kjærlighetens dag og morsdag: 10 tips

På søndag har Amor virkelig slått til, for da er det faktisk både Valentine’s Day og morsdag samtidig! På morsdagen er det alltid hyggelig å gi mamma litt ekstra oppmerksomhet og Valentine’s Day har jo blitt mer og mer vanlig å feire i Norge – men har det ikke nettopp vært jul? Og hva skal du egentlig gi til den du elsker? Trenger du å gi noe av verdi i det hele tatt? Det er opp til deg, men her er i hvert fall noen tips fra meg – til både din mor og din største kjærlighet. 

bilde valentines


what to give to your love 

middag: det er faktisk slik, i hvert fall for veldig mange, at veien til en manns hjerte går via magen. Så hvorfor ikke overraske ham med et kort som forteller at du står for en nydelig 3-retters den aktuelle dagen og at han bare kan slå seg ned i sofaen med en øl og se på fotball mens du tar på den forkleet og tryller på kjøkkenet? Han kommer til å dåne og kanskje også elske deg enda litt høyere enn før.

kino: dersom dere har muligheten kan dere kanskje få barnefri hele kvelden og ta en tur på kino? Eller enda bedre: dinner and a movie! Jeg merker at listen vår over kinobesøk nesten er ikke-eksisterende etter at vi fikk barn, og jeg savner å gå på kino. Det er så utrolig koselig! Tiden stopper liksom litt opp og flommen av popcorn er jo uendelig! Passer meg perfekt 🙂 Dersom dere ikke har barn ville jeg slått til uansett, kino er og blir romantisk. 


– gaveforslag – 

valentines day34

1. joggedress david beckham for h&m 2. tørkle h&m 3. valentine’s sokker og bokser happy socks 4. barbersett fra muhle rytmo 5. ølglass room21 6. treningsbag h&m 7. armbånd bjørklund 8. boksere h&m 

vin, champagne eller øl: det kommer jo litt an på hva kjæresten din setter aller mest pris på, men noe godt å drikke er ofte velkommen hos de fleste. Lars-Kristian er over snittet glad i øl, eventuelt like glad i øl som resten av manneklanen, så jeg vet at han hadde blitt kjempeglad for en spennende six-pack som er bare hans. Det er i hvert fall ingen fare for at jeg skal så mye som å lukte på den ølen engang 😉 

sjokolade eller noe annet godt: dette er kanskje en jentegreie, men jeg tror faktisk menn kan sette pris på litt deilig sjokolade også. De bryr seg kanskje ikke like mye om innpakningen som oss, men det finnes jo så mye fint å få tak i når det kommer til sjokolade på Valentine’s Day. Eller kanskje han foretrekker lakris? Eller rett og slett en diger pose med smågodt? Legg det oppi en fin eske og skriv et fint kort 🙂 

gjør noe gøy sammen: det er alltid hyggelig å bare være sammen! Finn på noe dere vanligvis ikke tar dere tid til: gå på ski, stå på skøyter, gå på en utstilling eller kjør en tur. 

romantisk hjemmekveld: bestem dere for å bli hjemme en hel kveld! Ta et bad, lag en deilig middag i bare slasketøyet, drikk vin og se en film. Eller bare tenn i peisen! Krever selvsagt barnevakt dersom dere har barn 🙂 

kake: bak favorittkaken hans og server den på sengen! Før frokost! 

doumassasje: book en duomassasje et sted, det er alltid utrolig hyggelig og ekstremt behagelig. 

konsertbiletter: kanskje du finner noen konsertbilletter til noe fint i nær fremtid? Dere må selvfølgelig kunne gå sammen 🙂


what to do for your mom on mother’s day 

megogmammanmin

send blomster: dersom du ikke bor i nærheten av moren din, er jeg sikker på at hun blir kjempeglad om du sender blomster og skriver et fint kort. Husk at mange blomsterforretninger på nett holder stengt på søndager, så det kan lønne seg å være ute dagen før dersom du planlegger dette i år. 

gi et nydelig kort: et nydelig kort i posten med fine ord holder i massevis! Husk bare å sende det slik at det er fremme allerede på lørdag.

hjemmelagde gaver: det er alltid hyggelig med hjemmelagde gaver og her er det kun fantasien som setter grenser! Hva med noe spiselig som hjemmelagde knekkebrød i en fin boks? Granola, rundstykker, muffins eller brød, kake eller konfekt. Det er et hav av muligheter! Andre ting du kan lage selv er bodyscrub eller leppescrub, jeg har laget dette før og du finner oppskriftene HER og HER. Deilig produkter å ha på badet 🙂

ram inn et bilde av dere to: dersom hun ikke har huset fullt allerede eller dersom det hun allerede har trenger å oppgraderes 😉

minnealbum med bilder av dere to: denne tar litt tid, men tenk for en hyggelig overraskelse! Det kan jo også bare være et album med minner fra for eksempel turer dere to har vært på sammen. 


– presents for mothers day – 

morsdag gaver

1. nattøy cubus 2. ananas room 21 3. duftlys voluspa 4. mammakopp 5. vase kähler 6. (fra egen kolleksjon) lommebok adax by  caroline berg eriksen 7. undertøy kappahl 8. forkle green gate 9. gummistøvler kappahl 

klippekort på matlaging: dersom dere bor i nærheten av hverandre er det jo utrolig hyggelig om du tilbyr deg å lage mat for moren din et par ganger i løpet av året – minst 😉 Lag et klippekort på det, så har hun bevis! 

bak en kake og be henne over på kaffe: den klassiske tingen som alltid er hyggelig:-)

massasje: bestill en massasjetime til henne et sted du vet hun trives eller vil trives. Det er alltid deilig å ha noe å se frem til! 

ut på shopping: mamma og jeg elsker å dra på shopping sammen, det er ingen andre som er tregere enn meg til å shoppe, bortsett fra mamma, så vi er et perfekt team! Planlegg en dag sammen og legg inn en lunsj eller et besøk på en kafé. Mor- og datterdag! Så hyggelig 🙂 


– håper du plukket opp noen tips – 

19 kommentarer

 1. Hei, Caroline!

  Jeg opprettet en blogg for et par dager siden, og jeg lurte så gjerne på om du kunne ta en kjapp titt innom den? Hadde virkelig hjulpet mye..
  http://www.dinaseveryday.wordpress.com
  Klem.

 2. Ho ho. …leste duomassasje som domassasje.
  Det var litt spesielt syntes jeg…hi hi.

  1. Caroline

   Ahahaha :p Vet ikke helt om det er å anbefale :p

  2. Kanskje ikke så rart, det står nemlig doumassasje i innledningen til gavetipset 😉 hehe. Måtte lese noen ganger før jeg skjønte hva det inneholdt 😀

 3. Benedicte

  Jeg har booka meg og typen inn på hotell på lørdag. Forteller ikke noe før lørdag når jeg henger frem kofferten og begynner å pakke

 4. Katrine

  Den kommende helgen er jeg så heldig at kjæresten min faktisk har perm, så han skal på besøk til meg også skal vi reise hjembyen for å feire bestefaren min som fyller år, og er dermed også hjemme på morsdag. Vi har aldri gjort noe særlig ut av morsdag, annet enn å sette pris på at vi har en mamma som er med oss.

  Hva jeg skal finne på til kjæresten min er jeg enda usikker på, er bare takknemlig for at han har perm 🙂

 5. Dette innlegget passet perfekt! Samboeren min har alt han trenger og mer til… i morgen har han bursdag, og på søndag er det valentines. Gaven til i morgen er på plass, men tips til valentines trengte jeg sårt, ja! Og her var det mange supre tips å hente <3 Det blir ikke store gaven på han, men det er jo alltid koselig med en liten oppmerksomhet/finne på noe gøy sammen 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

 6. Hei 🙂
  Mye fin inspirasjon i innlegget ditt, takk for tips!
  Hvor er kjolen ifra og hvor kjøpte du den?

  Leser bloggen din hver dag, du er helt super<3

 7. Jeg og mannen synes det er så mye gavepress rundt sånne dager, men synes Valentine er en god anledning til å presse oss selv til å finne på noe litt utenom det vanlige. Derfor har vi innført verdens beste tradisjon: hvert år deler vi dagen i to – en av oss planlegger et opplegg på dagen, den andre lager kveldsopplegg. Det kan være alt fra tur, bowling, gå ut og spise. Ifjor laget jeg «kjæresteturnering» der vi konkurrerte i ulike grener som lakrissnørespising, blikkbokskasting. Denne tradisjonen kan gjøres veldig billig, og hemmeligheten rundt hva som skal skje gjør at dagen blir utrolig morsom og spesiell! Anbefales veldig. Og absolutt veldig gøy at begge to får like mye «press» på seg 🙂 Vet at endel gutter stresser med Valentinesforventninger fra kjæresten

 8. Kjempe gode ideer, kanskje jeg rekker å ta meg en tur på hm før helgen 😉

  http://barbaraoslo.blogspot.no

 9. Jeg traff kjæresten/samboeren min en uke etter Valentine´s day i fjor, så det skal bli koselig å feire den sammen i år! Vi er et veldig klissete og romantisk par, men vi har bestemt oss for å ikke kjøpe gave (selv om jeg nok kommer til å gi et kort og noe godteri likevel, hihi). Vi skal heller gå ut og spise god mat sammen og på kino etterpå.
  Håper dere får en fin Valentine´s day, barnefri eller ei.

 10. https://m.facebook.com/NyFremtid/

  I stedet for å gi gave til noen som har mye fra før, vær med å redd et liv! Denne jenta trenger all hjelp hun kan få. Les den vonde historien. Mobbing kan ramme oss alle. Nå er det i ferd med å ta livet av enda et offer… Vær et medmenneske og spre siden <3

 11. Fine tips for de med kjære i sine liv. Har du ikke kunne laget et innlegg for oss som ikke feirer disse dagene?
  Oss single? 🙂

  Hadde satt stor pris på det 🙂

  1. Hva skal det innlegget handle om mener du? Kan man ikke bare la være å feire? :p

 12. Vilken underbar bild pa dig och mamman din. Och ja, Kähler vaser är alltid en bra present, oavsett tillfälle. Perfekt tips (jag vill med ha en till i min kollektion, kanske passa pa att önska nu… ) Kram

 13. Ann Torild

  Skal gjøre det enda vanskeligere! Dersom noen har bursdag i tillegg den 14? Runddag?

 14. Hei! Fint innlegg, men jeg tenkte bare å påpeke at det du skriver er veldig kjønnstereotypisk. Kanskje det er noe å tenke på i fremtiden?

 15. Da jeg vokste opp feira vi veren det ene eller det andre. Jeg liker ikke «ting» så vi kjøper ingenting til hverandre. La meg kvalifisere det litt – jeg liker ikke å fylle opp huset med unødvendige ting og gjenstander som ikke gjør noen nytte for seg. Er det et plagg eller smykke eller dings jeg ønsker meg så er det noe helt annet, men jeg har så utrolig mye allerede at jeg ikke nødvendigvis får glede av å fylle opp skuffene med enda flere tilfeldige saker som bare slenger og aldri blir brukt. Derfor har vi kjøpt tur til London til hverandre i år. (blir helga etter valentines da… men pytt)På et litt finere hotell, og med middagsreservasjon på Richard Bransons Roof Gardens på lørdagen. Opplevelser er noe vi setter utrolig stor pris på begge to og kjøper ofte opplevelser til hverandre istedenfor ting. Og morsdag…? De utrolig søte stedøtrene mine ønsker jo å kjøpe alt mulig til meg – men i år blir det heller en ekstra god familiemiddag som alle kan delta på (men som JEG ikke trenger å lage ;-)) Det er helt supert!

  Så klippekort på matlaging hadde jeg satt utrolig stor pris på. Likte det tipset Og hjemmelagde kort og gaver fra de små setter jeg såå stor pris på. De gjemmes i en egen boks slik at jeg aldri mister dem.

  Til min egen mamma blir det nok blomster. Det vet jeg hun setter pris på. Hun, som har levd i 65 år, har også et hus fullt av dikkedarier, og jeg vet at blomster er noe hun setter uendelig stor pris på 🙂

 16. Elisabeth

  Hvor har du kjøpt den skjorten?
  Så fin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *