i vårt kjøleskap

kjøleskap_1

Jeg vet ikke med deg, men jeg blir alltid så enormt inspirert av å titte inn i andres kjøleskap! Jeg var ute for å handle inn til denne uken tidligere og i går satt jeg i nesten en hel time og planla frokost, lunsj og middag hver dag frem til fredag. Detaljerte lister og planer funker alltid for meg når vi ikke har matkasse, så nå er det bare å krysse check på listen: kjøleskapet er stappet av godsaker og innen uken er omme er det nok ganske tomt igjen. 


beautiful colors 

kjøleskap_2

kjøleskap_3

I dag stod en fantastisk vegetargryte på middagsplanen, jeg har hentet inspirasjon hos søster og oppskriften deler jeg i løpet av uken 🙂 Jeg har også planer om å lage to friske og gode bananshaker til etter treningstid i løpet av de nærmeste dagene, og dersom de blir gode deler jeg dem så snart jeg kan! Bananer altså, jeg er så glad for å ha dem i kostholdet mitt. De gir meg akkurat det lille søte jeg vil ha, kan puttes i så og si alt for en bedre smak og er akkurat passe mektige. Uansett – her ser dere ukens kjøleskap, gleder meg til en god matuke 🙂 

kjøleskap

97 kommentarer

 1. Åå, dette innlegget likte jeg veldig godt 🙂

  PS, et lite tips:
  Siden du er så glad i banan burde du prøve å skjære en eller to bananer i skiver og ta de i frysa. Ta de ut noen timer/dagen derpå, ta det i en blender og ha i litt rå kakao pulver oppi, så får du en sunn banan/sjokolade iskrem 🙂 kjempegodt!

  1. og wow; hvem er makrell-elskeren i huset? Haha 😀

   1. Caroline

    ahahaha, alle tre elsker det :p

  2. Caroline

   Tuuusen takk for tips 😀

 2. Morsomt innlegg! Ser jo så deilikat ut med alle de fargene ☺️
  Men er kjøleskapet deres alltid så ryddig? Blir helt flau over vårt!

  1. Caroline

   Nei, skal innrømme at jeg ryddet litt ekstra for bildene 😉 Det pleier ikke å være rotete i kjøleskapet, men ting står ikke akkurat på linje alltid heller :p

 3. Hva bruker du mager kesam til?
  Jeg har begynt å spise mer lavkarbo kosthold, men er mager kesam da et ok alternativ? 🙂
  Inspirerende innlegg! 😀

  1. Caroline

   Jeg spiser det gjerne rett fra boksen eller så lager jeg dipp til grønnsaker for eksempel 🙂 Bruker det i matlaging også, enten det eller vanlig kesam 🙂

  2. Ei jeg kjenner bruker kesam som erstatning for rømme på tacoen:D

 4. So organized! Love

  1. Caroline

   Haha 😀 I can promise you that it’s not completely normal 😉

 5. Carina Marie

  Caroline dah…! Nå kjenner jeg enda mer på hvor mye jeg ønsker meg «helt» kjøleskap. Har bare et «halvt». Altså kjøleskap oppe og fryser nede. Bah – håper virkelig jeg får noen kroner fra en ukjent onkel i Amerika. Haha! 😛

  1. Caroline

   Det er utrolig deilig! 😀 Vi har en hel fryser på det tekniske rommet, men der kunne jeg tenkt meg et delt fryse-/kjøleskap 🙂

 6. Hvorfor oppevarer du uåpnet boksmat i kjøleskapet…som tunfisk,tomater og linser og makrell i tomat ?

  1. …kanskje hun liker det kaldt..?

   1. Ja,det hørtes godt ut!! …kalde linser og boks tomater…..

   2. Elaine

    Hos meg står alt kaldt også, så vi er vel forskjellige.

   3. Jeg må hvertfall ha både tunfisken min og makrellen min kald på brødskiva!

  2. Caroline

   Tunfisk og makrell har jeg alltid i kjøleskapet, men bananer, linser, hakkede tomater, kokosmelk og penøttsmør er i kjøleskapet fordi det hadde sett litt tomt ut uten 🙂

   1. Susanne caroline

    Det var det förste jeg tenkte også 😉 .. Har faktisk aldri tenkt tanken å ha linser i kj.skap! Og smöret blir steinhårt, peanöttsmöret vanskelig å smöre på skiva, saft også – unödvendig å ha der. Brokkoli og blomkål blir fortere dårlig i kj.skapet, bananer også ( egentlig mye av gr.saker )… men for syns skyld ville jeg lagt de der, for anledningen ja 😉 <3

 7. Jeanette

  nå kom jeg på at jeg bør rydde kjøleskapet mitt 😉 dette så jo supert ut.

  1. Caroline

   Det er så deilig å ta en skikkelig opprydning der noen ganger også! Vaske alle hyller, grønnsaksskuff og alt mellom 🙂

 8. Ser du har grønn pesto, hjemmelaget tar kun noen få minutter og holder seg i kjøleskap ca ei uke.
  Det er så mye bedre og sunnere enn kjøpe pesto 🙂
  Her er oppskriften hvis noen vil prøve.
  Ta en plante basilikum,litt olje,2 ts pinjekjerner, hvitløk etter smak og litt revet parmesan.
  Kjør i blender eller stavmikser. Smak til med litt salt etter ønske. Voila !

  1. Caroline

   Det er godt med hjemmelaget, men jeg er veldig glad i denne *synder* :p

  2. Hjemmelaget peste er kjempegodt! Men det er sinnsykt dyrt ift den du kjøper ferdig i butikken 🙂

  3. Det må være slanke varianten

  4. Originalen er bedre, masse pinjekjerner, mye parmesanost og god olivenolje

 9. Elsker dette innlegget, veldig gøy! Har dere sluttet å leve økologisk forresten? Husker et innlegg som kom for lenge siden, tror det het «nå vil vi også leve økologisk». Ser at dere ikke kjøper økologiske egg ser du, derfor jeg lurte litt 🙂

  1. Caroline

   Vi har aldri levd økologisk 100 prosent, men forsøkt å velge økologisk de gangene det var naturlig 🙂 Ut i fra de seneste forskningsrapportene, så ser det ikke ut til at det å velge økologisk er så mye bedre enn konvensjonelt, og i og med at det er mye dyrere så har vi sluttet med det.

   1. anette

    Husk at forskningsrapportene baserer seg på de nye retningslinjene for bruk av sprøytemidler. De har nå tillatt mer enn 20 ganger så høy dose av visse giftstoffer, og verstingene er paprika og druer :-O
    Forøvrig kjøper jeg økologiske egg like mye med tanke på dyre-velferden som for å være sunn 🙂

   2. Lars-Kristian Eriksen

    At det tillates mer sprøytemidler er et resultat av økt kunnskap om effektene av de sprøytemidlene som brukes 🙂

    Angående økologiske egg, og dyrevelferd, så er det riktig at det er størst forskjeller mellom økologisk og konvensjonelt på akkurat det området. Fjørfe har større areal pr. dyr, og også en kombinasjon av inne og uteareal. Dette er selvsagt positivt, men også negativt :/ Større areal pluss mulighet til å bevege seg ute er definitivt positivt for dyrevelferden, men samtidig øker dette risiko for sykdom og angrep fra rovdyr. Flokkmortaliteten ved sykdomsutbrudd er rapportert å være nesten tre ganger så høy blant økologisk fjørfe, sammenlignet med konvensjonelt fjørfe. I tillegg kommer infeksjoner som ikke medfører død, som det jobbes profylaktisk med i konvensjonelt ved bruk av f.eks antibiotika.

    Norske forhold eksplisitt rapporterer om kun en liten forskjell mellom økologisk og konvensjonelt hva gjelder total mortalitet, noe som er bra 🙂

    Når det gjelder dyrevelferd så er det absolutt mest å hente i fjørfeproduksjonen, det skal jeg være enig i 🙂

   3. anette

    Jeg ville ikke stolt blindt på den såkalte økte kunnskapen om sprøytemidlene som blir brukt. Tenk litt over hva sprøytemidlene brukes for å bekjempe, og tenk på at du får det i deg når du spiser det. Men, jeg skal ikke lage en enda lenger diskusjon ut av dette, vi tar alle våre valg basert på egne tanker og meninger 🙂

    «Fjørfe har større areal pr. dyr, og også en kombinasjon av inne og uteareal. Dette er selvsagt positivt, men også negativt :/ Større areal pluss mulighet til å bevege seg ute er definitivt positivt for dyrevelferden, men samtidig øker dette risiko for sykdom og angrep fra rovdyr. Flokkmortaliteten ved sykdomsutbrudd er rapportert å være nesten tre ganger så høy blant økologisk fjørfe, sammenlignet med konvensjonelt fjørfe. I tillegg kommer infeksjoner som ikke medfører død, som det jobbes profylaktisk med i konvensjonelt ved bruk av f.eks antibiotika.»

    Negativt for hvem, produsenten? Dyr har i all tid vært utsatt for sykdommer og angrep fra rovdyr, dette er en del av naturens gang. Tenk om vi mennesker skulle settes inn i trange bur/ på trange områder, slik at vi fikk leve et lengre liv? Hvem blir det her tatt hensyn til?

    Overdreven bruk av antibiotika skaper resistens, både i dyrene og i oss mennesker. Forskere har ved flere anledninger gått ut og advart mot bruk av antibiotika i dyrefor, blant annet. Uansett, det er lov å tenke selv 🙂 Personlig vil jeg ikke spise dyr eller planter som har fått i seg noe jeg selv ikke vil spise unødig. (Som feks sprøytemidler/giftstoffer og antibiotika)

   4. Hm? Forskningen går jo heller motsatt vei? At det er bedre å spise økologisk mat enn ikke?

   5. anette

    «Planteproduksjon;
    De fleste studier konkluderer med at det er større avlingstap på grunn av plantesykdommer, skadedyr og ugras i økologisk enn i konvensjonell produksjon. VKM mener at den mest sannsynlige forklaringen er at bekjempelsesmetodene som økologiske dyrkere kan bruke er mindre effektive enn de som brukes i konvensjonell dyrking.»

    Ja. Bekjempelsesmetodene som økologiske dyrkere bruker er mindre effektive fordi skadedyrene og ugraset ikke sprayes ihjel med gift. Giftstoffer som vi får i oss når vi spiser disse grønnsakene etterpå.

    «Overvåkingsdata fra EU-land og Norge viser at økologisk mat inneholder mye mindre plantevernmiddelrester enn konvensjonell mat, men at også mengdene som finnes i konvensjonell mat ligger under nivåene som gir økt helserisiko.»

    Ikke så vanskelig å få maten innenfor trygge giftnivåer når nivået som er «trygt» er såpass høyt. Vil man virkelig spise gift frivillig, bare fordi noen lure hoder sier at det ikke er farlig? Hva betyr det når økologisk mat inneholder MYE mindre gift enn konvensjonell mat, men allikevel innenfor sikkerhetsmarginen? Hvor mye er mye?

    Personlig blir jeg skremt av utviklingen :/

   6. Helsemessig diskuteres det vel frem og tilbake, men når det kommer til dyrevelferd bør man kjøpe økologiske eller frittgående egg, unngå kylling (noen oppdrettere er bedre enn andre..) og oppdrettslaks. Får man tak i kjøtt fra gressetende dyr (gjerne økologisk drift) er dette best for helse og miljø (OM man skal spise kjøtt). 🙂

   7. Hadde en interessant diskusjon med en kompis en gang angående økologisk mat, og hvordan det i mange tilfeller ikke er bedre for miljøet, snarere motsatt. Ja, man kan kjøpe enkelte typer økologisk mat fra gårder i nærheten (om man er heldig å ha det) så den blir kortreist, men mange av de økologiske produktene butikkene tilbyr er jo ikke kortreist i det hele tatt. Har pleid å kjøpe økologisk salsa (Santa Maria), f.eks, fordi jeg synes den smaker bedre, og har tenkt litt miljø, men en gang hadde jeg både et glass med det, samt ett glass «vanlig» på bordet, og måtte sjekke. Vanlig salsa var produsert i Sverige, mens den økologiske hadde reist helt fra Belgia. Miljømessig føler jeg vinninga går litt opp i spinninga her, og at det nesten blir likegyldig hvilket produkt jeg velger. Dette var jo bare ett eksempel, men regner med at dette gjelder veldig mange produkter, da etterspørselen nok ikke er stor nok. (Dette med tanke på sprøyting og miljø for naturens del som helhet, ikke for min egen.)

   8. Lars-Kristian Eriksen

    Anette: Et sprøytemiddels toksisitet avgjøres av mengden, og økt bruk av spesifikke sprøytemidler er et resultat av økt kunnskap om det aktuelle middelet. Det brukes sprøytemidler i økologisk jordbruk, og flere av de er langt giftigere enn hva man bruker i konvensjonelt jordbruk.

   9. Kirsten

    Hva?Giftige sprøytemidler i økologisk mat!? Hvor fikk du det fra Lars Kristian? Man trenger ikke forskning for å skjønne at økologisk mat er mye sunnere. Og hvem står bak forskningen som viser at ikke økolgisk mat er sunnere? YARA?

   10. Det anbefales at gravide kvinner skal spise økologisk, fordi forskning viser at det reduserer risikoen for misdannelser på kjønnsorgan hos guttebabyer, f.eks https://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6496&Main_6157=6263:0:25,6724&MainContent_6263=6496:0:25,6795&Content_6496=6178:115464:25,6795:0:6562:1:::0:0 og at det kan redusere risikioen for svangerskapsforgiftning https://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6496&Main_6157=6263:0:25,6724&MainContent_6263=6496:0:25,6795&Content_6496=6178:111867:25,6795:0:6562:1:::0:0

    Det er absolutt av betydning å spise økologisk 🙂

   11. Lars-Kristian Eriksen

    Hei Vic!

    Forskningen viser ikke at økt inntak av økologisk mat reduserer risikoen for misdannelser på kjønnsorgan hos guttebabyer, og det er heller ingen anbefaling om at gravide skal spise økologisk. Studien viser at det er en sammenheng mellom en effekt og en variabel, men om denne er kausal vet man ikke og det poengteres derfor at resultatene må tolkes med varsomhet (også fordi det var en liten studiepopulasjon) og at resultatene må etterprøves av andre studier.

    Det skader neppe å spise økologisk (med unntak av lommeboken), men enn så lenge er det for tidlig å si noe om positive effekter i forbindelse med svangerskap.

   12. anette

    Lars Kristian:
    «Anette: Et sprøytemiddels toksisitet avgjøres av mengden, og økt bruk av spesifikke sprøytemidler er et resultat av økt kunnskap om det aktuelle middelet. Det brukes sprøytemidler i økologisk jordbruk, og flere av de er langt giftigere enn hva man bruker i konvensjonelt jordbruk.»

    Som du selv skriver så er det her et spørsmål om konsentrasjon, mengde og bruk, ikke bare type sprøytemiddel. Det er også forskjell på økologisk. Du har økologisk landbruk som følger minstekravene, som benytter seg av gift i små mengder.
    Så har du det økologiske landbruket som benytter seg av naturlige giftstoffer, som feks brennesle, for å bekjempe skadedyr på en måte som ikke skader naturen og maten vi skal spise. Det er mange sannheter. Men jeg vil gjerne se dokumentasjonen på at det i økologisk landbruk brukes langt giftigere (og i like stor konsentrasjon eller høyere) sprøytemidler som i konvensjonelt landbruk.

   13. Sophia

    Jeg kjøper bare økologiske egg og da er det først og fremst dyrevelferden jeg tenker på. Å spare penger gir en dårlig ettersmak når dyr utsettes for større lidelser enn nødvendig. Alle som har økonomisk mulighet til det og er opptatt av dyrevelferd bør spise økologiske egg.

   14. Elza h

    Applaus tilogmed vi som er en fattig familie kjøper økologiske egg Pga dyrevelferd.

 10. En halv kopp kaffe, en toppet t-skje kakaopulver, en scoop sjokoladeprotein, et halvt glass melk og en halv/hel frossen banan!! Altså.. NAM ! Helt avhengig av denne shaken etter trening

  1. Kald kaffe selvfølgelig. Eller Nespresso

   1. Caroline

    Mmmm 😀 TUSEN takk 😀

  2. Da må du prøve denne anonym, du blir hekta: 100g frossen spinat, en banan, 1dl havremelk og en skop med sjokolade protein pulver, kjør i blender og nyyyyyt 🙂

  3. Hva er sjokoladeprotein? #novise

  4. Det skal jeg jammen teste 🙂 Takk for tipset.

 11. Bare et lite tips ang bananer. De bør ikke oppbevares i kjøleskap da de blir grå (frostskader) og mister litt smaken 🙂

  1. Caroline

   Jeg vet det, men de måtte med på bildene 🙂

 12. Elsker disse indlæg 🙂 God inspiration 🙂

  1. Caroline

   Så bra at du synes det 🙂 Takk 😀

 13. janniche Renate

  Hei skjønne Caroline. Min favoritt blogg. Blir så glad for oppskrifter du legger ut. Fantastisk flink. Men kunne ikke du lagt ut litt oppskrifter og tips til oss som har barn?tenker. Noen gode frokost,middag og lunsj tips,noe du lager til vakre prinsessen din. Kanskje du kunne gjort det en gang i uken og? Hvilken espresso maskin har du selv som lager masse kaffe smoothier? Og et spørs and vogn,er bob din favoritt eller har du en annen?stakker mangen spørs,men greit med tips. Klem fra janniche fra Bergen

 14. Kristin

  Åh, så fargerikt, og så mye godt! 😀
  Ser du skriver at du har planlagt frokost, lunsj og middag for uka, er det noe du kunne tenke deg å dele i et innlegg?
  Vet at bl.a. Eirin Kristiansen har delt ukens matplan i detaljer tidligere, og finner mye inspirasjon i det!
  Du er et jo forbilde når det kommer til både kosthold og trening, og hadde vært gøy å få litt matinspirasjon fra deg!
  Ha en fin uke 🙂

  1. Caroline

   Det kan jeg absolutt ta opp til vurdering 🙂

 15. Et annet godt tips med banan er å fryse den i skiver, ta den opp dagen etterpå og putte den i blenderen med noen frosne bringebær og litt melk! Blir nesten som å spise is til frokost:)
  Google nice-cream, så finner du masse ulike oppskrifter, tips til smaker o.l. Det er også mange flotte kontoer med kreativ mat på instagram:)

  1. Caroline

   Takk for tips! 🙂

 16. Der minnet du meg på å ta en opprydding i vårt kjøleskap bah hehe. Ditt kjøleskap ser mer innbydende ut for å si det sånn 😉 Også så godt med så stor plass a gitt 🙂 Vi har 50/50 og innimellom blir det trangt om plassen! Morsomt og annerledes innlegg som jeg likte 🙂 Siden det er sent mandags kveld, ønsker jeg deg en fin tirsdag 🙂 Og håper det blir en mye bedre start på dagen din 🙂

 17. Hva var den store nyheten du skulle publisere i dag? 🙂

 18. Ikkje ofte eg kommenterer, men idag måtte eg. Haha! Elskar ryddige kjøleskap me mykje god sunn mat i. Du nevner smoothie med banan som du skal legge ut oppskrift på, du har vel ikkje ein tanke om kva ein kan bruke istadenfor banan? Eg klarar ikkje tanken på banan pga omgongsjuke for mangen år si 😉

 19. Takk for to inspirerende innlegg i løpet av en dag! <3 lag gjerne flere slike 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, koselig at du likte de 🙂

 20. Anne fra landet

  Liten hjelp hvis du vil at frukt og bære skal vare lengre og holde på smaken. Du burde ha det på kjøkkenbenken 🙂 vil at de skal vare lenge så deler du det opp og putter det i fryseren 🙂 frukt og bær generelt hater å være i kjøleskapet, det mister smak og kan veldig lett få frostskader. Frukt, bær og grønsaker har veldig kort holdbarhet så man burde ikke kjøpe mere enn det man trenger der og da. Liten info som mange sikkert ikke vet er at f.eks. Tomat, agurk, paprika, melon og apelsin er noe man kaller for falsk fruk/grønt. Opprinnelig er det bær og bør behandles som bær. Altså ikke under 11° 🙂 frukt burde ikke bevare kaldere enn 8° og grønsaker ikke under 4°. Grønsaker er lov å oppbevare i kjøleskapet 😉

  1. Kristine

   Du må jo skjønne at hun la frukten i kjøleskapet bare for bildene sin skyld!:-) Ble nok tatt ut igjen og lagt på kjøkkenbenken etter at bildene var tatt:-)

 21. Altså! Hvor er rødbetene?! Kan jo ikke spise leverpostei uten rødbeter! *knis*

  Ha en super dag, Caroline!

  1. Caroline

   Haha! Det er jeg faktisk helt enig med deg i :O Det er jo sååå godt!

 22. Susanne

  Inspirerende innlegg! Her skal det ryddes i kjøleskapet 🙂

 23. Hei! Gratulerer med skokolleksjon, gleder meg til å se resultatet 🙂 Jeg lurer på noe som ikke har noe med disse innleggene å gjøre. Jeg har lyst til å lage boller utifra din oppskrift til fastelaven på søndag, og vil gjerne lage dem en stund i forveien! Har du noe erfaring med å fryse dem ned?

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Jeg har aldri fryst de tidligere, så det vet jeg ikke 🙁

 24. Kunne du hatt et innlegg om «en matdag i bilder» for deg? Hva du spiser iløpet av en dag?:) Og kanskje et innlegg om tips til en ukesmeny en uke, med middager, frokost og lunsj?:D

 25. Veldig tradisjonelt innhold gitt…

 26. Tone Berit

  Dette er det mest ryddige kjøleskapet jeg har sett;) Djises…du har det like fint i alle rom/skap du:). I mitt(vårt) kjøleskap hersker det største kaos,he-he;).

  1. Caroline

   Det er ikke alltid det er så ryddig 😉

 27. Haha! Så herlig nerdete å sortere glassene på øverste hylle etter størrelse 😀 innføres asap!

  1. Caroline

   Haha! 😀

 28. Så morsomt innlegg! Kjekt å se hva som er i kjøleskapet deres – det er fantastisk inspirasjon! Hadde også vært gøy om du delte middagsplanen (ikke alle detaljer, bare i grove trekk hva dere har planlagt) av og til. Du er så flink å ha fine, innbydende bilder på bloggen din 🙂

  1. Caroline

   Så hyggelig at du likte det 🙂 Jeg kan absolutt vurdere å dele vår matplan for uken!

 29. Hei 🙂 Caroline og L-K, Jeg bare lurte på om dere spiser kanin?
  ( Må bare poengtere at det ikke er snakk om sånne små fra dyrebutikken, men altså mat kaniner som er av den store rasen, bla fransk vedder og belgisk kjempe. Dette er kaniner som kan veie mellom 5 og 8 kg )
  Her spiser vi kanin istede for kylling og det er en kjempe god erstatning 🙂
  Nå vet jeg ikke hvor lett det er og få tak i men vi har kaniner som vi avler opp til mat og selv om jeg elsker dyr og ikke er med på avlivningen så syntest jeg det er helt ok og spise de kaninene vi slakter, men det er fordi jeg vet at de har hatt et supert liv det lille de lever og på den måten vet jeg at det jeg spiser har hatt det bra og at det er ikke tillsatt alt mulig.
  Nå er det jo selfølgelig sånn at ikke alle kan ha og dyrke sin egen mat hjemme. men de fleste kan jo ha en liten kjøkkenhage og lignende, så man trenger ikke gjøre så store tilltak. Til sommeren skal vi skaffe høner da vi vet at disse vil ha det supert med og kunne gå mye fritt og leve bra også vil vi jo få utrolig mange egg 🙂 Så egentlig kommer spørsmålet mitt om der dere bor, er det noen gårder som selger for eks egg eller grønnsaker? Sånn lokalt liksom, for hvis dere har muligheten til og handle noe sånn så får dere jo også muligheten til og se hvordan hønene har det for eks 🙂 Jeg savner mer av det lokale bondemarkedet hvor du kunne kjøpe mye lokalt 🙂

  Mener jeg så et innlegg her engang at dere hadde stoppet et sted og kjøpt egg? var det vel. Også var det sånn selvforsyning med egen betaling ell noe stemmer det?

 30. Lille my

  Hei dette er sikkert et rart spørsmål, men uansett..ser du har urtene i kjøleskapet,holder de seg lengre i litt kulde? jeg har mine alltid på kjøkkenbenken, og der holder de seg litt varierende i tid-men aldri særlig lenge. Jeg er flink å gi de både vann og godt dagslys. Hadde drivhus før, så jeg vet jo et og annet triks, men disse urtene klarer jeg ikke til å holde friske lenge. Forøvrig, så inspirerer dette meg veldig-til å lage ukeliste og handle litt mer fornuftig,så kaster vi mindre mat. Godt for oss og naturen

 31. Sveriges nyaste OCH bästa blogg om bloggare skriver om Caroline.
  https://bloggbevakning.com/2016/02/02/stylat-till-tanderna/

 32. Elsker kjøleskap og jeg elsker å ha et godt og oppfylt kjøleskap! Med 3 store skolegutter, så er det mye forskjellig hva de liker og det kjøpes inn. Vi sløser ikke, men jeg synes det er viktig å ha noe som frister alle i familien. Her kan det se ut som om vi har et overforbruk av mat, men det er absolutt det motsatte. Vi spiser alltid opp maten og kaster svært sjeldent mat. Rester blir brukt og satt pris på! 🙂 Jeg er som deg, elsker å ha oversikt og lage planer over ukemiddager! Fantastisk! (Og nødvendig med 3 nokså aktive gutter)

  Siden du er like glad i kokos og banan som meg burde du prøve denne oppskriften på «sunn» sjokolademousse.
  En boks kokosmelk
  2 bananer
  Ca 6skjeer chiafrø
  4skjeer kakaopulver (prøve seg frem, jeg tilsetter også gjerne litt vanilje)

  Mos alt sammen til en «smørje» og til det ikke er bananklumper. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer. Server med limekesam eller vaniljekesam. Himmelsk! Stor favoritt hos både barn og voksne her i familien 🙂 i tillegg kan man jo leke seg med denne oppskriften 😉

  Ha en fin kveld med din fine lille familie <3

  Guttemammaen

 33. Ingvild K

  Hei! Husker jeg leste at dere tenkte på å kutte ned på kjøttforbruket i heimen, og det synes jeg er helt fantastisk bra! Det er fint at vi nordmenn innser at vi ikke trenger alle dyreproduktene fordi vi er «vant» med det, og fordi det er «tradisjon». Grunnen til at vi kjøper kjøttdeig osv, er jo fordi vi ikke vet hva annet som er på markedet! Vi trenger ikke å ha kjøtt på bordet lenger for å få i oss de næringsstoffene vi trenger, og dessuten inneholder det lite fiber, så om man plages med oppblåsthet er nedkutting på kjøtt utrolig bra! Men, melkeindustrien og kjøttindustrien går hånd i hånd, så om du virkelig vil gjøre en forskjell anbefaler jeg å prøve å bytte ut den yoghurten med for eksempel alpro sine produkter! De inneholder ikke melk, men soya, ris, kokos eller mandler. Ved å bytte ut melkeprodukter med slike produkter vil du få en friskere glød i huden (iallfall mandelmelk fordi det inneholder mye vitamin E), og dessuten påvirker det ikke blodsukkeret ditt i samme grad som det melkeprodukter gjør. Hundemelk er for valper, hestemelk er for føll og kumelk er for kalver! Dessuten smaker det mye bedre, og du kan til og med lage din egen mandelmelk: https://www.slate.com/blogs/browbeat/2013/03/20/almond_milk_recipe_make_your_own_almond_milk_at_home.html

  Gjør en forskjell du også!

 34. Ann Kristin

  Nå ble jeg inspirert 🙂 her skal det ryddes i kjøleskapet:)

 35. Kirsten

  Jeg kan også legge ut masse artikler som dokumenterer det motsatte, og jeg har vært inne og sett på flere av sprøytemidlene som brukes i økologisk dyrkning. Der har vi til eksempel; pyretriner , fremstilt av planten chrysantemum. Brytes raskt ned i organismen og naturen. Ferramol er appetitteempende middel til snegler, består av jern og fosfat. Cedomon er en naturlig bakterie. Bare noen eksempler her. Jeg tenker du får helt andre resultater hvis du søker på sprøytemidler som brukes i konvensjonell jordbruk. Råder dere to til å lese;sannheten på bordet. Hvordan du kan gå ut og si at økologisk mat er giftigere enn ikke økologisk, er ganske utrolig!

  1. Lars-Kristian Eriksen

   De to lenkene der gir en oversikt over tillatte sprøytemidler i økologisk landbruk. Flere av de er like potente, om ikke mer potente, enn det som brukes i konvensjonelt :/

   Jeg har aldri sagt at økologisk mat er mer giftig enn konvensjonelt dyrket mat. Hvor tar du det i fra? Ingen av de to metodene er «giftige».

   Sannheten på bordet er ingen god bok. Den er skrevet av en journalist, uten noen som helst utdanning innen ernæring. Jeg har selv spurt han om noen av påstandene han kommer med, og forklart han hvordan han åpenbart feiltolket kildene sine. Han nektet å svare meg og blokkerte meg og flere andre som spurte om det samme.

   https://tjomlid.com/2014/08/17/geelmuydens-8-myter-om-mat-et-koldtbord-av-logner/

   https://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/10/06/183526/geelmuyden-forstar-ikke-det-han-skriver-om

  2. Daniel Bieniek

   Pyretin har en LD50 på 200mg/kg og er like giftig som sin syntetiske motpart. Den er populær grunnet rask nedbrytning, men den syntetiske hvor en har isolert virkestoffet vil være et bedre valg grunnet bedre holdbarhet i lys som fører til mindre sprøyting. Pyretrin kommer helt riktig fra blomster hvor virkestoffet blir ekstrahert, men de giftige egenskapene er også identifisert og syntetisk fremstilt. Dette har en annen fordel grunnet miljøbelastningen av hundretusener av tonn blomster blir produsert utelukkende for økologisk plantevernmidler produksjon som kunne heller gått til matproduksjon. Nå ser en muligheten via bioteknologi å produsere denne enda mer effektivt. Et annet tilfelle er kobbersulfat, hvor den syntetiske virkestoffet er isolert. Bruken av kobbersulfat er tillatt i EU/USA men ikke Norge. I EU kan det innen øko-drift sprøytes opp mot 3 kg pr. hektar som har gitt store utfordringer for vannkulturene grunnet at denne akkumuleres, den syntetiske motparten vil slik bli et bedre valg. (se bildevedlegg) https://drive.google.com/file/d/0BywFLwtjOqIhMWZma19ScjNmMkk/view?usp=sharing

   Bruken av alle gode verktøy burde brukes, uavhengig om det står bokført som syntetisk eller naturlig. Det er synd at økologi grunnet ideologi lar være å bruke bedre alternativer. For øvrig er både øko og konvensjell mat like trygt, men risikoen kan være økt innen øko grunnet e.coli bakterer. Heldigvis er rutinene her veldig gode.

 36. Madelen

  Hei Caroline! Ikke akkurat en kommentar til innlegget, men må allikevel legge den ved. Lager veldig mye hjemmelagde supper, og måtte da ha noe tilbehør. Orket ikke stå med gjærdeig å bake, og hadde heller ikke noe ingredienser til scones eller den slags. Valget falt derfor på middelhavskjeksen din, og den falt så godt i smak at alle sammen forsvant – beregnet på to mennesker. Eneste feilen var at jeg mistet en plomme oppi, men det gjorde heldigvis ingenting! Takk for flott oppskrift. De skal lages igjen 😀

 37. Kirsten

  Du skriver jo det her, at sprøytemidler brukt i økologisk jordbruk er giftigere! Jeg syntes boken er veldig bra, og når jeg summerer det sammen med all annen forskning som er gjort på sprøytemidler, så klarer jeg å sette sammen to og to,og tenke sjæl!

  1. Hei! Flott at du velger økologisk, og er villig til å betale for det. Spennende diskusjon, dette. Giftig-giftigere-giftigst er en lite formålstjenelig skala. Stoffer kan være svært giftige i store mengder, og ikke på noen måte helseskadelige i små. Alt handler om konsentrasjon. Mattilsynet oppererer med objektive skalaer, med grenseverdier helsefarlige konsentrasjoner etter pestisider og herpisider. Er konsentrasjonen lavere enn grensen er varen per definisjon ikke giftig. Et middel godkjent brukt i økologisk matproduksjon i høy konsentrasjon kan ha større skadevirkning enn en lave konsentrasjoner av kommersielle middler. Og visa versa. Vi vet lite om kombinasjon av virkestoffer. Jeg tror dere begge har rett. For dette er jo relativt og handler om konsentrasjon mer enn stoffene i segselv. Og litt om begreper og definisjoner. Det finnes også «naturlige» giftstoffer, for eksempel i korn som konsekvens av sopp. Noen av de er dødelige selv i ekstremt lave konsentrasjoner. Det sprøytes mot dette i konvensjonelt landbruk. Men ikke i økologisk. Det er ingen statistisk signifikant forskjell på næringsinnhold mellom konvensjonel og økologisk mat. Som er påvist i Norge, enda. Grenseverdiene for rest etter virkestoff i sprøytemiddler er satt av fagfolk som kan faget sitt. Du trenger ikke stole på dem! Men du kan vanskelig argumentere vitenskapelig for en større risiko og giftig-giftigere-giftigest. Ut fra det vi vet nå. Jeg synes du skal fortsette å kjøpe økologisk, tenke at det er bedre og føle deg bra. Det er jo mye vi ikke vet. Selv kjøper jeg litt av begge, og føler meg også bra. Mat er jo mye mer enn sporstoffer og næring. Det er identitet og følelser. Hold gjerne på gift-ikke gift tilnærmingen. Den holder absolutt logisk, men antagelig ikke vitenskapelig. Heia alle som bryr seg om hva de spiser. Og heia alle som vil betale for kvalitet.

 38. Katinka

  Vær så snill, få frukten ut av kjøleskapet!!! Spesielt bananene. Når bananer blir kalder enn 7 grader blir de grå. Har ikke noe å si på smaken, men det ser jo ikke godt ut.

  Og frukt i kjøleskap generelt er for dumt. Mye av næringen forsvinner når frukten blir for kald.

  1. Caroline

   Dersom du leser noen av kommentarene, ser du at jeg har bananene der for å ha dem med på bildet 🙂 Når det gjelder appelsin, mango og epler etc. liker vi å spise dem kalde og derfor har vi dem kaldt uten at det noensinne har bydd på problemer 🙂 Ligger det fremme kommer ofte fruktfluene og DET takler ikke jeg 😉

 39. Lillian

  Det er blitt kommentert flere ganger tidligere ang overforbruk på klær og sko; jeg lurer på om du pleier å donere bort / selge noe til inntekt for en god sak? Hvordan gjør du det? Kanskje skrive et innlegg om det? Du har jo sinnsykt mye sko som du sikkert sjelden bruker ( legger merke til at du ikke lenger bruker så mye høye hæler som før, ref perioden med Jeffrey Campbell skoene). Ser du noe poeng med å beholde alt til enhver tid, når det sjelden/aldri blir brukt?

 40. Nå har jeg ikke orket å lest alle de kommentarene over her ang økologisk, men vil bare tipse det om egga man får kjøpt hos Rønningene i Siljan her! Knallgul plomme og ikke dyre 🙂 «eggsalg» står det på bua langs gurholtveien der….mener at de hønene der har det ganske fint 🙂

 41. Dette ble for sterilt for meg. Hvor er restematen? Har dere aldri bokser med restemat eller kaster dere det?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *