what a night!

bursdagsfeiring_1

Tusen takk til helt fantastiske venner for tidenes feiring i går! Du vet at du koser deg når du sitter ved bordet, spiser, drikker og skravler i 6 timer! Jeg fikk jo til og med taler og så mange fine ord at jeg ble helt rørt. Det er virkelig så mye mer enn jeg hadde forventet! Det er ikke gitt at du skal få så gode venner i voksen alder, så jeg er evig takknemlig og vet at vennskapet vårt vil vare livet ut ♥ 

bursdagsfeiring_4

Jacob & Gabriel serverer alltid magisk mat og i går landet alle sammen på en 5-retter. Altså, nam! 

bursdagsfeiring_2bursdagsfeiring_3bursdagsfeiring_7bursdagsfeiring_5bursdagsfeiring_6

I dag lå vi i sengen til klokken ti alle tre og nå har vi nettopp spist en sen frokost med egg og alt som hører til. Jeg ser det er litt liv i skibakken her i dag, så jeg er veldig fristet til at vi skal ta oss en tur, solen skinner til og med! Men det jo langrennski Nelia har, vi tenkte å vente til neste år med slalåm. Er det noen som har noen erfaring med hvor gamle barna bør være før de prøver seg på det? Jeg føler i hvert fall at nærmere 3 år er en passe alder – sammen med oss selvfølgelig! Herlighet, når jeg tenker meg om har jeg faktisk ikke stått på slalåm siden før graviditeten. Tror jeg. Det begynner i hvert fall å bli altfor lenge siden, så jeg kjenner at jeg savner det og Siljan Skisenter burde være en perfekt plass for de første klønete turene før ting sitter igjen. Det ser jo aldri ut til at det er noen der! Men hvis ikke det blir her, så får jeg satse på at det er som å sykle: at jeg aldri har glemt det. For i påsken blir det kanskje en tur til fjells, gleder meg til det allerede! Akkurat i dag får det vel holde med en gåtur i det fine været 🙂 Ha en deilig søndag ♥ 

41 kommentarer

 1. Elsker bloggen

  Blir så glad av deg, Caroline. Gleder meg til at du svarer på ondt-i-lysken kommentaren min. Håper at jeg får en opptur og ikke en nedtur. Takler ikke å må legge løpingen på hylla ;/

  1. Har ikke sett din lyske-kommentar så aner egentlig ikke hva som er problemet… Men jeg har slitt lenge med vondt i lysken, som etter MR viste seg å være betennelse i setemusklene. Tøying og lette øvelser på hele området, sete, lysk og lår løste opp i det 🙂

  2. Caroline

   Så hyggelig å høre 😀 Hjertelig takk! Jeg skal gå gjennom kommentarer nå 🙂

   Klemmer!

 2. Hei Caroline og gratulerer med dagen som var 🙂 Lurer bare på om du har noen tanker om det å invistere i noe dyrere framfor det å bruke penger på flere små ting osv? Selv ønsker jeg å investere i en vintage klassisk chanel, men er litt usikker på hva andre vil mene osv. Tenkte derfor å høre dine tanker, siden du er jo kanskje den i Norge som (desverre) får mest kommentarer angående hvilke valg du tar når det kommer til dette. Kanskje kunne du skrevet et innlegg om dette eller svare her? Ha en super søndag!

  1. Caroline

   Tusen takk, Oda 🙂 Jeg synes absolutt det å investere i noe dyrt kan være en fin ting, det kommer litt an på hva det er snakk om. Vesker og sko som du kan bruke sesong etter sesong og som tåler nettopp det, liker jeg i hvert fall selv å bruke penger på. Klær synes jeg heller kan være litt rimeligere og derfor velger jeg som regel å kjøpe klær fra rimelige kjeder selv 🙂

 3. Så koselig! Virker som du hadde en superfin feiring. Du stråler 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Christina 😀 God søndag <3

 4. Vår sønn er bare to uker eldre enn Nelia, og han har vært flere ganger i slalåmbakken allerede. Ikke noe problem 🙂 Han ler og hyler, og maser om mer. Men de små blir jo fort slitne, så det blir ikke så lange turer. Skøyter er også populært, det finnes egne skøyter for de aller minste. Bra for balansen 🙂

  1. Caroline

   Så utrolig gøy 😀 Da blir det kanskje slalåm allerede i år, vi skal uansett få trent litt mer på langrenn først 😉 Både jeg og henne :p

   Klem 🙂

   1. Elisabeth h

    Om dere har som utgangspunkt at dere vil hun skal bli glad i/god på langrenn i tillegg til slalåm, ville jeg fokusert kun på langrenn hvertfall ut denne vinteren. Vi har barnehagens 5-åringer på Skiforeningens skiskole hvert år ,og det er uten unntak de som har stått masse slalåm først,som sliter mest med langrenn ( og altså ikke omvendt: at de som har gått mye langrenn sliter med å fikse slalåm). Neste år kan dere jo prøve begge deler.

   2. Vel, vår toåring begynte med langrenn i fjor, og går fremdeles langrenn. Han liker det også, og blir flinkere og flinkere for hver gang 🙂

    Ikke vær redd for å teste ut slalomski, Karoline. Det er en grunn til at det selges/leies ut utstyr til så små 🙂 Men det er greit å bruke sele, så man har litt kontroll. Ploging er forøvrig knall for lårene 😀

    De er flere toåringer som har med langrennski i barnehagen vår, skjønner ikke hvorfor de ikke kan gjøre begge deler? Både langrenn og slalom er gøy. kjempeartig med skøyter også, alt handler om å finne balansen over skiene/skøytene. Men jeg har jo bare drevet med ski i 30 år, så hva vet vel jeg..

 5. cathrine

  Lurte bare på hvor Nelia er når dere er ute og spiser så lenge? 🙂

  1. Hun har selvsagt hjemme-alenefest!!

  2. Caroline

   Hun var hjemme i sengen sin, med barnevakt 😉

 6. Henriette

  Mine begynte forsiktig når de var 2 og 2 1/2 år, både slalom og snowboard! Er så mange ulike meninger, men alt med måte er en fin regel å leve etter

 7. Slalåm kan du begynne med nå, jo før jo bedre! Eldste datteren vår fikk slalåmski på beina når hun var 2 og det gikk som en drøm. Så det er bare å hoppe i det 🙂

 8. Våre begynte med langrennsski, så slalom da de ble fire. Ser mange yngre i bakken, men vi ønska at dei hadde litt grunnleggende ferdigheter på langrennski før vi prøvde slalom. Det var rett for oss 🙂
  Og det ER så gøy når vi kan stå alle sammen nå! Akkurat kommet inn etter 4 timer på ski, med pølser og kakao i skihytta. Nydelige vinter!

  1. Caroline

   Åååh, det hørtes koselig ut <3

 9. Lille my

  Generelt er det vel lurt at de mestrer langrenn før slalom, men det er jo hele tiden individuelt. Vi prøvde ikke slalom før 4 års alderen, det hadde med barnets motoriske utvikling å gjøre. Så et tips er vel bare å se ann når hun virker klar for det. Noen syns slalomsko er trasig å gå med og setter seg bare ned,da blir det fort en slitsom opplevelse for både liten og stor. Men hvis hun er gira, er det jo ingen grunn til å utsette det 🙂

  1. Caroline

   Hun er veldig glad i langrenn, så da vil jeg tro at slalom også ikke er helt fjernt 😀

 10. Hei. Ville bare si at det er samme problemet med bildene hos meg og (leser på iPad). Dessverre ikke like interessant å kike innom bloggen når bildene er så små og utydelige. Kan det være en sammenheng med at du gikk over til united?

  1. Caroline

   Det skjønner jeg svært godt 🙁 Det har nok noe med serverbyttet å gjøre, men hva som er årsaken vet vi ikke. Har du oppdatert iPaden? Det er en vanlig årsak til slike feil! Det er to som har kommentert at etter oppdateringen så ble bildene fine igjen 🙂

 11. Kristine

  Barn bør aldri stå på slalåm, de kan falle, de kan skade seg og de kan i værste fall synes det er gøy. Man bør vente til de hvertfall har bikket 20 for å ta de med i bakken!

  1. Caroline

   Haha 😀 Helst typ aldri!

 12. Haha, siri og lk ser nesten forelska ut

 13. resten av kommentaren kom ikke med.. Skulle stå: haha, siri og lk ser nesten forelska ut! Koselig bilde 🙂 og du ser like nydelig ut som alltid! Ha en fin søndag med familien

  1. Caroline

   Haha 😀 Ser nesten sånn ut :p

 14. såå koselig <3 håper dere har en herlig søndag !

 15. Er absolutt ingen problem å starte med slalom når de er to år!:-) Slalomsko gir mye bedre støtte en langrennsko, så de klarer det stort sett fra ganske tidlig alder!:-) Men å starte med litt langrenn er absolutt bare en fordel!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 16. Skientusiastene:)

  Hei Caroline, og gratulerer med overstått bursdagsfeiring:)
  Vi introduserte langrenn og alpinski tidlig, og har også skiinstruktørerfaring uten at det er nødvendig. Vår lille på 2,5 år er langt over gjennomsnittet glad i og elsker å stå på alpinski:) Han har over 70 dager på ski på snø og har noen skidager også om sommeren (bærer i i meis opp og så står familien offpist ned, også minstemann:) ) Han svingte på egenhånd dagen før 2-årsdagen, jippi:) Nå er han snart 3 år og kjører i de store bakkene, helst midt i uken når det er lite folk for vi er redde for at andre kjører i han. Han svinger dit han vil, kjører over hopp (!), kjører skogsløype i barneområde, stopper på kommando og kjører ned til heiskøen og stopper i plog. Han digger å stå på ski:) Han er svært tidlig ute med å håndtere skiene og de som jobber i heisene sier de aldri har sett en så liten en som er så dyktig med så god kontroll.
  Hemmeligheten ligger kanskje i at han har lekt med både langrenn og alpint inne i huset og ute på gress om sommeren og dermed så blir skiene en naturlig del av den daglige leken.
  Vi har årskort i skisenter og anbefaler det da det er få turer ad gangen. Alt er på barnets premisser, dvs skikjøring, kakao/ kanelsnurr, innom lekerommet deretter mer skikjøring:)
  Idag har vi hoppet på alpinski i hagen og deretter langrennstur på turveier til ett busstopp og påfølgende busstur.
  Ski er en integrert del av hverdagen og familien koser seg med denne aktiviteten:)
  Vår lille insisterer på å stå på alpinski i de samme bakkene som andre barn kjører på akebrett. Det går veldig bra. Vi bærer eller drar han opp vha stropp.
  Start i det små og gjerne hjemme i egen hage, og finn gjerne en slak bakke i nærheten. Gjør det enkelt. Det er så gøy at dere vil introdusere Nelia for ski:)
  Vi fikk ett supert tips om alltid å gi seg mens barnet vil stå mer, det fungerer for oss:)
  Beklager langt innlegg, men måtte dele disse tipsene. ‘Alle’ mente vi var for tidlig ute med alpinski, men det var vi altså ikke, hihi:):)

  1. Caroline

   Tusen takk for supre tips! Det hørtes jo helt utrolig ut 😀

 17. Du ser ut som Carrie i Sex and The City!!! Saa fin!!

  1. Caroline

   Haha 😀 Tusen takk <3

 18. Mine har «stått» på slalåm fra de var et år 🙂 Nå er de 7 og 10 og koser seg max i bakken 🙂

  1. Caroline

   Det vil jeg tro :O

 19. Jeg begynte å stå på ski da jeg var to år, kjempegøy 🙂 Så her blir det ski på mini neste vinter, da er han litt over to år. Lykke til 🙂

 20. Det er bare å kjøre på med slalåm for Nelia, vår 3 åring tar barneheisen , kjører, svinger og bremser selv…har henne sammen med meg i t- heisen i storbakken men kjører ned selv . Kjørte med seler i hele fjord, utrolig morsomt for henne og ekstremt stolt selv… Fantastisk med mestringsfølelse på sånn ting for de små.

 21. Det så ut som gid mat!
  Da jeg var 2 var hele familien på Geilo og etter et par turer med pappa stod jeg alene med storesøster på 5. Skiheisen var et bånd og barnebakken var grei så folka lot oss etterhvert kjøre alene 🙂

 22. Ingeborg

  Tror absolutt ikke det er for tidlig å ta med Nelia i slalombakken. Min far er over gjennomsnittet skiinteressert, og satte egentlig ski på beina mine så fort han fant slalomski som var små nok til meg. Det har gitt meg utrolig mye nå senere i livet, og jeg er veldig takknemlig for det. Ski er virkelig en sånn ting man har glede av hele livet, og dess tidligere man kommer i gang, dess mer naturlig og enkelt, og dermed GØY blir det.

  Så noen anbefale sele lenger oppe, men det er egentlig ikke nødvendig. En skistav er faktisk supert å bruke. Du holder i ene enden, Nelia i andre, så er det bare å renne. Har brukt den både på tanteunger, og på unger til familievenner før de har kunnet renne uten hjelp, og det funker supert.

 23. Jeg er litt treig på å kommentere her ser jeg. Men så fint atdu hadde en flott feiring, heldig som har så gode venner – det er sant at de «forsvinner» litt når mån blir voksen. Ikke fordi man blir uvenner men fordi familie tar opp mye tid og det blir vanskeligere å treffes. Vi har som mål dette året å bli flinkere på å invitere venner over for det er ganskel viktig.

  På en helt annen side – den kjolen var NY-DE-LIG!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *