diy: home made body scrub

homemadescrub3

Dette er årstiden hvor de fleste av oss opplever litt tørr hud, ikke bare i ansiktet, men også på kroppen. En varm dusj og såpe hver dag bidrar ikke akkurat til å holde på fuktigheten, så det er viktig at du er flink til å smøre kroppen din godt inn etter hver gang du dusjer. En annen ting som jeg er utrolig glad i, er å bruke en god skrubb et par ganger i uken. Det finnes veldig mange gode kroppsskrubber å få kjøpt i dag, og jeg har allerede mange favoritter som jeg gjerne går til innkjøp av, men noen ganger er det også utrolig hyggelig å bare lage det selv! Denne skrubben lager du enkelt av ingredienser du kanskje har hjemme allerede. Den lukter friskt og syrlig, og olivenoljen i den etterlater huden utrolig myk. Jeg liker å ta med meg krukken i dusjen, bli ordentlig god og varm i huden først og deretter skrubbe meg. Det er så deilig! Og du, dette er kjempefint å gi bort i gave også 🙂 Oppskriften fant jeg HER

homemadescrub4


du trenger 

♥ 7 dl. sukker ♥ 2 dl. olivenolje ♥ 1 ts. vaniljepulver ♥ saften av 1 sitron ♥ skallet av 3 sitroner 

homemadescrub0

slik gjør du 

Ha alt sukkeret i en stor bolle og tilsett olivenoljen. Skvis over saften av 1 sitron og bruk et rivjern til å raspe skallet av 3 sitroner. Bland alt godt sammen og dryss over vaniljepulver også. 

homemadescrub1homemadescrub2

Ferdig på 1-2-3! Oppbevares i romtemperatur og gjerne på glassbeholdere. Fungerer også som en supersjarmerende gave. 

homemadescrub5

– brukes hver gang du vil skjemme deg selv litt ekstra bort –

homemadescrub6

42 kommentarer

 1. Åhh,denne skal virkelig prøves! Og nå vet jeg i hvert fall hva jeg skal gi til mamma til morsdagen <3
  Tusen takk for alt du deler med oss og elsker de herlige snapene vi får <3
  Ha en strålende uke som kommer!
  Jeg skal begynne mandagen med en god treningsøkt! 😀
  Klem

  1. Caroline

   Å, tusen takk, Linn 😀 Nå ble jeg glad! Treningsgleden har kommet hit også 😀 Snart i gang!

   God økt og god mandag <3 Stor klem!

 2. Kristine

  Så kjekke tips du kommer med, den skal jeg lage

  1. Caroline

   Så hyggelig at du synes det 🙂

 3. Denne har jeg prøvd og huden min blir så ekkel. Oljen og sukkeret legger seg igjen som et fettete lag på huden, noe som sier seg selv egentlig. Det er ikke bra å spise sukker, så hvorfor gni det på huden???
  Mye bedre å bruke kaffegrut, den er sukker- og oljerfri!

  1. Caroline

   Jeg føler meg skitten hvis jeg bruker kaffegrut, så det er ikke min greie :/ Jeg blir ikke ekkel i huden, dusjer det godt av meg etterpå, blir bare myk av oljen 🙂 Du kan jo evnt. prøve å såpe deg inn etter at du har skylt av skrubben 🙂

  2. Dersom man ikke er så begeistret for sukker i slike oppskrifter, kan det bare byttes ut med salt. Fungerer faktisk bedre 🙂

  3. Elisabeth h

   Kaffegrut tetter igjen sluket og rør, så det er ikke noe bra valg. Sukker og salt løser seg opp i varmt vann.

 4. Hvor mye bruker du av denne hver gang?

  1. Caroline

   Den fyller neste fire slike glass, så det holder en stund. Bruker ca. 2 ss om gangen 🙂

 5. Det må jeg prøve 😀 og du, kan du pliiiis lage et innlegg om fondue??? Jeg har fonduegryte hjemme, men trenger sårt tips! Har du f.eks noe med kjøtt og ost? Håper inderlig du kan oppfylle mitt ønske

 6. Hei, ser at mange har spurt hva du fikk av LK til bursdagen og du velger glatt og ikke svare. Er det pga alt bråket det ble rundt juletider ang julegaver? Det kan du vel ihvertfall svare på 😉

  1. Caroline

   Nei, det har ingenting med det å gjøre 🙂 Jeg har rett og slett ikke fått svart på alle kommentarer de siste dagene, har vært litt å ta igjen etter at Lars-Kristian kom hjem 🙂 Men jeg fikk i hvert fall et kjempestort og fint smykkeskrin som jeg har ønsket meg 😀 Tenkte å vise det i et innlegg ila uken 🙂

 7. Det må jeg prøve 🙂
  et annet spørsmål, hvis du kan plzzzz svare. Hva har du gjort helt til nå for å lage ting som man kan se tilbake på? Har en liten gutt hjemme Og ser etter ideer 🙂 har bare en bok og kalender «da jeg var liten» som jeg fyller ut 🙂 har du gjort noe annet enn å skrive i boka? Skriver du feks brev på bursdagen til Nelia?
  Setter veldig mye pris på hvis du kan svare 🙂 klem <3

  1. Caroline

   Hmm. Jeg laget en bok fra hennes første år på gaanske mange sider 🙂 Holder på med bok nr. 2 nå, selv om jeg egentlig burde holde på med nummer 3 allerede. Henger litt etter :O Lager fotobøker og skriver milepæler i dem, synes fotoknudsen har kjempefine løsninger 🙂

   Klem 🙂

   1. Tusen tusen takk 🙂
    Det høres bra ut. Men hvor fikk du tak i Bok nr 2 og 3? <3

   2. Hvor har du kjøpt 2 og 3 boka hennes? Finnes det på markedet? jeg har aldri sett sånn 🙁
    Håper du svarer. Takk og god helg 🙂

   3. Er du snill å kan svare plz

   4. Caroline

    Jeg lager bøkene selv på fotoknudsen.no 🙂

   5. Tusen takk for svar 🙂
    Så flink du er 🙂 kunne vi kanskje ta en titt i bøkene til nelia? Eller vil du ikke det? Det hadde vært stor inspirasjon det <3
    Men du hadde jo en bok "barnets første år" den fylte du ut også eller?
    Og i tilegg har du lagt fotoboker fra første leveåret hennes til nå, det er det du mener?
    Har du ikke gjort noe Annet enn dette feks fot og håndavtrykk på lerret…?

   6. Caroline

    Jeg fylte ikke ut den, jeg valgte å lage dem selv i stedet 🙂 Jeg har laget en bok fra hun ble førdt til hun var 1 år, og deretter en fra hun var 1-2 og så tenker jeg å lage fra 2-3 og 3-4 og 4-5 🙂 Har en del fotavtrykk og håndavtrykk liggende også 🙂

 8. Følger daglig med på bloggen din. Synd at du ikke svarer på kommentarer. Du lever jo tross alt av å ha lesere, Caroline .

  1. Caroline

   Ja, det gjør jeg og jeg svarer så godt jeg kan 🙂 På torsdagen tok jeg meg fri pga. bursdagen min og på fredag kom Lars-Kristian hjem, så vi har brukt helgen på å ha minst mulig fokus på jobb og heller prioritert tid sammen alle tre. Jeg har likevel svart så godt jeg har kunnet og oppdatert som jeg pleier, fokuset har bare ikke vært hundre prosent her, siden han har vært borte. Men jeg er uansett tilbake igjen nå, så jeg håper du tilgir meg 🙂

   Klem!

 9. Tack för fint tips! 🙂

  Har sett att du har börjat få färre kommentarer igen på dina inlägg det senaste . Tror kanske att det hänger ihop med att du, så som jag upplever det, har blivit sämre på att svara folk igen. Efter att du bad om feedback tyckte jag att du blev mycket bättre på att svara och kommunicera, men nu känns det som att du är tillbaka lite där du började. Hoppas att du snart är tillbaka igen, för jag tycker att kommunikationen i kommentarfältet är viktig 🙂

  1. Caroline

   Hei! Jeg svarte nettopp en annen på nesten det samme 🙂 I dag er det tilbake til normalen igjen 🙂

   1. Haha, visste at de kommentarene skulle komme. Om at hvorfor svarer du ikke å hvorfor godkjenner du ikke kommentarer. Tror de fleste skjønner at du vil prioritere familietid av å til. Kanskje kan være en ide å skrive i forkant at du ikke kommer at være helt til stede på bloggen på noen dager, så slipper du sånne unødvendige kommentarer. De fleste andre må gjerne be om fri fra jobb, eller informere andre om det. Litt vittig iblant når man gjette seg til hva det kommer av type kommentarer haha. Ha en fin dag 🙂

   2. Caroline, husk at det også er mange av oss som forstår veldig godt at du ikke kan svare alle hele tiden! Du er småbarnsmor og du må passe på deg selv, det er viktigst. Mange skal uansett alltid pirke, selv om disse kommentarene kanskje var godt ment.

 10. Caroline

  Ja, selvsagt! Jeg har gjort det før, les gjerne her: http://www.carolinebergeriksen.no/2013/01/06/fondue-guacamole-the-mexican-way-2/ 🙂

 11. Jeg lager også hjemmelaget skrubb, bruker ikke sukker, men kun Jozo hosholdningssalt (fin type, uten Jod) , olivenolje (en rimelig variant).Denne lukter «Spa» av seg selv og gir supermyk hud 😉

  1. Caroline

   Tusen takk for tipset 🙂

 12. Kristine

  Hvor længe kan den holde sig?

  1. Caroline

   Det er jeg litt usikker på, men jeg har hatt min et par måneder i hvert fall 🙂

 13. Hæ? Hvorfor sitron?

  1. Caroline

   Du kan bruke andre ting, men det lukter jo godt og føles friskt 🙂

   1. Ok, jeg bare tenkte på syren – jeg vet at noen bruker sitron for å bleke tennene og at det skader emaljen. Ser bare for meg at det ikke er så bra å smøre på huden?! Kanskje en latterlig tanke; det er jo ikke farlig å spise 🙂

 14. Yes! For et fantastisk gavetips 🙂

 15. Hvilken bodylotion bruger du?

 16. Jeg har laget lignende skrubb tidligere. Men så friskt og deilig det hørtest ut med sitron oppi! Det må jo være en oppkvikker i dusjen om morgningen. Takk for hyggelig egenpleie/ gavetips.

 17. Hvor får kjøpte du vaniljepulver? Har vært på både coop og kiwi, men ingen av de hadde hørt om vaniljepulver før?

  1. Mari Reiten

   De selger vanlijepulver på Meny 🙂

 18. Mari Reiten

  Hei Caroline,

  Jeg lurte bare på hvor lang holdbarhet denne scruben har tror du? 🙂
  Holder oppskriften til mer enn et glass?

  Ser kjempedeilig ut! Gleder meg til å prøved den!

 19. Madeleine

  Hvor stor glassbeholder brukte du for denne oppskriften eller fikk du flere?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *