monday workout done

hoved

Hei mandag! Jeg var oppe og hoppet i sekstiden i dag og er så glad for at nok en ny uke starter som jeg liker det best: med en fantastisk kopp med kaffe og en svett økt. Jeg hadde ikke all verden med tid til å gjennomføre en hel klokketime, men rakk 4×4 pluss litt styrke på armer og rumpe – alt i alt 45 minutter. De gangene jeg skal trene i en hel klokketime liker jeg å legge opp økten min med 30 minutters oppvarming, gjerne intervaller, og deretter trene styrke i 20-25 minutter før jeg tøyer godt ut. Styrketreningen min gjør jeg gjerne som en slags sirkeltrening, og akkurat dette er det noen av dere som har lurt på hvordan jeg gjør, så jeg tenkte å komme med et typisk eksempel. Grunnen til at jeg liker å trene på denne måten er effektiviteten, at pulsen ikke synker nevneverdig og at jeg blir helt mør etterpå. Det er den beste følelsen, og selv om jeg ikke trenger den etter hver eneste treningsøkt elsker jeg å kjenne på den. Ofte! 


eksempel på hvordan jeg liker å trene styrke 

caroline-berg-eriksen-trening-bein-11

bakside lår og rumpe med ball: 25-30 repetisjoner 

øvelsemage

mountain climbers 

3-øvelser-armer_6

push ups med klapp: 6 repetisjoner 

121

broad jumps: 15 repetisjoner 

mageøvelser-caroline-berg-eriksen-sirkeltrening

sykling: 40 repetisjoner / 20 på hver side 

friday-workout-caroline-berg-eriksen-hoppetau-trening

50 hopp med hoppetau. Pause 2 minutter. Gjenta alt 5 ganger. Med pause tar hver runde ca. 4-5 minutter avhengig av hvor kjapp du er, så samlet tid på styrkeøkten blir gjerne rundt 25 minutter – kanskje mer og kanskje mindre 🙂

Du finner nærmere forklaring på øvelsene med ball HER, mageøvelsene HER og armøvelsene HER


Du kan også helt fint sette sammen øvelser du selv liker, og for eksempel kjøre rene økter for bare armer, bein, mage eller rumpe. Håper du ble litt inspirert til å komponere din egen treningsøkt, det fineste er jo at alt kan gjøres hjemme 🙂 

God trening! 

53 kommentarer

 1. Verdens bæste blogger, å motivator.. Har du noen nye bilder av deg med navle piercingen din?;) ha en fin dag klæm<3

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 😀

 2. Treningsglad mamma

  Hei! Så flott med treningstips 🙂
  Tenkte at siden du ikke lenger har samme avtalen med getinspired som i høst, så kanskje du ville ha tips om en annen norsk nettbutikk med treningsklær og -utstyr. http://www.jasport.no er ganske nystartet og ikke like «jentete», men har mye fint og proft treningsutsyr. Fant mye rosa ullklær fra Brynje der bl.a 🙂

 3. Cecilie

  Hei!
  Har du tips til noen sko som er gode til å løpe på tredemølle med, som ikke er alt for dyre?
  Får bestandig så vondt under føttene når jeg løper.

  1. Er jo helt individuelt! Anbefaler å ta en tur på Løplabbet, om du har mulighet, de er flinke 🙂

 4. Hey! What time to you usually go to bed in the evenings, that you wake up at 6 already and exercise?
  I too have a 2 year old toddler and couldn’t imagine such a routine. I would be exhausted by 7 in the evening, probably, he!
  I wake up at 6.30 on weekdays to slooowly get ready for work and by the evening I’m already so sleepy. I only exercise twice a week, for now.
  Would love to get a glimpse of your daily routine, such an inspiration. Wonderwoman!
  An admirer from down South, Estonia!

  1. Caroline

   I go to bed between 11 and 12 🙂 But i really should get to bed a bit earlier 😉

 5. På tide å begynne å lese bloggen din nå som du og har blitt UI’er 😉 Første innlegg ble et treningsinnlegg! Loveit! 😀

  Ps. grattis med Vixen award!! 😉

  1. Caroline

   Leser man blogger avhengig av hvilken plattform man ligger på? :p Det visste jeg ikke 😀

   Tusen takk! 🙂

   1. Haha nei! Var absolutt ikke det jeg mente

   2. Caroline

    Hehe 😀

 6. Megogmage

  Hei Caroline!
  Jeg fant ut på tirsdag at jeg er gravid for første gang! Utrolig spennende. Ennå veldig tidlig, jeg er etter mine beregninger 4+5 i dag 🙂 ikke
  mindre enn åtte tester har jeg tatt som viser posetivt, jeg kan fremdeles ikke tro det! Haha 🙂

  Lurte litt på om du brukte sunspa som gravid? Prøvde å se litt i dine gamle innlegg men ser bare at du tror det er trygt og at du skulle sjekke opp med leverandøren. Hvordan gikk det?

  Klem!

  1. Caroline

   Så utrolig koselig! Gratulerer 😀 Jeg brukte Sunspra under graviditeten, og det er helt trygt 🙂

 7. Jeg blir så glad når du legger ut morgeninnlegg. Passer perfekt sammen med en eller tre kopper kaffe 🙂 I dag ble innlegget lest etter trening, men fortsatt med kaffe.
  Det er litt morsomt at det du beskriver her som styrketrening ser jeg på som kondisjonstrening. Jeg legger også opp styrkeøktene mine som sirkeltrening av og til, men tenker da på det som kondisjonstrening pga lett belastning, mange repetisjoner og den økte pulsen.
  Har du noen tanker rundt dette med kondisjons og styrketrening og helsefordeler? Da tenker jeg tung styrketrening og ikke slik sirkeltrening. Tenkte du hadde gjort deg opp noen tanker om dette siden du trener mye og i tillegg har tatt halve pt-studiet.
  Ha en fin dag 🙂

 8. Monday workout: Done! 🙂 Takk for motivasjonen! Skal se litt nærmere på mageøvelsene senere, magen min skriker etter litt trening 😉

 9. Lurte på om du eller Lars Kristian vet om det er ok for meg å gå på Livea dietten? Man skal spise to vanlige måltider og ta to måltidserstattere.Jeg har ikke diabetes,men har litt høye blodsukkerverdier og bruker medisin mot høyt blodsukker.Er derfor litt usikker på hvor bra det er med måltidserstattere. Det er mer info på http://www.livea.no

  Jeg skulle så klart å snakket med lege om dette,men tenker siden dere to har god peiling på ernæring,så vet dere nok svaret.

  1. Dette bør du snakke med lege om. LK og Caroline kjenner ikke deg og kan ikke svare ja/nei på sånt. Snakk med lege du.

 10. Hei!

  Synes bloggen din er veldig inspirerende og det er ofte jeg henter oppskrifter, treningstips og andre fine ting her.
  Men.
  Jeg synes i det siste at det kanskje har blitt litt vel mye fokus på kropp og mat og sunnhets-prestasjoner her. Har du ikke tenkt over det?
  Jo, ja. Det er sikkert noen som blir inspirert av å se deg stråle foran speilet i en sportsbh og tights som en perfekt dukke. Men veit du. Det blir ikke jeg.
  Jeg kunne også i teorien gjort det samme. Stått der foran speilet, lettkledd og smilende etter en endt treningsøkt. Det hadde ikke vært den samme tighte, stramme og veltrente kroppen, det er sikkert. Men jeg vil ikke. Ikke fordi jeg ikke er fornøyd med kroppen min. Men fordi jeg bare synes det er SÅ UTROLIG feil moral. Hvorfor skal man bli motivert av å se andre sine kropper stråle foran speilet!?? I bunn og grunn synes jeg det sender så selvsentrerte signaler. Det er ikke rart vi har det kroppspresset vi har. Alle skal vise sin beste side og alle sammenligner seg med andre. Jeg klandrer ingen, og dette er overhodet ikke rettet til bare deg, Caroline.

  Men jeg skulle bare ønske at med din blogg, og din mediamakt, så hadde du kanskje kunnet sende litt andre signaler. Ja, det er fint med sunnhet, trening, helse, kosthold, mote osv. Og ja, jeg vet dette er en livstilsblogg som skal gi inspirasjon. Men. Serriøst, er det dette samfunnet vårt skal bli opptatt av? Hvorfor kan vi ikke bare roe ned litt. Ikke være så himla fokusert på oss selv og våre egne liv.

  1. I følge Caroline har aldri denne bloggen fokusert på kropp, så da må du forholde der til det.

   1. Caroline

    Det er på ingen måte noen gjennomgående trend, Emilie. At du finner enkeltinnlegg som har fokus på kropp er jeg ikke uenig i.

   2. Emilie

    Så bra at du innrømmer det!! Det er helt flott! Hva er hensikten med å spille på kropp? Som det første bilde i denne posten. Slike bilder er set ralativt mange v: hvilken budskap sender du med slike bilder?
    Jeg bare lurer

  2. Ååååå så enig jeg er med deg!!! Skulle bare si det:) dette fokuset hele tiden… Jeg synes så synd på tenåringene der ute som må vokse opp i dette..:/

   det samme med kroppsfokuset rett etter fødsel- hvorfor i alle dager skal fokuset være på kroppens UTSEENDE etter noe slik???? Uansett størrelse eller form??

   Jeg føler man må få nesen litt ut av egen sprekk og endre fokus litt. Alle og enhver! 🙂

 11. Hey! I wanted to ask if you could also write in english.. I love your blog but I don’t understand a thing 🙁 It would be so nice if you could translate it in english even if it would be a short version!! Greetings Xx

  1. Caroline

   I too want to write in english, but it takes time and that´s time I often don’t have 🙁 But I consider it every day and do it as often as I can 🙂 My goal is to translate every post, I just have to have some extra time each day 🙂 That is difficult :p

 12. Når skal du avsløre denne store nyheten din?;)

  1. Caroline

   Det er flere 😀 Men de kommer ut over våren 🙂

 13. To ting:
  -bitte små bilder på IPad etter at bloggen kom ut på UI
  -den store nyheten er nok småfolk. Lite vinglass her i det siste

  1. Caroline

   Har sendt det videre til teknisk 🙂

  2. Sånne kommentarer gir meg flashback til når enkelte unger på juletrefest bare MÅTTE si igjen og igjen at nissen ikke var ekte. De måtte ha kontroll på alt! Hvis så var tilfelle; Hvorfor ikke gi henne gleden av å fortelle det selv? Det tror jeg du hadde ønsket i samme situasjon.

   1. Tviler på jeg har avslørt noe Hilde, må da virkelig være lov å spekulere litt når damen er så hemmelighetsfull, med mange nyheter i ermet!? Men vet du, jeg skal ta pause fra bloggen her nå, har ikke tid til å besøke blogger så ofte som før, så da skal du få slippe litt liv i kommentarfeltet!

    Caroline, jeg etterlyste i fjor flere innlegg om hvordan style vanlige klær som vi alle har, og du skrev at du skulle gjøre mer av dette. Har ikke sett så mye til det. Jeg tenker på for eksempel hvordan style olabuksa med bluse/sko, olaskjørtet med tilbehør, andre bukser og skjørt etc. Og, da tenker jeg ikke på de dyre merkene, men slike ting som «alle» har. Vi andre er bare ikke så gode til å sette sammen riktige ting, slik som deg! 🙂 Hadde vært fint om du kunne lage litt sånne innlegg utover våren, fremover nå har jeg for en periode ikke tid til blogglesing.

 14. Hei, blir usikker når du sier 30 minutter oppvarming og gjerne intervaller. For meg er dette to helt ulike «deler». Oppvarming er rolig og tiltagende. Intervall er intensitetstrening der du fra før av er varmet opp og anstrenger deg i gjentatte drar. Kan du forklare Hvordsn oppvarming og intervalltrening kan utføres på likt?

  1. Caroline

   Jeg bruker gjerne intervaller som en oppvarming til styrke, men da en kort og lettere serie. Dette fordi jeg synes vanlig løping er litt kjedelig for tiden, da liker jeg heller tempo. Jeg mener ikke 4×4, pyramide eller intervaller hvor du sliter deg ut, men i et ok tempo. Ikke så intenst som du ville gjort dersom intervaller var det som var hoveddelen i treningsøkten din. Jeg bruker å løpe 15 minutter på for eks. 10 og deretter 15 minutter med 45 sek. på og 15 sek. av på moderat tempo, men raskere enn den 15 første minuttene. For eksempel på 12 🙂 Jeg blir varm, men ikke utslitt 🙂

   1. Da skjønner jeg

 15. Ann Helen

  Hei! Bildene dine er små og utydelige 🙁 Kjempekjeddlig da de har vært sånn en stund. Er det noe du jobber med å få ordnet opp i?

  1. Caroline

   Det er ingen endring på bildene :/ Hvilket operativsystem bruker du?

 16. Supert innlegg! Blir så inspirert av bilder. Oppmunter ihvertfall meg til å tenke sunnere og bruke joggeskoa mer, og det er nettopp detfor jeg leser bloggen din. Takk:-))

  1. Caroline

   Tusen takk! Så hyggelig at du likte det 🙂

 17. Kristine Madeleine Banggren

  Hei Caroline!

  Vil DU på en ENKEL måte bidra til å sette ofre for menneskehandel FRI?

  Våren 2016 arrangerer vi nok en gang For Freedom- kampanjen. Vi har ulike arrangementer i løpet 8. – 10. april som for eksempel Speaking For Freedom, Running For Freedom, Music For Freedom og Shopping for Freedom.

  Kampanjen har som formål å sette menneskehandel på dagsorden. Vi drømmer om å sette ofre for menneskehandel fri, gi dem verdighet og gode forutsetninger for å skape sin egen framtid. Vi jobber også preventivt og holder foredrag på ulike skoler.

  Det er i forbindelse med sistnevnte at nettopp DU kommer inn i bildet. På lørdagen skaper vi en unik butikk hvor vi selger klær til inntekt for For Freedom. Du får denne mailen fordi du er et stort forbilde og en person med stor innflytelse.

  Har du noen klær du kunne tenke deg å donere? Det trenger ikke nødvendigvis være dyre merkeklær- det holder at du har brukt dem og vil donere dem til prosjektet.

  Vi henter selvsagt klærne der det passer for deg at de hentes. Vi kommer selvfølgelig også til å kreditere deg både i arrangementbeskrivelsen, på Instagram og når vi reklamerer for kampanjen lokalt her i Bergen.

  I fjor samlet vi inn over en halv million kroner og vi har lyst til å høyne det år!

  Vi håper du vil være med å sette enda flere mennesker fri!

  Artikkel i BA fra fjorårets For Freedom-kampanje: https://www.ba.no/nyheter/alle-har-vart-i-kontakt-med-en-slave/s/5-8-48826

  Med vennlig hilsen

  Shopping for Freedom- teamet v/ Kristine Madeleine Banggren

 18. Hei Caroline! Har du tips til øvelser som gjør magemuskelen flat? Og ikke bare hardere? Fordi magen min er nokså hard, men likevel så stor, haha! Har du noen tips? Det optimale hadde jo å fått en mage som liknet på din, men det har vel kanskje litt med gener å gjøre også? Ha en fin dag 🙂

 19. Bildene dine har blitt så utrolig små og rare. Leser fra iPad og det var sånn i går også… Håper du får ordnet det!

  1. Caroline

   Har gitt beskjed videre 🙂

 20. Camilla

  Hei Caroline 🙂

  Hva legger du i «sminkefri»? Spør siden det ser ut som bryna dine er tegnet og at du har på lebestift:)

 21. Hei!
  jeg kommer ikke inn på lenkene til de tidligere innleggene der du linker til bedre beskrivelse av øvelsene. Er det noe galt med min data, eller er ikke lenkene helt i orden?
  Ser vi liker mange av de samme øvelsene 🙂
  Ha en flott treningsuke, og familieuke
  klem.

  1. beklager, men det er bare innlegget: øvelsene med ball, de andre kommer jeg inn på 🙂

   1. Caroline

    Nå skal den funke 🙂 Takk som sa ifra 🙂

 22. guud som jeg savner grønt gress og sool når jeg ser disse bildene !!..

 23. Hei!

  Hva tenker du om Seven minute work-out? Jeg gjør øvelsene to ganger, og føler meg faktisk ganske sliten etterpå, men likevel… 14 minutt! Har det effekt?? 😉

 24. Hei!

  Kjempefint innlegg! Jeg lurte på om du har lyst/kan lage et detaljert innlegg der du forteller om konkrete øvelser man kan gjøre for å få en flat, fast og stram mage, samt at du kan skrive litt om hvilken mat/matprodukter man kan spise for å få det? 🙂

  Mange sier at en flat mage kommer av et godt kosthold og trening, men jeg klarer ikke å finne ut hva jeg må spise for å oppnå dette.

  Håper du har lyst å lage innlegget! *krysser fingrene*

 25. Du er så flink å gi tips 🙂 I dag skal jeg faktisk trene i lunsjen! Hurra for meg 🙂

 26. Hei!

  Hva tenker du om dette: https://www.adressa.no/nyheter/okonomi/2016/01/23/Lageransatte-hos-Get-Inspired-truer-med-streik-12061231.ece

  Du reklamerer mye for Get Inspired, vil du fortsette å gjøre det når eieren av firmaet nekter å gi de ansatte ordentlige lønns – og arbeidsvilkår?

  Du sa du skulle bli flinkere til å vise på bloggen at du er samfunnsengasjert, kanskje dette er en fin plass å begynne??

 27. Hadde vært så kult hvis du tok oss «med» på en vanlig treningsuke, der du filmer også 😀

 28. Ragni vj

  Hvordan klarer du å hode magen så flat? Jeg får det ikke til uansett hvor mye jeg trener 🙁

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *