green juice

green juice_6

Det er noe med det å starte dagen med litt grønt. Jeg føler meg umiddelbart mye sunnere og selv om det tross alt finnes veldig mange alternativer som er minst like sunne eller til og med sunnere, så gjør det jo ingenting å sitte med denne følelsen. Det gjør jo at alt umiddelbart føles veldig greit, nesten så jeg har lyst til å plystre 😉 Denne juicen lagde jeg på slumpen i går fordi jeg plutselig fikk lyst på noe godt, grønt og sunt, og da det viste seg at jeg atter en gang hadde klart å glemme at klokken min var tom for strøm i dag tidlig, lagde jeg like gjerne juicen om igjen slik at dere også kan få oppskriften. Den ble like god i dag! Til denne trenger du en juicemaskin, du trenger ikke å kjøpe en veldig avansert eller en som er kjempedyr. Vi har en fra Princess som er helt fantastisk og som holder lenge til det jeg bruker den til: et glass juice i ny og ne og en stor flaske med ananas- og chilishot! Du kan eventuelt lage denne juicen i en blender også, men da tror jeg at jeg ville kuttet ut grønnkålen ettersom den ikke vil bli ordentlig knust. Dessuten blir det fort mer som en smoothie, ettersom du ikke kan unngå fruktkjøttet. Men hvis du ikke bryr deg om det, er det bare å kjøre på! Likevel vil jeg foretrekke denne i juiceform 😉 

green juice_12


til 1 stort glass 

♥ 1 grønt eple ♥ to never grønnkål ♥ en bit agurk ♥ en bit frisk ingefær ♥ 1 pære ♥ en stor bit ananas ♥ saften av 1 lime ♥ saften av 1 sitron 

green juice_8


slik gjør du 

Skrell all frukten, start gjerne med pære og eple og del dem opp i mindre staver før du kjører dem gjennom juicepressen. Deretter fortsetter du bare med resten av ingrediensene. Jeg brukte ikke en halv agurk, men litt over halve halve – og det var akkurat passe! Jeg skreller den også, fordi jeg føler at smaken blir bedre da. Du trenger egentlig ikke å skrelle all frukten, men jeg gjør det som regel alltid likevel. Husk også å skylle alt sammen godt før du lager juicen 🙂 

green juice_9

Jeg elsker ingefær, så jeg brukte en god bit som rommet en stor teskje. Fjernet også skallet på denne før bruk. Når det gjelder mengde og ananas kan du smake deg litt fram, men jeg brukte vel ca. 1/3 av den. Her anbefaler jeg virkelig å fjerne skallet 😉 Skvis oppi saften av en hel lime og en hel sitron før du rører godt. Mmm! Så er det bare å kose seg! Si gjerne ifra når du har laget denne, jeg vil høre hva du synes 🙂 

green juice_11

33 kommentarer

 1. Denne hørtes god ut! Vi har nettopp bestilt en juicer som er på vei i posten om noen dager, så nå gleder jeg meg til å prøve denne juicen 🙂

  1. Caroline

   Da er det bare å glede seg 🙂

 2. Jeg må bli flinkere til å lage juice igjen, så denne må prøves 😀

 3. Den så deilig ut! Jeg elsker grønne juicer. Akkurat nå holder vi på med et renoveringsprosjekt så hele huset står på hodet. Det har gjort at kjøleskapet har desverre lidd litt og jeg måtte dra ut et lass med rester for å lage en smoothie idag… Men jaja – det blir som regel godt med smoothie uansett 🙂

  1. Caroline

   Det blir det! Men jeg er enig i at det kan være tiltak 😉

 4. Stine Jp

  Mmm! Denne så frisk og god ut! Må komme meg på butikken.. Smoothie er lett å få i seg når en sliter mye med kvalme, og ingefær skal vel hjelpe mot kvalme, så denne er vel super til det?
  Gleder meg til å prøve 😀

  1. Stine Jp

   Har du andre tips mot kvalme?

 5. Jeg undre mig, hvorfor er der så mange der ikke kan lide den nuværende header?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke :/ Jeg elsker bildet selv, men jeg må jo nesten bytte den ut etter hvert 😉

 6. Jeg lager ofte smoothies med grønnkål, så tror virkelig opskriften blir like god med eller uten juicepresser! Selvfølgelig blir konsistensen anderledes, men jeg synes ikke den er ubehagelig på noen måte 😀
  Min ynglings smoothie når jeg vil føle meg grønn:
  – Halvt eple
  – 2 store never grønnkål
  – Liten neve banan (deilig viss den er fryst)
  – Vann til ønsket konsistens
  Har ofte pittelitt sitron i for å gjøre den enda litt friskere, smaker fantastisk om morgenen!

  1. Caroline

   Tusen takk for tipset, Hanna!

 7. Den så god ut.. Smaker grønnkålen veldig igjennom her eller er det bare en svak smak av den?

  1. Caroline

   Den er ikke så merkbar, og blir godt dekket av ingefær og ananas bla. 🙂 Men det er jo en god ingrediens!

 8. mmm… sounds good.
  Men blir det veldig dyrt naar man lager mange juice og smoothies?

  1. Caroline

   Det kan bli dyrt, men du trenger jo ikke å bruke så mange ingredienser for å få et velsmakende resultat 🙂

 9. Åh, så herlig og ikke minst sunn denne så ut! Jeg har faktisk en juicemaskin som har fått stått å støve litt for lenge nå. Jeg tror jammen jeg må prøve meg på denne her 🙂 Herlig tips, flotte deg.
  Håper resten av dagen din blir riktig så fin <3

  1. Caroline

   Det synes jeg du skal 🙂 God helg, fine!

 10. Hei hvilken juicemaskin har du??:)
  Takk:)

   1. Tusentakk Caroline:)

 11. Hei,

  Jeg går selv på lavkarbo og lurte på en sak. Du unner deg ananas og eple selv om dette ikke er lavkarbo? Innimellom kanskje eller? Må bare dobbeltsjekke.. Jeg lagde nemlig juice så og si hver dag før, men sluttet litt etter lavkarbo da det f.eks ofte er eplet som gjør den bedre.

  1. Caroline

   Det kommer helt an på hvor strengt du spiser, frukt er jo 2 av 5 om dagen uansett 🙂

 12. Det så godt ut! 🙂 Har et spørsmål jeg grubler litt på: dersom en ønsker å ta seg en utholdenhetsøkt for så å trene styrke etterpå, er det en litt uheldig kombinasjon på samme dag mtp. muskler, utbytte av treningen, osv. eller vil det gå fint?

 13. Hei Caroline 🙂

  Jeg pleier ikke kommentere på bloggen din, men er innom hver dag for å lese. Synes det er så inspirerende og morsomt 🙂 Ville bare komme med et lite spørsmål.

  Kunne du laget et innlegg om hundene deres? Hvor de sover på natta, hva de spiser og hvor mange ganger de må ut 🙂 Er de løse ute? Osv.

  Har selv en tibetansk spaniel og ei datter på 7 mnd. Synes det er så bra med barn og dyr 🙂 Tror de har masse glede av det. Ellers håper jeg du får en fin kveld med din fine familie 🙂 Klem fra meg 🙂

 14. Heisann!

  Sånn litt teit spørsmål her, men han man bruke stavmikser hvis man ikke har juicemaskin? Eller blender?

  1. Birgitte

   Da blir det smoothie i stedet for juice, og fruktkjøttet vil forbli der 🙂

 15. Hei. Du burde begynne å spille håndball på fritiden Caroline. Du hadde blitt veldig god i håndball. Du burde kjøpe deg knebeskyttere, en håndball, drikkeflaske, sko, klister, håndballbag , håndballdrakt og hårstrikker til håret.

  1. Caroline

   Haha, det kan godt være, men jeg var innom håndball da jeg var yngre uten at det føltes riktig 😉

 16. ragnhild

  Nydelige og delikate bilder, og dette må prøves.
  Ny header snart? Ikke vondt ment kjære deg. Du har så mange vakre bilder på bloggen din, så når jeg titter innom tenker jeg detter er ikke deg. ( huff, nå er jeg redd mange vil misforstå ) Håper du forstår hva jeg mener.
  Ønsker deg lykke til på Viksen blog awards.

 17. Hei Caroline. Jeg lurte på hvor dere handler sterlingservicet deres fra? Er det en bestemt butikk i Norge eller en nettside dere benytter dere av? Klem <3

 18. Hei. Tenkte å tipse om en annen juiceoppskrift som er veldig god! Likner en del. Denne lukter litt grønt/gress, men smaker helt nydelig… Sunn er den også og gjør veldig godt for kroppen.
  3 grønne epler
  2 never grønnkål
  2 never spinat
  1 stangselleri
  1 lime
  litt ingefær
  en liten bit agurk

 19. Christine

  Btw jeg elsker headeren din

 20. Hei Caroline,
  nå har jeg endelig fått laget juicen.
  En av de bedre grønne jeg har smakt (synes ofte de grønne blir smakende deretter..hehe).
  Tar gjerne imot flere både grønne smoothies og juicer om du har noen på lager!
  Men et spørsmål..jeg har en juicer som fjerner skal etc..og så tok jeg i grønnkålen helt til slutt..og det var så vidt det kom to dråper fra all grønnkålen jeg hadde oppi. Det meste av den gikk jo rett i «skallbeholderen». Skal det være SÅ lite (tenker jo at det ikke er vits i å ha det i i det hele tatt.. Hvordan blir det hos deg??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *