oppskrift-onsdag: vegansk søtpotetsuppe

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe_5

God morgen og hei onsdag! Allerede! Ukene bare forsvinner og nå nærmer det seg virkelig lansering av kolleksjonen med Bianco – jeg kan nesten ikke vente! I går laget jeg vegansk søtpotetsuppe til hele familien og den falt i smak hos både liten og stor. Perfekt mengde til tre personer, så dersom dere er flere, anbefaler jeg å lage litt mer. Oppskriften fant jeg HER, men jeg har endret litt på den. Jeg klarer ikke å spise suppe som ikke har konsistens, så mye av væsken som er i den opprinnelige oppskriften er rett og slett fjernet, i tillegg til at jeg la til litt krydder for å få den ekstra smakfull og tok bort litt chili for at Nelia også skulle kunne spise den. Den ble helt perfekt og det beste av alt: den lager seg nesten selv! Det kjedeligste er suppe som tar mer enn en halvtime å lage, det er uutholdelig å vente så lenge på middagen. Så jeg håper du handler inn ingrediensene etter jobb eller skole og svinger deg på kjøkkenet! Dette er så godt! 

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe_7


nok til 2 store + 1 liten 

♥ 2-3 store søtpoteter ♥ 550 ml. kokosmelk ♥ 1 liten rød chili ♥ frisk koriander ♥ frisk ingefær ♥ 1 terning grønnsaksbuljong ♥ 1 rødløk ♥ 2 sjarlottløk ♥ 1 kinesisk hvitløk 

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe


slik gjør du 

Hakk opp sjalottløk, rødløk og hvitløk. Surr sammen med olje i en stor kjele til det blir passe stekt. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk den og tilsett den til løken sammen med ca. 1 teskje med hakket, frisk ingefær. 

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe_2

Skrell og del søtpotetene opp i terninger og tilsett dem til kjelen også. Dryss over frisk koriander og en knust buljongterning. Hell over kokosmelken og la alt småkoke til søtpoteten har blitt myk – ca. 15-20 minutter.

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe_3

Når søtpoteten er myk, bruker du en stavmikser til å mose blandingen til en suppe. Smak til med salt og pepper når den er ferdig 🙂 Server gjerne med hjemmelagde knekkebrød eller noe annet godt – smaker helt fantastisk! 

oppskrift onsdag vegansk sotpotetsuppe_6

18 kommentarer

 1. Søtpotetsuppe er så godt!
  Og om en ikkje er veganer, så smaker det himmelsk med skikkelig heimelaga kyllingkraft i. Og supernærande er det også. Anbefaler alle å lese om dei magiske egenskapane til kraft og gelatin her.
  http://gryhammer.blogspot.no/2013/01/mot-i-brstet-vett-i-pannen-kraft-i-ben.html

  Takk for inspirasjon, blir suppe til middag her.

 2. Du er så flink til å lage spennende mat!

  1. Caroline

   Tusen takk, Helene! Denne ble virkelig bra 🙂

 3. Kristine

  Hei! Hvor har du kjøpt den fine grå genseren med snøring som du hadde på deg på Snapchat i går?

  1. Caroline

   Den er fra Nelly 🙂

 4. Jeanette

  vet du at det er kommet en Skyr med kokossmak? Jeg har ikke smakt den selv,men den er sikkert kjempegod

  1. Caroline

   WHAT?!? Årets beste matnyhet! Jeg hyler av glede 😀 Må umiddelbart på Meny eller en annen butikk for å sjekke 😀 Tusen takk for tips!

 5. Den er kjempe god! Jeg pleier ha røde linser oppi, blir det ekstra med proteiner og enda mer mettende 🙂

  1. Caroline

   Mmmm! Takk for tips 🙂

 6. Denne suppa skal jeg lage meg. Forresten første gang jeg prøver en av dine oppskrifter så det skal bli spennende.

  1. Caroline

   Da håper jeg den faller i smak 🙂

 7. Elsker søtpotet! Vil tipse om at man kan skylle terningene i vann før man tilbereder dem for å bli kvitt endel av stivelsen. Har du forresten prøvd kvarg? Nyyydelig! Mye proteiner, lite sukker, men best av alt er det så sykt digg!

  1. Kvarg er supergodt, nettopp fordi det desverre er proppet med unødvendig sukker 🙁

 8. Må nok en gang skryte over at du velger å fronte vegansk og vegetarisk kosthold iblant. *Applaus*. Så og veldig godt ut 🙂

 9. Hadde egentlig tenkt å lage pannekaker i dag og har allerede vært i butikken, men nå ble jeg så fristet. Pannekaker får det bli en annen dag! 😉 tusen takk, Caroline! 🙂

  1. Caroline

   Å, så gøy! Håper du liker den 🙂

 10. janniche Renate

  Hei stort spørsmål. Har du smakt cool lime på starbucks. Beste eg har smakt. Hadde vært gøy om du kunne testet ut og lagd en god sommer drikke som denne.iskald med masse isbiter… Du er så dyktig så håper du kan teste. Klem

 11. madelen

  Skyr er også kommet i grønn te & sitron + kiwi & lime 🙂 To spennende og interessante smaker! Uansett. Jeg lager alltid supper fra bunn av, så denne må testes. Har nemlig aldri smakt søtpotet før. ..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *