oppskrift-onsdag: valnøttgrøt

valnottgrot

Så var det plutselig onsdag igjen og det betyr alltid en ting: ny oppskrift! I dag får dere ikke servert middag, men en utrolig god og mektig frokost eller lunsj – jeg har laget valnøttgrøt! Dere husker kanskje at jeg delte oppskriften på mandelgrøt for noen år tilbake? Den har vært en hit hos meg helt siden, men noen ganger er jeg jo klar for litt forandring, sant? Og ettersom jeg elsker valnøtter tenkte jeg at det kunne være et fint utgangspunkt for en grøt! Denne er veldig energitett, så om du vil kan du dele den på 2 personer. Dersom jeg hadde vært hjemme, ville jeg tilsatt noen chiafrø også, så det er noe å tenke på og absolutt noe jeg skal gjøre senere denne uken. Jeg tror det vil bli ekstra godt, og da får du samtidig inn litt flere næringsstoffer også. Så er du klar for en avhengighetsskapende frokost eller lunsj? Here we go! 


valnøttgrøt til 2 

valnottgrot_3

♥ 80 gram valnøtter ♥ 6 medium store dadler ♥ 1 dl. vann♥ banan til topping 


slik gjør du 

valnottgrot_2

La valnøtter og dadler ligge i vann i et par timer eller over natten. Hell av vannet, tørk godt av valnøttene og dadlene med litt tørkepapir og kjør begge deler i en kjøkkenmaskin eller blender til begge deler blandes godt og er passe most. Ha blandingen i en kjele og tilsett vann. Rør godt til du har fått ønsket temperatur og til alt vannet er borte. Nå har du en kremet og helt fantastisk grøt foran deg, og alt du trenger å gjøre nå er å finne frem to boller og to spiseskjeer. Del opp en halv banan til hver og nyt – gjerne med en kopp kaffe eller to. Smaker himmelsk! 

valnottgrot_1

 

14 kommentarer

 1. Silje O

  Mmmm, det så godt ut! 🙂

  Duu, jeg lurer på om du måtte betale toll for de «leke-eskene» som det står Leker og Nelia på? Vurderer å kjøpe som fødselsgave til ei venninne som fikk ei lita tulle nå 13 januar 🙂

  Du kledde godt det kortet håret må jeg si!..men innerst inne savner jeg de lange lokkene dine (apekattmedhendeneforan) <3 MEN alt kler den smukke.

  Ha en fin tirsdag til deg og dine <3

  Klemmer

 2. Ser fantastisk godt ut! Må prøves ut så fort som mulig.

 3. Jeg har sett det er veldig mye karbohydrater i dadler, er det egentlig så sunt da? Regnes oppskriften som lavkarbo likevel?
  Takk for mye god inspirasjon Caroline 🙂

  1. Kristin

   Karbohydrater er ikke usunt.

 4. Veronika

  Dette så godt ut! Og enda bedre er det at jeg kan spise det, da jeg er allergisk mot kumelk, gluten, hvete og egg!
  Må prøves til frokost i morgen! 🙂

  1. Caroline

   Hurra 😀 Håper du elsker det like mye som jeg 🙂

 5. Benedicte

  Mmmm ser godt ut 🙂 jeg savner frokost- fredag, kommer det tilbake?

  1. Caroline

   Fikk noen kommentarer på at det var litt forutsigbart og kjedelig, så jeg har egentlig bestemt meg for å kutte det ut og heller beholde oppskrift-onsdag, siden det er så innarbeidet 🙂

 6. Ann Helen

  Hei Caroline,
  Bildene dine er fortsatt små og utydelige, er dette noe som skal være sånn? Syns det er litt kipt og at bloggen mister litt sjel.

  Håper på svar, fortsatt god kveld 🙂

  1. Caroline

   Det skal overhodet ikke være slik :/ Er det safari du bruker? Dersom det er nettbrett eller mobil, kan det hjelpe å holder det vannrett 🙂 Men jeg skal gi beskjed igjen!

   1. I have the same problem on Firefox and Internet Explorer on my PC – pictures are small :/
    Greetings from Poland 🙂

   2. Bildene er små og vanskelig å se hos meg også – både på iPad og mobil. Er safari jeg bruker, og det hjelper ikke å snu det vannrett 😉 men takk for tipset 🙂 håper det går an å fikse – kanskje det er en innstilling vi som får små bilder må gjøre på mobilen/nettbrettet vårt? 🙂

 7. Denne grøten var himmelsk! Men jeg slet litt med å få knust den ordentlig i blenderen :/ Bruker du foodprossesor? Fungerer det bedre? Måtte stoppe og starte blenderen minst 10 ganger for å dytte rundt på massen nedi der 🙂

 8. eg har sett det er veldig mye karbohydrater i dadler, er det egentlig så sunt da? Regnes oppskriften som lavkarbo likevel?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.