Feinschmecker

feinschmecker

God morgen, fine mennesker! I går ble det så hektisk både på vei til Oslo og da vi kom frem, at jeg aldri rakk å oppdatere en gang til. Vi hadde en middagsavtale klokken syv med Camilla og Peter på Feinschmecker, og kombinasjonen av fantastisk selskap og over snittet nydelig mat, gjorde at jeg koste meg helt i stykker. Jeg vet at mange av dere ikke er så glad i middagsbilder eller matbilder, men jeg klarer ikke å la være å dele dette likevel 😉 


Vi startet med østers før vi spiste kamskjell, en nydelig hovedrett og deretter noe av det beste jeg har smakt til dessert: gratinerte bringebær! Jeg er jo så glad i bringebær og disse var varme og i tillegg sammen med vaniljeis og krokan! Altså! Jeg hadde mest lyst til å slikke tallerken. Men man skal jo helst ikke gjøre det, da 😉 

feinschmecker_2

feinschmecker_3

feinschmecker_4


Vi har lenge snakket om at vi ikke var flinke nok til å utforske Oslo for matsteder da vi bodde her for det som begynner å bli over 4 år siden. Vi hadde en tendens til å henge oss opp i de samme stedene fordi vi synes det var så bra der, men Oslo har jo så mye å by på! Så nå er jeg i ferd med å lage en liste over ubesøkte steder som vi må innom i nær fremtid. Kanskje en langweekend i hovedstaden burde stå for tur snart, i stedet for London eller København.  Haha, matnerd.. 

feinschmecker_5

feinschmecker_1

I dag er jeg så sinnsykt støl etter crossfit-økten på onsdag at jeg nesten ikke kom meg opp av sengen. Dødløft og tidenes mageøvelser har satt sine spor og dag nummer to er som kjent verst. Denne gangen noe av det verste jeg har kjent på år og dag. Skjønner ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dagen og er egentlig bare glad for at det står fri på treningsplanen min frem til søndag. Nå skal såre muskler få skikkelig hvile! Jeg har snart et møte i sentrum, men ellers går dagen til hjemmekontor hos tante Vivi og så er plutselig kvelden her med Blog Awards på menyen. Det blir så spennende! 

Håper dere får en kjempefin fredag! Vi sees om litt 🙂 

36 kommentarer

 1. Dear Caroline, the look you wore is adorable and so elegant! And it makes me smile that this restaurant has a German name which suits to the offered food obviously very well 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  International Time-Related Giveaway: Bad News and More
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Irene Amalie

  Jeg liker godt at du deler matbilder og oppskrifter og restaurantanbefalinger osv, fortsett gjerne med det!

 3. Kristin

  For the record, så er det ikke alle som synes det er kjedelig med matbilder 😉 Synes det er inspirerende jeg. Men så er jo kanskje jeg også litt mer foodie enn gjennomsnittet… Det er vel fint at vi er litt forskjellige. Dette så nydelig ut! Håper du får en fin dag, Caroline 🙂

 4. Fra en matnerd til en annen – jeg anbefaler varmt Pjoltergeist! Maten var helt utsøkt og servicen var topp. I tillegg har de et morsomt konsept med at ingen får like tallerkener. Min svigermor fikk faktisk samme tallerken som hun fikk til bryllupet for 35 år siden! Ellers kan jeg anbefale Arakataka, nydelig mat 🙂 Gjerne del listen din når du er ferdig, er selv alltid på jakt etter gode restauranter i Oslo 🙂

  God helg, fine- og lykke til på Vixen i kveld!

  1. Fauna!

 5. Jeg liker bilder av mat og oppskrifter!! Så fortsett med det 🙂

 6. Fint antrekk, men at du ikke fryser deg syk!

 7. Tallerkenen*

 8. Marianne

  Vil ikke leserne se matbilder?? Det er jo kjempegøy!! Finner masse inspirasjon i slike bilder og elsker å utforske oppskrifter. Og ikke minst å spise ute var ute og spiste med mannen før jul og da fikk vi blant annet jordskokksuppe med baconterninger og sellerirotpure til hovedretten. Så innmari godt, lagde begge deler selv hjemme. Anbefales! Jordskokk er en morsom grønnsak, den ble brukt i Norge som potet før poteten kom til landet. Smaker bedre enn potet spør du meg! Jeg er helt gira her jeg sitter, lille Magnus skal for første gang sove borte, jeg skal til Oslo og besøke en venninne. Gleder meg!! Vi har bestilt bord på Escalon tapasrestaurant på Grünerløkka, vært der før? Er så gøy å prøve nye steder! Ellers blir det shopping, bobler i glasset og bare kos. Og jeg skal bruke vanlig veske med bare mine ting i, og ikke en stappfull stelleveske med bleier, leker, klesskift og gulpekluter.. Hurra! Små gleder!

 9. Hvordan går det med Ronaldo, skulle ikke han ned litt i vekt? Har en hund som må slankes selv, noen tips?

  1. Kristine

   Jeg har! Det er ikke naturlig at en hund skal trenge å gå ned i vekt. De fleste fôrer med tørrfôr, som består av stivelse, mais, korn, osv osv. Det er IKKE bra for en hund. En hund er tilpasset til å spise rått kjøtt, og det er det den burde få. IKKE tørrfôr. En hund som har et kosthold bestående av rått kjøtt (f. eks vom og hundemat), fiskeolje av god kvalitet, f eks et rått egg i uken og litt grønnsaker vil være friskere, ha bedre hud og pels, bli bedre i magen og vil ikke ved noen anstendigheter bli lubben eller få livsstilssykdommer. Kjøp vom og hundemat – det er det eneste riktige for en hund.

 10. Til lags at alle kan ongen gjera… Jeg elsker matbilder ☺ tommel opp ☺

 11. lilleMaiken

  Jeg synes det er så GØY med restaurant-tips og matbilder når du er ute og spiser 😉 Mer av det!

 12. Så fint dere fikk kost dere i Oslo o går 🙂 Håper du får kost deg i kveld også, at ikke spenningen tar helt over! Masse lykke til i kveld og håper du får en eller flere priser, det hadde du virkelig fortjent 🙂 Men om ikke, så er det en ære og bli nominert, hadde jeg tenkt 🙂 Se det positive i det 😉 Lykke til!

 13. Feinschmeker skuffer aldri. Har spist der mange ganger og alltid fått herlig mat. Dere bør prøve 8 retteren en gang – alltid det lille extra og alltid tilpasset sesongene og det de kan tilby. Oslo har utrolig mange bra restauranter så god ide prøve flere for dere nye.

 14. Oj, den desserten hørtes god ut! Kanskje du vil prøve å lage noe liknende og dele med oss? 😀

  Jeg trente selv på onsdag etter litt over en uke med treningsfri på grunn av sykdom. Og gjett om jeg kjenner det idag 😛 dag nr 2, ass 😉 men jeg skal trene etterpå likevel, så jeg får bare holde ut.

  Lykke til ikveld, og kos deg masse! Jeg heier på deg 🙂 klem

 15. Kristin

  Hei Caroline 🙂
  er ikke innom hver dag her, men innimellom. Hvorfor? Synes du har en stil som er beundringsverdig, og ja som en litt sliten mamma i slutten av 40 åra… så kunne en jo ønske å se så fresh ut som deg 🙂 Og synes det er inspirerende både treningsbilder/tips, interiør og mat 🙂 Så mitt snitt til å skrive inn idag fordi det ikke var kommet en eneste kommentar?? Er det stille før stormen i kveld kanskje? Masse masse lykke til på Blog Awards i kveld girl <3

  Ps. Synes det er så trist å lese at du/dere må ut og forsvare dere hele tiden. Forferdelig med disse "nett-trolla" som har fått så stor makt i samfunnet. Og de blir jo også mer og mer utspekulerte og profesjonelle. Hva med at vi alle gir fullstendig F… i slike kommentarer ( for dette gjelder også den "vanlige mann i gata" ),og ignorerer slike utspill som kun tar fokus bort fra det som virkelig har verdi – familie og venner. Vi som er oppegående mennesker ser hva disse trolla er ute etter, kun ute etter å spre eder å galle. Antakelig rein misunnelse, hvis man hadde gått de etter i sømmene 😉 Og jeg ville selv satt mer pris på at du/dere gir fullstendig F… og la være å gå ut og forsvare dere så lenge dere "spiller rent". Lov meg å prøve <3
  Klem fra meg

 16. Hei!
  Ser ofte innom siden din, fordi den er fin.
  Og da ville jeg si til deg: Jeg synes ikke du behøver å unnskylde deg for hva du legger ut!! Det er DIN bedrift/jobb. Det er vårt valg å gå hit. Ha en fin dag og stol på deg selv.
  Lena

 17. Herlighet så tynn Lars Kristian er blitt :O

  1. Hva er det for en kommentar?

 18. Jeg liker veldig godt slike fancy matbilder 🙂 Gleder meg til å se kjolen du skal ha på i kveld! Du blir nok veldig flott, som vanlig 🙂
  Klem!

 19. Syns det blir litt vel mye mat og greier, mat er kjedelig! :-/

 20. Feinschmecker er en fantstisk restaurant, jeg har samme favoritt dessert som deg der.

 21. Bare fortsett med matbilder du Caroline – helt greit!
  Kan jeg spørre deg om en ting . . . hva er det gule sammen med kamskjellene?
  Det grønne er sikkert erterpuré, men det gule?

  Er kjempeinteressert i mat skjønner du og ELSKER kamskjell. Min datter dykker
  en del så jeg har enormt tilgang til kamskjell og lager det en del som forrett. Greit å ha
  variasjoner, så jeg slipper å servere akkurat det samme hver gang 😉

  1. Smørsaus? Eller Hollandaise kanskje?

 22. Lykke til i kveld! (Men hvor er vinglasset ditt hen da? 😉 )

 23. Therese

  Jeg håper virkelig ikke at du tar til deg dagbladets innlegg om vixen. Denne heksejakten begynner å bli skremmende! Hvor er alle bildene av Styleconnection og SE dårlige merkninger av reklame? Hvorfor er kun du plukket ut i denne reportasjen? Jeg synes det er tusen ganger verre å dele ut rabattkode på botoxbehandling som en viss annen blogger har gjort enn å glemme å merke en annonnse. Du har jo i motsetning til flere andre bloggere også vært en av de få som har godt positivt ut i forhold til merking. Beklager klaginga men nå begynner jeg å bli kraftig provosert;) ønsker deg en kjempe fin kveld og håper du tar alle prisene med deg hjem! Jeg og mange heier på deg!

 24. Sofie Olsson

  Hej!
  Jag läser din blogg ibland och följer dig på instagram.
  Tycker verkligen att du har mycket bra smak när det gäller inredning.
  Undrar var ni har köpt ert matbord med stolar samt ert silvriga soffbord.
  Har letat på nätet men hittar inget liknande.
  Tacksam för svar till min mail.
  Tack för en fin och inspirerande blogg!
  Trevlig helg!
  Sofie

 25. Matbilder er fint …og apropos mat, så lurer jeg på om du noen gang har vurdert å bli veggsis? Søsteren din må jo kanskje ha inspirert deg med sin vegetarrestaurant. Ser ut som de har veldig mye bra på menyen!

 26. Men er det der noe å bli mett av da? Så lite mat på tallerkenen, haha! Derfor jeg aldri drar på slike «classy» resturanter, blir jo ikke mett. Hva med mannen din?? 😛 må jo kjøpe 8-retters for å bli mett ser det jo ut som. Og det er vel sikkert veldig… «billig».. ?

 27. Jeg er en av dem som synes matbilder er kjedelig… Men tipptopptommelopp til oppskrifter:)

  Er forresten dødløft det samme som markløft eller er det noe nytt og spennende du vil dele med oss lesere?:)

 28. Hihi, Feinschmecker er min onkel´s restaurant 🙂 Så hyggelig at du/dere var fornøyd:)- skal si det til han!

 29. Digger matbilder, restauranttips.. Og alt du blogger om egentlig;-) fortsett det gode arbeidet, og gratulerer så mye med prisen i kveld! Det er så utrolig fortjent 🙂

 30. Karianne

  Så fin du var!
  Hva skags type extensions har du?
  Hvilke type er mest skånsom mot håret, clip-ons?

 31. Kristin

  Hei. En liten Oslo-guide hadde vært veldig gøy å lese! Jeg er i Oslo ganske ofte selv, og sliter med at jeg ikke vet hvor man finner de gode restaurantene. Jeg ender også opp på de samme stedene.. Kanskje du kunne tatt med restauranter i fra flere prisklasser? Er jo ikke alltid man kan «skeie» skikkelig ut, haha..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *