oppskrift-onsdag: sunnere ostekake

ostekake_101

Som jeg nevnte i går: det nærmer seg både morsdag og Valentine’s Day og ved slike anledninger kan det være greit å ha litt oppskrifter på gode kaker liggende. Jeg er over snittet glad i ostekake og er så happy for at disse er enkle å lage uten mye tilsatt sukker. I dag vil jeg gi dere oppskriften på en frisk og god ostekake som lages på 1-2-3, men som smaker så godt at du skulle tro du hadde brukt flere timer på den. Nå skal den jo stå i kjøleskapet i noen timer, men der står den jo og gjør seg klar helt uten din innblanding, så dette er en fantastisk god kake å lage for deg som kanskje har litt dårlig tid og som ikke er så innmari glad i bake. Når det er sagt, passer den for alle som er glad i kake 😉 

ostekake_61


du trenger til bunnen 

♥ 2 egg ♥ 50 gram cashewnøtter ♥ 50 gram valnøtter ♥ 100 gram mørk sjokolade (70-86 prosent) ♥ 100 gram meierismør ♥ 3 ss. sukrin ♥ 1 vaniljepulver ♥ litt salt 

ostekake_31


slik gjør du 

ostekake_81

Pisk eggene så stive som mulig. Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele, tilsett sukrin, vaniljepulver og litt salt. Mal valnøtter og cashewnøtter. Bland de piskede eggene forsiktig inn i sjokolade- og smørblandingen og rør deretter inn nøttene. Smør en kakeform på ca. 24 cm. i diameter og ha røren over i den. Bunnen skal stekes i ca. 20 minutter på 180 grader. 


du trenger til toppen

♥ 2 dl. vann ♥ 3 spiseskjeer sukrinmelis ♥  6 plater gelatin ♥  1 pakke philadelphiaost ♥ 1 pakke seterrømme ♥ 1 pakke kremfløte ♥ 100 gram sukrinmelis ♥ noen dråper vaniljeessens ♥ vaniljepulver 

ostekake_71


slik gjør du 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i rundt 10 minutter. Klem deretter av vannet, fyll en kjele med 2 dl. vann og legg gelatinplatene oppi. Disse skal smelte inn i vannet. Bland inn 3 ss. sukrinmelis. Dette skal settes kaldt slik at det avkjøles, men ikke slik at det stivner. Stivpisk kremfløten og bland deretter inn philadelphiaost og seterrømme. Bland godt og smak til med vaniljepulver og vaniljeessens. Nå skal gelatinblandingen være ok avkjølt og du kan tilsette denne til krem- og osteblandingen. La kjøkkenmaskinen gå mens du blander det inn i en  tynn stråle. Bland alt sammen godt og hell den over kakebunnen. Kakebunnen bør også være litt avkjølt før du heller på ostetoppingen. Sett ostekaken i kjøleskapet over natten eller i ca. 6 timer. Du kan gjerne lage et gelelokk av for eksempel Fun Light å ha over, men jeg synes det er utrolig godt med friske bær til. Rosarøde bringebær er jo perfekt til denne anledningen 😉 

ostekake_92

– kos deg  – 

47 kommentarer

  1. Hei, tenker du det går fint å erstatte den mørke sjokoladen med en litt lysere? 🙂

    1. Caroline

      Selvfølgelig! Men den vil det jo være mer sukker i. Et alternativ, om du fortsatt vil holde den fri for mye tilsatt sukker, er å bruke sukkerfri sjokolade fra cavalier 😀 Den er kjempegod og finnes i både lys og mørk 🙂

      1. Jacklinn

        Men den sjokoladen du nevner har noen enkelte typer som inneholder maltitol , og det påvirker blodsukkeret på lik linje som vanlig sukker. For en diabetiker er ikke det heldig! -mulig jeg får trøbbel for min kommentar nå

      2. Caroline

        Maltitol påvirker blodsukkeret i langt mindre grad enn hva vanlig sukker gjør 🙂 Hvorfor skulle du få trøbbel med kommentaren din?

  2. Hei..
    Kaken så helt nydelig ut 🙂
    Jeg bare lurer på, finnes det noe annet man kan bruke i stedet for nøtter i bunnen. Jeg er allergisk mot nøtter, så om det finnes noen alternativer til hva man kan bruke, så er jeg nysgjerrig på hva jeg kan bruke.

    1. Caroline

      I original ostekake bruker man jo veldig ofte kjeks 🙂 Men da får du jo sukkeret som du jo unngår i denne kaken. Hmm. Kanskje tørre brødsmuler eller kavring fungerer? Jeg vet virkelig ikke :/ Men jeg har så mange flinke lesere, så kanskje noe andre har tips til deg?

      Klem 🙂

      1. Karianne

        I de fleste kjekstypene er det vel også spor av nøtter. Så man er jo like langt.

      2. Mannen min er og allergisk mot nøtter, og jeg hvete.. (vi er en bra kombo) jeg bruker derfor glutenfri digistivekjeks (kjøpt på for eksempel Meny) denne er det jo sukker i, men jeg lager ikke så tykk bunn, derfor tenker jeg det er helt innafor.

  3. Det står 3 spiseskjeer sukrinmelis , men det står også 100 gram sukrinmelis litt nedenfor, men ikke når skal det brukes?

    1. Caroline

      100 gram skal i osteblandingen 🙂

  4. Jeg synes du er så dårlig til å svare på kommentarer. Jeg spurte for litt siden et spm i forhold til trening, som du ikke svarte på. Så påpekte jeg dette og ditt svar var da at du ikke gikk tilbake og svarte på «gamle» kommentarer. Da spurte jeg pånytt uten svar og igjen nå ifm treningsinnlegget ditt på mandag. Jeg spurte noen timer etter at innlegget var publisert og det kan vel ikke regnes med å være en gammel kommentar da…?

    1. Caroline

      Jeg forsøker å svare så godt jeg kan og føler virkelig at jeg bruker mye tid i kommentarfeltet mitt :/ Beklager om jeg har oversett spørsmålet ditt, men denne uken er litt spesiell mtp. at Nelia har vært syk og Lars-Kristian er bortreist. Da henger jeg dessverre litt etter på de fleste områder, men jeg forsøker virkelig så godt jeg kan 🙂 Dersom du føler at jeg ikke har besvart noe, må du aldri nøle med å spørre igjen. Det hender at jeg godkjenner og glemmer å gå tilbake for å svare om jeg har litt dårlig tid for eks. :/

  5. Åh, jeg elsker ostekake! Denne så himmelsk ut, takk for oppskrift 🙂

  6. Juliane

    Du skriver 100g sukrinmelis i tillegg til de 3ss.. Skal ikke det med?;)

    1. Caroline

      100 gram skal inn i ostefyllblandingen 🙂 Skal ordne det! 🙂

  7. Maritha

    Hei.
    Hvor skal de 100 g med sukrin melis blandes inn i fyllet? 🙂

  8. Hei Caroline!
    Det står 1 vaniljepulver, er det en ts det er snakk om, eller en vaniljestang?
    Isåfall, hva kan en bruke istedenfor vaniljepulver? Er det mulig å bruke vaniljesukker eller stang? Funker det også fint å bruke vanlig sukker og melis, ettersom at jeg er i mot sukrin.
    Herlig oppskrift, som jeg tenker å teste ut i helga, og servere for hele slekta.
    Suss og klem!

    1. Caroline

      Jeg bruker vaniljepulver som jeg har kjøpt på helsekosten 🙂 Du kan fint bruke vaniljestang, ville i så fall brukt to stk. 🙂

  9. Hei Caroline!

    Jeg bruker ikke sukrin/sukrinmelis, er det mulig å bruke vanlig sukker og melis? og er det i så fall de samme mengdene?

    Ha en fin kveld! 😀

    1. Caroline

      Ja, det er helt mulig 🙂 Og du kan bruke ca. samme mengdene, evnt. litt mer, men det er ikke snakk om mye 🙂

      1. ok, takk for svar! 🙂

      2. Caroline

        🙂

  10. Christina

    Så fine og delikate bilder 🙂 Nam!

  11. Jeanette

    ser utrolig godt ut! Den skal jeg teste ut.Utrolig flotte bilder også 😉

    1. Caroline

      Tusen takk 😀

  12. Hva er 1 pakke Philadelphia/rømme/fløte?
    Jeg pleier å kjøpe 500 grams pakker med Philadelphia og 1 literskartonger med fløte, så jeg husker ikke hvor mye de «vanlige» pakkene er

    1. Caroline

      3 dl. kremfløte og 200 gram philadelphia 🙂

  13. Hei! Vet du om dette er en kake som egner seg for diabetikere?
    Skukle gjerne hatt noe godt å servere svogeren min når han er på besøk

    1. Caroline

      Jeg laget denne til babyshoweret hvor den gravide har svangerskapsdiabetes 🙂 Da brukte jeg cavalier sjokolade i bunnen søtet med stevia 🙂

  14. Det ser nydelig ut! Imroviserte du fram oppskriften helt selv? :O

    1. Caroline

      Den finnes en lignende i kokeboken min, men jeg har endret på den fordi jeg var så lei, og jeg synes denne ble bedre – både bunn og topp 🙂

  15. Hei carolinE

    Er det 300ml fløte?? Bor ikke i Norge så er ikke samme pakninger her 😉

    1. Caroline

      Ja, det stemmer! 3 dl. 🙂

  16. Ranveig

    Denne ser god ut, skal lages i helgen. Forstår jeg deg rett, når du skriver 3 ss sukrinmelis og 100 gr sukrinmelis, at 3 ss skal inn i gelatinblandingen og 100 gr i osteblandingen?
    Hvis jeg skal lage gelelokk av fun light, hvor mye skal jeg lage, og hvor mye gelatin?
    Håper du svarer, slik at jeg får laget denne i helgen 🙂

    1. Caroline

      Ja, det stemmer 🙂 Jeg har ikke laget gelelokk på kaken før, men jeg vil tro det holder med 3 dl. ferdig blandet saft, så da ville jeg brukt 3-4 plater gelatin 🙂

  17. Trine-Lise Aarnes

    Sliter med den «kalde» smaken av sukrin/sukrinmelis. Bruker som regel tagatesse og det går sikkert greit i bunnen, men i kremen blir konsistensen av tagatesse feil. Noe forslag?

    1. Caroline

      Den kalde smaken kommer ikke til uttrykk i denne kaken synes jeg 🙂 Evnt. kan du forsøke med stevia (da synes jeg kaffe til akaken er uheldig, stevia + kaffe = bah) men her er jeg usikker på balndingsforholdene. Det skal jo så lite til 🙂

      1. Trine-Lise Aarnes

        Takk for svar 🙂 Stoler på deg og prøver sukrinmelis, jeg.

  18. Ann kristin

    skal gelatinen i varmt vann? isåfall hvor lenge?
    kaken så utrolig deilig ut 🙂 takk for at du deler.

  19. Henriette

    Hva tenker du om å erstatte cashewnøtter med mandler eller liknende ?

  20. Hei Caroline

  21. Ingerid Bjørkås

    Hei! Nå ligger jeg i sofaen og beordrer dattera mi om å hente enda et kakestykke til meg!!!! 🙂 Kaka di er veldig, veldig god, og kommer absolutt til å bli bakt flere ganger. Men jeg lurer på: Vaniljepulver…. Fant det ikke på noen butikker, og lurer på hva det er og hva det evt kan erstattes med? I nøden tok jeg bare å slumpa litt vaniljesukker (…veit… Sukker….)

  22. Hei Caroline!

    Den så god ut! Tror du det går fint å bruke mandler fremfor cashewnøtter? Har en svigermor som er hardcore lavkarbo og har bannlyst cashew 🙁

    1. Caroline

      Det burde gå helt fint, det 🙂

  23. Hele egg eller kun hvite i bunnen? Litt vanskelig å piske et helt egg stivt eller er jeg bare dum? Denne skal testes i helgen og jeg gleder meg

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg husker faktisk ikke selv, men siden jeg kun har skrevet egg og ikke eggehvite så er det sikkert hele egget 🙂

      Lykke til 😀

  24. Maria Berg Aronsen

    Denne ser så deilig ut! Familien kommer på besøk på søndag og jeg har veldig lyst til å bake denne, men: gelatinplatene som skal smelte i en kjele med vann, skal dette vannet varmes opp? Og husker du om det er hele egget eller kun eggehvite i bunnen?:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *