ukens leserspørsmål: forslag til ukesmeny

Da jeg nevnte at jeg hadde skrevet ukesmeny forrige mandag og viste dere kjøleskapet vårt, var det flere som lurte på om jeg kunne sette sammen en matplan for en hel middagsuke – og det er klart jeg kan! Nå har oppskrift-onsdag vært en del av bloggen min i snart 3 år og matlaging blir bare en større og større lidenskap for meg – jeg blir jo aldri ferdig utlært! Jeg vet at ikke alle er innom bloggen min absolutt hver dag, så det er fort gjort å gå glipp en av fantastisk oppskrift. Samtidig er arkivet så fullt at det også er fort gjort å glemme alt sammen selv om du kanskje følger med, så jeg håper at jeg kan komme med litt tips og innspill til alle som leser bloggen min i dag: både du som er litt ny her inne og du som har lest fast hos meg i mange år 🙂 


– middagsforslag til denne ukes hverdager og helgedager – 

ukemeny uke 6 7 retter

mandag: balsamicokremet laks / tirsdag: vegansk salat / onsdag: asiatiske fiskekaker / torsdag: raw salat / fredag: asiatisk taco / lørdag: vegetarlasagne / søndag: vegetarpizza / ukens snacks: raw kokosboller 


Jeg liker å variere middagsuken vår, og i en travel hverdag handler det først og fremst om kjappe matretter som likevel smaker godt og som gjør deg mett på riktig måte. Håper dere liker maten og at det smaker! 

39 kommentarer

 1. Karoline

  Tusen takk for inspirasjon! Gleder meg til å prøve flere av disse oppskriftene iløpet av uken 🙂
  Skulle bare tipse deg om at den første linkingen til «balsamicokremet laks» ikke er helt rett, kommer inn på asiatiske fiskekaker når jeg trykker på den 🙂

  Ha en fortsatt flott mandag!

 2. Birgitte

  For et inspirerende innlegg! Noe av dette skal absolutt prøves i løpet av uka 🙂
  Forresten er det flere av oppskriftene dine som er flittig brukt hos meg -spesielt den varme gazpachosuppa er en favoritt!

  Ha en fin uke 🙂

 3. Både skrift og bilder er svært utydelige 🙁

  Flere som opplever det. Er det ikke mulig å gjøre noe med det?

  1. Caroline

   Det er så merkelig, det er flere som har sagt det i dag, men bildene mine er 1500 i bredden og det er maks for hva siden vil klare mtp. oppløsning. Før hadde jeg 860 :/ Lurer på om det kan ha hendt en feil som oppstår hos enkelte, men det er så vanskelig å finne ut av det. Om du har muligheten til å poste en print screen i en kommentar på for eks. facebook fanpagen min så jeg kan sende det videre, hadde det vært helt topp! 🙂

   1. Celine

    Jeg opplever ikke utydelige bilder og skrift. Bruker Safari på Mac 🙂

   2. Opplever det samme.

 4. Camilla

  Så gøy å se så mange vegetar-retter! 😀 Skal prøve meg på lasagnen så for jeg får gipsen av benet 😉

 5. Gøy med middagsforslag for uken, men kan du bruke en annen farge på skriften du har på bildene? Veldig vanskelig å lese lys grå skrift, på hvit bakgrunn 🙂

  1. Caroline

   Absolutt! Takk for tilbakemelding 🙂

 6. Therese

  Hei

  Har lest bloggen din i ALLE år, og kommer til å fortsette i mange år til.
  Syns du er kjempeflink

 7. Karianne

  Åååå Caroline, husker du den kremede kyllingretten du lagde for noen år siden? Med sopp og bacon? DEn er jo så god! Og kjempe populær hos barna 🙂 Den må du reposte igjen 😉

  1. Caroline

   Den er SÅ god! Det skal jeg huske! Så gøy den faller i smak fortsatt 🙂

 8. Åå! Så mye godt:) dette må du gjerne deler oftere! Gir du dette til datteren deres og? Har en datter på ca samme år, så må bare dobbelsjekke om det er «barnevennelig»? Greit å slippe å lage to forskjellige middager. Selvom jeg pleier å fryse ned litt noen ganger så når vi skal kose oss m litt «voksenmat» går hvertfall lille i seg barnevennlig mat!:)) ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Ja, hun spiser stort sett det samme som oss med mindre det er for sterkt 🙂 Evnt. kan du jo bare legge av en porsjon til datteren deres før krydring 🙂 Hun var ikke så begeistret for de veganske salatene forresten 😉

   1. Anette

    Så lurt! Takk for svar

 9. Hei! Jeg tenker å fornye huset med nye gardiner, hvor har du kjøpt dine? som er veldig fine:)
  Takk for trivelig blogg:)

 10. Lakselenken viser feil oppkrift 😉
  Ellers takk for tips! Skal prøve den pizzaen i morgen.

  1. Caroline

   Altså, jeg klarer det hver gang :O Enda jeg gikk gjennom alle linkene før publisering :O Takk som sier ifra, skal fikse 🙂

 11. Så deilig! Alltid kjekt med litt nye oppskrifter å ta av, siden inspirasjonen på matveien noen ganger forsvinner litt 🙂 Og de kokosbollene ser helt fantastisk ut! Ha en nydelig mandag videre <3

  1. Caroline

   De ER så gode! Du må prøve 🙂

   Klem!

 12. Nå er det jammen lenge siden antrekkbilder!;)

  1. Caroline

   Jeg vet, det blir dessverre vanskelig når Lars-Kristian har vært borte og igjen er borte, men vi fikk tatt uken som var, så jeg har noen på lager 🙂

 13. Elsker oppskriftene dine!
  Hadde det vert mulig å lage et innlegg med oppskrifter som typisk er til jentekvelden og sånn, ofte på slike kvelder blir det alt for mye usunt 🙂 så lurte på om du kunne delt noen gode og muligens sunnere alternativer til sånne kvelder. Og kanskje forslag til alkoholfrie drikker , gode smoothier eller juicer som kunne blitt servert?

  1. Caroline

   Ja, elsker tipset ditt! Dette skal jeg gjøre noe på 😀

   1. Jeg synes også det hadde vært flott med et slikt innlegg 😀 ellers likte jeg dette innlegget kjempe godt. Alltid flott med påminnelse om gode oppskrifter. Jeg elsker en av salat oppskriftene fra boken din, med kapers. Du er flink til å inspirere <3

 14. Tusen takk for masse inspirasjon!

 15. Jeg digger matoppkriftene dine, kjappt, sundt og flotte bilder. Si meg, har du noen gode oppskrifter på aubergine, typ bakt i ovn ol. Ville vært kjempeglad for noen nye varianter av denne

 16. Flink du er Caroline!
  Har forsøkt mange av oppskriftene dine og mange av dem har blitt STORE favoritter.
  Tusen takk <3

 17. Den vegetar lasagne’n var knall god!

 18. Den lakseretten skal jeg jammen prøve – takk for tipset! 🙂

 19. Du har så utrolig mange gode oppskrifter!
  Jeg har boken din, der er jo flere av de presentert.
  Men krysser fingrene for at du lager en ny bok med alle oppskriftene dine!
  Jeg tror den ville solgt godt 🙂
  Stor klem til deg

 20. LIKER! 😀

 21. Karoline b b

  Mange god tips! Jeg hadde selvfølgelig lyst å lage nr 1 mandag. Men er feil link, så får ikke sett oppskriften

  1. Karoline b b

   Mange gode tips skulle det stå 🙂

   1. Karoline b b

    Tusen takk! Nydelig var den 🙂

 22. Tusen takk for god inspirasjon 🙂
  Jeg liker utrolig godt at du inspirerer oss lesere til å lage gode og sunne oppskrifter, derfor ble jeg overrasket over reklame for McDonalds over banneren når jeg klikket inn her idag!

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

   Det er google-ads, lite jeg kan gjøre med det :/

 23. Hei Caroline!
  Middagsmenyen din er så ren, sunn og ryddig, tenk hvor nydelig restaurant du kunne fått til? Den hadde blitt populær.
  Var bare en tanke som slo meg nå.

  Har vært i Oslo i helgen og fikk se skoene dine. De var så utrolig fine. Neste skokjøp blir i din skokolleksjon!!

  Veldig lei meg for at jeg ikke fikk møte deg på torsdag. Kom tidlig fredag. Håper det bli en annen anledning til å få møte deg en dag!

  Klems fra Nelia Charlotte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *