fredagssnacksen: sukkerfrie hvite trøfler

sukkefri fredagssnacks hvit sjokoladetrøfel_1

Leste du nettopp tøfler i overskriften? For det gjorde jeg! Haha 🙂 Uansett, disse sukkerfrie trøflene er helt magiske og er det noe jeg er ekstra glad i, så er det snacks jeg kan nyte med den beste samvittighet. I kveld står Prinsesse Sofia-filmen på planen for hele familien og da hadde jeg så lyst til å lage noe ekstra godt og valget falt lett på disse. Jeg er over snittet glad i Mat & Vin-bladene og oppdaget denne oppskriften der før jul en gang. De lagde ikke en sukkerfri versjon, men det har jeg gjort, og det ble helt fantastisk! Så det er bare å hive seg rundt og lage med en gang, så er de klare til i kveld eller til i morgen, om du lager dem senere i dag. 

sukkefri fredagssnacks hvit sjokoladetrøfel_4


20 kuler 

♥ 250 g. sukkerfri hvit sjokolade ♥ 1/2 vaniljestang ♥ saften av 1/2 lime ♥ skallet av 1 lime ♥ 2 dl. fløte ♥ 1 dl. kokosmel ♥ kokosmasse 

Sukkerfri hvit sjokolade får du kjøpt på helsekosten. Jeg synes den fra Cavalier er kjempegod, og dersom de ikke har ren hvit sjokolade, kan du fint bruke et alternativ. De hadde ikke ren da jeg var i butikken, så valget falt på en med kokosfyll og det passet jo om mulig enda bedre til oppskriften! Kokosmel får du også på helsekosten, jeg har brukt et fra Cocosa. 

sukkefri fredagssnacks hvit sjokoladetrøfel


slik gjør du 

Smelt sjokoladen over vannbad. Det gjør du enkelt ved å koke opp vann i en kjele og har en plastbolle over vanndampen eller oppi det varme vannet. Del sjokoladen opp i små biter og rør rundt med en slikkepott, så smelter den fort. Bland sammen fløte og limeskall. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene oppi en kjele sammen med fløten og limeskallet, og varm dette på kokeplaten. Det skal ikke koke, kun varmes opp. La det deretter avkjøles i 10-15 minutter slik at smaken får satt seg i fløten. Fjern deretter vaniljestangen. Bland inn kokosmel pluss saften av 1 lime og rør godt. Tilsett smeltet hvit sjokolade og bland sammen til røren er glatt. Dekk bollen med plastfolie og la det stå kaldt i kjøleskapet i 6-8 timer. Du kan fint la det stå over natten også. 

Noen timer senere eller dagen etter, bruker du en spiseskje til å ta en passe mengde med trøffelmasse fra bollen. Bruk hendene til å forme dem runde og rull dem i kokosmasse. Så er det klare! 

sukkefri fredagssnacks hvit sjokoladetrøfel_2

For store mengder av dette kan være kvalmende for mange, så de trenger ikke å være store, men det velger du selvfølgelig selv. Oppbevares i kjøleskapet, men de kan fint stå fremme i en times tid. Tenker at disse er helt perfekte å servere sammen med for eksempel bringebærsorbet eller bare friske bringebær som en dessert neste gang vi har gjester. Gleder meg allerede 🙂 

sukkefri fredagssnacks hvit sjokoladetrøfel_6


– god helg – 

  

39 kommentarer

 1. Jannicke

  Nei, leste ikke tøfler, hang med sånn opp I fredgassen ;D
  De så deilige ut! Det er ingen helsekostbutikker i kommunen min, får ta en nettbestilling. Prøves må de hvertfall. Ha en fin helg 🙂

  1. Caroline

   Haha :p Ja, det må du 🙂 God helg, Jannicke 🙂

 2. Er disse søte? Prøvde sjokoladepuddingen din med chia. Den var alt annet enn søt :/ Kan være du ikke liker søtt veldig? Bare lurer. Fordi om jeg skal lage noen av de andre oppskriftene dine. Prøvde først den vanlige chiapuddingen, den var ok.

  Er veldig glad i hvit sjokolade selv og fant endelig sukkerfri i går 😀

  1. De fleste som går på lavkarbo opplever en stor endring i hva søtt er, en bit melkesjokolade kan smake som å ta en teskje med hvitt sukker i munnen.. Defor vil de fleste sukkerfrie og lavkarbo-oppskrifter ha en tendens til å være noe mindre søtt enn de fleste er vant til. Caroline bruker en del sukrin og stevia i sine bakverk, så hennes oppskrifter synes jeg ofte kommer ut ganske søte når jeg spiser lavkarbomat, men jeg har aldri prøvd sjokoladepuddingen så det vet jeg ikke noe om. Om du ikke spiser lavkarbo og elsker sukker vet jeg ikke om jeg vil anbefale lavkarbooppskrifter (utelukkende fordi man trenger mindre sødme for å føle at noe er søtt) ;D
   Jeg vil anta at disse er ganske søte selv om de er sukkerfrie fordi de har hvit sjokolade og kokos (kokos gir mye sødme).

   1. Alright 🙂 Jeg spiser ikke lavkarbo, nei 🙂

  2. Denne er nok søt, med både sjokolde, vaniljestang og kokos. Den surheten som limen vil tilføre vil nok bare gjøre godt, så ikke konfekten blir veldig kvalmendes. I denne oppskriften kan du smake deg til med lime. Om du ikke syns oppskrifter er søtt nok (greit å smake på ting man lager før det stivner/stekes) så tilføyer du bare mer søtning i form av f.eks. vaniljestang/pulver/ekstrakt, tagatesse, sukrin +, sukrin gold, fibersirup, yaconsirup ect. Mye godt å velge mellom, bare vær obs på at noen av søtningsmidlene vil kunne gi merkelig ettersmak om det brukes for mye av det, jeg synes for eksempel at vanlig sukrin og sukrinmelis ikke er så godt om man skal bruke mye av det 🙂

   1. Bra du har peiling 🙂 Takk for utdypende svar 🙂 Har prøvd noe av det. Mest stevia og sukrin, men ikke blitt helt fortrolig med de enda. Må teste ut mer 😀

  3. Caroline

   Denne er veldig søt, det synes i hvert fall jeg 🙂 Nei, chiapuddingen er ikke veldig søt, men det er jo fordi den gjerne brukes som frokost for eks . 🙂 Limen i oppskriften gjør det hele litt mer friskt, forresten 🙂

   1. Ok 😀 Kanskje jeg tester ut denne oppskriften en gang da.

    Du får ha en riktig god helg 🙂

 3. De ser aldeles nydelige ut! Kan jeg spørre hvor du har fått de flotte gullkoppene dine fra?

 4. Marianne

  Så veldig godt ut! Meen, vi som ikke liker kokos :O er det bare å bytte ut med vanlig mel?

  1. Caroline

   Det har jeg ikke prøvd, så jeg vet ikke hvordan det vil smake :/ Men evnt. mandelmel? 🙂

 5. Hehehe.. leste tRøfler jeg altså:-).. -men «Fredagssnacksen» er nok ikke helt riktig stavet… :- )

 6. Fredgassnacks

  1. Caroline

   Haha, gikk litt fort :p

   1. Syns det var er fint ord. Bånn gass inn i helga 🙂

 7. Hei!
  Oppskriften på fiskegratengen var så utrolig utydelig på Snapchat 🙁
  Kunne du postet den et sted? Det gikk ikke an å lese ingrediensene ved å ta printscreen!

  Ha en fin helg 🙂

 8. Katinka

  Man får jo så vondt i magen av sånn sukkerfri sjokolade :/ Hvorfor ikke lage den MED sukker? Det er jo ikke hverdagsmat uansett! 😉

  1. Fordi at sukker ikke er bra for kroppen. Det er gift. Man får vel vondt i magen av å spise store mengder sukker? Det får i hvert fall jeg. Alt med måte.

  2. Caroline

   Egentlig fordi jeg ville ha et bedre alternativ 🙂 Jeg kunne fint spist sukker i dag, men hadde lyst til å lage uten 🙂 Men jeg får også vondt i magen av for mye sånt dessverre :O

 9. Hehe jada leste tøfler, men skjønte kjapt at jeg måtte lese engang til når jeg så de hvite trøfel kulene 😉 Så delikate og ser skikkelig yammi nammi ut 🙂 God helg 🙂

  1. Caroline

   Haha :p God helg, Anita 🙂

 10. Hei!
  Yummy! Disse skal prøves i disse slanke tider…..
  Sår saften av en 1/2 lime i oppskriften. I forklaringen står det saft av en lime. Hvor mye skal det være? Skall av en skjønte jeg. Ha en flott helg.

  1. Caroline

   Det skal være saften av 1/2 lime, men det gjør ingenting om du bruker mer 🙂

 11. Dette så jo bare herlig ut! Må prøves:)

 12. Til tross for spysjuka og null matlyst så det der utrolig godt ut!

  Ha en fortsatt fin kveld og helg

 13. Looks great. Thans for thinking about Englich translation 🙂

 14. 1/2 lime + 1 lime? Mener du sitron? 🙂

  1. Leste nå SKALLET 🙂

 15. Ann Kristin

  Disse så gode ut ,hjemmelaget bounty her i dag,men den skal absolutt prøves 🙂
  God helg

  1. Caroline

   Bounty er så godt! God helg, Ann Kristin 🙂

 16. aleksandra

  Lurer på om du som er så flink til å arrangere kan komme med noen tips!
  Min kjæreste har bursdag rett rundt hjørnet, blir 26, og jeg har veldig lyst til å planlegge hele dagen for ham. Jeg har gave, men jeg trenger tips! Til nå har jeg vurdert paintball, middag og kanskje få kompisene hans med på en øl.. men har du andre forslag?? god klem!

  1. Caroline

   Han blir jo bare 26 og siden det ikke er noe rundt tall, så jeg synes det du har planlagt høres helt fantastisk ut! Du er flink! 🙂 Frokost på sengen er alltid godt, så det kan du kanskje starte dagen med? Ellers tror jeg han kommer til å bli kjempehappy! Masse lykke til!

   Klem 🙂

 17. Himmel, disse så gode ut! Og for noen fine bilder, gøy med litt mørkere bakgrunn, det gjorde seg 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det, trengte litt variasjon nå 🙂 Begynner å bli lei trebord-underlaget, selv om det er størst plass der til å dandere og plassere mat 😉

   God helg, Christina 🙂

 18. Hvor er de flotte gullkoppene dine fra?

 19. Mmmm:) ser fantastisk ut, god helg og takk for tips!! 🙂

 20. Hvilke land har du vært i ? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.