venner for livet

kika_2

Da du først så dagens lys var den der, i sykehussengen din og ventet på deg. Da du fikk din første tann og trengte trøst gjennom natten, var den der. Da du tok dine første, vaklende, men likevel så stødige skritt, holdt du den i hånden. Den var med deg gjennom din første dag i barnehagen, og selv om både pappa og jeg vet at du trivdes der fra første minutt, vet vi også at det hjalp å holde den i hånden når de nye barna ble for voldsomme eller når minuttene ble for lange. Gjennom vaksiner og skrubbsår, snørr og tårer, latter og glede. I all slags vær og uansett hvor vi er. Den er alltid der. 

kika


Dette er ganske enkelt fortellingen om Nelia og hennes aller beste venn, Kika. Ingenting i verden kan skille dem og selv når den bare tar seg en høyst nødvendig tur i vaskemaskinen, føles avstanden mellom dem som to lysår. Da kan Nelia sitte og stirre gjennom den sorte glassruta, bare for å være sikker på at Kika ikke har forsvunnet for alltid, men at den kommer ut igjen like hel.

IMG_1156

Det er umulig for henne å sove uten Kika, det går bare ikke. Kika er rett og slett hennes lim til virkelighet og tryggheten når mamma og pappa ikke er der. Det er bare en bamse tenker du, og kanskje du til og med sitter der og ler. Men det er virkelig ikke noe å le av. Dette er et dønn seriøst kjærlighetsforhold for en på 2 år, og jeg vet hvor knust hun ville blitt om Kika noensinne forsvant. Det kan godt hende at det ville gått over på kort tid, men det finner vi forhåpentligvis aldri ut. 

mersmak-skien-caroline-berg-eriksen-nelia


Grunnen til  at jeg skriver denne teksten er rett og slett den at jeg så gjerne vil hjelpe en av leserne mine som la igjen en kommentar hos meg i går. Hennes datter Amanda hadde nemlig en Kika hun også, men hennes het Ninni og nå er den borte. Ninni ble kjøpt på BabyShop i 2009 og har til foreldrenes fortvilelse gått ut av produksjon og derfor er verden til Amanda som har blitt 4 år, i ferd med å falle sammen. Jeg forstår frustrasjonen til foreldrene så godt, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne være bindeleddet mellom dem og en av dere der ute som kanskje har en slik til salgs, eller som vet hvor de kan få tak i en ny. Legg igjen en kommentar om du vet, med kontaktinformasjon i feltet som er privat, så skal jeg videreformidle 🙂 Ninni ser SLIK ut! 

Små gleder er viktig å ta vare på, spesielt når de egentlig er enormt store i et barns øye. Og dersom vi får tak i en Ninni til Amanda, tipper jeg hun kommer til å huske den dagen resten av sitt liv 🙂 

66 kommentarer

  1. Min datter mistet sin Bukowski-kanin på et hotell i Sverige sommeren 2018. Den hadde hun hatt siden hun var 4år, og den første bamsen hun brydde seg om. Hun var nesten 9år da den ble borte. Brorens ble funnet i sengen på hotellet (hennes var nesten hvit).. vi har søkt hos hotell, vaskeri, vaskeritransport m.m. Den er sporløst borte. Det er vondt……

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *