjokoladen: ovnsbakte mandler i mørk sjokolade med havsaltdryss. Mmmm! 

mandler i sjokolade_5


du trenger 

♥ 1 pose mandler – ca. 200 gram ♥ 1 plate mørk sjokolade – 70 prosent eller mer ♥ havsalt 

mandler i sjokolade


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader og strø mandlene utover en bakeplate. Når ovnen har blitt varm, steker du mandlene i rundt 10 minutter – følg med underveis! De blir så fort brent! La deretter mandlene avkjøles. Knekk opp sjokoladeplaten og smelt den over vannbad. Det gjør du enkelt ved å varme opp vann i en stor kjele som du har en bolle over med sjokoladen oppi. Den smelter fort på denne måten og er kjempelett å jobbe med når den allerede ligger klar i en bolle. Ha alle mandlene oppi den smeltede sjokoladen. 

mandler i sjokolade_2

Spre dem deretter utover et fat dekket med bakepapir, dryss havsalt over og sett det i kjøleskapet i ca. 15 – 20 minutter. Så kan helgen bare komme! 

mandler i sjokolade_6

 • smaker ekstra godt med bringebær ved siden av – 
mandler i sjokolade_7


Ps. må helst oppbevares i kjøleskapet og tåler ikke romtemperatur så altfor lenge. Good helg! 

40 kommentarer

 1. ÅHHHH, det så knall ut 🙂 Må prøves!
  Tusen takk Caroline, nå ble jeg i helgehumør bare
  av å se oppskriften 😉

  God helg til deg!

  1. Caroline

   Så herlig å høre, Lisen 😀 Håper du liker dem! God helgeklem 🙂

 2. Å det må jeg virkelig prøve! Kanskje det blir kveldens snacks..? 😀
  Du er så flink og oppfinnsom, takk for inspirasjonen <3

  1. Caroline

   Bare hyggelig, HM 🙂 Håper det smaker!

 3. Så godt og så enkelt! Skal definitivt bli kosen i kveld 😉

  1. Caroline

   Å, så bra! Det blir det her også 🙂

 4. Looks very nice!I really want to have a try!
  https://www.brandoutletonline.co.uk

 5. Et lite tips som fungerer om man lager egen sjokolade er å smelte den to ganger, da kan den være lenger i romtemperatur 😉

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 😀

 6. Henriette

  Caroline!
  Jeg måtte bare innom å skrive en hilsen til deg i dag. Du har en fantastisk blogg som det alltid er like kjekt å lese. Jeg synes du er dyktig som sjonglerer det å være personlig samtidig som du også er strukturert med et tydelig mål for hvert innlegg. Det beste av alt er at du lurer ikke leserene dine med overskrifter som skal trekke flere besøkende eller kryptiske innlegg som blir helt usammenhengende. Takk!
  Du er flott, fortsett slik.
  God helgeklem til deg!

  1. Caroline

   Å, Henriette! Dette setter jeg så stor pris på! Tusen takk for fantastisk kommentar 🙂 Glad for at du følger med 🙂

   God helg! Klemmer 🙂

  2. Linda. Olsen

   Det er jeg så veldig enig med deg i! Koser meg med en super blogg med fine mennesker (og dyr) inkludert. Herlig lesning og interessante artikler . Bare forsett slik, du har mange flotte lesere som setter stor pris på seg og ditt store varme ❤️
   God og fin klem fra 3 barns mams i egersund

 7. Nam, tusen takk for tips!

  Tenkte jeg måtte tipse deg om en indisk middag som er helt fantastisk, og vegetarisk; Palak Paneer (/feta). Er rett og slett ostebiter i en kremet spinatsaus. Jeg fant paneer (indisk ferskost) i Oslo, men du kan bruke fetaost.

  Om du har lyst på å prøve det finnes det flere oppskrifter på nett, men jeg tok bare og stekte løk og hvitløk, tilsatte frossen tint spinat, og blandet i matfløte til en saus. Tilsatte garam masala (krydderblanding), og så osteterninger til slutt. Det ble sykt godt! Jeg spiste det med fullkornsris og nanbrød, men det er perfekt for lavkarbo uten det eller med lavkarbonanbrød til 🙂 Anbefales!

  1. Caroline

   Tusen takk for tips! Høre veldig deilig ut, så dette må jeg prøve! 🙂

   God helg til deg og dine 🙂

 8. Akkurat det jeg trengte i dag!!

 9. Å dette så godt ut, det skal jeg prøve i kveld. Du har så mange fine og enkle oppskrifter. Lagde fiskepinnene dine igår og det er alltid en slager hos oss :). Takk for at du inspirerer hver dag. Ønsker deg og din flotte familie en flott helg 🙂 :).

  1. Caroline

   Så koselig å høre, Lene! De er kjempegode 🙂 God helg til deg og dine 🙂

 10. Synes det er så flott at du prøver å spise mindre kjøtt, og at du med bloggen oppfordrer folk til å prøve mer vegetarmat. Jeg har vært vegetarianer siden 2006, og jeg har aldri spist mer variert og velsmakende mat enn det jeg gjør nå!

  Har du prøvd noen av oppskriftene som ligger på vegetarbloggen.no? Jeg oppdaget nylig den bloggen selv, og det er så mye godt der! 🙂

  1. Caroline

   Den kom jeg over for litt siden og det ER jo så mye godt der! Skal bruke den litt fremover som inspirasjon ved matlaging 🙂

 11. Mandlene er i ovnen nå, tusen takk!

  1. Caroline

   Håper det smaker 🙂

 12. Såg godt ut! Skal prøves!

  Har du fylt på med restylane i dag? Mine lepper er ganske like slik dine var før, så vurderer restylane men syns det er litt skummelt. Er det vondt? Hva koster det? Hvor mye fylte du i første gang? Hvor lenge varer det? Syns dine ser så naturlige ut -veldig fine! 🙂

  1. Caroline

   Nei, jeg har ikke gjort det siden november 🙂

   Tusen takk! Det avhenger litt av hvor mye du tar, men det koster fra 3000,-. Det er ikke godt, men ikke vondt heller. Det hjelper med bedøvelse 🙂 Første gang tok jeg vel en halv sprøyte eller under det, etter hvert har jeg brukt mer eller mindre avhengig av mine ønsker. Det kan ta tid å få ønsket resultat og jeg anbefaler ikke å ta for mye første gangen! Det kan vare en god stund når du har tatt det noen ganger, men de sier gjerne at det holder i rundt 3 mnd. første gangen. Nå har jeg ikke tatt det siden starten på november og det er ikke i nærheten av borte enda 🙂 Hadde også et opphold da jeg gikk gravid og da jeg ammet på ca. halvannet år, og i denne perioden ble de selvsagt mindre 🙂

 13. Hei Caroline!
  Ser superdigg ut 🙂 Skal prøve i helgen!
  Du, hvor fikk du tak i helium til ballongene du hadde på nyttårsbordet ditt? Skulle hatt det til navnefesten til minsten neste helg!

  Klem fra Mari.

  1. Caroline

   Vi kjøper helium på Nille 🙂 Lykke til med navnefest!

   Klem 🙂

 14. Liten Ida

  Dette så bra ut! Slipper man å skolde mandlene??

 15. Hei og tusen takk for supert godistips på en fredag

 16. Mmmmm<3

  Skulle informere at jeg (sikkert flere) ikke kommer meg inn til bloggen din når jeg søker: http://www.fotballfrue.no
  (brukte Google til å komme frem)

  1. Caroline

   Takk for beskjeden 🙂

 17. Dette er dine absolutt fineste mat-bilder hittil! Dette ser helt fantastisk godt ut 😀
  God helg 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det! Tusen takk 🙂

   Klem!

 18. Namnam! Jeg elsker brente mandler, så dette var jo et velkomment og sunnere alternativ. Maldon har også røkt salt, kanskje spennende? 🙂

  Angående innlegget ditt om hva som betyr noe, er jeg veldig glad på dine vegne for at du har funnet ut av det. Det er DITT liv og du skal ikke høre på krav og mas, verken innenfra eller utenfra, som ikke passer for deg og magefølelsen din. Også fint at du formidler dette, er jo mange kvinner som forsøker å rekke over absolutt alt og så blir det smell til slutt. Jeg hørte dette en plass: «always choose a guilty consciousness over resentment», og det lever jeg etter. Jeg har bestemt meg for å akseptere at jeg av og til får dårlig samvittighet for ting jeg ikke får gjort, men det er bedre enn at jeg går på akkord med meg selv, og dermed ender opp med å bli sint på meg selv eller andre. Når det er sagt er det ofte at jeg rister den dårlige samvittigheten av meg også, fordi jeg gjør så godt jeg kan innenfor mine selvvalgte rammer og det er godt nok 🙂 Omgivelsene mine har det jo best når jeg er glad og fornøyd, og de aller fleste tåler et nei – hvis de ikke gjør det, er det kanskje de som har et problem uansett.

  Ha en super helg videre!

  1. Caroline

   Så fine ord, V! Jeg er så enig!

   Håper du har en deilig helg 🙂

   Klem 🙂

 19. Et tips er å temperere sjokoladen, da smelter den ikke etterpå. Er jo litt jobb og kan være litt vanskelig, men har man et termometer er det enklere!

 20. Går an å temperere sjokoladen, det gjorde jeg med all julekonfekt slik at den tålte å stå i romtemperatur 😀 så veldig godt ut, skal prøve dette ja:D

  1. Caroline

   Takk for tips til begge to 🙂 Skal ha det i tankene til neste gang 🙂

 21. Deilig! Jeg økte mengde mandler til nesten det dobbelte. Da ble det ikke så mye sjokolade som fløt utover og ble igjen på bakepapiret 🙂

 22. Hvor mange kcal er det i en bit?

  1. Caroline

   Pr. mandel vet jeg ikke, men jeg tipper det er ca. 750 kcal pr. 100 gram 🙂

 23. Kan du være så snill å flytte inn i Casa North en uke ?! Hadde trengt en ekstra mamma til å diske opp med all den sunne gode maten 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *