snart vinterferie: lytt til bøker hos storytel

storytel_1

I fjor nevnte jeg Storytel for dere, en helt fantastisk app som har reddet meg når det kommer til noe av det jeg har savnet mest i hverdagen min etter at jeg ble voksen, døgnet fikk mindre timer og jeg ikke hadde noe tid til overs til egentid: å lese bøker.

storytel_2

Storytel er Nordens største strømmetjeneste for lyd og e-bøker, og for en fast månedspris på 169 kroner kan du lese og lytte til tusenvis av bøker hvor som helst og når som helst. Selv foretrekker jeg å lytte når jeg står på badet og fikser meg eller mens jeg har løpt langkjøringer de gangene jeg har vært lei av spillelisten min, og ikke minst når jeg kjører bil! Dersom det dreier seg om korte romaner, har jeg lyttet ferdig en bok bare frem og tilbake til Oslo. Nå nærmer det seg også vinterferie for veldig mange, og Storytel er jo perfekt å ha med seg i bilen eller på hytta! Du kan laste ned inntil 5 bøker offline, slik at du slipper å være avhengig av nettdekning. 

storytel_3


Nå har jeg mistet oversikten over hvilke bøker jeg har hørt på, men la oss bare si at det er et solid antall. Storytel har et hav av bøker å velge mellom og de er veldig oversiktlig inndelt etter kategorier eller serier dersom du ønsker å lytte til det. Selv har jeg i hvert fall vært gjennom alle bøkene til Kepler, Anne Holt-serien om politibetjent Hanne Willhelmsen, bøkene til Jojo Moyes og snart alle bøkene til Sophie Kinsella om shopoholikeren Becky Bloomwood. Sistnevnte leste jeg da jeg var yngre også, men jeg ble aldri ferdig med serien. Disse bøkene er utrolig lette å lytte til, men veldig morsomme og de krever ikke full konsentrasjon. Det kan være deilig noen ganger det også. Ellers er noen av bøkene til Harlan Coben å anbefale, selv om jeg ikke er fan av alle. 

storytel

Poenget er at utvalget er stort, og du kan lytte til alt fra romaner og noveller til krim, faktabøker, biografier, historie og veldig mye mer. Dessuten synes jeg det er en fordel at noen av bøkene er på engelsk, så får jeg muligheten til å utvikle språket i samme slengen. Det hviler for lenge mellom hver gang jeg får brukt det! Både de britiske og de norske stemmene som leser er veldig gode. 


Og du! Alle leserne mine får 30 dagers gratis prøvetid i Storytel ved å klikke seg inn via DENNE linken. Prøvetiden går automatisk over i et abonnement, men du kan når som helst melde deg ut. Det er ingen bindingstid 🙂 God lytting! 

30 kommentarer

 1. Kjempefint med nytt tilbud fra Storytell. Jeg var igjennom 6 bøker sist du hadde tilbud fra de. Var litt skuffet over at de var Sent ute med nyheter, men utvalget var stort. Å lytte til bøker gjør jeg på badet, i bilen, når jeg stryker tøy, går tur eller steller hunden min så i løpet av en uke kan det bli mange bøker. Veldig greit med lydbok når det er store litt tyngre bøker.

 2. Synes dette var en veldig tungvindt app, skjønte meg aldri på den. Pluss at mange av bøkene jeg søkte opp bare fantes på svensk :/

 3. Camilla

  Appen ble lastet ned sekunder etter at jeg leste dette innlegget 😉 Takk for supert tilbud! 😀

  1. Caroline

   Håper du liker den! Jeg er veldig fornøyd 🙂

 4. Hei! Et spørsmål litt utenfor tema: jeg holder på med en bacheloroppgave hvor vi skriver om blogging og hva slags merking som har mest effekt på kjøpsintensjonen til blogglesere. I forindelse med dette skal vi ha en eksperimentell undersøkelse der de som svarer skal bli eksponert for et innlegg som er riktig merket etter regler, og et innlegg vi selv lager som ikke er merket riktig. Jeg lurte derfor på om jeg får lov til å bruke dette (https://www.carolinebergeriksen.no/2015/05/31/mitt-feriemust-for-glatte-legger/) som et eksempel på riktig merking i undersøkelsen vår?
  På forhånd takk for svar!

  1. Caroline

   Det går helt fint 🙂

 5. Da var den lastet opp, gleder meg

 6. Rebecca

  Vurderer å prøve Storytel, men lurer på om bøkene bare finnes på norsk eller om man kan velge språk. Foretrekker lydbøker på engelsk 🙂

  1. Caroline

   Det varierer fra bok til bok, noen er på flere språk, mens andre kun er på engelsk, norsk eller svensk. Du kan også filtrere søket ditt slik at kun engelske eller kun norske resultater kommer opp 🙂

  2. Karoline

   Enormt utvalg av engelske bøker i alle kategorier! Muligens ikke alt under solen, men foreløpig har jeg ikke blitt skuffa når jeg søker. Du finner også både lydbøker og e-bøker, noen bøker som begge deler, noen bøker som den ene eller andre. Veldig kjekk app som jeg lastet ned sist Caroline hadde tilbud, og ble hekta. Fast plass på forsiden på hjemskjermen!

 7. Hei Caroline!
  Først og fremst takk for at bloggen din er et deilig pusterom i hverdagen, alltid godt å drømme seg bort litt her inne, og samtidig hente mye god inspirasjon og plukke opp tips! 🙂

  Jeg legger alt for sjelden igjen kommentarer, men leser alltid alle innlegg og gleder meg hver kveld til å ta en titt inn på bloggen din 🙂

  Jeg har et spørsmål, i juni skal vi reise til syden med barn for første gang, sønnen vår kommer da til å være 11 mnd. Tenker litt på å kjøpe oss en sånn vogn som dere pleier å reise med, babyzen yoyo, virker veldig praktisk å kunne ha den som håndbagasje, vi har emmaljunga som han sover veldig godt i, men da må man jo ha prampack osv. Er denne babyzen vogna god som sovevogn? Han må jo naturligvis bruke sittedelen. Tenker at det er viktig at han får sovet gode dupper på dagtid mens vi er der nede. 🙂 Takk for svar!!

  1. Caroline

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og tusen takk for at du leser <3 Vi brukte yoyo'en med Nelia, og hun sov godt i den, selv på kveldene når vi var ute å spise 🙂 Så for vår del fungerte det helt utmerket! 🙂

 8. Får man gratis 30 dager selvom man fikk gratisperiode sist du anbefalte også?

  🙂

  1. Caroline

   Ja, det vil jeg tro 🙂

   1. Veronica

    Jeg fikk opp melding om at jeg tidligere har benyttet meg av et lignende tilbud, så jeg fikk ikke :/

   2. Caroline

    Nei, så dumt :/ Jeg skal sende en mail til de og spørre om de kan endre det!

 9. Når jeg er ferdig med de lybøkene jeg allerede har, skal jeg Storytel. Jeg ønsker meg den! 🙂 Og ja, jeg er enig med deg: lydbøker er en god løsning når tiden ikke rekker til!

 10. Hvorfor i all verden har du fjernet arkiv/søkefunskjon på bloggen? Siden du skrev du selv har valgt oppsettet her:)

  1. Caroline

   Det er søkefunksjon øverst til høyre, og arkivfunksjonen valgte vi ikke å ha med på det nye designet. Det er for øvrig opp til vurdering, etter som vi diskuterer et nytt design nå i løpet av våren 🙂

   1. Det skjønner jeg virkelig ikke hvorfor, de som kommer inn for å lese om bryllup/reiser/mat+++ det er isåfall et stort minus for min del. Ikke fant jeg hvor jeg kan søke heller?

   2. Caroline

    Du søker øverst til høyre, det står SEARCH der 🙂

 11. Jeg må bare spørre, men syns du ikke selv at du har noe egentid? Hva definerer du teening, egenpleie, kafebesøk, shopping, frisørbesøk og lignende som egentlig?

  1. Caroline

   Jeg trener helst mellom 6-7 om morgen etter det jobber jeg 🙂 Frisøren er jeg hos en gang hver 7-8 uke og jeg kan ikke huske sist jeg var på kafé uten at det var jobbrelatert 🙂 Egenpleie vet jeg vel ikke hva er, så jeg henger ikke helt med på hva du forsøker å hinte til her 🙂

   1. Så når du var på Bare Grønt for et par uker siden så var det jobbrelatert? Samme når du og moren din spiste sammen med Nelia i nærheten av Siljan? Jeg hinter ikke i det hele tatt, jeg lurer oppriktig, for jeg syns det virker som at du har masse egentid. Du og moren din var på Latter på bursdagen din, dere var ute og spiste dagen etterpå. Barnevakt i snitt to ganger i måneden kanskje? Det er masse egentid. Over snittet. 🙂

   2. Caroline

    Ingenting av det du nevner der er egentid. Egentid er tid alene, ikke med Nelia, mamma eller Lars-Kristian, men tid hvor det kun er meg hvor jeg kan slappe av alene 🙂

   3. Ja, det ligger jo litt i ordet «egen»tid! 🙂 Det er tid man har alene, til å gjøre akkurat det man vil selv, og gjerne ting man ikke har tid til ellers.. 🙂

   4. Men da har du jo egentlig masse tid du kan bruke på egentid, du må bare prioritere annerledes. 🙂

 12. Denne appen har reddet hverdagen min de siste dagene. Noe av det første jeg spurte legen om fa han fortalte at jeg hadde fått hjernerystelse etter fall på isen var; men hva skal jeg gjøre når jeg bare må ligge stille?? LYDBOK var redningen, og akkurat må Kepler m ildvitne 🙂 genialt !!!!

 13. Hei! Et litt teit spørsmål 🙂 Hvordan går du frem når du lager bringebærsyltetøy av frosne bær? Moser du de når de er frosne, eller tinte? Ditt såg så fast ut, og når jeg lager blir det så flytende :/

 14. Tusen takk! Har tenkt i mange år på at jeg burde prøve lydbøker, nå gjorde jeg det endelig!:) Er ekstremt glad i å strikke på kveldene og da er liksom hendene fulle, ikke plass til en stor bok 😉 Det har ført til at jeg leser 3-4 bøker i året og det er jo altfor lite! Nå plugger jeg ørepropper i ørene så kan jeg høre på kvelden, mens jeg pendler til jobb, triller tur med minstemann osv. Storebror på 4 syntes også lydbok var digg. Hørte et kvarters tid samtidig som han tegnet, så ut som at han koste seg veldig 🙂 Bra for fantasien til de små tror jeg, vi leser mye bøker på kvelden før han legger seg men da er det jo ferdige bilder så fantasien får nok ikke like mye utløp som når man hører på lydbok. Takk, og god helg flotte du!:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *